Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, majnun είπε

Giulietta JTDM (32κ ροπής) αλλά δε θες γιατί ειναι παλιά(και καλά κάνεις).

Θες νέο που να μην έχει ψηφιακό πίνακα αλλά καλό εξοπλισμό με led που πάει πακέτο με ψηφιακούς πίνακες και άλλες βλακείες.
Ε ρε μαν. 

Μου θυμίζεις τον κολλητό μου που αλλάζει αμάξι εδώ και 4 χρόνια.
Όλο και κάτι θα βρει να τον χαλάσει, διαφορετικό από την τελευταία φορά ώστε να μη χρειάζεται να καταλήξει σε τίποτα.

Περίμενε το υβριδικό Yaris τι να σου πω, όλα τα υπόλοιπα τα έχεις δει δύο φορές.

Βασικά περίμενε μέχρι την άνοιξη μήπως έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τις ζωές μας.
Μέχρι να ξαναπάς κάπου θα έχουν περάσει 5 μήνες χαλαρά.

Το έχουμε ξαναπεί ότι είμαι παράξενος αλλά δυστυχώς είναι περίεργη και η κατάσταση.

Το χειρότερο όλων είναι τα χιλιόμετρα που κάνω που με το που πάω να κλείσω ένα αμάξι σκέφτομαι ότι δεν θα το κάνω απόσβεση, έφτασα από τα χαμηλά στα ψηλά, τώρα κατεβαίνω πάλι , αλλά θέλω και χώρους λόγω οικογένειας.

Το Opel Astra στα 17500€ που λέτε δείχνει αρκετά καλή επιλογή σε μέγεθος σκάφους, τιμή, εξοπλισμό και κινητήρα.

Θα πάρω και σε Δρόμων να δω γιατί στη Βελμαρ μου είπαν 19200

Αλλά και πάλι θεωρώ ότι γύρω στα 15000€ είναι η τιμή που θα έπρεπε να κοιτάω για την χρήση που κάνω, να δώσω ένα δεκαρικο προκαταβολή και να βάλω τα υπόλοιπα σε λίγες δοσεις

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 2
  • Απαντ. 12,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsofras είπε

Το έχουμε ξαναπεί ότι είμαι παράξενος αλλά δυστυχώς είναι περίεργη και η κατάσταση.

Το χειρότερο όλων είναι τα χιλιόμετρα που κάνω που με το που πάω να κλείσω ένα αμάξι σκέφτομαι ότι δεν θα το κάνω απόσβεση, έφτασα από τα χαμηλά στα ψηλά, τώρα κατεβαίνω πάλι , αλλά θέλω και χώρους λόγω οικογένειας.

Το Opel Astra στα 17500€ που λέτε δείχνει αρκετά καλή επιλογή σε μέγεθος σκάφους, τιμή, εξοπλισμό και κινητήρα.

Θα πάρω και σε Δρόμων να δω γιατί στη Βελμαρ μου είπαν 19200

Όχι πάλι Opelαρα φτάνει τους πλήρωσες😄

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@imrαπλά ο tsodras έχει πει επίσης ότι θέλει ένα αυτοκίνητο μελλοντικά safe για την οικογένεια,
στην οικογένεια αυτοκίνητο πόλης υπάρχει ήδη ένα (έστω της συζύγου, αλλά καλύπτει και τα οικογενειακά βάρη στην πόλη αν χρειαστεί)
αυτοκίνητο δικό του δεν πολυχρειάζεται πλέον με τον covid, παρά μόνο ως οικογενειακό καθαρά
και ένα δεύτερο αμάξι πόλης οικογενειακό από μόνο του δε θα είναι

άρα είτε μελλοντικά ο tsofras θα πηγαίνει στις διακοπές με δυο αμαξάκια πόλης για να καλύπτει τις ανάγκες του
είτε θα ψωνίσει ένα και μόνο, που θα είναι οικογενειακό καθαρά

