Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θέλω να σας κάνω μια απλή ερώτηση. Έχω ένα θερμοσίφωνα μες στο μπάνιο μου και ξέρω ότι έχει θερμοστάτη για να κλείνει το σύστημα σε περίπτωση που χρειαστεί. Ήθελα να ρωτήσω το εξής. Έχω ακούσει ότι οι θερμοστάτες έχουν ασφάλειες που κλείνουν το ρεύμα σε περίπτωση που ο θερμοστάτης δεν λειτουργήσει. Ισχύει αυτό; Πέστε μου αν ξέρετε κάτι για αυτό

Επεξ/σία από Stephen_giourson
Δημοσ.

Εάν ο θερμοστάτης δε λειτουργεί τότε προφανώς και δεν έχει ρεύμα. Σε περίπτωση που λειτουργεί χωρίς να σταματήσει χαλάει και κόβει το ρεύμα.

Δημοσ.

Ναι ισχύει, ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα έχει μια ασφάλεια πάνω του που λέγεται θερμικό.

Αν ο θερμοστάτης αρχίσει να τα παίζει τότε το κουμπάκι του θερμικού πετάγεται έξω, με αυτό το τρόπο κόβει το ρεύμα που πάει στην αντίσταση και ταυτόχρονα μας ειδοποιεί πως χρειάζεται αλλαγή.

vl7.jpg

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Jeiko_22 είπε

Εάν ο θερμοστάτης δε λειτουργεί τότε προφανώς και δεν έχει ρεύμα. Σε περίπτωση που λειτουργεί χωρίς να σταματήσει χαλάει και κόβει το ρεύμα.

μήπως ξέρετε πως ακριβώς χαλάει ? με ενδιαφέρει εγκυκλοπαιδικα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, hp8 είπε

μήπως ξέρετε πως ακριβώς χαλάει ? με ενδιαφέρει εγκυκλοπαιδικα

Οι επαφές του συνήθως χαλάνε, από τους σπινθηρισμους λόγω του μεγάλου φορτίου της αντίστασης.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Οι επαφές του συνήθως χαλάνε, από τους σπινθηρισμους λόγω του μεγάλου φορτίου της αντίστασης.

Το ερώτημα ήταν να μας εξηγήσει τι ενοει  χάλασμα  

Ενεργοποιειται η  θεριμικη ασφάλεια για να μην λειτουργήσει πάλι ο θερμοστατης  -  θερμοσιφωνας   και να μην χρειαστει να φτάσει να ενεργοποιηθει η βαλβίδα πίεσης γιατί τότε θα είναι πολύ αργά  Είτε γιατί κολλησαν οι επαφες , ειτε γιατι to  θερμοσυστελομενο αέριο του θερμοστάτη έφυγε και παρέμεινε  κολλημενος Καπως ετσι εννοω το χαλασμα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...