korakios Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 4 λεπτά πριν, tsofras είπε Βασικά υπάρχει αμάξι που δεν έχει ρύθμιση ύψους στο οδηγό ? Ναι το Panda ! (στη βασική του , ούτε ηλεκτρικούς καθρέφτες δεν έχει ...)
dtzgr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, tsofras είπε Λοιπόν με πήραν τηλέφωνο , 37η εβδομάδα παραγωγής , θα το έχω τέλη Σεπτέμβρη 37η εβδομάδα είναι 7-13 Σεπτεμβρίου. Θα έλεγα ότι είναι αδύνατο να το έχεις τέλη Σεπτέμβρη. Σχεδόν 2 εβδομάδες θέλει αν είναι ήδη στο τελωνείο. 2
tsofras Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 5 λεπτά πριν, dtzgr είπε 37η εβδομάδα είναι 7-13 Σεπτεμβρίου. Θα έλεγα ότι είναι αδύνατο να το έχεις τέλη Σεπτέμβρη. Σχεδόν 2 εβδομάδες θέλει αν είναι ήδη στο τελωνείο. Ε αντίο ζωή όμως γιατί αν δεν τα ρωτάω εγώ δεν θα ξέρω πώς θα είναι το αμάξι. Μεγάλο πρόβλημα αυτό και ζορίζομαι , ξαναρώτησα για σιγουριά αν θα έχει και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό smart wraparound ενώ μου είχαν πεί 2 φορές ναι , τους έβαλα σήμερα να ρωτήσουν πάλι και τελικά δεν το έχει. Μετά λέμε ότι ο αντιπρόσωπος κάνει πολύ καλή δουλειά στην Ελλάδα που τα φέρνει ποιο φθηνά Αγγούρια Σε όλα τα videos έξω έχει Full LED , Εσωτερικό φωτισμό , 10αρα οθόνη με GPS,Android auto/ car play , Αισθητήρες φωτός και βροχής Εδώ κουτσουρεμένο Ξενέρωσα , θα μου πείς για τον εσωτερικό φωτισμό ? Ναι θα σου πώ , δεν έχει το ένα , δεν έχει το άλλο WTF 1
giorgos_di Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 9 λεπτά πριν, tsofras είπε Ε αντίο ζωή όμως γιατί αν δεν τα ρωτάω εγώ δεν θα ξέρω πώς θα είναι το αμάξι. Μεγάλο πρόβλημα αυτό και ζορίζομαι , ξαναρώτησα για σιγουριά αν θα έχει και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό smart wraparound ενώ μου είχαν πεί 2 φορές ναι , τους έβαλα σήμερα να ρωτήσουν πάλι και τελικά δεν το έχει. Μετά λέμε ότι ο αντιπρόσωπος κάνει πολύ καλή δουλειά στην Ελλάδα που τα φέρνει ποιο φθηνά Αγγούρια Σε όλα τα videos έξω έχει Full LED , Εσωτερικό φωτισμό , 10αρα οθόνη με GPS,Android auto/ car play , Αισθητήρες φωτός και βροχής Εδώ κουτσουρεμένο Ξενέρωσα , θα μου πείς για τον εσωτερικό φωτισμό ? Ναι θα σου πώ , δεν έχει το ένα , δεν έχει το άλλο WTF Πολλές ελλείψεις! Εγώ στη θέση σου θα το ακύρωνα. Δεν ξέρω αν αξίζουν όλες αυτές οι υποχωρήσεις για ένα "facelift" του προηγούμενου Leon. 1
dtzgr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Φίλε @tsofras παρακολουθώ το θέμα από την αρχή του και εντελώς φιλικά έχω κάποια σχόλια (εντελώς φιλικά, ξαναλέω): - Μου κάνεις εντύπωση που το συζητάς καθημερινά επί ώρες εδώ μέσα επί αρκετές εβδομάδες, σε κάθε λεπτομέρεια, από όλες τις πλευρές κλπ κλπ αλλά όταν κάνεις την κίνησή σου, δίνεις την αίσθηση βεβιασμένης ενέργειας και παρορμητισμού. Και μάλιστα μεγάλου παρορμητισμού. - Άλλο ένα που παρατήρησα, είναι ότι κατά τη γνώμη μου όλο αυτό τον καιρό δεν ιεραρχείς σωστά. Πχ, ιεραρχείς την ύπαρξη ρεζέρβας (για τη