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KoreanW είπε

@imrαπλά ο tsodras έχει πει επίσης ότι θέλει ένα αυτοκίνητο μελλοντικά safe για την οικογένεια,
στην οικογένεια αυτοκίνητο πόλης υπάρχει ήδη ένα (έστω της συζήγου, αλλά καλύπτει και τα οικογενειακά βάρη στην πόλη αν χρειαστεί)
αυτοκίνητο δικό του δεν πολυχρειάζεται πλέον με τον covid, παρά μόνο ως οικογενειακό καθαρά
και ένα δεύτερο αμάξι πόλης οικογενειακό από μόνο του δε θα είναι

άρα είτε ο tsofras θα πηγαίνει στις διακοπές με δυο αμαξάκια πόλης για να καλύπτει τις ανάγκες του
είτε θα ψωνίσει ένα και μόνο, που θα είναι οικογενειακό καθαρά

Απλά η χρήση του ως καθαρά οικογενειακό θα είναι το πολύ 1000χλμ τον χρόνο, αξίζει πάνω από 15000€ για τέτοια χρήση? Ακόμη και τα ταξίδια που κάνω δεν είναι πάνω από 3-4 ωρες

4 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Όχι πάλι Opelαρα φτάνει τους πλήρωσες😄

Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που δεν κατέληξα σε άστρα μετά από τρία Όπελ, βέβαια δεν είχα παραπανονο από κανένα και συνεργείο έχω σταε 5λεπτα με τα πόδια

Το προηγούμενο άστρα το έχει ακόμη ο κολλητός μου 9 ετών πλέον δεν έχει βγάλει τίποτα το αμάξι

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, tsofras said:

Απλά η χρήση του ως καθαρά οικογενειακό θα είναι το πολύ 1000χλμ τον χρόνο, αξίζει πάνω από 15000€ για τέτοια χρήση? Ακόμη και τα ταξίδια που κάνω δεν είναι πάνω από 3-4 ωρες

δεκτόν
επομένως πρέπει να αναρωτηθείς μόνος σου ποιές ανάγκες σου εξυπηρετεί η αγορά ενός επιπλέον ΙΧ αυτό τον καιρό
γιατί και τα 15χ δεν είναι λίγα ούτε απέχουν από το 20+χ

μήπως να κοίταζες άλλες λύσεις;
μτχ; ενοικίαση;

ή μήπως να περίμενες τον κατάλληλο χρόνο
να σκάσει τρελή ευκαιρία
ή απλώς να έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί να ξεφορτωθείς το άλλο σου ΙΧ;

ή μήπως να μεγάλωνες το πεδίο της αναζήτησης σε φάσμα της αγοράς που δεν έχεις ασχοληθεί;

προτάσεις, αλλά και πάλι η απόφαση είναι δική σου
μελλοντικά safe δε μπορεί να υπάρξει αν δεν έχεις ξεκαθαρίσει τον παρόντα χρόνο

Επεξ/σία από KoreanW
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, KoreanW είπε

δεκτόν
επομένως πρέπει να αναρωτηθείς μόνος σου ποιές ανάγκες σου εξυπηρετεί η αγορά ενός επιπλέον ΙΧ αυτό τον καιρό

μτχ; ενοικίαση;

ή μήπως να περίμενες τον κατάλληλο χρόνο να σκάσει τρελή ευκαιρία;

ή μήπως να μεγάλωνες το πεδίο της αναζήτησης σε φάσμα της αγοράς που δεν έχεις ασχοληθεί;

Ισχυει, οτι λεμε εμεις εδω ειναι τελειως θεωρητικα.

