Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου αυτοκινήτου - ιδέες προτάσεις

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, μπορείτε να μου δώστε τα φώτα σας όσον αφορά το πλύσιμο του αυτοκινήτου? Ποιο car shampoo θα προτείνατε, ποια πανάκια μικροϊνών, ποια γάντια τριψήματος για το σαπούνισμα κλπ... Επίσης θα συνιστούσατε την χρήση πλυστικού μηχανήματος? Τι ισχύει με το κέρωμα και τα σαμπουάν που υποτίθεται ότι περιέχουν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κανονικά πρέπει να ανοιχτεί spin off θέμα σχετικά με φροντίδα αυτοκινήτου. Αλλά σε πρώτη φάση μπορείς να μάθεις αρκετά σε ελληνικό φόρουμ και σε αγγλικό φόρουμ

• Like 5
  • Thanks 1

13 λεπτά πριν, ASTOU είπε

Καλησπέρα, μπορείτε να μου δώστε τα φώτα σας όσον αφορά το πλύσιμο του αυτοκινήτου? Ποιο car shampoo θα προτείνατε, ποια πανάκια μικροϊνών, ποια γάντια τριψήματος για το σαπούνισμα κλπ... Επίσης θα συνιστούσατε την χρήση πλυστικού μηχανήματος? Τι ισχύει με το κέρωμα και τα σαμπουάν που υποτίθεται ότι περιέχουν?

Τεράστια συζήτηση που δεν έχει μια απάντηση! Είναι καθαρα θέμα budget και του πόσο θέλεις να ασχοληθείς...

Σε αυτή τη φάση με τα περισσότερα sites απο Αγγλία να μη στέλνουν Ευρώπη λογω brexit οι επιλογές είναι πιο περιορισμένες σαφώς χωρίς να σημαίνει οτι δεν μπορείς να ψωνίσεις και απο δω ή απο Γερμανία/Ολλανδία

Για αρχή εστω μερικά microfibre "του κιλού" από αυτά που έχει το praktirer ή τα s/m και ενα σαμπουάν αυτοκινήτου (κάποιο meguiars πχ που επίσης παίζει αρκετά) είναι οκ για κάποια πρώτα πλυσίματα. Πλυστικό εννοείται πως βοηθάει ειδικά στα πιο βρώμικα μέρη (ζάντες/μαρσπιέ/θόλους) και σου δίνει τη δυνατότητα να ρίξεις αφρό με foam lance. 

Απο και και μετά όπως είπε και ο @jobous άρχισε να διαβάζεις detailingworld!

• Like 1
  • Thanks 1

24 λεπτά πριν, jobous είπε

Κανονικά πρέπει να ανοιχτεί spin off θέμα σχετικά με φροντίδα αυτοκινήτου. Αλλά σε πρώτη φάση μπορείς να μάθεις αρκετά σε ελληνικό φόρουμ και σε αγγλικό φόρουμ

14 λεπτά πριν, and_64 είπε

Τεράστια συζήτηση που δεν έχει μια απάντηση! Είναι καθαρα θέμα budget και του πόσο θέλεις να ασχοληθείς...

Σε αυτή τη φάση με τα περισσότερα sites απο Αγγλία να μη στέλνουν Ευρώπη λογω brexit οι επιλογές είναι πιο περιορισμένες σαφώς χωρίς να σημαίνει οτι δεν μπορείς να ψωνίσεις και απο δω ή απο Γερμανία/Ολλανδία

Για αρχή εστω μερικά microfibre "του κιλού" από αυτά που έχει το praktirer ή τα s/m και ενα σαμπουάν αυτοκινήτου (κάποιο meguiars πχ που επίσης παίζει αρκετά) είναι οκ για κάποια πρώτα πλυσίματα. Πλυστικό εννοείται πως βοηθάει ειδικά στα πιο βρώμικα μέρη (ζάντες/μαρσπιέ/θόλους) και σου δίνει τη δυνατότητα να ρίξεις αφρό με foam lance. 

Απο και και μετά όπως είπε και ο @jobous άρχισε να διαβάζεις detailingworld!

Ευχαριστώ πολύ!! Η αλήθεια είναι ότι είμαι σε αρκετά αρχάριο επίπεδο όπως καταλαβαίνατε και θα ήθελα να ξεκινήσω με απλά και εύκολα πράγματα στην αρχή. Οπότε λίγο πολύ πάω με βάση τις κριτικές στο Skroutz τόσο σε σαμπουάν όσο και σε πανάκια. Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με το εργοστασιακό κερί αν χρησιμοποιήσω σαμπουάν που περιέχει και αυτό κερί? Υπάρχει περίπτωση το πλυστικό λόγω μεγάλης πίεσης να τραυματίσει το χρώμα?

• Like 1

2 λεπτά πριν, ASTOU είπε

Υπάρχει περίπτωση το πλυστικό λόγω μεγάλης πίεσης να τραυματίσει το χρώμα?

Καμία! Δες λίγο guru που τα εξηγεί ωραία πανω στην turbo να μη τα γράφω εγω :P (χάζεψε το κανάλι του γενικά, δείχνει πολλές τεχνικές και για εσωτερικό και για εξωτερικό) 

Το σαμπουάν δεν θα σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα απλά δεν προσθέτει και καμια φοβερή προστασία. Μετά απο κάποιο διάστημα 6-8 μηνών, το κερί θα έχει φύγει και το αυτοκίνητο θα θέλει προστασία, είτε πάλι κέρωμα είτε καποιο nano/ceramic coating 

• Like 1
  • Thanks 1

20 ώρες πριν, someone- είπε

καλησπέρα εχει καποιος κατα νου καποια "καλη" ( σε εξυπηρέτηση και τιμες) αντιπροσωπεία Hyundai στην Αθηνα;

Θα με ενδιέφερε και εμένα, καθώς γλυκοκοιτάω το I20.

• Like 1

13 ώρες πριν, and_64 είπε

Καμία! Δες λίγο guru που τα εξηγεί ωραία πανω στην turbo να μη τα γράφω εγω :P (χάζεψε το κανάλι του γενικά, δείχνει πολλές τεχνικές και για εσωτερικό και για εξωτερικό) 

Το σαμπουάν δεν θα σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα απλά δεν προσθέτει και καμια φοβερή προστασία. Μετά απο κάποιο διάστημα 6-8 μηνών, το κερί θα έχει φύγει και το αυτοκίνητο θα θέλει προστασία, είτε πάλι κέρωμα είτε καποιο nano/ceramic coating 

Παντως με πιεστικο που πετουσε ζεστο νερο, ειχα καταστρεψει την μπογια στον προφυλακτηρα απο ενα Vitara του ΠΝ...

7 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Παντως με πιεστικο που πετουσε ζεστο νερο, ειχα καταστρεψει την μπογια στον προφυλακτηρα απο ενα Vitara του ΠΝ...

Πολυ πιθανόν να ήταν ξανά βαμμένος..

• Like 2

Μόλις τώρα, achilles_g_ είπε

Πολυ πιθανόν να ήταν ξανά βαμμένος..

Κι εγω αυτο πιστευω.

Ηταν μαυρο ματ σαγρε, και απο πανω το ειχαν βαψει navy blue (στο χρωμα του υπολοιπου αυτοκινητου)

11 ώρες πριν, jimmy213 είπε

@Kapws οδηγικά πώς σου φαίνεται ο 1000άρης για το συγκεκριμένο αμάξωμα;

Επειδή δεν προέρχομαι από ιδιαίτερα γρήγορα αυτοκίνητα (το τελευταίο μου ήταν ένα ΦΠΕ pug 206 gti) δεν μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις και υψηλές προσδοκίες. Σίγουρα μέχρι τις 2000-2200 "κοιμάται", αλλά μετά spoolαρει δυνατά. Εντός πόλης μέχρι να μπει το turbo είναι οκ και θυμίζει ατμοσφαιρικό 1400αρι σε αυτό το σκάφος ενώ σε ανοιχτό δρόμο ανεβάζει αρκετά καλά και δεν κουράζει σε καμία περίπτωση και είναι πολύ άνετο. Τα 20,κατι κιλά ροπής κάνουν δουλειά. 

Παρόλα αυτά με μόλις 250χλμ στο κοντέρ δεν μπορώ να έχω αξιόπιστο review και θα πρέπει αφενός να περιμένω να κάνω 2-3χιλ ακόμη χλμ και αφετέρου να το πάω κανένα ταξιδάκι να το δω σε full έκταση. 

• Like 2

30 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Αντοχή υλικών ΕΣ:

Βάψιμο στρατού = βάψιμο με κηρομπογιές από 5χρονο

Και σε έμας  σχεδόν κάθε χρόνο τα έβαφαν και με το που γυρνούσαν από άσκηση και τα έπλεναν έβγαινε σε κάποια σημεία η παραλλαγή ερήμου που ήταν από κάτω 😂

Όποτε δε μου κάνει εντύπωση 😂

36 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Κι εγω αυτο πιστευω.

Ηταν μαυρο ματ σαγρε, και απο πανω το ειχαν βαψει navy blue (στο χρωμα του υπολοιπου αυτοκινητου)

Αρχηγέ μου αυτό θα ήταν περασμένο 3 χέρια vivechrom, λέμε για κανονικά αυτοκίνητα όχι τα ερείπια των εδ 😂

32 λεπτά πριν, and_64 είπε

Αρχηγέ μου αυτό θα ήταν περασμένο 3 χέρια vivechrom, λέμε για κανονικά αυτοκίνητα όχι τα ερείπια των εδ 😂

Μπορεί να ήταν οικολογική μπογιά όμως

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...