μια φορά στα χ χρόνια που μπορεί να τη χρειαστείς -- εγώ εδώ και 20 χρόνια ποτέ δεν χρειάστηκα τη ρεζέρβα) στο ίδιο επίπεδο με βασικότατες λειτουργίες που είναι καθοριστικές για το αμάξι, σε σημείο να έχεις απορρίψει αμάξια επειδή δεν έχουν κανονική ρεζέρβα αλλά πχ έχουν compact, ενώ πχ μπορείς να κάνεις παραχώρηση στο θέμα του αυτόματου κιβωτίου. Τη στιγμή που παραγγέλνεις ένα αμάξι και πριν υπογράψεις / πληρώσεις / το κλείσεις, ζητάς την αναλυτική λίστα με το τι έχει μέσα και να σου τη σφραγίσουν / υπογράψουν. Δεν λες "ένα αμάξι κόκκινο" και ό,τι σου φέρουν. Με αυτή τη λίστα μετά ελέγχεις κατά την παραλαβή ότι όλα είναι μέσα. Επίσης, δεν κατάλαβα τα σχόλια για τον εσωτερικό φωτισμό πώς σχετίζονται με την παρατήρησή μου ότι αμάξι που παράγεται την 37η εβδομάδα, μόνο με θαύμα, κατά τη γνώμη μου, θα το έχεις τέλη Σεπτεμβρίου. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2020 από dtzgr 9 1
sokos1 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα στην ομάδα, ειδα χθες το νεό KIA X-CEED στο δρόμο και έπαθα πλάκα... τι κουκλί φτιάξανε ρε οι Κορεάτες;;; Ψήνομαι άσχημα να πάω να το δώ... κρίμα που δεν το βγάζουν υβριδικό..τι λένε οι γνώστες εδώ;
Kapws Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 5 λεπτά πριν, sokos1 είπε Καλησπέρα στην ομάδα, ειδα χθες το νεό KIA X-CEED στο δρόμο και έπαθα πλάκα... τι κουκλί φτιάξανε ρε οι Κορεάτες;;; Ψήνομαι άσχημα να πάω να το δώ... κρίμα που δεν το βγάζουν υβριδικό..τι λένε οι γνώστες εδώ; Πολύ όμορφο όντως, αλλά πολλά τα λεφτά για τον κινητήρα και αυτά που προσφέρει. Προφανώς δεν έχω θέμα με το brand, ίσα ίσα... αλλά όταν ζητάνε σε τιμή καταλόγου ~23κ για 1000άρι με ac, χωρίς digital όργανα, το infotainment σχετικά μέτριο κ.α., είναι λίγο περίεργη η φάση. Αν αφήσουμε εκτός το pricing (που δεν γίνεται, αλλά οκ), εννοείται να πας το δεις και θεωρώ πως είναι πολύ τίμιο αυτοκίνητο και αν σ'αρέσει να προχωρήσεις.
tsofras Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 21 λεπτά πριν, dtzgr είπε Φίλε @tsofras παρακολουθώ το θέμα από την αρχή του και εντελώς φιλικά έχω κάποια σχόλια (εντελώς φιλικά, ξαναλέω): - Μου κάνεις εντύπωση που το συζητάς καθημερινά επί ώρες εδώ μέσα επί αρκετές εβδομάδες, σε κάθε λεπτομέρεια, από όλες τις πλευρές κλπ κλπ αλλά όταν κάνεις την κίνησή σου, δίνεις την αίσθηση βεβιασμένης ενέργειας και παρορμητισμού. Και μάλιστα μεγάλου παρορμητισμού. - Άλλο ένα που παρατήρησα, είναι ότι κατά τη γνώμη μου όλο αυτό τον καιρό δεν ιεραρχείς σωστά. Πχ, ιεραρχείς την ύπαρξη ρεζέρβας (για τη μια φορά στα χ χρόνια που μπορεί να τη χρειαστείς -- εγώ εδώ και 20 χρόνια ποτέ δεν χρειάστηκα τη ρεζέρβα) στο ίδιο επίπεδο με βασικότατες λειτουργίες που είναι καθοριστικές για το αμάξι, σε σημείο να έχεις απορρίψει αμάξια επειδή δεν έχουν κανονική ρεζέρβα αλλά πχ έχουν compact, ενώ πχ μπορείς να κάνεις παραχώρηση στο θέμα του αυτόματου κιβωτίου. Τη στιγμή που παραγγέλνεις ένα αμάξι και πριν