Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρακτικά καμιά. Κάτω από 5 είμαστε και οι δύο. Εγώ κάνω ελάχιστα χιλιόμετρα εντός πόλης. Ο φίλος σχεδόν αποκλειστικά σε αστικό περιβάλλον

• Απαντ. 12,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το οτι επεμβαινει το turbo στις 1500 στροφες δεν σημαινει οτι η ροπη μεταπηδα στη μεγιστη. ανεβαινει αρκετα γρηγορα αλλα χρειαζεται  ενα ευρος  στροφων ωστε να μεταφραστει σε αισθηση δυναμης στον οδηγο, αρα αν πεσεις κατω απο 1500 κατα την κυλιση που ο κινητηρας υπολειτουργει θα περασει ενα ευλογο χρονικο διαστημα να πιασεις τις 1500 ωστε να επεμβει το turbo και να αρχιζεις να το αισθανεσαι. Πιο λογικο βρισκω σε τοσο χαμηλες στροφες ο κινητηρας να 'σκορτσαρει´ ζητωντας αποσυμπλεξη, παρα να εχουμε απαιτηση να τραβαει με τον ιδιο ρυθμο που τραβαει σε υψηλοτερες στροφες.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν νοίκιασα εδώ και 3 μέρες για test drive ένα Volvo XC40.

Προφανώς υπήρχε μόνο το "γυμνό" Momentum το οποίο και πάλι είναι κοντά στα 30 χιλιάρικα.

Σε γενικές γραμμές θα το χαρακτήριζα ουδέτερο και μέτριο. Καλή συναρμογή αν και έχει σε μερικά σημεία σκληρά πλαστικά, στιβαρό, πολύ καλή ποιότητα κύλισης, καλή σχετικά ηχομόνωση. Η θέση οδήγησης μέτρια. Βασικά εμένα με ενόχλησε η κονσόλα επειδή ακουμπάει το πόδι μου εκεί και είναι άβολο.

Από χώρους πολύ μέτριο, τα παράθυρα μικρά, ειδικά πίσω που κάνει μια περίεργη γωνία. Το κάνει λίγο κλειστοφοβικό. Η είσοδος στο αυτοκίνητο κακή. Ή θα χτυπήσω το κεφάλι μπαίνοντας ή θα πρέπει να το γείρω 90 μοίρες για να μπω. Στα θετικά του ο χώρος αποσκευών που είναι ικανοποιητικός. Μπήκε το καρότσι του μωρού και χωρούσε άνετα μια μεγάλη βαλίτσα και 1-2 duffel bags. Γενικά βέβαια μου φάνηκε μεγάλο για 2ο και μικρό για 1ο αυτοκίνητο.

Το infotainment μια χαρά μου φάνηκε αν και δεν είχε και πολλά λόγω έκδοσης. Ούτε χάρτες ούτε πολλές ρυθμίσεις. Χωρίς carplay αλλά συνδέθηκε μέσω bluetooth άμεσα και για τηλ και για μουσική. Ο ήχος του τηλεφώνου αρκετά καλός, καθαρό και το μικρόφωνο του αυτοκινήτου.

300 χλμ, τα 250 σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, με ταχύτητες το πολύ μέχρι 140 και πιο κοντά στα 120, δοκίμασα και τα 3 drive modes και έκαψα μισό ντεπόζιτο. 8,2/100 κατανάλωση στο 1500αρι το 3κύλινδρο.

Το απέρριψα και πάω να συνεχίσω το παρκούρ στις κατηγορίες μέχρι να κατασταλλάξω στο τι θέλω.

Αυτά :)

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Burgos είπε

Λοιπόν νοίκιασα εδώ και 3 μέρες για test drive ένα Volvo XC40.

Προφανώς υπήρχε μόνο το "γυμνό" Momentum το οποίο και πάλι είναι κοντά στα 30 χιλιάρικα.

Σε γενικές γραμμές θα το χαρακτήριζα ουδέτερο και μέτριο. Καλή συναρμογή αν και έχει σε μερικά σημεία σκληρά πλαστικά, στιβαρό, πολύ καλή ποιότητα κύλισης, καλή σχετικά ηχομόνωση. Η θέση οδήγησης μέτρια. Βασικά εμένα με ενόχλησε η κονσόλα επειδή ακουμπάει το πόδι μου εκεί και είναι άβολο.

Από χώρους πολύ μέτριο, τα παράθυρα μικρά, ειδικά πίσω που κάνει μια περίεργη γωνία. Το κάνει λίγο κλειστοφοβικό. Η είσοδος στο αυτοκίνητο κακή. Ή θα χτυπήσω το κεφάλι μπαίνοντας ή θα πρέπει να το γείρω 90 μοίρες για να μπω. Στα θετικά του ο χώρος αποσκευών που είναι ικανοποιητικός. Μπήκε το καρότσι του μωρού και χωρούσε άνετα μια μεγάλη βαλίτσα και 1-2 duffel bags. Γενικά βέβαια μου φάνηκε μεγάλο για 2ο και μικρό για 1ο αυτοκίνητο.

