Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου αυτοκινήτου - ιδέες προτάσεις

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

50 λεπτά πριν, KoreanW είπε

θα μου επιτρέψεις να κάνω κ ένα από τα τελευταία μου σχόλια (γιατί πολύ το έχω πλατιάσει)

τα ρεπορτάζ του ειδικού τύπου και των social media (από το km99 ως το carjesus) ας τα αντιμετωπίζουμε με σχετικότητα
πληρωμένα είναι να μην πω σε ποιό ποσοστό και φανώ κακός

από κάθε ρεπορτάζ κρατάς τα δικά σου συμπεράσματα και όχι αυτά που θέλει ο δημοσιογράφος

φτιάχνεις μια λίστα με τις παρατηρήσεις που θες να επιβεβαιώσεις
και με αυτήν επισκέπτεσαι τις εκθέσεις

οι αντιπροσωπείες και οι πωλητές ξέρουν την τύφλα τους
και νοιάζονται μόνο για το τυρί

τα εκθεσιακά αυτοκίνητα δεν είναι πάντα οι εκδόσεις για τις οποίες ενδιαφέρεσαι
όχι μόνο ως εξοπλισμός αλλά και ως κατασκευή πολλές φορές
και ακόμα και να ήταν, συμβαίνει πολλές φορές να διαφέρει από model year σε model year

δεν ξέρουν τί φέρνουν, γιατί λίγο που το εργοστάσιο κάνει αλλαγές στους εξοπλισμούς,
λίγο που δεν ξέρουν το προιόν τους κ δε νοιάζονται να το μάθουν,
λίγο που αποφασίζουν οι μαρκετινίστες και οι λογιστές,
λίγο που υποτιμούν τους καταναλωτές ότι δεν ξέρουν,
λίγο που κι ο ανταγωνισμός υποτιμά τους καταναλωτές,
λίγο που και οι καταναλωτές δεν είναι ενήμεροι και δεν δίνουν σημασία:

climatronic σου λέει, αλλά πού να ξέρει ο πελάτης αν είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, αθόρυβο, αποδοτικό, αν έχει αυτοματισμούς, λογισμικό και φωνητικές εντολές, ψυχόμενο ντουλαπάκι, πίσω αεραγωγούς, αυτόματη ανακύκλωση, φίλτρα άνθρακα, αρώματα, αεραγωγούς στις μεσαίες κολώνες, τριζωνικό κλιματισμό, διπλό κύκλωμα συμπιεστή κοκ
αν ο έμπορος μπορεί να το πουλήσει ως clima στη βασική εκδοχή χωρίς τα έξτρα, το κέρδος θα είναι μεγαλύτερο και ο πελάτης ευχαριστημένος που δεν πήρε πρέφα ποτέ του

Ωραία όλα αυτά άλλα έτσι φτασαμε να θέλεις 22χιλ για να πάρεις ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο για να βάλεις την οικογένειά σου... Αλήθεια που χρειάζονται κάποια από αυτά; Που πήγε ο όρος "ενεργητική ασφάλεια" που κάποτε,όχι πολύ παλιά, ήταν το ζητούμενο; Τι να τον κάνεις τον τριζωνικό κλιματισμό αν φτάνεις να πληρώνεις 25χιλ το αμάξι; Ο απλός πως έφτανε τόσα χρόνια; Μας έχουν βάλει σε ένα τριπάκι να ζητάμε διάφορες μακακίες και να αμελούμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα ουσιώδη της αυτοκίνησης. Και αυτά συγνώμη αλλά δεν είναι τα led φωτάκια και οι διλπο τριπλό κλιματισμοί

• Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

28 λεπτά πριν, sacredcrow είπε

@tsofras, εφόσον έχει mild-hybrid,  οι τιμές  ενδέχεται να αλλάξουν, όταν περάσει το νομοσχέδιο για τα τέλη ταξινόμησης. Εκτός αν έχουν προλάβει να το εκτελωνίσουν.

Επιμενω οτι τα mild hybrid δεν θα δεχτουν την 50% μειωση. Αυτο αφορα μονο για τα plug in hybrid που δεχονται εξωτερικη φορτιση για τις μπαταριες.

10 λεπτά πριν, c-max είπε

Επιμενω οτι τα mild hybrid δεν θα δεχτουν την 50% μειωση. Αυτο αφορα μονο για τα plug in hybrid που δεχονται εξωτερικη φορτιση για τις μπαταριες.

Εχεις καποια ενημερωση; Γιατι μεχρι τωρα οτι περιειχε τη λεξη hybrid ( που μεχρι τωρα ηταν το mild απλα δεν υπηρχε το plugin για να τονισουν τη διαφορα) μια χαρα μισα τελη ταξινομησης ειχε.

