Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου αυτοκινήτου - ιδέες προτάσεις

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, tsofras είπε

Γούστα είναι αυτά ρε μαν , δεν σου αρέσουν δεν τα ξανα προτείνουμε :D

Ε αφού σου αρέσει το focus και έχεις δεί ότι άλλο υπάρχει τι συζητάμε ? Μήπως να πήγαινες στα 125 άλογα για να μην ανέβεις τότε ?

Εσεις προτεινετε οτι θελετε καλα κανετε μπορει και να με πετυχετε κιολας χαχα! Το σκεφτηκα και το 125 και με οσους εχω μιλησει στο group στο fb που το εχουν ειναι πολυ ικανοποιημενοι αλλα ολοι ειπαν το ιδιο πραγμα κιολας: ''αν σε παιρνει να πας στο 155 πηγαινε στο 155 και δε θα το μετανιωσεις'' Αν πρεπει να διαλεξω αναγκαστικα αναμεσα σε χρωμα η μοτερ θα παρω το μοτερ εχω κλειδωσει σε αυτο. 

Το ψυχολογικο μου οριο σε δοση για να ειμαι ανετος ειναι τα 300 ευρω. Πρακτικα θα ηθελα να ειμαι πιο κοντα στα 250 αλλα θα εξαρτηθει και απο το τι θα προσφερει απο κοντα. Στα 24 αν μου προσφερθει με το χρωμα και κανα δωρακι της προκοπης θα το κλεισω. Στα 26 που μου το εστειλε ανευ εκπτωσης δικης του με τους τοκους θα πλησιαζα τα 30 αν οχι θα τα καβαλαγα κιολας οποτε με τιποτα.

2 λεπτά πριν, sacredcrow είπε

Με 25+ χιλιάρικα μπορείς να δεις πολλά!

A3, A Class, mini cooper (ή one), Toyota CH-R, Corolla (Hybrid), Honda HR-V, Renault Captur...

Η συντήρηση (κόστος) δεν διαφέρει τόσο πολύ πάντως από μάρκα σε μάρκα ... τα πιο premium δαγκώνουν όταν θα χρειαστείς ανταλλακτικά, μετά από 10-15 χρόνια δηλαδή.

μη με δειρετε αλλα το Α3 πολυ ψοφιο θελει καλα λεφτα για το 150αρι. Α class Μου αρεσει πολυ αλλα εντελως γυμνη στα λεφτα αυτα και αδυναμη. Μινι κουπερ No way θα το χρειαστω και σε οικογενεια δε μου αρεσει κιολας. Απο Τογιοτα το CHR μου αρεσει αν αι ψηλο αλλα διαβαζω οτι αγκομαχαει αρκετα, Κορολα μου κανει αυτοκινητο 50χρονου και τα τελευταια 2 ειναι SUV καθαρα δε με ελκυει η κατηγορια καθολου.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 λεπτά πριν, cloud13 είπε

Εσεις προτεινετε οτι θελετε καλα κανετε μπορει και να με πετυχετε κιολας χαχα! Το σκεφτηκα και το 125 και με οσους εχω μιλησει στο group στο fb που το εχουν ειναι πολυ ικανοποιημενοι αλλα ολοι ειπαν το ιδιο πραγμα κιολας: ''αν σε παιρνει να πας στο 155 πηγαινε στο 155 και δε θα το μετανιωσεις'' Αν πρεπει να διαλεξω αναγκαστικα αναμεσα σε χρωμα η μοτερ θα παρω το μοτερ εχω κλειδωσει σε αυτο. 

Το ψυχολογικο μου οριο σε δοση για να ειμαι ανετος ειναι τα 300 ευρω. Πρακτικα θα ηθελα να ειμαι πιο κοντα στα 250 αλλα θα εξαρτηθει και απο το τι θα προσφερει απο κοντα. Στα 24 αν μου προσφερθει με το χρωμα και κανα δωρακι της προκοπης θα το κλεισω. Στα 26 που μου το εστειλε ανευ εκπτωσης δικης του με τους τοκους θα πλησιαζα τα 30 αν οχι θα τα καβαλαγα κιολας οποτε με τιποτα.

