Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου αυτοκινήτου - ιδέες προτάσεις

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 minutes ago, tsofras said:

Απο την άλλη το Skoda Scala (ναι ας αφήσουμε την εξωτερική εμφάνιση) είναι αυτόματο , έχει μεγαλύτερους χώρους, ΓΝΩΡΙΖΩ πως είναι το αμάξι και εσωτερικά και εξωτερικά , κοστίζει 3.200ε λιγότερα (ας μην αναλύσουμε τους εξοπλισμούς) και θα το έχω τέλος του μήνα για να πάω και τις διακοπές μου σαν άνθρωπος .

το Scala έχει μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ που είναι λογικό ως station wagon και πίσω έχει λίγο παραπάνω αέρα στα κεφάλια
στις υπόλοιπες διαστάσεις είναι μικρότερο

10 minutes ago, tsofras said:

Γιατί το λές facelift ?

Άλλη πλατφόρμα , άλλος σχεδιασμός εσωτερικά και εξωτερικά , βασικά εκτός απο το τιμόνι που μοιάζει αρκετά εγώ δεν βρήκα τίποτα άλλο ίδιο . Άντε και τον χώρο στο πορτ μπαγκαζ

facelift δεν είναι
ούτε καν εκτεταμένο facelift όπως ήταν πχ το Golf 6 όταν ακολούθησε το Golf 5

εδώ είναι άλλο σασί, καινούρια πλατφόρμα, μεγαλύτερο μεταξόνιο κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, sokos1 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα, ειδα χθες το νεό KIA X-CEED στο δρόμο και έπαθα πλάκα...

τι κουκλί φτιάξανε ρε οι Κορεάτες;;;

Ψήνομαι άσχημα να πάω να το δώ... κρίμα που δεν το βγάζουν υβριδικό..τι λένε οι γνώστες εδώ;

Φιλε μου αυτο θελω κι εγω στην εκδοση 1,4 140 platinum. Ειναι πραγματικα πανεμορφο και στα ματια μου καλύτερο απο αλλα που ειδα πχ

1.corolla μικρο

2.focus εσωτερικό παλιο και πολυ πλαστικο που ετριζε στο τεστ με 3500χλμ 

3.scala καλο αλλα ασχημο για μενα 

4i30 πλαστικο και μεσα πολυ παλιο στυλ 

Κ. Α Ο μονος μου ενδοιασμοι το ονομα kia  τα τελη 262 και η τιμη του 26.000

Διαφορετικα τα εχει σχεδον ολα εκτος απο αισθητηρες πάρκινγκ 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, tsofras είπε

Συγνώμη φίλε μου , δεν έχει κάποια σχέση κατα λάθος έκανα παράθεση.

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λές, και όλα αυτά είναι προβλήματα της υπερανάλυσης που έχω κάνει.

Επίσης έχω φτάσει σε σημείο που πιστεύω απο την μία ότι αν δεν πάρω το Leon , θα το δώ σε λίγους μήνες στο δρόμο και θα ξενερώσω.

Απο την άλλη πιστεύω ότι αν θα το πάρω πάλι θα ξενερώσω , γιατί το είχα δεί σε τόσα video διαφορετικό και το είχα αλλιώς στο μυαλό μου.

Αν καταλήξω να μην το πάρω αυτόματο (που ακόμη προσπαθώ να με πείσω ότι είναι σοφή επιλογή να μην το πάρω αν και το θέλω γιατί αλλάζει όλη η οδηγική εμπειρία) , να έχει άλλη οθόνη μικρότερη και ασχημότερη χωρίς GPS , χωρίς αισθητήρες φωτός , χωρίς τον ατμοσφαιρικό φωτισμό , μπορεί να χαλαστώ γιατί στην τελική δεν το είχα φανταστεί έτσι , χωρίς να ξέρω ημερομηνία παράδοσης.

Απο την άλλη το Skoda Scala (ναι ας αφήσουμε την εξωτερική εμφάνιση) είναι αυτόματο , έχει μεγαλύτερους χώρους, ΓΝΩΡΙΖΩ πως είναι το αμάξι και εσωτερικά και εξωτερικά , κοστίζει 3.200ε λιγότερα (ας μην αναλύσουμε τους εξοπλισμούς) και θα το έχω τέλος του μήνα για να πάω και τις διακοπές μου σαν άνθρωπος .

Γιατί το λές facelift ?

