Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 12,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, tsofras είπε

Είδα και αυτό εχθές , δίνει δώρο και iPhone :D

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/25767795/

Αν δεν ήταν με DCT θα ήμουν ήδη Καβάλα

Το dct ναι μεν είναι διπλου συμπλέκτη αλλά δεν είναι ακριβώς ίδιο με το dsg του group vag. Δεν έχω ακούσει πολλά θέματα σε dct αλλά από την άλλη δεν κυκλοφορούν και τόσα πολλά για να ακουστεί. Κάνε μια έρευνα για προβλήματα και το βλέπεις.. εμένα μου φαίνεται καλή φάση.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, sacredcrow είπε

Καλημέρα στην παρέα,

πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου tsofras, τρέχουν κάποιες ωραίες προσφορές και σε VW αν ενδιαφέρεσαι.

Βλέπω σε online  πλατφόρμα, μάλλον τώρα την φτιάξανε λόγω της πανδημίας, προσφορές VW Golf 1.5 19,5K euro και επιλογή χρηματοδότησης με 3,5% επιτόκιο.

https://mycarnow.kosmocar.gr/vw/vehicle/?sc=C74CDE33-E305-4FA5-B0B1-3C4CACF41E43&br=90510&mc=BQ13GP2020

Τσέκαρε και εκεί, αφού ήσουν στο group.

Το έχω δεί είναι το παλιό golf και όχι το καινούριο που ήρθε τώρα

6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Όμορφο είναι το μπλε αλλά οκ. Γενικά αν μπούνε και οι μικροί κινητήρες στο παιχνίδι αυξάνουν οι επιλογές.

Ναι οκ είμαι στα 37 και μου φένεται κάπως να με φαντάζομαι σε αυτό το χρώμα σε καμια 3ετία

6 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Εμένα μου αρέσει!
Απλά στο συγκεκριμένο, όπως και σε πολλά δεν μου αρέσει που η οθόνη, δεν είναι ενσωματομένη στην κονσόλα!

Αυτό δεν με πειράζει καθόλου , τουλάχιστον είναι στο σωστό ύψος , στο Αρονα π.χ. που είναι χαμηλά δεν βολεύει να κοιτάς κάτω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, soter79 είπε

Φίλε μου δεν καταλαβαίνω γιατί λες οτι Έλληνες έχουν ιδέες τέτοιου είδους? 

Δεν έχει να κάνει με την εθνικότητα νομίζω το αν ένας κινητήρας στα 150.000 είναι για πέταμα. 

Επίσης δεν κατάλαβα τι εννοείς ότι η KIA και η HYUNDAI είναι ακριβές? Ακριβές για αυτό που προσφέρουν? 

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Η χιουνταϊ δίνει στα 5 χρόνια ή απεριόριστα χμ εγγύηση. Είναι χαζή η χιουνταϊ, θα σπάσει μέχρι τότε και ο έξυπνος Έλληνας θα πάρει καινούργιο μοτέρ. Φυσικά και όχι είναι μελετημένο κινητήρες ώστε να αντέξουν.

Στο αλλο, δεν είπα ότι είναι ακριβές. Είπα ότι ακόμα υπάρχει η αντίληψη ότι τα κορεατικά είναι χάλια για να είναι τόσο ακριβά. Αν ξεμυτυσετε σε αναπτυγμενη Ευρώπη θεωρούνται αντάξια ή και καλύτερα αντίστοιχων Γερμανικών.

2 ώρες πριν, tsofras είπε

Κοιτάτε το ξαναλέω μηχανικός δεν είμαι , όποιος υπερασπίζεται τους χιλιαριδες και καλά κάνει ας μας πει καί τους λόγους

Επίσης ότι πριν 10 χρόνια ήμασταν με 1.4 75 άλογα και δεν είχαμε πρόβλημα δεν έχει να λέει τίποτα.

Εγώ είχα 240 άλογα πριν 10 χρόνια

Επίσης για να μην λέμε συνέχεια το ίδιο παράδειγμα με πριν 10-20 χρόνια

Πριν 20 χρόνια δεν θέλαμε 65" τηλεόραση και τώρα θέλουμε. Τι σημαίνει ότι μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στις 20αρες?

Εγώ θέλω ειλικρινά όσοι μιλάτε για κλασικό Έλληνα κτλ

1) Είχατε στη ζωή σας αυτοκίνητο με μεγαλύτερο κινητήρα και περισσότερα άλογα , και μετά πήρατε 1000 με αυτά τα άλογα και είστε οκ?