14 λεπτά πριν, tsofras είπε

Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που δεν κατέληξα σε άστρα μετά από τρία Όπελ, βέβαια δεν είχα παραπανονο από κανένα και συνεργείο έχω σταε 5λεπτα με τα πόδια

Το προηγούμενο άστρα το έχει ακόμη ο κολλητός μου 9 ετών πλέον δεν έχει βγάλει τίποτα το αμάξι

Εχεις σκεφτει για μεταχειρισμενο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, KoreanW είπε

δεκτόν

μτχ; ενοικίαση;

ή μήπως να περίμενες τον κατάλληλο χρόνο
να σκάσει τρελή ευκαιρία
ή απλώς να έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί να ξεφορτωθείς το άλλο σου ΙΧ;

Όλο αυτό το διάστημα τσεκαρω και μεταχειρισμένα μέχρι 50.000χλμ , δεν μπορώ να πω ότι έχω βρει κάτι που να αξίζει

Βασικά ψέματα είχα βρει κάποια άλλα από ιδιώτες , πάνω από 12000€ θέλω διακανονισμό οπότε κοιτάω μεταχειρισμένα σε έμπορο μόνο

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ.
Just now, tsofras said:

Όλο αυτό το διάστημα τσεκαρω και μεταχειρισμένα μέχρι 50.000χλμ , δεν μπορώ να πω ότι έχω βρει κάτι που να αξίζει

για μένα από τη στιγμή που τα δεδομένα σου είναι

• το ένα αυτοκίνητο πόλης που ήδη υπάρχει

και τα ζητούμενα είναι

• ελάχιστη χρήση για οικογενειακές μετακινήσεις
  • θέση οδήγησης κατάλληλη

θα μπορούσε να σου ταιριάξει κι η λύση της ενοικίασης ίσως:
δε θα δεσμευθείς με ένα αμάξι αλλά θα είσαι ευέλικτος
δε θα χάσεις την απομείωση της αξίας του καινούριου
δε θα ρισκάρεις σε ζημιές και σε μια κακή θέση οδήγησης
δε θα φορτωθείς τα κόστη μιας ετήσιας κατοχής ενός δεύτερου ΙΧ
δε θα πληρώσεις το κεφάλαιο της αγοράς ΙΧ
θα είσαι μελλοντικά safe

θεωρώ ότι έχοντας ήδη παιδευθεί από την αγοραπωλησία του Πεζώ
έχοντας ζημιωθεί και 2 χιλιάρικα
έχοντας κλατάρει από το πολύμηνο ψάξιμο,
το να αντιμετωπίσεις και την ακριβεια των τιμών θα σε ζημιώσει πολύ περισσότερο σε μια αγορά που έχεις ξεκαθαρίσει ότι θα κάνεις ελάχιστη χρήση

καμιά φορά οι λύσεις είναι πιο προφανείς και ρηξικέλευθες
ίσως απλά να μην χρειάζεσαι full time οικογενειακό καινούριο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KoreanW είπε

για μένα από τη στιγμή που τα δεδομένα σου είναι

• το ένα αυτοκίνητο πόλης που ήδη υπάρχει

και τα ζητούμενα είναι

• ελάχιστη χρήση για οικογενειακές μετακινήσεις
  • θέση οδήγησης κατάλληλη

θα μπορούσε να σου ταιριάξει κι η λύση της ενοικίασης ίσως:
δε θα δεσμευθείς με ένα αμάξι αλλά θα είσαι ευέλικτος
δε θα χάσεις την απομείωση της αξίας του καινούριου
δε θα ρισκάρεις σε ζημιές και σε μια κακή θέση οδήγησης
δε θα φορτωθείς τα κόστη μιας ετήσιας κατοχής ενός δεύτερου ΙΧ
δε θα πληρώσεις το κεφάλαιο της αγοράς ΙΧ
θα είσαι μελλοντικά safe

θεωρώ ότι έχοντας ήδη παιδευθεί από την αγοραπωλησία του Πεζώ
έχοντας ζημιωθεί και 2 χιλιάρικα
έχοντας κλατάρει από το πολύμηνο ψάξιμο,
το να αντιμετωπίσεις και την ακριβεια των τιμών θα σε ζημιώσει πολύ περισσότερο σε μια αγορά που έχεις ξεκαθαρίσει ότι θα κάνεις ελάχιστη χρήση