Άλλη πλατφόρμα , άλλος σχεδιασμός εσωτερικά και εξωτερικά , βασικά εκτός απο το τιμόνι που μοιάζει αρκετά εγώ δεν βρήκα τίποτα άλλο ίδιο . Άντε και τον χώρο στο πορτ μπαγκαζ

Το εχεις οδηγησει το scala;, Του ειχα κανει τεστ drive και κατα την γνωμη μου δεν εχει καθολου σπορ αισθηση.Ναι μεν πολυ καλη ανεση στις λακουβες αλλα καπως μαλθακη αισθηση. Ακομη απο την θεση του οδηγου φαινετε μια κατηγορια μικροτερο πχ polo. Οχι οτι πασχει απο χωρους ισα ισα ειναι παρα πολυ καλο, γιατην αισθηση λεω του οδηγου.

Επεξ/σία από c-max

Λοιπόν μόλις έμαθα και την δόση

Seat Leon

Με 10.000ε προκαταβολή | Υπόλοιπο 14250 | Επιτόκιο 3.9% --> Τελική τιμή 26620

Skoda Scala

Με 10.000ε προκαταβολή | Υπόλοιπο 10976 | Επιτόκιο 6.9% --> Τελική τιμή 23800

Οπότε η διαφορά είναι 2820 , 2600 αν αφαιρέσουμε και την επέκταση εγγύησης της Skoda .

Παραπάνω εξοπλισμός Seat Leon σε αυτή την τιμή :

1) Ψηφιακό Καντράν

2) Αναδιπλούμενοι καθρέφτες

3) Full LED

4) Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω

5) Ηλιοροφή

6) 18άρες Ζάντες

7) Ηλεκτρονικό φρένο στάθμευσης

8  ) Χειροκίνητα ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη στα μπροστινά καθίσματα

Παραπάνω εξοπλισμός Skoda Scala σε αυτή την τιμή :

1) Αυτόματο κιβώτιο DSG

2) Αισθητήρες φωτός και βροχής

3) Android Auto / Car play

17 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Δηλαδή αν βρεθεί άλλος πελάτης που δίνει και προκαταβολή πχ 5κ, θα του πουν όχι γιατί το έχουν κλείσει για 'σένα;

Ε ναι , φαντάζομαι αν τύχει αυτό που λες θα επικοινωνήσουν μαζί μου.

Αλλά μιλάμε για mainstream παραγγελία , απλά το FR με LED και ηλιοροφή . Δεν έχει κάτι custom και εγώ να μην το πάρω θα φύγει το αμάξι σίγουρα

6 λεπτά πριν, c-max είπε

Το εχεις οδηγησει το scala;, Του ειχα κανει τεστ drive και κατα την γνωμη μου δεν εχει καθολου σπορ αισθηση.Ναι μεν πολυ καλη ανεση στις λακουβες αλλα καπως μαλθακη αισθηση. Ακομη απο την θεση του οδηγου φαινετε μια κατηγορια μικροτερο πχ polo. Οχι οτι πασχει απο χωρους ισα ισα ειναι παρα πολυ καλο, γιατην αισθηση λεω του οδηγου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω οδηγήσει

5 λεπτά πριν, Klosnic είπε

Φίλε εγώ στο budget που διαθέτεις θα περνά το a3 τριετίας  μεταχειρισμενο που είναι ποιοτητα..

Μπα μεταχειρισμένο δεν ξαναπαίρνω  εκτός αν ήταν καμία ευκαρία με πολύ λίγα χιλιόμετρα και εγγύηση

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε @tsofras αφου το παρήγγειλες γιατι κοιτας παλι το σκαλα; διαβάζω τις τελευταίες 40-50 σελιδες και αλλάζεις γνωμες συνεχώς. μπορεί να μην έδωσες προκαταβολή αλλα δεν είναι και πολυ έντιμο ενω το έχουν παραγγείλει να το ακυρώσεις. θα γινεις ο πελατης που δε θα ήθελαν να έχουν με τοσες επισκέψεις και τηλέφωνα 🤣

εδω εγω ειμαι ετοιμος να παραγγείλω το λεον 1500 με τα 130 αλογα χωρις καν να το δω απο κοντα, να το πάρω ρε παιδια τι λετε; 😎

Επεξ/σία από someone-

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@tsofras Οι διαφορές του εξοπλισμού ανάμεσα στο Scala και στο Leon-Octavia δεν είναι μόνο ονομαστικές αλλά και ποιοτικές.
Κλιματισμό έχουν και τα δυο, αλλά το ένα διζωνικό και το άλλο τριζωνικό. Πχ.
Αυτά είναι αποτέλεσμα της ποιότητας εξαρτημάτων μικρότερης κατηγορίας.

Κατά τα λοιπά θεωρώ πως το έχεις καψει μέσα σου. 
Ό,τι και να πάρεις, και το Λεόν ακόμα, θα είσαι απογοητευμένος.
Θα αμφιβάλλεις σε κάθε περίπτωση. Είτε αν το μοντέλο ήταν σωστη επιλογή, είτε τα χρήματα.
Θα σου πρότεινα να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου, να το ξανασκεφτείς σε δεύτερο χρόνο, και να καραδοκείς για ευκαιρίες στο μεσοδιάστημα.