2) Έχετε δεί κανά review  από άλλη χώρα? Ο,τι έχω δει αυτές τις ημέρες ειδικά σε SUV λένε καλός ο χιλιαρης για μέσα στη πόλη αλλά για ταξίδια να πάτε σε μεγαλύτερη έκδοση

Μόλις με πήραν από Peugeot γιατί έστειλα εχθές το βράδυ για προσφορά

19700 από 21400 το 2008 έκδοση active , έχει μείνει μόνο ένα μπλέ

Το αμάξι είναι πανέμορφο , αλλά δεν μου αρέσει το μπλέ και με χαλάει που δεν έχει led φωταυη έκδοση.

Θα περάσω πάντως το απόγευμα

Ευχαριστώ , μπαίνω όμως όλο και περισσότερο σε mode SUV οπότε μάλλον εκεί θα κινηθωυ. Κάτι είναι και αυτό τουλάχιστον να καταλήξω σε κατηγορία 🤣

1)Είχα bmw με 300+ άλογα, τι να την κάνω που έκαιγε 15 λίτρα. Έχουνε φίλοι μου fiesta ecoboost, πάνε σβέλτα με 6 λίτρα.  Αφού τα λεφτά σου για suv φτάνουν μέχρι χιλιαρι, απλά σου λεω ότι κανείς την δουλειά, αν εσύ θες να πηγαίνεις τσίτα προφανώς θα χρειαστεί να βάλεις πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να μην πάρεις suv.

2)Καλά τα λενε. Φυσιολογικό. Γερμανία πχ έχουν μεγάλες αποστάσεις, δρόμους χώρις όρια ταχύτητας, χωρίς διόδια, φθηνότερη βενζίνη, διπλάσιους μισθους. Ε θα πάρουν μεγαλύτερο να χαρούν και λίγο. Εγώ άμα θέλω να πάω Αθηνα - Θεσσαλονίκη, με το κόστος του ταξιδιού μπορεί να αρκεστω και με 120χμ/ω. Ε ένα μικρό turbo εννοείται κανει την δουλειά. 

Επεξ/σία από barimagas
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, tsofras είπε

Το έχω δεί είναι το παλιό golf και όχι το καινούριο που ήρθε τώρα

Ναι οκ είμαι στα 37 και μου φένεται κάπως να με φαντάζομαι σε αυτό το χρώμα σε καμια 3ετία

Σιγά τα χρόνια ρε σύ! 

Ασε που το πουλάς τότε και παίρνεις μαύρο! :lol:

Επεξ/σία από zio10
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, tsofras είπε

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου , κάτσε εδώ αφού είσαι στο budget μήπως κάνουμε group by :D

14 ώρες πριν, PaokToTheBone είπε

Σε ευχαριστώ πολύ !

Να κάνουμε !

Εσείς οι από πάνω αν κάνετε group buy Mercedes count me in να χτυπήσουμε τιμές...

2 ώρες πριν, tsofras είπε

Ούτε εγώ αλλά ο 1.4 είναι ατμόσφαιρα? Από ότι βλέπω από reviews πάντως λένε έχει αίσθηση hatchback

Λοιπόν έχουν test drive το Arona 1.0 115 θα κλείσω τεστε ντραιβ για να δω τι γίνεται, δέχομαι ότι μπορεί να έχω λάθος άποψη

Στην τελική μακάρι να εχω λάθος γιατί μου αρέσει πολύ το VW Tcross και το έχω βγάλει από την λίστα μόνο λόγω κινητήρα

Δες το το arona ακόμα και το 1.0 είναι αξιοπρεπέστατο. Το έχω ξαναγράψει ο πατέρας μου το πήρε με leasing εταιρικο (πήγε από 1.4tsi Audi στο 1.0T arona και δε του κακοφάνηκε καθόλου ίσα ίσα βελτιώθηκε η θέση οδήγησης και καβαλάει πλέον οποίο πεζοδρόμιο θέλει χωρίς φόβο μη διαλύσει). Προσωπικα περίμενα να του κακοφανεί λόγω λιγότερων αλόγων αλλά δε το πατάει γενικά πάει πολύ συντηρητικά 

• Like 1
Δημοσ.

Ψάχνω να βρώ αν το Αρονα FR έχει άλλη ανάρτηση απο το απλό αλλά δεν βρίσκω κάτι

Σε καμιά ώρα θα πάω μία απο την Skoda να δώ το Karoq

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, tsofras είπε

Ίδια είναι: https://www.seat.gr/carworlds/arona/specifications/fr.html

Στο link μπορείς να βάλεις άλλη έκδοση, μετά Τεχνικά Χαρακτηριστικά --> Αμάξωμα, για να συγκρίνεις.

