Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου αυτοκινήτου - ιδέες προτάσεις

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, chill είπε

Focus προφανώς ΑΛΛΆ και το fovus θα ταν γαματο όνομα για αυτοκίνητο. 

@paylidis γιατί κλειστό το start stop; δεν υποτίθεται ότι είναι για πιο οικονομική οδήγηση; Κάνω λάθος που το έχω πάντα ενςργοποιημένο σε όποιο αυτοκίνητο το έχει διαθέσιμο; 

Σχετικό και αυτό , εγώ άλλαξα μπαταρία ακριβώς στα 4 χρόνια και ο μπαταρίας μου είχε πει ότι την σκίζει το Start stop και δεν αντέχουν παραπάνω. Επίσης λογωυ Start stop η μπαταρία είναι ακριβότερη νομίζω 180€ την είχα βάλει.

Οπότε εγώ έκανα πάλι τον υπολογισμό , για το μισό λίτρο στα 100 με τα χιλιόμετρα που κάνω , στην 4ετια δεν κάνω απόσβεση την διαφορά της μπαταρίας.

Οπότε το έκλεινα συνέχεια για να μου κρατήσει περισσότερο, άσε που με εκνευρίζει όταν είσαι σε κανά στοπ και θες να φύγεις γρήγορα μέχρι να ξαναπάρει μπρος.

Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με λεγόμενα του μπαταρια, δεν ξέρω αν ισχύουν , αλλά σε ερώτηση πόσο θα κρατήσει η καινούρια μου είπε και αυτή 4 χρόνια εκτός αν απενεργοποιεις το start stop

• Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, tsofras είπε

Σχετικό και αυτό , εγώ άλλαξα μπαταρία ακριβώς στα 4 χρόνια και ο μπαταρίας μου είχε πει ότι την σκίζει το Start stop και δεν αντέχουν παραπάνω. Επίσης λογωυ Start stop η μπαταρία είναι ακριβότερη νομίζω 180€ την είχα βάλει.

Οπότε εγώ έκανα πάλι τον υπολογισμό , για το μισό λίτρο στα 100 με τα χιλιόμετρα που κάνω , στην 4ετια δεν κάνω απόσβεση την διαφορά της μπαταρίας.

Οπότε το έκλεινα συνέχεια για να μου κρατήσει περισσότερο, άσε που με εκνευρίζει όταν είσαι σε κανά στοπ και θες να φύγεις γρήγορα μέχρι να ξαναπάρει μπρος.

Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με λεγόμενα του μπαταρια, δεν ξέρω αν ισχύουν , αλλά σε ερώτηση πόσο θα κρατήσει η καινούρια μου είπε και αυτή 4 χρόνια εκτός αν απενεργοποιεις το start stop

Σωστά σου είπε. Το start stop καταπονεί πάρα πολύ την μπαταρία γιατί στην εκκίνηση του αυτοκινήτου είναι που δίνει όλη την δύναμη της και ζοριζεται. Οπότε είναι σαν να μιζαρεις κάθε λίγο και λιγάκι. Επίσης θεωρώ το start stop εντελώς ανούσιο σύστημα με πενιχρά πλεονεκτήματα ειδικά αν αναλογιστείς το κόστος αλλαγής μπαταρίας καθώς και την διαρκεια ζωής τους.

Επεξ/σία από Liapisftw
  • Like 2

Εγώ το απενεργοποιω μόνο εντός πόλης όταν μου χαλάει την ψύξη. Όταν έχω clima και είμαι στην κίνηση το κλείνω. Αλλιώς το αφήνω. Άμα είμαι σε στοπ που θα φύγω πλακωμενος πατάω συμπλέκτη δεν έγινε κάτι. 

4 λεπτά πριν, Liapisftw είπε

Σωστά σου είπε. Το start stop καταπονεί πάρα πολύ την μπαταρία γιατί στην εκκίνηση του αυτοκινήτου είναι που δίνει όλη την δύναμη της και ζοριζεται. Οπότε είναι σαν να μιζαρεις κάθε λίγο και λιγάκι. Επίσης θεωρώ το start stop εντελώς ανούσιο σύστημα με πενιχρά πλεονεκτήματα ειδικά αν αναλογιστείς το κόστος αλλαγής μπαταρίας καθώς και την διαρκεια ζωής τους.

41 λεπτά πριν, chill είπε

Focus προφανώς ΑΛΛΆ και το fovus θα ταν γαματο όνομα για αυτοκίνητο. 

@paylidis γιατί κλειστό το start stop; δεν υποτίθεται ότι είναι για πιο οικονομική οδήγηση; Κάνω λάθος που το έχω πάντα ενςργοποιημένο σε όποιο αυτοκίνητο το έχει διαθέσιμο; 

Κλειστο γιατί πέρα από τη μπαταρια φθείρει μπουζί πολλαπλασιαστές βενζιναντλιες κ μπεκ... όλα αυτά χαλάνε... στη Bmw από όταν το απενεργοποίησα δε ξανάχάλασε τίποτα απολύτως... να μου λειπει το βύσσινο να γλύτωσω 10λ βενζίνη το χρόνο και να τα δώσω στην πενταετία σε βλαβες...

