Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου αυτοκινήτου - ιδέες προτάσεις

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην Ελλάδα της κρίσης και με την βενζίνη που λογικά θα πάει στο 1.5€ ανά λίτρο η λύση είναι τα ηλεκτρικά αλλά επειδή είναι ακριβά, τα αμάξια με φυσικό αέριο είναι μονόδρομος. Μου κάνει εντύπωση που οι Έλληνες δεν τα αγοράζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, sacredcrow είπε

Δεν έχεις άδικο..  σήμερα αντίστοιχα μηχανικά σύνολα έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά σε απόδοση, κατανάλωση, κτλ.

Μετά στήσιμο, τιμόνι, αναρτήσεις, οδηγική συμπεριφορά, κτλ πάλι μικρές διαφορές έχουν, δηλαδή 2 μικρά πόλης των 15Κ-17Κ πόσες διαφοροποιήσεις να έχουν πέρα από το βάρος και τιμόνι..;

Η πιο ορατή διαφοροποίηση βρίσκεται στην εμφάνιση, και στον εσωτερικό σχεδιασμό - εξοπλισμό.

Για αυτό και τελικά πηγαίνουμε στις αντιπροσωπείες, και αντί να ανοίξουμε το καπώ και να αρχίσουμε να ρωτάμε... καθόμαστε και αρχίζουμε να πιάνουμε και να μετράμε μαλακές επιφάνειες σε ταμπλώ και πόρτες, και αν έχουν apple car play ή φυσικά κουμπιά και λοιπά...

αναμενόμενο ομως: νομίζω πως τόσο το marketing όσο και η εποχή μας κάνουν να εστιάζουμε εκεί - θεωρούμε πως πάνω/κάτω όλα είναι τα ίδια μηχανικά και προσφέρουν ένα καλό επίπεδο ασφάλειας. Οπότε μπλιμπλίκια και εφέ είναι σημαντικά κριτήρια διαφοροποίησης κάθε μοντέλου. Το εσωτερικό, επίσης, είναι αυτό που βλέπεις κάθε μέρα.

Εγώ θέλω να προσθέσω πως δεν βλέπω πλέον ομορφα αυτοκίνητα στο δρόμο: νομίζω πως δεν ξέχωρίζουν, υπάρχει μια γενική ομοιομορφία (λογικό ίσως με τόσες συγχωνεύσεις)

Νομίζω από εποχής...giulietta έχω να γυρίσω το κεφάλι μου και να πω "πολύ όμορφο αμάξι".  

30 λεπτά πριν, Yperaspisths είπε

Στην Ελλάδα της κρίσης και με την βενζίνη που λογικά θα πάει στο 1.5€ ανά λίτρο η λύση είναι τα ηλεκτρικά αλλά επειδή είναι ακριβά, τα αμάξια με φυσικό αέριο είναι μονόδρομος. Μου κάνει εντύπωση που οι Έλληνες δεν τα αγοράζουν.

Γιατί σου κάνει εντύπωση; Σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από το σπίτι μου υπάρχουν 15 πρατήρια βενζίνης. Φ.Α. υπάρχουν 15 σε όλη την Ελλάδα. Είναι απολύτως κατανοητό το γιατί δεν τα αγοράζουν οι Έλληνες. Σαφώς είναι οικονομικό αλλά αν δεν έχεις πρατήριο κοντά στο σπίτι σου (που η μισή Ελλάδα δεν έχει) τότε τι να το κάνεις;

• Like 2
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως στην αγορα του αυτοκινητου εθεσα τα παρακατω κριτηρια:

-Κατηγορια αυτοκινητου

-κινητηρας αποδοση καταναλωση

-Αν πισω εχει πολλαπλους και αν οχι η οδηγικη συμπεριφορα σε σχεση με τον ανταγωνισμο που τωρα πια στα πιο πολλα μοντελα της κατηγοριας που εψαχνα καταργηθηκε

-Ηχομόνωση

-Εργονομία

-Αν μου αρεσε εμφανισιακα εξωτερικα-εσωτερικα

-Τα απαραιτητα αξεσουαρ και αν ηθελα κατι παραπανω αν αξιζε ο κοπος αναμονης 3-5 μηνες

