Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου αυτοκινήτου - ιδέες προτάσεις

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 λεπτά πριν, imr είπε

Οι υπόλοιποι αναγκαστικά δίνουν χρόνια εγγύησης για να μαζέψουν κάναν πελατη

Αυτό που λες είναι ,και είναι το μοναδικό που (μπορούν) να προσφέρουν. 

ΥΓ.Δεν έχω vag

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά είναι καθαρά θέμα γούστου και για τι σκοπό θες το αυτοκίνητο. Στην δική μου κατηγορία όσο και να μην γουστάρω τα vag μόνο αυτά με καλύπτουν. Είναι τα μόνα σβέλτα αμάξια με περιθώρια βελτίωσης με πολλές λύσεις και γενικά δεν είναι τυχαίο που το 90% βελτιώνει αυτά τα μοτέρ.

Ήμουν από τους τυχερούς με golf mk5 GT και Scirocco facelift εκτως από έναν πολλαπλασιαστή και έναν μηχανισμό ταπας βενζίνης δεν μου έβγαλαν το παραμικρό εκτως από τα προκαθορισμένα σέρβις και να τονίσω ότι ήταν βελτιωμένα στα όρια αντοχής της μαμάς τουρμπίνας.

Ίσως παίζει ρόλο ότι ήμουν ψείρας στην συντήρηση, ίσως ήμουν τυχερός ίσως πολλά άλλα εγώ είχα πολύ θετική εμπειρία.

Όσο για την εγγύηση που αναφέρεται συχνά όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω τα vag πουλάνε σαν ζεστό ψωμάκι. Οι άλλοι για να πάρουν πελάτες αναγκάζονται και βάζουν μεγάλη εγγύηση. Εννοείται δεν συμφωνώ με τα 2 χρόνια και το θεωρώ κοροϊδία αλλά επίσης αυτό δεν σημαίνει ότι μετά τα 2 χρόνια δεν θα προλαβαίνεις να πληρώσεις ζημιές..

• Like 3

Καλά δεν ισχύει αυτό με την εγγύηση που λέτε συνεχώς εδώ μέσα αλλά το ακούω και τριγύρω μου.

Τι ανάγκη έχει η Toyota ας πούμε να πουλήσει; Πρώτη είναι πάντα. Λόγω εγγύησης νομίζετε πουλάει; 

Από την άλλη η Honda με τα ίδια χρόνια εγγύηση και δεν πουλάει τίποτα. 

• Like 1

32 λεπτά πριν, sargus είπε

Μην πολυσκοτίζεσαι. Πες το πιο απλά για να λήξει η κουβέντα: θεωρείς ότι τα Γερμανικά χαλάνε το ίδιο συχνά με τα Toyota; Καλά καταλαβαίνω από τα παραπάνω; Αλήθεια;

Και τι θα πει γενικεύσεις; (Μου ακούγεσαι σαν κάτι δικηγόρους που προσπαθούν να βρουν κάτι όμορφο να πουν για τους ένοχους πελάτους τους). Καθόλου γενικεύσεις. Ειδικεύσεις είναι αυτά: Δε χαλάνε όλα τα αμάξια το ίδιο. Τι να κάνουμε τώρα; Τα διαβάζουμε σε έρευνες, τα βλέπουμε και μπροστά μας. Κάποιες μάρκες βγάζουν πιο ζημιάρικά αυτοκίνητα από το μέσο όρο (VW (+Audi), ΒΜW, Landrover κτλ.) και κάποιες άλλες βγάζουν πιο αξιόπιστα από το μέσο όρο (Κορέα, Ιαπωνία).

Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις. Δηλαδή μπορεί να πάρεις ένα Toyota και να σου βγάλει πολλές ζημιές όπως και μπορεί να πάρεις ένα Golf και να αποδειχτεί άριστο. 