υπογράψεις / πληρώσεις / το κλείσεις, ζητάς την αναλυτική λίστα με το τι έχει μέσα και να σου τη σφραγίσουν / υπογράψουν. Δεν λες "ένα αμάξι κόκκινο" και ό,τι σου φέρουν. Με αυτή τη λίστα μετά ελέγχεις κατά την παραλαβή ότι όλα είναι μέσα. Επίσης, δεν κατάλαβα τα σχόλια για τον εσωτερικό φωτισμό πώς σχετίζονται με την παρατήρησή μου ότι αμάξι που παράγεται την 37η εβδομάδα, μόνο με θαύμα, κατά τη γνώμη μου, θα το έχεις τέλη Σεπτεμβρίου. Συγνώμη φίλε μου , δεν έχει κάποια σχέση κατα λάθος έκανα παράθεση. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λές, και όλα αυτά είναι προβλήματα της υπερανάλυσης που έχω κάνει. Επίσης έχω φτάσει σε σημείο που πιστεύω απο την μία ότι αν δεν πάρω το Leon , θα το δώ σε λίγους μήνες στο δρόμο και θα ξενερώσω. Απο την άλλη πιστεύω ότι αν θα το πάρω πάλι θα ξενερώσω , γιατί το είχα δεί σε τόσα video διαφορετικό και το είχα αλλιώς στο μυαλό μου. Αν καταλήξω να μην το πάρω αυτόματο (που ακόμη προσπαθώ να με πείσω ότι είναι σοφή επιλογή να μην το πάρω αν και το θέλω γιατί αλλάζει όλη η οδηγική εμπειρία) , να έχει άλλη οθόνη μικρότερη και ασχημότερη χωρίς GPS , χωρίς αισθητήρες φωτός , χωρίς τον ατμοσφαιρικό φωτισμό , μπορεί να χαλαστώ γιατί στην τελική δεν το είχα φανταστεί έτσι , χωρίς να ξέρω ημερομηνία παράδοσης. Απο την άλλη το Skoda Scala (ναι ας αφήσουμε την εξωτερική εμφάνιση) είναι αυτόματο , έχει μεγαλύτερους χώρους, ΓΝΩΡΙΖΩ πως είναι το αμάξι και εσωτερικά και εξωτερικά , κοστίζει 3.200ε λιγότερα (ας μην αναλύσουμε τους εξοπλισμούς) και θα το έχω τέλος του μήνα για να πάω και τις διακοπές μου σαν άνθρωπος . 42 λεπτά πριν, giorgos_di είπε Πολλές ελλείψεις! Εγώ στη θέση σου θα το ακύρωνα. Δεν ξέρω αν αξίζουν όλες αυτές οι υποχωρήσεις για ένα "facelift" του προηγούμενου Leon. Γιατί το λές facelift ? Άλλη πλατφόρμα , άλλος σχεδιασμός εσωτερικά και εξωτερικά , βασικά εκτός απο το τιμόνι που μοιάζει αρκετά εγώ δεν βρήκα τίποτα άλλο ίδιο . Άντε και τον χώρο στο πορτ μπαγκαζ 1
sacredcrow Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Το έχεις όντως υπεραναλύσει! Καλύτερα να μην βιάζεσαι να κλείσεις αυτοκίνητο μόνο και μόνο για τον Αύγουστο. Στην τελική έχεις το C3 για ανάγκη, ή νοικιάζεις που λέει ο λόγος ένα για να πας το ταξίδι σου. Και αφού ξεκουραστείς, μετά τις διακοπές, βλέπεις και ζυγίζεις τις επιλογές σου με πιο καθαρό μυαλό. Και όχι δεν το λέω για να συνεχιστεί το thread Γνώμη μου επίσης, ότι το Leon είναι ανώτερο οδηγικά αυτοκίνητο και να μην δίνεις τόση σημασία στον εξοπλισμό, καθώς έχεις δώσει προτεραιότητα στην έκδοση (FR), προφανώς λόγω μηχανής (πιο σημαντικό) και στησίματος. 1
tsofras Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Τεσπα Θα αφήσω την παραγγελία για το Leon να το έχω καβάντζα και βλέπουμε πώς θα πάει αν στο μεσοδιάστημα ψηφιστεί ο νόμος και αλλάξουν οι τιμές γιατί το μυρίζομαι ότι αν δεν το πάρω και το δώ στον δρόμο θα βάλω τα κλάματα 1