3 ώρες πριν, dtzgr είπε

Τη στιγμή που παραγγέλνεις ένα αμάξι και πριν υπογράψεις / πληρώσεις / το κλείσεις, ζητάς την αναλυτική λίστα με το τι έχει μέσα και να σου τη σφραγίσουν / υπογράψουν. Δεν λες "ένα αμάξι κόκκινο" και ό,τι σου φέρουν. Με αυτή τη λίστα μετά ελέγχεις κατά την παραλαβή ότι όλα είναι μέσα.

Το πιο χρησιμο σχολιο του thread μαζι με την εμπειρια του τσοφρας απο την παραλαβη του 2008 και το συμπερασμα οτι δεν υπογραφουμε αν δεν παραλαβουμε.

ευτυχως μαθαινουμε και κατι γιατι παμε σαν τα ζωα στη σφαγη. Δινουμε 20-30k και αρκουμαστε σε λογια για το τι περιμενουμε να παραλαβουμε.

Εμενα θα μου φανουν χρησιμα στο μελλον αυτα. Το ποιο εχει πιο πολλα led στον εξοπλισμο σιγουρα οχι.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tsofras είπε

Πες μου εσύ τι βλέπεις τίμιο απο όλα τα παραπάνω :)

Σε αυτά φταις κι εσύ, όμως, @tsofras που παραγγέλνεις με βάση προφορικές συμφωνίες. Δεν γίνονται έτσι αυτές οι δουλειές ή, αν γίνουν έτσι, αυτά είναι μερικά από τα πιθανά αποτελέσματα.

Πρέπει πριν συμφωνησεις, να πάρεις γραπτή περιγραφή του αντικειμένου της συναλλαγής. Ζητάς γραπτώς τις λεπτομέρειες με σφραγίδα και υπογραφή από την πλευρά τους. Επίσης κι εσύ δεσμεύεσαι με προκαταβολή.

2 ώρες πριν, KoreanW είπε

υγ: η αντιπροσωπεία σπαθί που δεν τον τύλιξε ζητώντας προκαταβολή,

η αντιπροσωπεία δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Προφορική συμφωνία είναι μη-συμφωνια. Όπως ο ΤΣ μας είπε ήδη ότι στην πραγματικότητα το έχει καβαντζα, έτσι είναι και για αυτούς. Τον έχουν καβαντζα.

Το αυτοκίνητο είναι 99% ελεύθερο και αν το θελήσει αντιπροσωπεία πχ από την Ξάνθη επειδή το βλέπει στο σύστημα και της παρουσιάστηκε κανονικός αγοραστής, θα το δεσμεύσει κανονικά και ο ΤΣ δεν θα πάρει μυρωδιά.

Το ότι θα τον πάρουν τηλέφωνο αν έρθει σοβαρός αγοραστής να κάνει σοβαρή συναλλαγή, είναι προσωπική του εκτίμηση και αν δεν γίνει δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Μπορεί να κάνω και λάθος, όμως η εμπειρία της ζωής αυτό λέει πάνω κάτω ότι έχει γίνει με την "παραγγελία" χωρίς χαρτιά, προκαταβολή και υπογραφές.

Επεξ/σία από dtzgr
  • Like 3

3 ώρες πριν, sokos1 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα, ειδα χθες το νεό KIA X-CEED στο δρόμο και έπαθα πλάκα...

τι κουκλί φτιάξανε ρε οι Κορεάτες;;;

Ψήνομαι άσχημα να πάω να το δώ... κρίμα που δεν το βγάζουν υβριδικό..τι λένε οι γνώστες εδώ;

Και δεν πας τζάμπα είναι . Τι συζητάμε τωρα.

. 26κ έχει φτηνό είναι. Και κια κιόλας μην το ξεχνάμε αυτό. Κρίμα που δεν το βγάζουν υβριδικό να κάνει κάπου πάνω από 30κ. Ανετα τα έδινα για κια.

9 minutes ago, dtzgr said:

η αντιπροσωπεία δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Προφορική συμφωνία είναι μη-συμφωνια. Όπως ο ΤΣ μας είπε ήδη ότι στην πραγματικότητα το έχει καβαντζα, έτσι είναι και για αυτούς. Τον έχουν καβαντζα.

Το ότι θα τον πάρουν τηλέφωνο αν έρθει σοβαρός αγοραστής να κάνει σοβαρή συναλλαγή, είναι προσωπική του εκτίμηση και αν δεν γίνει δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

αντιπροσωπεία-εμπορία που να μην εκμεταλλεύεται χαραμάδα ευκαιρίας για να δέσει ένα πελάτη
δύσκολα βρίσκεις
το λέει άλλωστε κι ο ίδιος ο tsofras με την εμπειρία του από τις προηγούμενες επισκέψεις του σε άλλες εμπορίες

από την άλλη, δεν ξέρω κιόλας την έκταση που θα μπορούσε να γίνει αυτό στο συγκεκριμένο στάδιο προπαραγγελίας και χωρίς καλά καλά να υπάρχει ολοκληρωμένη τιμολόγηση και εισαγωγή

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, someone- είπε

με ολα αυτά που διαβαζω νομίζω παω ολο και πιο κοντα στο λεον 1500 130 στα 16000 ευρω.