Οι βλάβες είναι θέμα πιθανοτήτων. Ότι αυτοκίνητο και να έχεις έχει πιθανότητα να βγάλει κάποια στιγμή βλάβη.

Σε κάποιες παρτίδες μπορεί κάποια αυτοκίνητα να βγουν προβληματικά (τέτοια υπάρχουν και vw και toyota. Όλες οι μάρκες βγάζουν προβληματα

Το να θεωρεί κάποιος ότι όλα τα γερμανικά είναι ζημιαρικα είναι τελείως αφελές. Έχει μείνει η καραμέλα για τα αξιόπιστα ιαπωνικά από κάποιες άλλες εποχές που τα αυτοκίνητα ήταν μια μηχανή με 4 Ρόδες.

Προφανώς τα accent δεν χαλάνε όταν το μόνο ηλεκτρικό που είχαν ήταν το ρολόι. Ίδιας εποχής είναι το accent και το freelander (ίσως από τα πιο "ζημιαρικα" αυτοκίνητα χωρίς σωστή συντηρηση). Ποιο θεωρείς καλύτερο αυτοκίνητο?

Ο καθένας κρίνει και διαλέγει με βάση τις ανάγκες του. 

5 λεπτά πριν, sargus είπε

Από την άλλη η Honda με τα ίδια χρόνια εγγύηση και δεν πουλάει τίποτα. 

Για τη Honda φταίει ο Έλληνας αντιπρόσωπος - πολύ συχνά θα ακούσεις να λένε ου μπλέξεις με τον συγκεκριμένο. 

• Like 5

Να ακριβώς! Φταίνε ένα σωρό άλλα πράγματα και τελευταία ή κ καθόλου η εγγύηση. Πολύς κόσμος δεν ξέρει καν πόση εγγύηση έχει το αμάξι του και υπάρχουν κ κάποιοι που δεν τους νοιάζει διότι δε θέλουν να πηγαίνουν στην αντιπροσωπία και να πληρώνουν πιο ακριβά σέρβις για περισσότερα χρόνια.

Σκέψου ότι περισυ πήγα με τον πεθερό μου να παραγγείλουμε το t-roc. Αφού του είχα δώσει την έγκριση μου για το αμάξι (με εμπιστεύεται) τον άφησα να τα συννενοηθεί όλα μόνος του. Κάποια στιγμή τελείωσε και πάει να βάλει την παραγγελία. Μια στιγμή λέω, ποσα χρόνια εγγύηση έχει αυτό; (Εκείνος ούτε που είχε ρωτήσει). 2 μου λένε. Κάντε μας δώρο αλλά 2 αλλιώς δεν παραγγέλνουμε. Οκ μου λένε! 

Και φυσικά με όλα τα παραπάνω δε λέω ότι τα Γερμανικά είναι κακά αμάξια. Μια χαρά αμάξια είναι και σε κάποιες περιπτώσεις είναι κ φανταστικά. 

• Like 2

2 hours ago, georgekz750 said:

Ειμαι σιγουρος οτι την επομενη φορα που θα βγω και θα ξαναμπω στο auto-moto section θα διαβαζω για ΚΙΑ στα 46 χιλιαρικα.

Μπες-βγες και δεκαχιλιαρο ανεβαινουν...😂       

Κλεινει η παρενθεση,συνεχιζουμε δυνατα

https://www.kia.com/gr/nea-modela/stinger/anakalipste-to/

• Like 1

8 ώρες πριν, imr είπε

Να σου πω παραδείγματα.

Είχα 2 Γερμανικά τα τελευταία 20 χρόνια. Συνολικό κόστος βλαβών 80ευρω για πολλαπλασιαστές και κάποιες καμένες λάμπες.

Ξέρω αντίστοιχα κόσμο που έχει πληρώσει 4 χιλιάρικα σε αξιοπιστα τούρτα.

Καλό είναι να μην κάνουμε γενικεύσεις όλα χαλάνε.