Τωρα το ψηφιακο καντραν ειναι εφετζιδικο αλλα δεν με ενδιεφερε τοσο ωστε να δωσω παραπανω χρηματα για κατι το οποιο στα επομενα χρονια δεν θα χρειαζεται να το πληρωσεις παραπανω απο την βασικη τιμη γιατι θα ειναι στανταρ απο τις βασικες εκδοσεις οπως και καποια αλλα συστημα τα οποια τα χρυσοπληρωνουμε σαν προσθετα.

Επεξ/σία από fragsp
  • Like 1

47 λεπτά πριν, Yperaspisths είπε

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, μερικοί από αυτούς είναι κυρίως η άγνοια των υποψηφίων αγοραστών για το ότι υπάρχουν, το συγχεουν με το υγραέριο, επίσης είναι περιορισμένη γκάμα διαθέσιμων αυτοκινήτων, άλλο να σκας στο καφέ με μπρελόκ και μούρη με σήμα /Audi /BMW /Mercedes /οποιαδήποτε άλλη κι άλλο με πχ skoda/seat, υπάρχει κόσμος που λέει εε δεν κάνω χλμ θα πάρω βενζίνη, μετά όσο περνούν τα χρόνια έρχονται υποχρεώσεις, παιδιά, σπίτια, διαζύγια, δεν μπορεί να αλλάξει αμάξι οπότε κάνει μετατροπή, αυξάνονται τα χλμ και στη τελική παρατάει το αμάξι στην άκρη γιατι γίνεται ασύμφορο, εγώ δεν είχα πρατήριο δίπλα μου, είχα στα 70 χλμ από το σπίτι μου(Βέροια) , επειδή δούλευα Θεσσαλονίκη, έκανα μια μικρή παράκαμψη και γέμιζα έτσι, σε 16 μήνες είχα διανύσει 45.000χλμ, λόγω δουλειάς, έφυγα Αλεξανδρούπολη, οπότε πλέον καίω βενζίνη μετά που φτάνω εδώ πάνω, αλλά κάνω 20χλμ καθημερινά,όχι 150, κατεβαίνω Θεσσαλονίκη με βενζινη και μετα βάζω φ. α., δε το μετανιώνω, πρατήρια θα ανοίξουν, θα ανοίξει και στη πόλη μου (Βέροια) από ιδιωτική εταιρία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, fragsp είπε

Τωρα το ψηφιακο καντραν ειναι εφετζιδικο αλλα δεν με ενδιεφερε τοσο ωστε να δωσω παραπανω χρηματα για κατι το οποιο στα επομενα χρονια δεν θα χρειαζεται να το πληρωσεις παραπανω απο την βασικη τιμη γιατι θα ειναι στανταρ απο τις βασικες εκδοσεις οπως και καποια αλλα συστημα τα οποια τα χρυσοπληρωνουμε σαν προσθετα.

Τα ψηφιακα καντραν κλπ σε μερικα χρονια θα μας φαινονται ξεπερασμενα, γιατι πολυ απλα θα εχουν βγει καλυτερες οθονες, πιο καλα μελετημενες για χρηση σε αυτοκινητο, με πιο σωστη ενσωματωση στην κονσολα, με μικροτερα περιθωρια, με καλυτερη φωτεινοτητα, με οθονες που δεν ζοριζεσαι να τις δεις αν φορας polarized γυαλια κλπ.

Δειτε ενα κινητο/tablet 5ετιας και σκεφτειτε ποσο παλιομοδιτικο ή υποδεεστερη ειναι η οθονη του σε σχεση με τα τωρινα. Κατι παρομοιο μπορει να συμβει με τα εσωτερικα των αυτοκινητων που εχουν βαλει οθονες που εξεχουν σαν παραβαν ή που οταν προσπερνας ενα τετοιο αυτοκινητο το βραδυ, νομιζεις οτι προσπερνας τσιρκο απο τα πολλα φωτα/οθονες μεσα.