Προσωπικά θεωρώ τις τιμές που έχουν πάρει τα αυτοκίνητα τρελές.
Αισθάνομαι έως και τυχερός που δεν ψάχνω αυτή την εποχή.
Θα πάρει πιστεύω κάποια χρόνια να έρθουν στα ίσα τους.

Και να έλεγες για τίποτε ποιότητες.
Εδώ το Audi A3 και έχει σκληρά πλαστικά, σκέψου...

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1

1 λεπτό πριν, someone- είπε

ρε @tsofras αφου το παρήγγειλες γιατι κοιτας παλι το σκαλα; διαβάζω τις τελευταίες 40-50 σελιδες και αλλάζεις γνωμες συνεχώς. μπορεί να μην έδωσες προκαταβολή αλλα δεν είναι και πολυ έντιμο ενω το έχουν παραγγείλει να το ακυρώσεις. θα γινεις ο πελατης που δε θα ήθελαν να έχουν με τοσες επισκέψεις και τηλέφωνα 🤣

εδω εγω ειμαι ετοιμος να παραγγείλω το λεον 1500 με τα 130 αλογα χωρις καν να το δω απο κοντα, να το πάρω ρε παιδια τι λετε; 😎

Πάμε πάλι να το εξηγήσω :

Η αντιπροσωπεία που είναι αντίστοιχα και η εισαγωγική εταιρεία για την Μάρκα Seat , έχει βάλει κάποιες δικές της παραγγελίες για να έρθουν αυτοκίνητα στην Ελλάδα ώστε να έχουν ετοιμοπαράδοτα .

Ένα από αυτά είναι ένα ανθρακί με μηχανικό κιβώτιο με LED και ηλιοροφή . Το έχουν παραγγείλει και σε άλλα χρώματα.

Είτε το αγοράσω εγώ είτε όχι το ίδιο είναι για την αντιπροσωπεία  γιατί το είχε παραγγείλει πριν απο εμένα .

Τώρα για το θέμα της εντιμότητας δεν ξέρω αν θα έπρεπε να το σχολιάσω όταν :

1) Πήγα στην Citroen , έκλεισα αυτοκίνητο , έδωσα 10.000ε προκαταβολή , και όταν πήγα να υπογράψω το δάνειο έμαθα ότι ήταν εκθεσιακό

2) Πήγα στην Peugeot , έκλεισα αυτοκίνητο , μου είπαν ότι θα είναι το αμάξι όπως το έβλεπα στην έκθεση , τελικά έμαθα ότι δεν ήταν , το μετάνιωσα (δικαίωμα μου στην τελική , αμάξι στο τελωνείο ήταν) και όταν πήρα να ακυρώσω είχαν εκταμιεύσει όλο το ποσό του δανείου επειδή με έβαλαν να το υπογράψω χωρίς να μου το πούν , και τράβηξαν τα λεφτά 10 ημέρες πριν έρθει το αμάξι. Σε ερώτηση αν έρθει το αμάξι τρακαρισμένο θα το παραλάβω? η απάντηση ήταν και κομμένο στα 2 να έρθει θα το πάρεις

3) Πήγα στην Seat , έκλεισα ένα FR DSG με εξοπλισμό και καλά όπως έβλεπα στην έκθεση. Αφού έμαθα μόνος μου με ψάξιμο και με την βοήθεια απο εδω μέσα ότι δεν έχει Full Led , GPS , Android auto / Car play τότε σήμερα άλλαξα την παραγγελία στο μηχανικό που μετά έμαθα ότι δεν έχει και τον εσωτερικό φωτισμό .

Πες μου εσύ τι βλέπεις τίμιο απο όλα τα παραπάνω :)

• Like 12

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν νομίζω κι εγω ότι υπάρχει θέμα

οι εισαγωγικές παραγγέλνουν ένα στοκ για ετοιμοπαράδοτα ειδικά για καινούρια μοντέλα
εδώ ο tsofras μόλις θα είναι ένα από αυτά ετοιμοπαράδοτο, ζήτησε να το κρατήσουν

αν δεν το δώσουν στον έναν, θα βρεθεί άλλος 
το αμάξι θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς

υγ: η αντιπροσωπεία σπαθί που δεν τον τύλιξε ζητώντας προκαταβολή,
από την άλλη θα μπορούσαν να είναι πιο ανοιχτόμυαλοι-ανοιχτοχέρηδες στα launch κομμάτια