Το γκρουπ δίνει 2+2 χρόνια γιατί μπορεί να τα πουλήσει. Οι υπόλοιποι αναγκαστικά δίνουν χρόνια εγγύησης για να μαζέψουν κάναν πελατη

Πως τους πετσόκοψες έτσι 😎

• Like 2

Ανα 10-15 σελιδες ξεκιναει μια ψιλομανουρα παντα για το αν ειναι καλυτερα τα γερμανικα η τα γιαπωνεζικα η τα κορεατικα. Λεει ο καθενας εγω ποτε ξανα (κορεατικο, γερμανικο, γιαπωνεζικο) και μετα συνεχιζουμε την κουβεντα μας για τα αμαξια. Ενταξει στο προγραμμα ειναι.

• Like 2

Μαλλον δεν εχουν καταλαβει καποιοι οτι τα 2 χρονια εγγυησης του VAG ειναι ενα εργαλειο.

Την επεκταση της εγγυησης είτε την πληρωνεις εξτρα για να καρπωθουν ενα εξτρα value added απο το προιον, ειτε την χρησιμοποιουν ωστε να κλεισουν την πωληση, ως δώρο. Σαν να ειναι πχ αισθητηρες παρκαρισματος.

• Like 2

Κανονίστε να κλειδώσει το νήμα με το ποιος την έχει μεγαλύτερη εδώ μέσα. Να σας δω μετά τι θα πείτε στο φίλο τσόφρα ρεμάλια!! Τέλος αν θες να δεις από άποψη αξιοπιστίας την κάθε μάρκα θα κοιτάξεις πχ εδώ ή εδώ, που παρεμπιπτόντως η ΚΙΑ που την κράζουν αρκετοί εδώ μέσα φιγουράρει σε υψηλές θέσεις κόντρα στην άποψη του Βάγγου από τα Σεπόλια και του Μήτσου από Λαγκαδά.

• Like 2

22 λεπτά πριν, li@m είπε

Κανονίστε να κλειδώσει το νήμα με το ποιος την έχει μεγαλύτερη εδώ μέσα. Να σας δω μετά τι θα πείτε στο φίλο τσόφρα ρεμάλια!! Τέλος αν θες να δεις από άποψη αξιοπιστίας την κάθε μάρκα θα κοιτάξεις πχ εδώ ή εδώ, που παρεμπιπτόντως η ΚΙΑ που την κράζουν αρκετοί εδώ μέσα φιγουράρει σε υψηλές θέσεις κόντρα στην άποψη του Βάγγου από τα Σεπόλια και του Μήτσου από Λαγκαδά.

Εντάξει δεν μπορώ να πω είναι κόσμιες αντιπαραθέσεις ☺️

23 λεπτά πριν, li@m είπε

Μόλις τώρα, tsofras είπε

Εντάξει δεν μπορώ να πω είναι κόσμιες αντιπαραθέσεις ☺️

Το χειροτερο θα ειναι να μην παρει το λεον και ψαχνει Kia/Huyndai

Επίσης τι να πιστέψεις τελικά δεν ξέρεις , στο πρώτο ποστ έχει 9 τηνε kia ,και 10 τα Mini

Επίσης έχει το Kona στις πρώτες θέσεις , δλδ πόσα χρόνια έχουν περάσει και μιλάνε για αξιοπιστία?

Και εμένα στην 4ετια κανένα πρόβλημα δεν έχει βγάλει Suzuki , Opel , Seat ,. Fiat , Renault αλλά το c3 έβγαλε στονε 1.5 χρόνο αισθητήρα αερόσακου.

Με αυτό το στατιστικό δλδ η Citroen είναι η χειρότερη

Επίσης πρέπει να κοιτάμε και αριθμό πωλήσεων για να βγεί το δείγμα , έχει πρώτη θέση το mx5 , έχει ίδιες πωλήσεις με ένα golf ας πούμε?

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...