Arona FR:

Εμπρόσθια ανάρτηση: Ανεξάρτητη McPherson με ελικοειδή ελατήρια και υδραυλικούς αποσβεστήρες

Οπίσθια ανάρτηση: Ημιάκαμπτος άξονας με ελικοειδή ελατήρια και υδραυλικούς αποσβεστήρες

Σύστημα διεύθυνσης: Ηλεκτρικά υποβοηθούμενη κρεμαγιέρα

Διάμετρος στροφής (m): 10.6

Σύστημα φρένων: Αεριζόμενοι δίσκοι εμπρός 276 x 24 - Δίσκοι πίσω 230 x 9

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, koeltzakoatl είπε

Ts, επειδή το 2008 το σκέφτομαι και εγώ για εταιρικό αν κάνεις test drive γράψε εντυπώσεις

(Το topic αξίζει συγχαρητήρια πάντως, 500+ Posts σε εξαιρετικό επίπεδο...)

Το εκανα εγω. Ωραιο αμαξι και σε καλη τιμη αλλα οπως εγραψα και αλλου η θεση οδηγησης και το τιμονι ειναι μεγαλο θεμα που αν δεν το οδηγησεις δεν μπορεις να κρινεις. Εχουν μια φιλοσοφια ντιζαιν του κοκπιτ που εχει ενα πολυ μικρο τιμονακι το οποιο ειναι ρυθμιζομενο μεν αλλα μενει πολυ πολυ χαμηλα και το τραβας προς τα εξω. Με αποτελεσμα να εχει πολυ ιδιαιτερη θεση οδηγησης. Για ατομα μεγαλυτερου υψους και ογκου αυτο ειναι λιγο θεματακι. Για εμενα ηταν και το σημειο που δεν ασχοληθηκα παρα πανω. 

Κατα ταλλα υπεροχο εξωτερικα, μεγαλο πορτ μπαγκαζ, πολυ τιμιος εξοπλισμος στην Active που ειναι η βασικη και κατω απο 20Κ με το κλειδι στο χερι τα 130hp. Τα 100hp κατω απο 19Κ τελικη. Θεωρω οτι το μαυρο και του σκουρο γκρι με τα led φωτα μπροστα ειναι τρομερο.

Παντως κατ εμε μην σνομπαρετε τον 1.2 με τα 100 αλογα. Ειναι πολυ πιο δυνατος απο οσο φανερωνει η περιγραφη του.

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, tsofras είπε

Πάντως στο moose test το diesel FR έχει παρόμοια συμπεριφορά με το απλό, ίσως ένα κλικ καλύτερη.

953808642_.png.245ad845d72f65e960af283e0ac0dc01.png

• Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, tzampatzis είπε

Πάντως στο moose test το diesel FR έχει παρόμοια συμπεριφορά με το απλό, ίσως ένα κλικ καλύτερη.

953808642_.png.245ad845d72f65e960af283e0ac0dc01.png

Σου προκαλεί τρόμο. 

Το puma άψογο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/5/2020 στις 11:59 ΜΜ, mp123 είπε

Αυτό. Αν η μαζντα με το 3 είχε τιμές και κινητήρες οπως παλιά θα είχες ακόμα μια επιλογή.

Εγω θα κάνω like όταν κλείσεις το 500 x . Στυλ , Ιταλός . Έχει να πει κάτι αυτό το αμάξι έξω. Είναι το αποθυμενο μου. Αν η γυναίκα μου μπορούσε να το πάει ανετα το έπαιρνα.21500 αυτόματο είχε αλλά δεν μπορεί με τίποτα.

Αυτό. Αν η μαζντα με το 3 είχε τιμές και κινητήρες οπως παλιά θα είχες ακόμα μια επιλογή.

Εγω θα κάνω like όταν κλείσεις το 500 x . Στυλ , Ιταλός . Έχει να πει κάτι αυτό το αμάξι έξω. Είναι το αποθυμενο μου. Αν η γυναίκα μου μπορούσε να το πάει ανετα το έπαιρνα.21500 αυτόματο είχε αλλά δεν μπορεί με τίποτα.

Γούστα είναι αυτά αλλα θεωρώ το Renegade πολύ καλύτερη επιλογή για ένα αυτοκίνητο Fiat-Chrysler που στα περισσότερα πράγματα είναι το ίδιο. Καλύτεροι χώροι για τους επιβάτες, χώρος για το κεφάλι για τους ψηλότερους. Επίσης γεμίζει πιο εύκολα το μάτι το τετραγωνισμένο σχήμα του και θα έλεγε κανείς αλλά και με το όνομα Jeep και Renegade στο καπό του.

Επεξ/σία από EmpYristis
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι άσχημο το renegade όντως και είναι και αρκετά ξεχωριστό. Αλλά δεν πάει πιο πολύ προς κλασσικό τζιπ παρά προς suv;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Για το karoq είδα προσφορα σε αντιπροσωπεία στη Μεσόγειων 18500 Με μεταλλικό κ το κλειδί στο χέρι δε ξέρω τι παίζει διαφήμιση μου το πέταξε (λογικά το 1.0). 
ίσως σε ενδιαφέρει...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...