Αντιθετα, ενα εργονομικο εσωτερικο, προσεκτικα σχεδιασμενο παραμενει timeless και ξεκουραστο σε ενα πολυωρο ταξιδι ή μεσα στην κινηση. Π.χ εσωτερικο land rover evoque  του 2011:

image.png.d6e92cf66d536ae243b6cb623da890b8.png

d68ea9cb95a126412b1f7763078b2d87.jpg.6d4817fdfeea11095dc68028335c527b.jpg

Bmw X1 του 2015:

398534863_BMWX1.jpg.f793665f1d4b1d1a826ed4afe348b469.jpg

Επεξ/σία από haHa

7 ώρες πριν, paylidis είπε

Αστα αυτά στείλε μου να δω την κάμερα οπισθοπορείας πως φαίνεται από έξω κ πως από μέσα όταν κουμπώνεις όπισθεν! Περιμένω να με ειδοποιήσουν να πάω να τη βάλω κ θα σκάσω!

Χαχα καλά ντε !

A924D62F-8C50-48E2-AEB3-84D58F54E809.jpeg

FB57E981-F470-4A28-9B94-BA2286D2F20E.jpeg

• Like 6
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, haHa είπε

Τα ψηφιακα καντραν κλπ σε μερικα χρονια θα μας φαινονται ξεπερασμενα, γιατι πολυ απλα θα εχουν βγει καλυτερες οθονες, πιο καλα μελετημενες για χρηση σε αυτοκινητο, με πιο σωστη ενσωματωση στην κονσολα, με μικροτερα περιθωρια, με καλυτερη φωτεινοτητα, με οθονες που δεν ζοριζεσαι να τις δεις αν φορας polarized γυαλια κλπ.

Δειτε ενα κινητο/tablet 5ετιας και σκεφτειτε ποσο παλιομοδιτικο ή υποδεεστερη ειναι η οθονη του σε σχεση με τα τωρινα. Κατι παρομοιο μπορει να συμβει με τα εσωτερικα των αυτοκινητων που εχουν βαλει οθονες που εξεχουν σαν παραβαν ή που οταν προσπερνας ενα τετοιο αυτοκινητο το βραδυ, νομιζεις οτι προσπερνας τσιρκο απο τα πολλα φωτα/οθονες μεσα.

Αντιθετα, ενα εργονομικο εσωτερικο, προσεκτικα σχεδιασμενο παραμενει timeless και ξεκουραστο σε ενα πολυωρο ταξιδι ή μεσα στην κινηση.

Καλά, η οθόνη του iPhone 6 πχ, που είναι κινητό 6 χρόνων δεν έχει να ζηλέψει και τόσα πολλά από των τωρινών μοντέλων. Ακόμη και x1 του 2013 πχ, μια χαρά ακόμα το λες το ναβι, ακόμη και δίπλα στα σύγχρονα αμάξια. Από εκεί και πέρα, προσωπικά με αρέσει πολύ το ψηφιακό καντράν, με την δυνατότητα να δείχνει ναβι, αλλά και άλλες πληροφορίες (speed limits, assistance systems κτλ..)

Kυριοι εχουμε update απο Ford. To κοστουμι ανεβηκε πολυ με το χρωμα και το parking pack, συν οτι δεν ισχυει το 600αρι προωθητικης του Σεπτεμβρη και τα λιγο μεγαλυτερα τελη ταξινομησης..

Απογοητευτηκα να πω την αληθεια αλλα επειδη μου αρεσε πολυ οδηγικα σκεφτομαι την επαναεπαναεπανα υπερβαση (ναι τοσες εχω κανει) και να το κλεισω χωρις το parking pack ελπιζοντας να κοψει και κανα 500αρι απο κοντα.. Γνωμες?

image.png.b37d26bed8bf7bb0b57950955ab5bd0c.png

2 λεπτά πριν, cloud13 είπε

Kυριοι εχουμε update απο Ford. To κοστουμι ανεβηκε πολυ με το χρωμα και το parking pack, συν οτι δεν ισχυει το 600αρι προωθητικης του Σεπτεμβρη και τα λιγο μεγαλυτερα τελη ταξινομησης..