Είναι TOP VFM  ;)  ειδικά αν έχει και έξτραδακια λόγω αλλαγής του μοντέλου

Επεξ/σία από terry308
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, terry308 είπε

@tsofras Βλέπω να αγοράζεις το scala , να πηγαίνεις διακοπές κι όταν έρθει το leon να το αλλάζεις ... αφού πρώτα το κάνεις test drive .... 😊😉😎

Όχι το σκάλα. Το σκάλα. Μην του βάζεις ιδέες.τοσο αγώνα δώσαμε να τον αποτρέψουμε.

Επεξ/σία από mp123

31 minutes ago, mp123 said:

. 26κ έχει φτηνό είναι. Και κια κιόλας μην το ξεχνάμε αυτό. Κρίμα που δεν το βγάζουν υβριδικό να κάνει κάπου πάνω από 30κ. Ανετα τα έδινα για κια.

Φιλε δεν εχεις αδικο αλλα υπαρχουν πολλα αλλα απο καποια αλλα που ειδα κι εγω 

• Like 1

43 λεπτά πριν, mp123 είπε

Εχεις δει καποιο απο κοντα τελευταια; οδηγησες κανενα; γιατι και εξωτερικα και εσωτερικα εχουν ανεβει επιπεδο.

Τμολογιακα δν τα λες και vfm εξαιρωντας το ceed, αλλα ποιοτικα τα λες.

Να σημειώσω παιδιά ότι εφόσον δώσετε προκαταβολή έχετε δικαίωμα να ζητήσετε το αυτοκινητο που παραγγείλατε να έρθει «παρακαταθήκη» στην αντιπροσωπεία ώστε να ελέγξετε ότι είναι αυτό ακριβώς που παραγγείλατε και ότι δεν είναι χτυπημένο κλπ. Οι πωλητές δε το λένε γιατί έχει ένα χάσιμο χρόνου σα διαδικασία μερικές ημέρες κ θέλουν να ξεμπερδεύουν το συντομότερο με κάθε πώληση. 

• Like 1
  • Thanks 1

Λοιπόν για να μην κάνω πολλαπλές παραθέσεις θα απαντήσω εδώ σε όσα μπορώ

Θεωρητικά τα mild hybrid θα έχουν την έκπτωση το έγραφε ξεκάθαρα το νομοσχέδιο

Συμφωνώ ότι ήταν δικό μου λάθος που υπέγραψα στη Peugeot χωριευνα διαβάσω , το σχόλιο μου όμως ήταν περί τιμιότητας ( της αντιπροσωπείας) και όχι βλακείας (δικής μου)

Scala κτλ τα ξεχνάμε , με σιγουριά θέλω το Leon. Έκανα το περπάτημα μου και σκέφτηκα ότι αφού θα περιμένω μπορεί να μου βγει βσε καλό γιατί με έναν πρόχειρο υπολογισμό με τα νέα τέλη μου είχε βγεί το DSG 2000€ κάτω. Αν βγουν τιμολόγια σε κανά 2 εβδομάδες στην τελική μπορεί να παραγγείλω αυτόματο με LED και ηλιοροφή αν το επιτρέψει η τιμή , αν είναι να περιμένω και μέχρι Νοέμβρη θα μαζέψω και άλλο ένα χιλιάρικο να καλύψω την διαφορά και να πάει στο διάολο να τελειώνουμε.

Οπότε θα δείξει σε λίγο καιρό .

Όσο για την παραγγελία έχω κανονικά χαρτί με υπογραφές , τιμή και αριθμό πλαισίου.

Και ναι είχα πάρει το αμάξι της γυναίκας μου πριν , πιστεύω στην τελική καλύτερα να μην είναι έχω ηλιοροφή και LED αλλά να είναι αυτόματο.

Όχι όμως στα 26200 , θα περιμένω τις νέες τιμές, μου είπαν αρχές Σεπτεμβρίου θα έρθουν και άλλα FR DSG , αν είμαι τυχερός και πέσει όντως 2000€ θα χτυπήσω ένα τέτοιο.

Όπως είπατε και εσείς καλά τα LED, ηλιοροφή αλλά δεν προσθέτουν τίποτα στην εμπειρία οδήγησης , αλλά να πέσει η τιμή γιατί δεν δίνω τόσα.

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...