μη με δειρετε αλλα το Α3 πολυ ψοφιο θελει καλα λεφτα για το 150αρι. Α class Μου αρεσει πολυ αλλα εντελως γυμνη στα λεφτα αυτα και αδυναμη. Μινι κουπερ No way θα το χρειαστω και σε οικογενεια δε μου αρεσει κιολας. Απο Τογιοτα το CHR μου αρεσει αν αι ψηλο αλλα διαβαζω οτι αγκομαχαει αρκετα, Κορολα μου κανει αυτοκινητο 50χρονου και τα τελευταια 2 ειναι SUV καθαρα δε με ελκυει η κατηγορια καθολου.

Χρώμα (αν και σιχαίνομαι το άσπρο και το desert blue της Ford είναι υπέροχο) θα σου έλεγα να μην το βάλεις.Γλιτώνεις το χιλιάρικο και αργότερα το πολύ πολύ το περνάς μια μεμβράνη και είσαι μια χαρά. Γενικά μην κοιτάς αλλού. Αφού σου έκατσε καλά το Focus ότι και να πάρεις παίζει να το μετανιώσεις.

• Like 3

4 ώρες πριν, cloud13 είπε

Εγώ προσωπικα πιστεύω αν ήμουν στη θέση σου θα έκοβα το χρώμα και θα τα ριχνα τα λεφτά στο parking pack και θα είχα και ρέστα! :P 
Ποτέ δεν κατάλαβα την λογική της Ford να χρεώνει το ίδιο χρώμα σε διαφορετική τιμή ανάλογα το μοντέλο και τέλος θεωρώ παρα πολλά τα λεφτά αυτα για χρώμα αυτοκινήτου, ακόμα και premium μάρκες δεν χρεώνουν τόσο τα χρώματα τους, δηλαδή κάπου να χαλαρώσουμε!
Αλλά σίγουρα γούστα είναι αυτά, όποτε αν αυτό θέλεις μη το πολύ σκέφτεσαι..!!

• Like 1

5 ώρες πριν, Christos Vvs είπε

Εγώ προσωπικα πιστεύω αν ήμουν στη θέση σου θα έκοβα το χρώμα και θα τα ριχνα τα λεφτά στο parking pack και θα είχα και ρέστα! :P 
Ποτέ δεν κατάλαβα την λογική της Ford να χρεώνει το ίδιο χρώμα σε διαφορετική τιμή ανάλογα το μοντέλο και τέλος θεωρώ παρα πολλά τα λεφτά αυτα για χρώμα αυτοκινήτου, ακόμα και premium μάρκες δεν χρεώνουν τόσο τα χρώματα τους, δηλαδή κάπου να χαλαρώσουμε!
Αλλά σίγουρα γούστα είναι αυτά, όποτε αν αυτό θέλεις μη το πολύ σκέφτεσαι..!!

Αν κοψω χρωμα θα εχω ηδη κοψει και το parking pack, το χρωμα θελω να το θυσιασω τελευταιο αν θυσιαστει κιολας. Η τιμη ειναι υπερβολικη δεν ξερω ομως κατα ποσο εχουν περιθωρια να ελιχθουν αν το πιεσω σε αυτο το κομματι του στυλ να το χρεωσουν σαν μεταλλικο απλο, να κανουν εκπτωση συνολικη δικη τους, να κανουν δωρο το πακ κατι τελος παντων για να ειναι πιο κοντα στα 24 απο οτι στα 25 στο τελος.

• Like 1

10 ώρες πριν, tsofras είπε

Πήγες να δείς απο κοντά το Leon και να μπείς μέσα? Εξωτερικά μου αρέσουν και τα 2 , εσωτερικά προσωπικά θεωρώ το Leon πολύ καλύτερο

Golf ? 25100 1.5 150 mHybrid DSG

https://www.car.gr/32962409-volkswagen-golf-etsi-150ps-dsg-life-mildhybrid

Κρίμα στα 26.000ε χειροκίνητο 1000αρι

Χαλαρά καλύτερο, πιο όμορφο και καλήτερο στην οδήγηση από το focus ... και είναι και αυτόματο. Απλά δεν συγκρίνονται. Το αυτόματο θα έπρεπε να σε συγκινεί, είναι το καλύτερο έξτρα που μπορείς να βάλεις σε ένα αμάξι. Προσωπική επιλογή, αλλά πάνε δες και οδήγησε και το γκολφ... 

