Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου αυτοκινήτου - ιδέες προτάσεις

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά κι από μένα παιδιά,
καθότι κάπως άσχετος με το χώρο των αυτοκινήτων, χρειάζομαι τη γνώμη σας.
Ενδιαφέρομαι για αγορά μεταχειρισμένου με κύριο γνώμονα τη χαμηλή κατανάλωση. Έχει νόημα να κοιτάζω για μεταχειρισμένο με LPG (π.χ. έχω βρει ένα hyundai i10, δεκαετίας, με σχετικά λίγα χλμ και εργοστασιακό lpg) ή δεν θα έχει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση από ένα μικρό βενζινοκίνητο, π.χ. Toyota Aygo, Peugeot 107, Suzuki Alto κλπ (αυτά όλα βγαίνουν στα 1.000 cc νομίζω, 68-70 άλογα);
Το θέλω για εντός πόλης (Αθήνα) και κατά προσέγγιση όπως τα έχω υπολογίσει θα κάνω 420-450 χλμ/μήνα, περίπου 5.500 χλμ/έτος σα να λέμε (άντε 7.000 αν βάλουμε και καμιά εκδρομή).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, george_ant είπε

Γεια χαρά κι από μένα παιδιά,
καθότι κάπως άσχετος με το χώρο των αυτοκινήτων, χρειάζομαι τη γνώμη σας.
Ενδιαφέρομαι για αγορά μεταχειρισμένου με κύριο γνώμονα τη χαμηλή κατανάλωση. Έχει νόημα να κοιτάζω για μεταχειρισμένο με LPG (π.χ. έχω βρει ένα hyundai i10, δεκαετίας, με σχετικά λίγα χλμ και εργοστασιακό lpg)

Οι δεξαμενές lpg πρέπει να αλλαχτούν στη 10 ετία, δες πότε είναι ακριβώς η άδεια και υπολόγισε και αυτό σαν επιπλέον έξοδο. 

Ενδεικτικά ο αδερφός μου σε σύστημα Brc, η  δεξαμενή κόστισε 110€, 80€ το κτεο και κάποια ακόμα €€ γιατί το μάστορα κτλ και τη βεβαίωση που δίνουν για να περάσεις κτεο. 

Επειδη είσαι Αθήνα, ένα πολύ καλό αμάξι πόλεως είναι το Fiat Panda, υπάρχουν και τα Fiat punto, που αμφότερα καίνε φυσικό αέριο και είναι οικονομικοτερα στη κατανάλωση. Δες τα κι αυτά (αυτά θέλουν αλλαγή δεξαμενών στα 20 έτη) 

Επεξ/σία από terry308

12 λεπτά πριν, terry308 είπε

Οι δεξαμενές lpg πρέπει να αλλαχτούν στη 10 ετία, δες πότε είναι ακριβώς η άδεια και υπολόγισε και αυτό σαν επιπλέον έξοδο. 

Ενδεικτικά ο αδερφός μου σε σύστημα Brc, η  δεξαμενή κόστισε 110€, 80€ το κτεο και κάποια ακόμα €€ γιατί το μάστορα κτλ και τη βεβαίωση που δίνουν για να περάσεις κτεο. 

Επειδη είσαι Αθήνα, ένα πολύ καλό αμάξι πόλεως είναι το Fiat Panda, υπάρχουν και τα Fiat punto, που αμφότερα καίνε φυσικό αέριο και είναι οικονομικοτερα στη κατανάλωση. Δες τα κι αυτά (αυτά θέλουν αλλαγή δεξαμενών στα 20 έτη) 

Ευχαριστώ! Αρχικά για CNG κοιτούσα αλλά οι επιλογές ήταν πιο περιορισμένες. Έχει σημασία αν είναι εργοστασιακό το CNG ή έχει κάνει τη μετατροπή μετά ο κάτοχος;

9 λεπτά πριν, george_ant είπε

Ευχαριστώ! Αρχικά για CNG κοιτούσα αλλά οι επιλογές ήταν πιο περιορισμένες. Έχει σημασία αν είναι εργοστασιακό το CNG ή έχει κάνει τη μετατροπή μετά ο κάτοχος;

