Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, tsofras είπε

Πφφφ τίποτα από αυτά δεν προσθέτει στην οδική απόλαυση που έχει το κιβώτιο , όλα τα άλλα τα βάζεις και μετά αν θες το κιβώτιο όχι

Ως πρώην κάτοχος αυτόματων θα συμφωνήσω ότι οδηγικά είναι απόλαυση. 
Ελα όμως που γίνονται κόλαση αν χαλάσουν και είσαι εκτός εγγύησης...

οπως έγραψα και παλιότερα στο δικό μου η διαφορά για το mhev dsg ήταν οριακα κάτω από χιλιάρικο-σα να λέμε τίποτα δηλαδη ή πχ 3 δόσεις. Δε χρειάστηκα ούτε μισό λεπτό για να το σκεφτώ μετά από όσα έχω τραβήξει με τα αυτόματα, ήταν ξεκάθαρο όχι (αντίθετα το ίδιο Αμαξι χειροκίνητο με ηλιοροφή πανοραμική που μου πρότειναν πάλι με κάτω από χιλιάρικο διαφορά το σκέφτηκα λίγο παραπάνω)! Κ μου κάνει πραγματικά εντύπωση Θωμά που παρά το ότι έχεις πληρώσει ακριβά την επιλογή του αυτόματου το στηρίζεις ακόμα!! Τόσο καλό είναι πια το dsg..?

Αν μου έλεγε πχ Κάποιος ότι το Αμαξι το παίρνω για οσο κρατάει η εγγύηση μετά παίρνει πόδι, τότε καρφί θα του έλεγα αυτόματο. Εναλλακτικα υπάρχουν ανθεκτικά αυτόματα σε μάρκες από Ασία μερια αλλά μόνο ευχάριστα κ απολαυστικά δεν είναι...

Επεξ/σία από paylidis
  • Απαντ. 12,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγώ πάντως σα χρήστης αυτόματου έστω και όχι διπλοσύμπλεκτου δε ξαναγυρνάω σε χειροκίνητο . Θα πρέπει να είναι κάτι εκπληκτικό το υπόλοιπο σύνολο, και εκπληκτικό για μένα κανένα δεν είναι από τα αυτοκίνητα που συζητάμε. Οπότε αυτόματο δαγκωτό. Βλάβες δεν έιχα φτου φτου και το ένα αυτοκίνητο έχει κλείσει 14 έτη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, alan2 είπε

150 αλογα μαλλον εννοεί, δεν νομίζω να είναι 1500

To ξέρω λάθος έκανε και του κάνω πλάκα :D

18 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ως πρώην κάτοχος αυτόματων θα συμφωνήσω ότι οδηγικά είναι απόλαυση. 
Ελα όμως που γίνονται κόλαση αν χαλάσουν και είσαι εκτός εγγύησης...

οπως έγραψα και παλιότερα στο δικό μου η διαφορά για το mhev dsg ήταν οριακα κάτω από χιλιάρικο-σα να λέμε τίποτα δηλαδη ή πχ 3 δόσεις. Δε χρειάστηκα ούτε μισό λεπτό για να το σκεφτώ μετά από όσα έχω τραβήξει με τα αυτόματα, ήταν ξεκάθαρο όχι (αντίθετα το ίδιο Αμαξι χειροκίνητο με ηλιοροφή πανοραμική που μου πρότειναν πάλι με κάτω από χιλιάρικο διαφορά το σκέφτηκα λίγο παραπάνω)! Κ μου κάνει πραγματικά εντύπωση Θωμά που παρά το ότι έχεις πληρώσει ακριβά την επιλογή του αυτόματου το στηρίζεις ακόμα!! Τόσο καλό είναι πια το dsg..?

Αν μου έλεγε πχ Κάποιος ότι το Αμαξι το παίρνω για οσο κρατάει η εγγύηση μετά παίρνει πόδι, τότε καρφί θα του έλεγα αυτόματο. Εναλλακτικα υπάρχουν ανθεκτικά αυτόματα σε μάρκες από Ασία μερια αλλά μόνο ευχάριστα κ απολαυστικά δεν είναι...

Δίκιο έχεις ρε μαν αλλά δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση η αίσθηση που σου δίνει το κιβώτιο σε σχέση με το μηχανικό.

Δεν έχεις να ασχοληθείς με πράγματα όπως να σου σβήσει , αν κουμπώνουν καλά οι ταχύτητες , αν είναι μακριές ή κοντές ή κουμπώνουν σε διαφορετικό σημείο οι ταχύτητες , αν θέλεις να πας οικονομικά , σπορ (τα κανονίζει το πρόγραμμα που έχεις) , απλά χαίρεσαι την οδήγηση

Εγώ όταν ξαναλλάξω μάλλον θα γυρίσω σε αυτόματο , το DSG6 είναι πολύ πιο αξιόπιστο σε σχέση με το 7 , έκανα μεγάλη βλακεία που δεν πήγα να το βάλω στο δικό μου και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να είμαι με αμάξι που γουστάρω