3 λεπτά πριν, cloud13 είπε

Αν κοψω χρωμα θα εχω ηδη κοψει και το parking pack, το χρωμα θελω να το θυσιασω τελευταιο αν θυσιαστει κιολας. Η τιμη ειναι υπερβολικη δεν ξερω ομως κατα ποσο εχουν περιθωρια να ελιχθουν αν το πιεσω σε αυτο το κομματι του στυλ να το χρεωσουν σαν μεταλλικο απλο, να κανουν εκπτωση συνολικη δικη τους, να κανουν δωρο το πακ κατι τελος παντων για να ειναι πιο κοντα στα 24 απο οτι στα 25 στο τελος.

Θέλει να δώσεις 26κ για χιλιάρι Φοκους. Φυσικά προσωπική επιλογή αλλά είναι κρίμα. Σε αυτα τα λεφτά παίρνεις γκολφ η λεόν αυτόματα, και θα προτιμήσεις το χειροκίνητο φοκους;;;

Θα σου έλεγα να δεις και Mazda 3 από κοντά. Σίγουρα θα κάνουν καλύτερη τιμή.

Εναλλακτικά άστο να ξεφουσκώσει και το βλέπεις εκ νέου την νέα χρονιά.

• Like 2

18 ώρες πριν, Yperaspisths είπε

Στην Ελλάδα της κρίσης και με την βενζίνη που λογικά θα πάει στο 1.5€ ανά λίτρο η λύση είναι τα ηλεκτρικά αλλά επειδή είναι ακριβά, τα αμάξια με φυσικό αέριο είναι μονόδρομος. Μου κάνει εντύπωση που οι Έλληνες δεν τα αγοράζουν.

Γιατι σου κανει εντυπωση; Προσωπικα ηθελα να παρω αλλα για να παω στο χωριο μου θα επρεπε να ειχα και δευτερο αυτοκινητο χωρις αεριο η φιλο στην express service να με φερει Αθηνα οταν τελειωνε το αεριο. Σοβαρα τωρα με τετοιο δικτυο αεριου προτεινεις να παρουμε αεριο;

• Like 1
  • Thanks 1

Δεν μπορώ να καταλάβω στο μυαλό μου πως ένα αυτοκίνητο focus/leon που θυμάμαι πριν 11-12 χρόνια(ήμουν 18 ετών) να ήταν ένα κλασσικό αυτοκίνητο οικογένειας με προσιτή τιμη για την αγορά σε ΟΛΟΥΣ να έχει τώρα πάνω από 20.000€ σε μια νορμάλ εκδοση.Δεν ξέρω τώρα όμως μια μεσαία Ελληνική οικογένεια να μπορει να διαθέσει ένα τέτοιο ποσό.Ισως τα έχω και λίγο λάθος στο μυαλό μου.

• Like 4

11 ώρες πριν, cloud13 είπε

η κορόλα η καινουρια δεν μου κανει καθολου για αμαξι 50χρονου,  η παλια σιγουρα, οχι η καινουρια..

• Like 1

9 λεπτά πριν, XronisR είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω στο μυαλό μου πως ένα αυτοκίνητο focus/leon που θυμάμαι πριν 11-12 χρόνια(ήμουν 18 ετών) να ήταν ένα κλασσικό αυτοκίνητο οικογένειας με προσιτή τιμη για την αγορά σε ΟΛΟΥΣ να έχει τώρα πάνω από 20.000€ σε μια νορμάλ εκδοση.Δεν ξέρω τώρα όμως μια μεσαία Ελληνική οικογένεια να μπορει να διαθέσει ένα τέτοιο ποσό.Ισως τα έχω και λίγο λάθος στο μυαλό μου.

Το 2001 πάντως που είχα πάρει Focus MK1 στην έκδοση Trend που μόνο πλούσια δεν ήταν, 19.500 είχε βγει. Η Ghia που ήταν η πιο πλούσια έφτανε τις 25 χιλιάδες. Το 2003 η 147 με ότι έξτρα υπήρχε βγήκε 26 χιλιάδες. Αυτή η κατηγορία συγκριτικά με τα μικρά ανέβηκε λίγο. Αυτό που σε μπερδεύει είναι η αγοραστική δύναμη του μέσου Έλληνα τότε με σήμερα, για αυτό και φαίνονται πολύ ακριβότερα τα αυτοκίνητα

• Thanks 1

1 ώρα πριν, Papakaliati είπε

Χαλαρά καλύτερο, πιο όμορφο και καλήτερο στην οδήγηση από το focus ... και είναι και αυτόματο. Απλά δεν συγκρίνονται. Το αυτόματο θα έπρεπε να σε συγκινεί, είναι το καλύτερο έξτρα που μπορείς να βάλεις σε ένα αμάξι. Προσωπική επιλογή, αλλά πάνε δες και οδήγησε και το γκολφ... 