• Like 4
  • Thanks 1

το start stop ήταν η αμοιβαία υποκρισία κυβερνήσεων-ακτιβιστών-βιομηχανίας

ένα εφεύρημα για να έχουμε να λέμε ότι μειώσαμε τους ρύπους στον τυποποιημένο κύκλο δοκιμών

αντί να κατασκευάσουμε το εφικτο-ανέφικτο που δεν ξέρουμε αν υπάρχει αλλά θα εκπέμπει λιγότερα καυσαέρια,
βάλαμε στόχο ως ΕΕ μια χρονολογία και συμφωνήσαμε ότι περάσαμε τον πήχη (από πάνω, από κάτω, σημασία δεν έχει)

η γραφειοκρατία στα φόρτε της
και το κόστος στις τσέπες μας (και στο περιβάλλον με τις πεταμένες μπαταρίες)

• Like 7
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, korakios είπε

Βενζινουλα δίλιτρο να δεις 😛

Α καλά στο S80 έβλεπα κάτι 20αρια μέσα στην πόλη! Αλλά στην εθνική με 130-140 δύσκολα πήγαινε πάνω απο 9

Γιατί κανείς μα κανείς αντιπρόσωπος δεν δίνει τους όρους χρηματοδότησης εάν αποφασίσεις να πάρεις αυτοκίνητο με δόσεις; Επίσης αυτό που σου λένε βάλε μεγαλύτερη διάρκεια δόσεων και αν μπορείς να το αποπληρώσεις νωρίτερα τότε οι τοκοί θα είναι οι αντίστοιχοι της εκάστοτε διάρκειας ισχύει; Γιατί σε ένα σενάριο που έτρεξα με 48 και 84 μήνες αποπληρωμής αντίστοιχα εάν θεωρητικά στην 48 δόση του 84μηνου εξοφλούσες το δάνειο τότε θα είχε πληρώσει 880 παραπάνω, με 8% επιτόκιο υπολογισμένα. Καθέ πότε μπορείς να κάνεις μερικές αποπληρωμές για να ρίχνεις το υπολοιπόμενο κεφάλαιο του δανείου ξέρεις κανείς;

7 λεπτά πριν, li@m είπε

Γιατί κανείς μα κανείς αντιπρόσωπος δεν δίνει τους όρους χρηματοδότησης εάν αποφασίσεις να πάρεις αυτοκίνητο με δόσεις; Επίσης αυτό που σου λένε βάλε μεγαλύτερη διάρκεια δόσεων και αν μπορείς να το αποπληρώσεις νωρίτερα τότε οι τοκοί θα είναι οι αντίστοιχοι της εκάστοτε διάρκειας ισχύει; Γιατί σε ένα σενάριο που έτρεξα με 48 και 84 μήνες αποπληρωμής αντίστοιχα εάν θεωρητικά στην 48 δόση του 84μηνου εξοφλούσες το δάνειο τότε θα είχε πληρώσει 880 παραπάνω, με 8% επιτόκιο υπολογισμένα. Καθέ πότε μπορείς να κάνεις μερικές αποπληρωμές για να ρίχνεις το υπολοιπόμενο κεφάλαιο του δανείου ξέρεις κανείς;

Δεν ξέρω ακριβώς στο σενάριο που λες , αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι θα γλυτώσεις κάποιους τόκους αλλά δενεθα είναι σίγουρα το ίδιο.

Για χρόνια είχαν οι τράπεζες το penalty αν ήθελες να ξεχρεωσεις νωρίτερα , μετά άλλαξε αυτό ( νομίζω από νόμο? δεν είμαι σίγουρος) αλλά αυτό που σκέφτηκαν για να μην χάσουν λεφτά οι τράπεζες είναι να σου φορτώνουν τις πρώτες δόσεις με όσους τόκους περισσότερους μπορούν και λιγότερο κεφάλαιο.

Αν δεις δλδ ανάλυση δόσεων π.χ. για 250€ η πρώτη δόση μπορεί να έχει τόκο 90€ ( τυχαία νούμερα) από τα 250€ δλδ τα 90€ τόκος και τα υπόλοιπα κεφάλαιο , και όσο περνάνε οι δόσεις μειώνεται ο τόκος και αυξάνεται το κεφάλαιο.

Οπότε ανάλογα την διάρκεια έχουν υπολογίσει στην τράπεζα σε ποια χρόνια θα ρίξουν τους περισσότερους τόκους.

Οπότε στο παράδειγμα που λες εσύ στους 48 μήνες μπορεί οι 24 να έχουν τους περισσότερους τόκους ενώ στους 84 μήνες οι 48 . Για αυτό και αν τύχει να τό αποπληρώσεις στους 48 θα έχεις δώσει περισσότερα με το αν είχε υπολογισθεί ο τόκος εξ αρχής για 48 μήνες.

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός και αυτή είναι η δική μου εμπειρία

Εντάξει, οι Γάλλοι έχουν όντως σχεδιαστικό τμήμα και τα αυτοκίνητα τους είναι μοναδικά, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους -πλην Ιταλών- που πάντα κάπου μοιάζουν τα μοντέλα τους.

μικρή στροφή 6000ευρω, απο το λεον στο καροκ, το ειδε η γυναίκα και τρελάθηκε απο παλια μου ειχε φάει τα αυτια για SUV και την ειχα καταφέρει ότι δε το χρειαζόμαστε, επίσης μου χε φαει τα αυτιά για ντιζελ την κατάφερα με τα αρνητικά των ντιζελ. μπηκε λοιπον βρηκε οτι ντιζελ και βενζίνη εχουν ιδια τιμή και τωρα θελει και suv κ ντιζελ.

τι λετε ρε παλικάρια; τι κάνουμε; αξίζει τα 6000 ευρω παραπανω η limited edition του καροκ απο το παλιο λεον style? γενικα ειδα παρουσιάσεις ειναι αμαξαρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...