Αλλιώς αν με τρώει η σκέψη του DSG μπορεί να περιμένω λίγο μήπως σκάσει τπτ που να μου κεντρίσει το ενδιαφέρων με κάποιο πιο αξιόπιστο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής π,χ, EAT8 κτλ

Άσχετο πήρα και εχθές στην αντιπροσωπεία , μου είπαν ότι θα με πάρουν και με έγραψαν στα @@ τους , αν απογοητευτώ απο το Ibiza δεν βλέπω να έχω μέλλον με το Leon ( ok κουσούρι στον 1.0 , καγκουρό στο 1.5 έλεος δλδ)

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγαινε παρε ένα Ford να τελειώνεις 😅

παντως νομίζω ότι αυτό το θέμα που ανέφερες δεν είναι κουσούρι απλά έπεσαν παρά πολύ οι στροφές και είχες υψηλή σχέση (έστω κ 2Α) το έχω δει σε πολλά αμαξια (βέβαια μου το έκανε απευθείας το troc όταν το οδήγησα για πρώτη φορά). 

για το αυτόματο δε ξέρω, οσο και να με βολεύει από το να χάσω τον ύπνο μου και ένα τσουβάλι λεφτά αν πάθει κάτι καλύτερα ας αλλάζω ταχύτητες..! Ίσως κ εγώ στο μέλλον το επιλέξω αν βρω κάτι 100% αξιοπιστο

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ημουν ο πρωτος που εγραψε μετα τον tsofras πριν παει για TD του LEON FR που θα παρει μεχρι την σελίδα 650.

Επεξ/σία από sotiriadisc
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, squib είπε

εγώ πάντως σα χρήστης αυτόματου έστω και όχι διπλοσύμπλεκτου δε ξαναγυρνάω σε χειροκίνητο . Θα πρέπει να είναι κάτι εκπληκτικό το υπόλοιπο σύνολο, και εκπληκτικό για μένα κανένα δεν είναι από τα αυτοκίνητα που συζητάμε. Οπότε αυτόματο δαγκωτό. Βλάβες δεν έιχα φτου φτου και το ένα αυτοκίνητο έχει κλείσει 14 έτη. 

Τι αμάξια έχεις φίλε; Γράψε να έχουμε υπόψη... για αξιόπιστα αυτόματα!

Δημοσ.

Πωλείται Seat ibiza  tsofra με 1 γέμισμα, 413χλμ διανυθεντα, ακλανιαστο ακόμα ... δίνεται λόγω μετάβασης σε leon dsg fr

Σε 20'

19'

18'

17'

😎

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, sacredcrow είπε

Τι αμάξια έχεις φίλε; Γράψε να έχουμε υπόψη... για αξιόπιστα αυτόματα!

αυτη τη στιγμή έχω ένα c200 sports coupe του 2006 μοντέλο evolution . Δε θα το ήθελα σε χειροκίνητο και ας μην έχει γρήγορο κιβώτιο . Κάποια στιγμή παράλληλα ένα X5 3.0 , δε ξέρω καν αν βγαίνει manual αυτό. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, terry308 είπε

Πωλείται Seat ibiza  tsofra με 1 γέμισμα, 413χλμ διανυθεντα, ακλανιαστο ακόμα ... δίνεται λόγω μετάβασης σε leon dsg fr

Σε 20'

19'

18'

17'

😎

Να το είχε πάρει τουλάχιστον ΦΑ να το έπαιρνα για τη γυναίκα μου, τα προσέχει αυτός τα αμαξια ένα μήνα τα κρατάει χωρίς χλμ 😅

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Papakaliati είπε

Αμα θες επιτάχυνση στα αυτόματα, πατάς τέρμα το γκάζι. Έχει μια ‘σκαλα’, που αν την υπερβείς κάτεβαζει ταχύτητα για να σου παρέχει την μέγιστη επιτάχυνση.

Ναι δεν το έψαξα τόσο.. κυρίως έκανα ό,τι μου έλεγε ο πωλητής.

3 ώρες πριν, tsofras είπε

1500 άλογα και δεν σε συγκίνησε ρε θηρίο?

Είχε πεντακόσιες εκατόν τριανταπέντε χιλιάδες άλογα !!!🤣

Πέρα από την πλάκα, επειδή διαβάζω διάφορα αρχικά EAT8, dsg κτλ.. να φανταστώ είναι τεχνολογίες αυτόματων κιβωτίων των εκάστοτε εταιρειών σωστά; Η audi λοιπόν, δε βγάζει ένα και τόσο αξιόπιστο κιβώτιο; 

2 ώρες πριν, tsofras είπε

Χμμμ μόλις ήρθε το Leon FR για test drive πάω να το κάνω ΤΩΡΑ!

RIP ibiza

Επεξ/σία από chriskourou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν παίδες γύρισα δεν ξέρω αν είμαι χαρούμενος ή απογοητευμένος !

Πήγα με την λογική ότι θα κάνω test drive και θα βγώ να υπογράψω παραγγελία με ανταλλαγή του δικού μου.

Ευτυχώς έφυγα ευτυχισμένος με την επιλογή που έκανα τελικά , καλά λένε μην πάρεις γουρούνι στο σακί , αν το είχα πάρει θα το είχα μετανιώσει πάρα πολύ!!!!