Το infotainment μια χαρά μου φάνηκε αν και δεν είχε και πολλά λόγω έκδοσης. Ούτε χάρτες ούτε πολλές ρυθμίσεις. Χωρίς carplay αλλά συνδέθηκε μέσω bluetooth άμεσα και για τηλ και για μουσική. Ο ήχος του τηλεφώνου αρκετά καλός, καθαρό και το μικρόφωνο του αυτοκινήτου.

300 χλμ, τα 250 σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, με ταχύτητες το πολύ μέχρι 140 και πιο κοντά στα 120, δοκίμασα και τα 3 drive modes και έκαψα μισό ντεπόζιτο. 8,2/100 κατανάλωση στο 1500αρι το 3κύλινδρο.

Το απέρριψα και πάω να συνεχίσω το παρκούρ στις κατηγορίες μέχρι να κατασταλλάξω στο τι θέλω.

Αυτά :)

Αυτό με την κονσόλα είναι γεγονός , και στο 2008 το παρατήρησα , ακόμη και στο Ibiza βρίσκει το πόδι μου

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tsofras είπε

Αυτό με την κονσόλα είναι γεγονός , και στο 2008 το παρατήρησα , ακόμη και στο Ibiza βρίσκει το πόδι μου

Και στο προηγούμενο Q5 το πρόσεξα και φρίκαρα. 80 χιλιάρικα αυτοκίνητο και να βρίσκει το πόδι στην κονσόλα

Δημοσ.

Το πιο άνετο σε αυτό ήταν το προηγούμενο twingo που δεν είχε κονσόλα.😅

Σε αυτό και στο Volvo c30 δεν έβρισκε πόδι στην κονσόλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, tsofras είπε

28 λεπτά πριν, Burgos είπε

Και στο προηγούμενο Q5 το πρόσεξα και φρίκαρα. 80 χιλιάρικα αυτοκίνητο και να βρίσκει το πόδι στην κονσόλα

1 λεπτό πριν, majnun είπε

Το πιο άνετο σε αυτό ήταν το προηγούμενο twingo που δεν είχε κονσόλα.😅

Σε αυτό και στο Volvo c30 δεν έβρισκε πόδι στην κονσόλα

Q3 παιδιά. Απλα... κ το κάθισμα είναι αρκετά μπροστά όταν οδηγάω εντός πολης Ε...

Σορρυ που είναι στραβή βαλτε τα με την Apple 😂

761847AE-5C2D-46C2-A90E-10BE3C0EA0C8.jpeg

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Q3 παιδιά. Απλά...

Δεν φτάνει που είναι στραβή , δεν φαίνεται και η απόσταση απο την κονσόλα

2 στα 2 ρε μπαγάσα 🤣

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tsofras είπε

Δεν φτάνει που είναι στραβή , δεν φαίνεται και η απόσταση απο την κονσόλα

2 στα 2 ρε μπαγάσα 🤣

Εγώ τη βλέπω 😂 κ τη νιώθω ! 
παντως είναι άνετο. Σε αλλά αμαξια μου έχει τύχει να μπαίνω για να χτυπάω γόνατο μονίμως 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, paylidis είπε

Q3 παιδιά. Απλα... κ το κάθισμα είναι αρκετά μπροστά όταν οδηγάω εντός πολης Ε...

Κάτσε να βάλω το φίλο μου να δει πάλι

maxresdefault.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Άσχετο με έπιασε και μία νοσταλγία για το Leonακι και μίλησα με το παλικάρι που το πούλησα , χαμός φιλτροχοάνη , εξάτμιση , αεροτομή του Cupra

Του είπα με μέτρο γιατί το θέλω πίσω :D

• Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Burgos είπε

το ίδιο και στο T-Roc - πήρα countryman και έχω....άπλα !

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsofras είπε

Άσχετο με έπιασε και μία νοσταλγία για το Leonακι και μίλησα με το παλικάρι που το πούλησα , χαμός φιλτροχοάνη , εξάτμιση , αεροτομή του Cupra

Του είπα με μέτρο γιατί το θέλω πίσω :D

Θα στο πουλήσει όσο το έδωσες μόλις χαλάσει το DSG 😁

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, majnun είπε

Θα στο πουλήσει όσο το έδωσες μόλις χαλάσει το DSG 😁

:D ψήνεται και για πρόγραμμα και του είπα να τα αφήσει αυτά

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...