Θέλει να δώσεις 26κ για χιλιάρι Φοκους. Φυσικά προσωπική επιλογή αλλά είναι κρίμα. Σε αυτα τα λεφτά παίρνεις γκολφ η λεόν αυτόματα, και θα προτιμήσεις το χειροκίνητο φοκους;;;

Καλημέρα. 

Για το όμορφο ισχύει το ρητό περι ορέξεως κολοκυθόπιτα με το σκεπτικό ότι εσένα μπορεί να σου αρέσει το Golf , εγώ να το βρίσκω αδιάφορο και το ανάποδο. Γούστα είναι αυτά.

Στο χαλαρά καλύτερο στην οδήγηση όμως θεωρώ ότι για να το λες έχεις οδηγήσει και τα δύο. 

Για την τιμή ο φίλος έχει προσθέσει ένα πακέτο και έχει βάλει και το ακριβό χρώμα για αυτό και πάει στα 25750 (όλα μέσα). Αλλιώς πέφτει η τιμή πχ με ένα μεσαίο αξίας χρώμα.
Συν του ότι δεν αναγράφεται καμιά έκπτωση (που 400-500 €  θα γίνουν απο τον έμπορα και ας μην υπάρχει προωθητικό...)

Πακέτο μπορείς να προσθέσεις και το golf και στο leon και να πάνε ακόμα πιο ψηλά.

@tsofras : Πολύ καλύτερο το Leon μέσα δεν θα το έλεγα , επίσης εργονομικά να μας πούνε οι χρήστες πως πάει. Η Audi πάντως φυσικούς διακόπτες κράτησε......

Η τιμή του Golf Που αναγράφεται στην αγγελία απέχει αρκετά απο την επίσημη καταλόγου, άρα παίζει μεγάλη έκπτωση (στο συγκεκριμένο ??) για κάποιο λόγο. Έχει εκτελωνιστεί και θέλει να το διώξει , είναι εκθέσεως ?? Υπάρχει ήδη η έκπτωση απο τον εισαγωγέα ?? Μια προσφορά για νέο απο έμπορα Αθήνα θα μας το έδειχνε αυτό. 

• Like 1

1 ώρα πριν, Papakaliati είπε

Aφου σας ειπα ρε παιδια οτι το Γκολφ μου φαινεται κακασχημο ειδικα μπροστα και το Λεον δεν με τραβηξε καθολου, αν δε σου αρεσει το αμαξι οτι και να προσφερει τι να το κανεις. Οσο για το κιβωτιο ξερω οτι ειμαι μειοψηφια αλλα μου αρεσει το χειροκινητο και ο πληρης ελεγχος που μου δινει. Αν ηταν στο χερι μου ουτε ηλεκτρικο χειροφρενο δεν θα ηθελα.

20 λεπτά πριν, XronisR είπε

Καθολου λαθος συμφωνω απολυτα εχουν ξεφυγει αρκετα λογω τεχνολογιας και αυξησης βιοτικου επιπεδου στον ''δυτικο''' κοσμο ασχετα αν εμεις μισθολογικα παραμειναμε παριες..

16 λεπτά πριν, h3342 είπε

η κορόλα η καινουρια δεν μου κανει καθολου για αμαξι 50χρονου,  η παλια σιγουρα, οχι η καινουρια..

Ε και η καινουργια αντε να ειναι 45αρη :P στα ματια μου τουλαχιστον. Το CHR Πολυ πιο ομορφο αλλα ψηλο, κλειστοφοβικο πισω και αγκομαχαει το μοτερ σε αυτο το μπατζετ οποτε ακυρο.

54 λεπτά πριν, majnun είπε

Θα σου έλεγα να δεις και Mazda 3 από κοντά. Σίγουρα θα κάνουν καλύτερη τιμή.

Εναλλακτικά άστο να ξεφουσκώσει και το βλέπεις εκ νέου την νέα χρονιά.

Αυτο οντως ειναι ενδιαφερον σχεδιαστικα το εχω δει. Αλλα εξισου αδυναμες εκδοσεις δυστυχως..