Έχει , όπως και με μετατροπή σε lpg 

8 λεπτά πριν, terry308 είπε

Έχει , όπως και με μετατροπή σε lpg 

Επειδή υπάρχει διαφορά στο κόστος για αυτοκίνητο με CNG σε σχέση με βενζινοκίνητο, έχει νόημα να δώσω 1.000-2.000 ευρώ παραπάνω για να πάρω με CNG (αντι για ένα βενζινοκίνητο στα 1000cc) υπό την έννοια του πότε θα τα αποσβέσω αυτά τα χρήματα σε καύσιμα;

1 ώρα πριν, george_ant είπε

Επειδή υπάρχει διαφορά στο κόστος για αυτοκίνητο με CNG σε σχέση με βενζινοκίνητο, έχει νόημα να δώσω 1.000-2.000 ευρώ παραπάνω για να πάρω με CNG (αντι για ένα βενζινοκίνητο στα 1000cc) υπό την έννοια του πότε θα τα αποσβέσω αυτά τα χρήματα σε καύσιμα;

Είναι μεγάλη κουβέντα , εαν κινείσαι με ελάχιστο κόστος θα αυξήσεις τα χλμ/έτος , θα πας ενα Ναύπλιο πχ για ΠΣΚ , (άνοιξε και το πρατηριο στο Ψαθοπυργο - Πατρα) , θα πας μια Αράχωβα πχ .. λέω εγώ τώρα ... απόσβεση σε καύσιμα θέλει καλό υπολογισμό , με βάσει τις τρέχουσες τιμές ....ένα ακόμα καλό του cng είναι η σταθερή τιμή και η υπάγωγή του στο καθεστώς ενέργειας, πέρυσι έπεσε η τιμή του λόγω μείωσης του ΦΠΑ , η τιμή των πετρελαϊκών παραγώγων  είναι χρηματιστήριο . Βάσει των χλμ/έτος που ανέφερες ΔΕΝ συμφέρει να μπεις στο τρυπάκι να κάνεις μετατροπή , όρισε το budget σου , όρισε τα θέλω σου και δες τι μπορείς να πάρεις και ζύγισε τα ... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, chriskourou είπε

Καλημέρα, μου είπαν αύριο 99.9% παραλαμβάνω... 

Δώστε Q3 στο λαό 😄

Με το καλό, με προσοχή και σέβας το στρώσιμο 

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 2

28 λεπτά πριν, paylidis είπε

Δώστε Q3 στο λαό 😄

Με το καλό, με προσοχή και σέβας το στρώσιμο 

Και η κουτσή Μαρία Q3 πήρε εδώ μέσα. :P:P:D

Ούτε Qasqai να ήταν. :P

@chriskourou σοβαρά τώρα καλοτάξιδο. 🚘👍

• Like 1

3 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Και λιγα λες ερχεται κ αλλο ενα... 😎

• Like 4

11 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Ευχαριστώ πολύ :) 

10 λεπτά πριν, terry308 είπε

Μη πας Καστανιά για πεινιρλι την Κυριακή με 4-5 άτομα 😉

Κάπου θα βρω να πάω...

• Like 2

41 λεπτά πριν, chriskourou είπε

Στρώσιμο;;;;;

Βρες κανένα μυνημα να στείλεις...! 😂

Θα έσκαγα αν είχα καινούργιο Αμαξι και δε μπορούσα να το βγάλω βόλτα ειδικά τώρα με άδειους (λέμε τωρα) δρόμους !

• Like 2
  • Sad 1

2 λεπτά πριν, paylidis είπε

Βρες κανένα μυνημα να στείλεις...! 😂

Θα έσκαγα αν είχα καινούργιο Αμαξι και δε μπορούσα να το βγάλω βόλτα ειδικά τώρα με άδειους (λέμε τωρα) δρόμους !

Εγω κοντευω να σκασω... Θα το παρω να το κοιταζω παρκαρισμενο... Δε μπορω να το χωνεψω!

21 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Εγω κοντευω να σκασω... Θα το παρω να το κοιταζω παρκαρισμενο... Δε μπορω να το χωνεψω!

Μέχρι να έρθει το δικό σου θα έχουμε ανοίξει... Ε παρε το Αμαξι κ δωσε του να καταλάβει..!

54 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

I am a trend maker 😂

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...