Απογοητευτηκα να πω την αληθεια αλλα επειδη μου αρεσε πολυ οδηγικα σκεφτομαι την επαναεπαναεπανα υπερβαση (ναι τοσες εχω κανει) και να το κλεισω χωρις το parking pack ελπιζοντας να κοψει και κανα 500αρι απο κοντα.. Γνωμες?

1.181 για χρήμα στο Ford Focus? Η δεν καταλαβαινω κατι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Καλά, η οθόνη του iPhone 6 πχ, που είναι κινητό 6 χρόνων δεν έχει να ζηλέψει και τόσα πολλά από των τωρινών μοντέλων. Ακόμη και x1 του 2013 πχ, μια χαρά ακόμα το λες το ναβι, ακόμη και δίπλα στα σύγχρονα αμάξια. Από εκεί και πέρα, προσωπικά με αρέσει πολύ το ψηφιακό καντράν, με την δυνατότητα να δείχνει ναβι, αλλά και άλλες πληροφορίες (speed limits, assistance systems κτλ..)

Συμφωνω και αυτο ηταν το point μου. Αλλα αν ηταν φουλ οθονη κλπ, μπορει να ηταν διαφορετικα τα πραγματα, οπως πχ αστεια φαινεται η οθονη του iphone 6 σε σχεση με τα τωρινα κινητα.

Οι αλλες πληροφοριες(speed limits, assistance systems κτλ..) υπαρχουν συνηθως και στα αναλογικα καντραν, στην μικρη οθονη που εχουν ενδιαμεσα ή ακομα καλυτερα στο heads up display που ειναι μακραν η καλυτερη λυση.

Επεξ/σία από haHa

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, cloud13 είπε

26χιλιάρικα για το χιλιάρι φόκους? Προς Θεού..

Επεξ/σία από xgol
  • Like 3

2 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

1.181 για χρήμα στο Ford Focus? Η δεν καταλαβαινω κατι;

Τοσο ναι. Μου αρεσε η αυτο η το απλο λευκο που ειναι 1000 κατω.

1 λεπτό πριν, xgol είπε

26χιλιάρικα για το φόκους? Προς Θεού..

Ειναι πολλα προφανως.

Τελη Σεπτεμβρη ειχα προσφορα απο τον ιδιο στα 23000 (22500 με την εξτρα δικη του) χωρις το παρκινγκ πακ και με απλο μεταλλικο χρωμα. Το αμαξι με καλυπτει γιατι 8 χρονια εγγυηση, made in Germany, ηπιο υβριδικο και 155 αλογα με την οδηγικη συμπεριφορα αυτη δε βρισκω αλλου. Τα λεφτα ομως παλι πολλα.

2 λεπτά πριν, cloud13 είπε

Τοσο ναι. Μου αρεσε η αυτο η το απλο λευκο που ειναι 1000 κατω.

Ειναι πολλα προφανως.

Τελη Σεπτεμβρη ειχα προσφορα απο τον ιδιο στα 23000 (22500 με την εξτρα δικη του) χωρις το παρκινγκ πακ και με απλο μεταλλικο χρωμα. Το αμαξι με καλυπτει γιατι 8 χρονια εγγυηση, made in Germany, ηπιο υβριδικο και 155 αλογα με την οδηγικη συμπεριφορα αυτη δε βρισκω αλλου. Τα λεφτα ομως παλι πολλα.

Προτιμότερο κάτι τέτοιο (ενδεικτικά): https://www.car.gr/33258097-bmw-118-i-sport-line-f40

• Like 1

1 λεπτό πριν, xgol είπε

Προτιμότερο κάτι τέτοιο (ενδεικτικά): https://www.car.gr/33258097-bmw-118-i-sport-line-f40

Το βαλαντιο για συντηρηση μπεμπας σε σερβις ανταλλακτικα κλπ δεν το εχω δυστυχως αλλα πραγματικα δε καταλαβαινω γιατι αυξηθηκε τοσο η τιμη αντι να μειωθει κιολας με τη ζητηση να πεφτει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...