Για να μην παρεξηγηθώ το αμάξι είναι καλό , δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο σε τίποτα. Θεωρώ ότι ειναι υποδεέστερο σε όλα τα σημαντικά για εμένα κομμάτια.

Κατα τύχη ήμουν ο πρώτος που το έκανε test drive , ανθρακί πακέτο plus (ηλιοροφή + LED φώτα) όπως ακριβώς δλδ το είχα παραγγείλει (μπορεί να ήταν και αυτό).

Τα έχω όλα στο μυαλό μου οπότε θα παραθέσω όσα περισσότερα μπορώ , αν αφήσω κάτι και θέλει κάποιος ας ρωτήσει μήπως μπορώ να απαντήσω.

Κινητήρας

Δεν με ενθουσίασε σε καμία περίπτωση , τον περίμενα πολύ πιο δυνατό (δυστυχώς κάνω και την σύγκριση με τον 1.8 που είχα και δεν έχει καμία επαφή). Ψόφιος κάτω απο τις 2.000 στροφές , σε ευθεία με 3η ταχύτητα πάτησα γκάζι και σχεδόν μηδενική απόκριση , αφού κοίταγα το καντράν να δώ τι παίζει με τις στροφές. Αρκετά γραμμικός κινητήρας χωρίς ξεσπάσματα , υπερβολικό αυτό που θα πώ , αλλά λόγω βάρους περισσότερο με ενθουσίασε ο 1.0 όταν τον οδήγησα και δεν το περίμενα παρά αυτός.

Ανάρτηση

Πιο σκληρή απο το προηγούμενο FR (είχε και 18αρες αυτό) , δείχνει αρκετά στιβαρό , καμία σχέση με άνεση με το προηγούμενο , κοπανάει και μεταφέρει κραδασμούς μέσα στη καμπίνα

Αίσθηση Οδήγησης

Εδώ είναι η μεγάλη απογοήτευση , δεν μου έδωσε καμία οδηγική απόλαυση. Μου φάνηκε τελείως αδιάφορο παντού λες και δεν έχει χαρακτήρα , στιβαρό - αδιάφορο αμάξωμα

Κιβώτιο

Μηχανικό κιβώτιο , θυμίζει αρκετά του Ibiza με καλύτερη αίσθηση. Θα ήθελα να δώ πως είναι το DSG

Διάφορα

Καλή στήριξη στα καθίσματα , κάπως σκληρά , θεωρώ του προηγούμενου καλύτερα σε άνεση

Ψηφιακό καντράν : ωραίο αλλά τελικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου

Ηχοσύστημα : Η 8αρα τελικά είναι μία χαρά , σου έρχεται ίλλιγος μόνο με τις επιλογές που έχει , δεν ξέρω τελικά μου αρέσουν τα πιο απλά πράγματα

Επίσης στο μάτι μπορώ να πώ ότι μου φαίνεται κάπως κατώτερο και ποιοτικά

Δεν μου έρχεται κάτι άλλο , στα 5 λεπτά είχα απογοητευτεί αλλά ταυτόχρονα ένιωσα χαρούμενος που το ακύρωσα και δεν πλήρωσα 7.000ε παραπάνω για αυτό το αμάξι. Για εμένα δεν τα αξίζει είναι πολύ αδιάφορο , αλλά οκ κάνω σύγκριση και με το προηγούμενο.

Με έκανε να αγαπήσω περισσότερο το Ibizaki οπότε χαίρομαι για αυτό γιατί δεν ήθελα να ξαναμπώ σε διαδικασία αλλαγής.

Τώρα για το Ibiza μιάς και το πήγα είπα για τον κινητήρα , είπαν αν το ξανακάνει να τους το παώ για έλεγχο.

Για τα πιτσιλιστίρια που είχα θέμα , τελικά έχει πρόβλημα το αμάξι και χάνει όλο το νερό απο κάτω , έκλεισα την Παρασκευή να πάω το δούν , οπότε είχε θέμα απο την πρώτη ημέρα , καλά ξεκινήσαμε.

Αυτά ρε παιδιά ότι θέτε πείτε , όσοι ενδιαφέρεστε να πάτε να το οδηγήσετε , αφού δεν την πάτησα , αμάξι χωρίς test drive δεν ξαναπαίρνω τέλος.

Υ.Γ. Ένας πωλητής που το είχε οδηγήσει είχε ακριβώς την ίδια άποψη με εμένα σε όλα

Υ.Γ. 2 Ξελάφρωσα ρε παιδιά ειλικρινά γιατί με έτρωγε που δεν το αγόρασα και μου είχαν μπεί πάλι φίδια , ευτυχώς

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 15
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Να το είχε πάρει τουλάχιστον ΦΑ να το έπαιρνα για τη γυναίκα μου, τα προσέχει αυτός τα αμαξια ένα μήνα τα κρατάει χωρίς χλμ 😅

Θα παρεις το δικό μου και 45λιτρο βενζίνης 

Εδώ ειμαι 😎

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...