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1

12 λεπτά πριν, KoreanW είπε

δεν νομίζω κι εγω ότι υπάρχει θέμα

οι εισαγωγικές παραγγέλνουν ένα στοκ για ετοιμοπαράδοτα ειδικά για καινούρια μοντέλα
εδώ ο tsofras μόλις θα είναι ένα από αυτά ετοιμοπαράδοτο, ζήτησε να το κρατήσουν

αν δεν το δώσουν στον έναν, θα βρεθεί άλλος 
το αμάξι θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς

υγ: η αντιπροσωπεία σπαθί που δεν τον τύλιξε ζητώντας προκαταβολή,
από την άλλη θα μπορούσαν να είναι πιο ανοιχτόμυαλοι-ανοιχτοχέρηδες στα launch κομμάτια

Από την άλλη όμως δεν ξέρουν τι φέρνουν από άποψη εξοπλισμού. Ο Τσοφρας τους κυνηγάει να ρωτήσουν για το ένα και το άλλο. 

• Like 2

7 λεπτά πριν, tsofras είπε

@tsofras ειναι πολυ καλο το leon αν και τα τεστ δεν εχουν λεπτομερή για μας αναλυση πχ αυτοκινητοδρομος πολη στροφες και γενικα στοιχεια για ηχομονωση ισως να τα βλεπουν ολα αυτα και να βγαζουν συγκεντρωτικα το αποτέλεσμα. Στη τελικη είναι ενα καλο αυτοκινητο με τον μονο ενδοιασμό απο μενα καποια στοιχεια εξοπλισμου πχ gps. Κατα τα αλλα ολα τα αυτοκινητα ειναι καλα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, tsofras said:

θα μου επιτρέψεις να κάνω κ ένα από τα τελευταία μου σχόλια (γιατί πολύ το έχω πλατιάσει)

τα ρεπορτάζ του ειδικού τύπου και των social media (από το km99 ως το carjesus) ας τα αντιμετωπίζουμε με σχετικότητα
πληρωμένα είναι να μην πω σε ποιό ποσοστό και φανώ κακός

από κάθε ρεπορτάζ κρατάς τα δικά σου συμπεράσματα και όχι αυτά που θέλει ο δημοσιογράφος

φτιάχνεις μια λίστα με τις παρατηρήσεις που θες να επιβεβαιώσεις
και με αυτήν επισκέπτεσαι τις εκθέσεις

οι αντιπροσωπείες και οι πωλητές ξέρουν την τύφλα τους
και νοιάζονται μόνο για το τυρί

τα εκθεσιακά αυτοκίνητα δεν είναι πάντα οι εκδόσεις για τις οποίες ενδιαφέρεσαι
όχι μόνο ως εξοπλισμός αλλά και ως κατασκευή πολλές φορές
και ακόμα και να ήταν, συμβαίνει πολλές φορές να διαφέρει από model year σε model year

24 minutes ago, HALF EVIL said:

Από την άλλη όμως δεν ξέρουν τι φέρνουν από άποψη εξοπλισμού. Ο Τσοφρας τους κυνηγάει να ρωτήσουν για το ένα και το άλλο. 

δεν ξέρουν τί φέρνουν, γιατί λίγο που το εργοστάσιο κάνει αλλαγές στους εξοπλισμούς,
λίγο που δεν ξέρουν το προιόν τους κ δε νοιάζονται να το μάθουν,
λίγο που αποφασίζουν οι μαρκετινίστες και οι λογιστές,
λίγο που υποτιμούν τους καταναλωτές ότι δεν ξέρουν,
λίγο που κι ο ανταγωνισμός υποτιμά τους καταναλωτές,
λίγο που και οι καταναλωτές δεν είναι ενήμεροι και δεν δίνουν σημασία:

climatronic σου λέει, αλλά πού να ξέρει ο πελάτης αν είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, αθόρυβο, αποδοτικό, αν έχει αυτοματισμούς, λογισμικό και φωνητικές εντολές, ψυχόμενο ντουλαπάκι, πίσω αεραγωγούς, αυτόματη ανακύκλωση, φίλτρα άνθρακα, αρώματα, αεραγωγούς στις μεσαίες κολώνες, τριζωνικό κλιματισμό, διπλό κύκλωμα συμπιεστή κοκ
αν ο έμπορος μπορεί να το πουλήσει ως clima στη βασική εκδοχή χωρίς τα έξτρα, το κέρδος θα είναι μεγαλύτερο και ο πελάτης ευχαριστημένος που δεν πήρε πρέφα ποτέ του

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 4

@tsofras, εφόσον έχει mild-hybrid,  οι τιμές  ενδέχεται να αλλάξουν, όταν περάσει το νομοσχέδιο για τα τέλη ταξινόμησης. Εκτός αν έχουν προλάβει να το εκτελωνίσουν.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...