7 λεπτά πριν, jobous είπε

Για την τιμή ο φίλος έχει προσθέσει ένα πακέτο και έχει βάλει και το ακριβό χρώμα για αυτό και πάει στα 25750 (όλα μέσα). Αλλιώς πέφτει η τιμή πχ με ένα μεσαίο αξίας χρώμα.
Συν του ότι δεν αναγράφεται καμιά έκπτωση (που 400-500 €  θα γίνουν απο τον έμπορα και ας μην υπάρχει προωθητικό..

Οπως το πες. Αλλα ενδιαφερθηκα για το πιο ακριβο χρωμα και το πακετο με την αισθηση οτι θα κινηθει στα ορια των 24000 αφου η πρωτη προσφορα με μεταλλικο ηταν σκαρτα 23. Το εξτρα κοστος τους ομως, η αποσυσρη της προωθητικης των 600 και τα πιο ακριβα τελη ταξινομησης κατα 300 (αυτο παλι γιατι?) μας φτασανε εκει. Παιδια για να ειμαι ξεκαθαρος 26 τιμη βασης δε δινω με τιποτα (μονο για Τζουλια :P ) το θεμα ειναι θυσιαζω πακετο ΚΑΙ χρωμα, καταφερνω με πιεση και ψαξιμο να εχω μονο το χρωμα, η περιμενω οσο χρειαστει να πεσει και να βγει καμια προσφορα? Στην κατηγορια οικογενειακο hot hatch ειναι μετρημενα κουκια οι επιλογες και εμφανισιακα εχουν φαει ακυρο τα Αστρα, Λεον, Γκολφ και Κορολα. Α Class φυσικα ομορφη αλλα εκτος δυνατοτητων στα αλογα που θελω, Α3 δε το παραεψαξα γιατι εχουν χρηματοδοτικα μεχρι 4 χρονια αρα δοση 4-5 κατοσταρικα και BMW ασος ισως μπορω να το κοιταξω αν και επισης καρφωνουν στους τοκους.  

Αν μπορουσα να παρω οποιοδηοποτε αμαξι σε ονειρικη τιμη θα ηταν η Τζουλιετα 150αρα στα 20 χιλιαρικα. Αλλα ευσεβης ποθος παει αυτο, μονο το Φοκους με εκανε να γουσταρω αρκετα μετα.

• Like 2

11 ώρες πριν, sacredcrow είπε

Με 25+ χιλιάρικα μπορείς να δεις πολλά!

A3, A Class, mini cooper (ή one), Toyota CH-R, Corolla (Hybrid), Honda HR-V, Renault Captur...

Η συντήρηση (κόστος) δεν διαφέρει τόσο πολύ πάντως από μάρκα σε μάρκα ... τα πιο premium δαγκώνουν όταν θα χρειαστείς ανταλλακτικά, μετά από 10-15 χρόνια δηλαδή.

αυτα που προτεινεις σε σχεση με το φοκους παντως ειναι με δυο λεξεις : "νεκροφορες φορτωμενες" !

======

υγ - @cloud13 δυστυχως το οτι δεν εχουν διαθεσιμα αυτοκινητα σε συνδιασμο με το αρκετα μεγαλο αγοραστικο ενδιαφερον...οι εκπτωσεις πανε περιπατο.

εδω φτασαμε στο σημειο να εχουμε προσφορα με ιδια τιμη για κασερι & δοσεις ( fiesta ST3 ) & παραδοση το Μαρτιο του '21.

• Like 1

Θα σου έλεγα να περιμένεις.

Δε σταματάνε να παράγονται αυτοκίνητα οπότε δε θα σταματούν ποτέ προωθητικές ενέργειες.

(Προσφορές δεν είναι σε καμία περίπτωση)

• Like 2

13 λεπτά πριν, majnun είπε

Θα σου έλεγα να περιμένεις.

Δε σταματάνε να παράγονται αυτοκίνητα οπότε δε θα σταματούν ποτέ προωθητικές ενέργειες.

(Προσφορές δεν είναι σε καμία περίπτωση)

Ετσι περιμενα και αποΣεπτεμβρη γιατι λεει Χριστουγεννα κανουν προσφορες και εφαγα 1,5 χιλιαρικο πανω παντως 🤣 αλλα λογικη συμβουλη.

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...