καμιά φορά οι λύσεις είναι πιο προφανείς και ρηξικέλευθες
ίσως απλά να μην χρειάζεσαι full time οικογενειακό καινούριο

1000€ έχασα από το 2008 πάλι καλά

Εκτός από τα ταξίδια όμως χρειάζομαι και αμάξι γιατί πηγαινοφερνω τα παιδιά σε παππούδες, φροντιστήρια, ψώνια κτλ

Οπότε δεν γίνεται να μείνουμε άλλο με ένα αμάξι, τώρα ήταν καλοκαίρι και την βγάλαμε, πρέπει το πολύ σε ένα μήνα να έχω αυτοκίνητο

Είδα euroncap Ibiza 95 μπροστά 77 πίσω χειρότερο και από το C3 που έχει 84 όπως τα περισσότερα

Δημοσ.
46 minutes ago, tsofras said:

8 minutes ago, tsofras said:

Εκτός από τα ταξίδια όμως χρειάζομαι και αμάξι γιατί πηγαινοφερνω τα παιδιά σε παππούδες, φροντιστήρια, ψώνια κτλ

Οπότε δεν γίνεται να μείνουμε άλλο με ένα αμάξι, τώρα ήταν καλοκαίρι και την βγάλαμε, πρέπει το πολύ σε ένα μήνα να έχω αυτοκίνητο

επομένως δε θα ειναι part time ΙΧ

είτε λοιπόν θα πηγαίνεις διακοπές με 2 ΙΧ πόλης
είτε με 1 ΙΧ πόλης στριμωγμένος
είτε με 1 ΙΧ μικρομεσαίο λίγο πιο άνετος

πρέπει να πάρεις απόφαση

Δημοσ.

Λοιπόν μίλησα τώρα με Seat , αν εξαιρέσεις το euroncap που είδα το 77% πίσω και μ χάλασε λίγο λόγω των παιδιών

Υπάρχει ετοιμοπαραδοτο ένα μπλέ , μου το αφήνουν 16750 με δώρο αισθητήρες, συναγερμό, επέκταση εγγύησης, υποβραχιονιο και επιτόκιο 3.9%

Αρκετά καλή τιμή μπορώ να πω και δεν του λείπει τίποτα έχει car play, αναδιπλούμενους, αισθητήρες φωτός και βροχής , Cruise control κτλ.

Θα πάω να το δούμε με την γυναίκα σήμερα, ειλικρινά μόνο η ασφάλεια μου καρφώθηκε στο μυαλό, μήπως είμαι υπερβολικός?

14 λεπτά πριν, KoreanW είπε

επομένως δε θα ειναι part time ΙΧ

είτε λοιπόν θα πηγαίνεις διακοπές με 2 ΙΧ πόλης
είτε με 1 ΙΧ πόλης στριμωγμένος
είτε με 1 ΙΧ μικρομεσαίο λίγο πιο άνετος

πρέπει να πάρεις απόφαση

Στριμωγμένος γιατί ? 25 λίτρα διαφορά Πορτ μπαγκαζ έχει το Ibiza από το Leon, ok σε χώρους μέσα προφανώς δεν είναι το ίδιο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Μια χαρά ακούγεται. Για ποιον κινητήρα μιλάμε; 

1.0 115

Νομίζω ότι αν το πάρω θα έχω καρφωμένο στο μυαλό μου το κόκκινο που έχει στο σώμα του παιδιού πίσω από τον οδηγό στο euroncap 😱

Σε c3 , fiesta είναι όλα πράσινα σχεδόν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, majnun είπε

Φώτα LED έχει;

Ημέρας μόνο, σε αυτά τα λεφτά σιγά μην είχε, εδώ δεν έχουν στα 22k

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...