Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tsofras είπε

Ούτε εγώ αλλά ο 1.4 είναι ατμόσφαιρα? Από ότι βλέπω από reviews πάντως λένε έχει αίσθηση hatchback

Λοιπόν έχουν test drive το Arona 1.0 115 θα κλείσω τεστε ντραιβ για να δω τι γίνεται, δέχομαι ότι μπορεί να έχω λάθος άποψη

Στην τελική μακάρι να εχω λάθος γιατί μου αρέσει πολύ το VW Tcross και το έχω βγάλει από την λίστα μόνο λόγω κινητήρα

Για να σε φέρω πάλι στον ίσιο δρόμο σου λέω παρε το λεον που θες με ήλιοροφες ζάντες κλπ στα 21500 και τέλος. Ότι κοιτάς άλλο σε αυτά τα λεφτά μόνο το λεον σε θέμα κινητήρα έξτρα κλπ. θα σε καλύψει.

• Like 1
  • Απαντ. 12,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενας τουρμπο κινητηρας πολυ απλοικα εχει μεγαλυτερα πιστονια και χρησιμοποιει πλουσιοτερο μιγμα καυσιμου οποτε οι πιστονιες ειναι δυνατοτερες απο εναν ατμοσφαιρικο γι'αυτο επιτυγχανουν μεγαλυτερη ροπη στρεψης.

Η ροπή ενός κινητήρα είναι η πραγματική ικανότητα περιστροφής που αναπτύσσει ο άξονας σαν αποτέλεσμα της καύσης στον κύλινδρο. Όσο μεγαλύτερη είναι η ροπή ενός αυτοκινήτου τόσο καλύτερο ρεπρίζ εχεις

Απλη φυσικη ειναι, σκεψου ενα γαλλικο κλειδι που γυριζει ενα παξιμαδι. εαν αυξησεις το μηκος του κλειδιου, αυξανεις την δυναμη που εφαρμοζεται στο παξιμαδι

Επεξ/σία από tutuyo
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Ενας τουρμπο κινητηρας πολυ απλοικα εχει μεγαλυτερα πιστονια (μπιελες) και χρησιμοποιει πλουσιοτερο μιγμα καυσιμου οποτε οι πιστονιες ειναι δυνατοτερες απο εναν ατμοσφαιρικο γι'αυτο επιτυγχανουν μεγαλυτερη ροπη στρεψης.

Η ροπή ενός κινητήρα είναι η πραγματική ικανότητα περιστροφής που αναπτύσσει ο άξονας σαν αποτέλεσμα της καύσης στον κύλινδρο. Όσο μεγαλύτερη είναι η ροπή ενός αυτοκινήτου τόσο καλύτερο ρεπρίζ εχεις

Απλη φυσικη ειναι, σκεψου ενα γαλλικο κλειδι που γυριζει ενα παξιμαδι. εαν αυξησεις το μηκος του κλειδιου, αυξανεις την δυναμη που εφαρμοζεται στο παξιμαδι

Δεν διαφωνώ , απλά λέω ότι ο 1.0 120 της Hyundai έχει 17.5 κιλά ροπής , ο 1.0 115 TSI (VW Tcross π.χ.) έχει 20 και το 1.5 150 EVO (Seat Arona) έχει 25

Δεν είναι διαφορά αυτά τα 5 κιλά ροπής ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Ενας τουρμπο κινητηρας πολυ απλοικα εχει μεγαλυτερα πιστονια και χρησιμοποιει πλουσιοτερο μιγμα καυσιμου οποτε οι πιστονιες ειναι δυνατοτερες απο εναν ατμοσφαιρικο γι'αυτο επιτυγχανουν μεγαλυτερη ροπη στρεψης.

Φιλε μου σταματά . Πόσες φορές θα το πούμε.Εκτιθεσε. Για καλό σου το λέω.

Επεξ/σία από mp123
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsofras είπε

Δεν διαφωνώ , απλά λέω ότι ο 1.0 120 της Hyundai έχει 17.5 κιλά ροπής , ο 1.0 115 TSI (VW Tcross π.χ.) έχει 20 και το 1.5 150 EVO (Seat Arona) έχει 25

Δεν είναι διαφορά αυτά τα 5 κιλά ροπής ?

Αυτο θα μας το πεις εσυ οταν θα τα κανεις td😉

5 λεπτά πριν, mp123 είπε

Φιλε μου σταματά . Πόσες φορές θα το πούμε.Εκτιθεσε. Για καλό σου το λέω.

αδερφε, δεν θελω να κανω hijack το θεμα του παιδιου,ειναι κριμα να κλεισει.

αλλα τι εννοεις? Διαφωνεις?

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, mp123 είπε

Ενα αυτοκίνητο που πλήρεις τις προϋποθέσεις σου ( κινητήρας εμπιστοσύνης) και που πιστευω θα σε καλύψει για ότι ζητάσ  συν δεν θα ξοδέψεις μια περιουσία είναι όμορφο   το έχει γνωστός μου οκ μέσα κανείς λίγο υποχωρήσεις  στα πλαστικά , κατεβάζω πρόταση δυνατή και έξυπνη είναι το Kia stonic 1.4 100 ho. Περίπου με 17500 το παίρνεις φουλ έξτρα με 17 άρες και διχρωμία. Οκ κανείς υποχωρήσεις αλλά έχει καλή τιμή και από θέμα κινητήρα είναι σε αυτά που ξέρουμε χρόνια.Σκεψου το.4 χρόνια κάτω από 200 τον μήνα η δόση λογικά θα παίζει.

Φίλε μου δυστυχώς σταμάτησε την παραγωγή του συγκεκριμένου κινητήρα η KIA. Τον άλλαξε με τον 1000αρι με 100hp. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχεδον καινουργιο. Πας με το τραινο και γυριζεις με το αυτοκινητο.

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/25242579/

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/27469379/

Παντως Β. Ελλαδα εχει πολλες καλες περιπτωσεις και γενικα εχω να πω απο προσωπικη εμπειρια οτι υπαρχουν πολυ καλα αυτοκινητα σαν καινουργια σε σημειο που η αγορα καινουργιου ειναι πλεον μη συμφερουσα οικονομικα μιας και το Ι.Χ οπως ολοι ξερουμε ειναι τρυπιος κουμπαρας.Σκεψου καλα φιλε μου το συμφερον σου οι καιροι δυσκολοι και τα χρηματα δεν φυτρωνουν στα λεφτοδενδρα.

Επεξ/σία από costaspl
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, costaspl είπε

Σχεδον καινουργιο. Πας με το τραινο και γυριζεις με το αυτοκινητο.

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/25242579/

Είδα και αυτό εχθές , δίνει δώρο και iPhone :D

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/25767795/

Αν δεν ήταν με DCT θα ήμουν ήδη Καβάλα

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Αυτο θα μας το πεις εσυ οταν θα τα κανεις td😉

αδερφε, δεν θελω να κανω hijack το θεμα του παιδιου,ειναι κριμα να κλεισει.

αλλα τι εννοεις? Διαφωνεις?

Το θέμα και φυσικα δεν θα κλείσει αλλά όταν Μίλας για μηχανικά πρέπει να ξέρεις.εχεις δυο κινητήρες ας πούμε 1.0 lt . Ο ένας εινσι Τούρμπο ο αλλος ατμόσφαιρα. Πως γράφεις πως ο Τούρμπο κινητήρας έχει μεγαλύτερα έμβολα ; Μεγαλύτερα σημαίνει αύξηση όγκου.Να πεις έχουν μεγαλύτερη διαδρομή να το καταλάβω. πd2/4 x s. d διάμετρος s διαδρομή έμβολου. Το αποτέλεσμα είναι κυβικά. Για να βγάλεις ίδιο αποτέλεσμα μειώνεις την διάμετρο και αυξάνεις την διαδρομή.

Δες αφήνω πάω για δουλειές ωραια μέρα σήμερα 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Ωραίο και το 2008, και στο μπλέ χρώμα!!!!!!

Το μπλέ , κόκκινο και πορτοκαλί είναι αυτά που δεν μου αρέσουν καθόλου

Κρίμα γιατί είναι καλή η προσοφρά (αν και ξαναλέω τα περισσότερα στα 21.500 έχουν και led φώτα)

V3DImage.ashx?client=CFGAP3D&version=1PP

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα,

πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου tsofras, τρέχουν κάποιες ωραίες προσφορές και σε VW αν ενδιαφέρεσαι.

Βλέπω σε online  πλατφόρμα, μάλλον τώρα την φτιάξανε λόγω της πανδημίας, προσφορές VW Golf 1.5 19,5K euro και επιλογή χρηματοδότησης με 3,5% επιτόκιο.

https://mycarnow.kosmocar.gr/vw/vehicle/?sc=C74CDE33-E305-4FA5-B0B1-3C4CACF41E43&br=90510&mc=BQ13GP2020

Τσέκαρε και εκεί, αφού ήσουν στο group.

Δημοσ.

Όμορφο είναι το μπλε αλλά οκ. Γενικά αν μπούνε και οι μικροί κινητήρες στο παιχνίδι αυξάνουν οι επιλογές.

Δημοσ.

Εμένα μου αρέσει!
Απλά στο συγκεκριμένο, όπως και σε πολλά δεν μου αρέσει που η οθόνη, δεν είναι ενσωματομένη στην κονσόλα!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...