dtzgr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, tsofras είπε Τεσπα Θα αφήσω την παραγγελία για το Leon να το έχω καβάντζα και βλέπουμε πώς θα πάει αν στο μεσοδιάστημα ψηφιστεί ο νόμος και αλλάξουν οι τιμές γιατί το μυρίζομαι ότι αν δεν το πάρω και το δώ στον δρόμο θα βάλω τα κλάματα Την παραγγελία πώς την έχεις σιγουρέψει; Έχεις δώσει προκαταβολή;
tsofras Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, dtzgr είπε Την παραγγελία πώς την έχεις σιγουρέψει; Έχεις δώσει προκαταβολή; Το είχε βάλει ήδη η αντιπροσωπεία οπότε απλά το έκλεισαν για εμένα , ουτε 1 ευρώ δεν έχω δωσει (και για αυτό το έκλεισα χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες ) 1
giorgos_di Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 20 λεπτά πριν, tsofras είπε Συγνώμη φίλε μου , δεν έχει κάποια σχέση κατα λάθος έκανα παράθεση. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λές, και όλα αυτά είναι προβλήματα της υπερανάλυσης που έχω κάνει. Επίσης έχω φτάσει σε σημείο που πιστεύω απο την μία ότι αν δεν πάρω το Leon , θα το δώ σε λίγους μήνες στο δρόμο και θα ξενερώσω. Απο την άλλη πιστεύω ότι αν θα το πάρω πάλι θα ξενερώσω , γιατί το είχα δεί σε τόσα video διαφορετικό και το είχα αλλιώς στο μυαλό μου. Αν καταλήξω να μην το πάρω αυτόματο (που ακόμη προσπαθώ να με πείσω ότι είναι σοφή επιλογή να μην το πάρω αν και το θέλω γιατί αλλάζει όλη η οδηγική εμπειρία) , να έχει άλλη οθόνη μικρότερη και ασχημότερη χωρίς GPS , χωρίς αισθητήρες φωτός , χωρίς τον ατμοσφαιρικό φωτισμό , μπορεί να χαλαστώ γιατί στην τελική δεν το είχα φανταστεί έτσι , χωρίς να ξέρω ημερομηνία παράδοσης. Απο την άλλη το Skoda Scala (ναι ας αφήσουμε την εξωτερική εμφάνιση) είναι αυτόματο , έχει μεγαλύτερους χώρους, ΓΝΩΡΙΖΩ πως είναι το αμάξι και εσωτερικά και εξωτερικά , κοστίζει 3.200ε λιγότερα (ας μην αναλύσουμε τους εξοπλισμούς) και θα το έχω τέλος του μήνα για να πάω και τις διακοπές μου σαν άνθρωπος . Γιατί το λές facelift ? Άλλη πλατφόρμα , άλλος σχεδιασμός εσωτερικά και εξωτερικά , βασικά εκτός απο το τιμόνι που μοιάζει αρκετά εγώ δεν βρήκα τίποτα άλλο ίδιο . Άντε και τον χώρο στο πορτ μπαγκαζ Πήγα σήμερα και το είδα. Αν εξαιρέσεις ότι η οθόνη βγήκε από το ταμπλό και εξέχει πλέον, δεν μου έκανε τόση εντύπωση το εσωτερικό. Ειδικά όταν άνοιξα τις πίσω πόρτες, απογοητεύτηκα. Όλο σκληρό πλαστικό. Ο χώρος αποσκευών μου φαίνεται ίδιος με του προηγούμενου. Οι κινητήρες εκτός τον mildHybrid είναι ίδιοι. Εξωτερικά, βλέποντας την μάσκα με τα φουλ LED λέω καλό. Χωρίς τα αυτά χάνει πάρα πολύ. Η τιμή του αδικαιολόγητα ακριβή για μένα. Ίσως να φταίει που το περίμενα πιο φτηνό και που ένας στη γειτονιά μου έχει ένα προηγούμενο Leon φουλ έξτρα και μου αρέσει περισσότερο το σχέδιο του. 2
dtzgr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2020 Δηλαδή αν βρεθεί άλλος πελάτης που δίνει και προκαταβολή πχ 5κ, θα του πουν όχι γιατί το έχουν κλείσει για 'σένα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις