chriskourou Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Γεια και χαρά, Λόγω του απεριόριστου χρόνου που υπάρχει, αποφάσισα να "ανακαινίσω" μια παλιά σοφίτα στο πατρικό μου. Είμαι εντελώς άπειρος οπότε ίσως κάποιες τοποθετήσεις μου να είναι άκυρες. Η οροφή είναι όλη με ξύλο και θέλω να τα βάψω/γυαλίσω. Δυστυχώς δεν ξέρω τι είδος ξύλου είναι, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι εξεζητημένο ή ακριβό, αντιθέτως θα έλεγα. Θα ήθελα αν γίνεται, να μου πει κάποιος ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω πχ τρίψιμο και μετά βάψιμο (αστάρωμα δε νομίζω να θέλει) καθώς και αν μπορώ με τον ίδιο κόπο, να αλλάξω το χρώμα του, βάφοντας τη στο χρώμα του πάγου. Ευχαριστώ !
papoys1 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Εξαρτάται αν τα ξύλα είναι πλανισμένα.Αν είναι απλάνιστα λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις μόνος θέλει πολύ δουλειά. Αν είναι πλανισμένα για να βάψεις λαδομπογιά θέλει αρκετή διαδικασία.Τρίψιμο στοκάρισμα αστάρωμα και μετά βάψιμο.Αν θέλεις να περάσεις βερνίκι παίρνεις ένα βερνίκι πάντα νερού βέβαια και τα περνάς σε κάποια ελαφριά απόχρωση να φαίνονται και τα νερά του ξύλου.
chriskourou Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 6 ώρες πριν, papoys1 είπε Εξαρτάται αν τα ξύλα είναι πλανισμένα.Αν είναι απλάνιστα λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις μόνος θέλει πολύ δουλειά. Αν είναι πλανισμένα για να βάψεις λαδομπογιά θέλει αρκετή διαδικασία.Τρίψιμο στοκάρισμα αστάρωμα και μετά βάψιμο.Αν θέλεις να περάσεις βερνίκι παίρνεις ένα βερνίκι πάντα νερού βέβαια και τα περνάς σε κάποια ελαφριά απόχρωση να φαίνονται και τα νερά του ξύλου. Κατάλαβα, άρα καλύτερα να περάσω ένα βερνίκι. Ευχαριστώ πολύ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα