snbblp Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 "Unix is a very user-friendly operating system, it's just very selective on who his friends are. And you should see how they behave to newbies on it." ©1996 1
mphxths Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, imitheos είπε Το βλέπουμε στα παιχνίδια που κάθε έκδοσή τους είναι και πιο dumbed down και το βλέπουμε παντού. Καποτε τα παιχνιδια θελανε skills. Εχανες ? Ξανα την πιστα απο την αρχη.Τωρα εχουμε saves , checkpoints ...ολοι θα το τερματισουν αργα ή γρηγορα. Οχι ρε φιλε , ο μανταλακιας να μην το τερματισει ποτε , δεν με ενδιαφερει αν το πληρωσε 50 ευρω το παιχνιδι. Δεν μπορεις να εξισωνεις το ταλεντο , με τον ανοιωθο!! Θυμαμαι που επαιζα στο 8088 το bubble bobble..και ειχα επαναλαβει τις πιστες απειρες φορες..ηξερα οτι αν φτασω στην ταδε πιστα με τοσες ζωες..δεν με παιρνει..πρεπει να το παω ξανα απο την αρχη...και παμε παλι..και ξανα..μεχρι να γινω καλυτερος...9 στα 10 παιχνιδια θελανε ικανοτητες στα δαχτυλα . eye to hand coordination που λεει και ο σαντλερ στην ταινια Οσο για τα υπολοιπα , δεν θελω να επαναλαβω οσα εχω πει...εχω γινει πιστευω κατανοητος...σε εποχες με μηδαμινο ιντερνετ αρα και πληροφορηση , βαζαμε τον κωλο μας κατω να μαθουμε πληροφορια απο οτιδηποτε. Περιοδικα , γνωστους , φιλους , τα ελαχιστα υποτυπωδη σαιτ που υπηρχαν ? Αν ημουν νιος και ορεξατος οπως ημουν τοτε , την σημερον ημεραν με την ολη αυτη πληροφορηση , θα οργιαζα... Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από mphxths
Geothekiller Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Συμφωνώ ότι έπρεπε να ψάξει πρώτα ο φίλος και μετά να ρωτήσει αλλά νομίζω άλλο το να τον παροτρύνεις και να του πεις διάβασε κάποια πράγματα κι άλλο να του το πεις μέσω ειρωνείας και εξυπνάδας. Εκεί έγκειται το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση και ουδεμία σχέση έχει με την φιλοσοφία του Insomnia και Linux γενικότερα. Φιλικά 3
mphxths Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Geothekiller είπε το να τον παροτρύνεις παροτρυνεις ενα παιδι...ο ενηλικας πρεπει να νογαει απο μονος του που λενε και στο χωριο μου. Το ειπαμε μια , το ειπαμε δυο , το ειπαμε τρεις. Αν εισαι ενηλικας και δεν , και εχεις ετοιμη την οποιαδηποτε δικαιολογια γιατι ...ειναι πληροφορικη , κομπιουτερς του διαβολου , πρεπει να εισαι φωστηρας για να χρησιμοποιησεις την κοινη λογικη σου...τοτε το vpn στο linux mint ειναι το λιγοτερο των προβληματων σου. Οριστε η πρωτοβουλια μου. Την εβαλα σε λαθος υποενοτητα βεβαια , αλλα δεν γαμιεται Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από mphxths 1
snbblp Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΩΣ ΑΡΧΑΡΙΟΣ, ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ. ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ. Αν βαριέσαι μην την δώσεις, αλλά το "read the fucking manual" δεν είναι αποδεκτή απάντηση. Ειδικά όταν συνοδεύεται από αξιολογικά επί παντός κοινωνικού θέματος σεντόνια. Ειλικρινά σας λέω, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για αυτό που έκαναν άλλοι. 6
imitheos Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, snbblp είπε Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΩΣ ΑΡΧΑΡΙΟΣ, ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ. ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ. Αν βαριέσαι μην την δώσεις, αλλά το "read the fucking manual" δεν είναι αποδεκτή απάντηση. Ειδικά όταν συνοδεύεται από αξιολογικά επί παντός κοινωνικού θέματος σεντόνια. Ειλικρινά σας λέω, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για αυτό που έκαναν άλλοι. Δέχομαι ότι είναι πολύ πιθανό να είμαι λάθος σε αυτό μια και συνέχεια διαβάζω άτομα (ειδικά στο υποφόρουμ του προγραμματισμού) να έχουν την άποψη "όποιος δεν θέλει δεν βοηθάει" που εξέφρασες και εσύ. Μόνο σε εμένα όμως φαίνεται παράλογη άποψη; Όταν συναναστρέφεσαι με κάποιους, είναι λογικό να σου λένε μόνο τα θετικά και όχι τα αρνητικά; Ειδικά όταν πας να ζητήσεις βοήθεια, είναι λογικό αυτό που λες; Γιατί δηλαδή πρέπει όλοι να απαντάνε σαν ρομπότ στην ερώτηση του οποιουδήποτε OP χωρίς να λένε την (αρνητική ή θετική) άποψή τους; Δεν ήρθε κάποιος να χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού σου στο άσχετο και να σε "κρίνει" και να σε "αξιολογήσει". Όταν εσύ αυτοβούλως ζητάς από κάποιον να αφιερώσει το χρόνο του και να σου πει το οτιδήποτε, έχεις δικαίωμα να λες "δεν θέλω κρίση, θέλω βοήθεια"; Το "read the fucking manual" όταν δεν είναι έτσι ξερό (γιατί μπορεί να μην ξέρει κάποιος ποιο είναι το σωστό manual) αλλά είναι της μορφής "διάβασε αυτό, ψάξε εκείνο" είναι μια χαρά αποδεκτή απάντηση. Συν insomnia και χείρα κίνει. Πολλές φορές κατακρίνουμε το forum του archlinux για ελιτισμό και για κακή συμπεριφορά αλλά σε μερικές περιπτώσεις έχουν δίκιο. Είδες σε κάποιο νήμα που ο OP έκανε την απαραίτητη προεργασία και κόπιασε μόνος του και μετά ζήτησε βοήθεια, να τον ειρωνεύτηκε κανείς και να μην τον βοήθησε; Edit: Συγγνώμη που σε έκανα να ντραπείς. Μακάρι αυτό να είναι το χειρότερο που έκανε κάποιος και σε έκανε να νιώσεις ντροπή (σημείωση: μην μπεις ποτέ στο www.zoosos.gr) Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από imitheos 2
snbblp Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 10 λεπτά πριν, imitheos είπε Δέχομαι ότι είναι πολύ πιθανό να είμαι λάθος σε αυτό μια και συνέχεια διαβάζω άτομα (ειδικά στο υποφόρουμ του προγραμματισμού) να έχουν την άποψη "όποιος δεν θέλει δεν βοηθάει" που εξέφρασες και εσύ. Μόνο σε εμένα όμως φαίνεται παράλογη άποψη; Όταν συναναστρέφεσαι με κάποιους, είναι λογικό να σου λένε μόνο τα θετικά και όχι τα αρνητικά; Ειδικά όταν πας να ζητήσεις βοήθεια, είναι λογικό αυτό που λες; Γιατί δηλαδή πρέπει όλοι να απαντάνε σαν ρομπότ στην ερώτηση του οποιουδήποτε OP χωρίς να λένε την (αρνητική ή θετική) άποψή τους; Δεν ήρθε κάποιος να χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού σου στο άσχετο και να σε "κρίνει" και να σε "αξιολογήσει". Όταν εσύ αυτοβούλως ζητάς από κάποιον να αφιερώσει το χρόνο του και να σου πει το οτιδήποτε, έχεις δικαίωμα να λες "δεν θέλω κρίση, θέλω βοήθεια"; Το "read the fucking manual" όταν δεν είναι έτσι ξερό (γιατί μπορεί να μην ξέρει κάποιος ποιο είναι το σωστό manual) αλλά είναι της μορφής "διάβασε αυτό, ψάξε εκείνο" είναι μια χαρά αποδεκτή απάντηση. Συν insomnia και χείρα κίνει. Πολλές φορές κατακρίνουμε το forum του archlinux για ελιτισμό και για κακή συμπεριφορά αλλά σε μερικές περιπτώσεις έχουν δίκιο. Είδες σε κάποιο νήμα που ο OP έκανε την απαραίτητη προεργασία και κόπιασε μόνος του και μετά ζήτησε βοήθεια, να τον ειρωνεύτηκε κανείς και να μην τον βοήθησε; Edit: Συγγνώμη που σε έκανα να ντραπείς. Μακάρι αυτό να είναι το χειρότερο που έκανε κάποιος και σε έκανε να νιώσεις ντροπή (σημείωση: μην μπεις ποτέ στο www.zoosos.gr) Το είπες μόνος σου: Το "read the fucking manual" όταν δεν είναι έτσι ξερό (γιατί μπορεί να μην ξέρει κάποιος ποιο είναι το σωστό manual) Πρώτη φορά βλέπει linux ο φίλος μας. Δεν ξέρει τίποτα, πάει στα τυφλά, και δεν ξέρει καν ΤΙ και ΠΟΥ να το ψάξει. Προσπαθεί ωστόσο, χωρίς να είναι βέβαιος πως αυτό είναι το σωστό, να κάνει ότι έκανε με τα Windows που έτρεχε πριν. ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ το έχουμε ζήσει αυτό, και οι περισσότεροι δεν το ξεχάσαμε. Κάποιοι άλλοι διαλέγουν τη στιγμή της απελπισίας και του πανικού να σου απαντήσουν "όπως το έκανα εγώ, να το κάνεις κι εσύ". Με επιφοίτηση; Προσωπικά το πέρασα δυο φορές: μία με έναν χρωμογράφο SUN το 1989, και μία με έναν σταθμό για τυπωμένα κυκλώματα DEC Alpha το 1993. Η άποψή σου είναι άκρως αντιεπιστημονική. Η γνώση πρέπει να διαχέεται παντού όπου ζητείται, χωρίς όρους και χωρίς κριτικές για τον αποδέκτη. Από κάπου ξεκινάμε όλοι, right? Και μόνο το γεγονός ότι κάποιος θέλει και ψάχνει να μάθει, είναι αξιέπαινο. Απλώς στάθηκε άτυχος να ψάξει σε λάθος μέρος. 2
neo80 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Στις 30/4/2020 στις 3:17 ΠΜ, gtr4460 είπε Ωραία Γράψε μου κάποια site κάτι οδηγούς να πάω να διαβάζω αυτό https://www.howtogeek.com/t/linux/ Και μερικά βιβλία για να μάθεις τα πάντα στο Λίνουξ. CompTIA Linux+, LPIC Όσο για το hardware/software firewall φυσικά και είναι απαραίτητο, οι χάκερς καραδοκούν είτε είναι black,white,gray. 2
RTW4ever Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, snbblp είπε Το είπες μόνος σου: Το "read the fucking manual" όταν δεν είναι έτσι ξερό (γιατί μπορεί να μην ξέρει κάποιος ποιο είναι το σωστό manual) Πρώτη φορά βλέπει linux ο φίλος μας. Δεν ξέρει τίποτα, πάει στα τυφλά, και δεν ξέρει καν ΤΙ και ΠΟΥ να το ψάξει. Προσπαθεί ωστόσο, χωρίς να είναι βέβαιος πως αυτό είναι το σωστό, να κάνει ότι έκανε με τα Windows που έτρεχε πριν. ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ το έχουμε ζήσει αυτό, και οι περισσότεροι δεν το ξεχάσαμε. Κάποιοι άλλοι διαλέγουν τη στιγμή της απελπισίας και του πανικού να σου απαντήσουν "όπως το έκανα εγώ, να το κάνεις κι εσύ". Με επιφοίτηση; Προσωπικά το πέρασα δυο φορές: μία με έναν χρωμογράφο SUN το 1989, και μία με έναν σταθμό για τυπωμένα κυκλώματα DEC Alpha το 1993. Η άποψή σου είναι άκρως αντιεπιστημονική. Η γνώση πρέπει να διαχέεται παντού όπου ζητείται, χωρίς όρους και χωρίς κριτικές για τον αποδέκτη. Από κάπου ξεκινάμε όλοι, right? Και μόνο το γεγονός ότι κάποιος θέλει και ψάχνει να μάθει, είναι αξιέπαινο. Απλώς στάθηκε άτυχος να ψάξει σε λάθος μέρος. Διαφωνώ στο 100% μαζί σου, λυπάμαι αν δεν σου αρέσει. Ο μπήχτης τα είπε πολύ αναλυτικά, να πω και εγώ δυο κουβέντες. Δηλαδή θεωρείς ορθολογική στάση να βάζεις ένα καινούριο λειτουργικό, χωρίς ΠΡΩΤΑ να διαβάσεις πέντε πράγματα γι' αυτό. Αν αυτό το θεωρείς επιστημονικό, εγώ βάζω τα γέλια. Εμένα προσωπικά με έχει κουράσει αφάνταστα αυτή η στάση της νέας γενιάς. Ναι, πρώτα θα κάτσεις να διαβάσεις πέντε πράγματα, και μετά να ρωτήσεις. Δηλαδή ήταν δύσκολο να βάλει στο Google "Οδηγός Λίνουξ για αρχάριους", "πως εγκαθιστώ προγράμματα στο Λίνουξ", "Linux for beginners", "How to install programs in Linux" κλπ κλπ. Πρέπει εμείς να ψάξουμε και να του δώσουμε τους οδηγούς. Μας δουλεύετε έτσι; Γιατί τι είναι, πέντε χρονών; Η κόρη μου που είναι επτά καλύτερα θα τα καταφέρει. Με τέτοιους ανθρώπους σαν εσένα, που κατηγορούν και από πάνω, νιώθω πως το insomnia δεν μου κάνει πλέον. 1
imitheos Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Χωρίς να μου πέφτει λόγος, νομίζω και οι δύο αντιδράτε λίγο υπερβολικά (ή πιο σωστά αφήνετε το συναίσθημα να μιλήσει). Ο ένας ντρέπεται εξ αιτίας μας, ο άλλος το insomnia δεν του κάνει. Ο snbblp είναι μόνο ο snbblp (όπως και ο imitheos είναι μόνο ο imitheos). Κανείς μας δεν είναι το insomnia. Επίσης, ένα λάθος (κατ εμέ λάθος) που βλέπω σε φόρα είναι αμέσως μόλις ακουστεί διαφορετική άποψη, όλοι να εξανίστανται. Τα φόρα για αυτό το λόγο υπάρχουν για να ακούγονται (διαβάζονται) διαφορετικές απόψεις. Ίσως εγώ πειστώ ότι είναι αντι-επιστημονική η οπτική μου και να αναθεωρήσω, ή ίσως ο snbblp να πειστεί από αυτά που είπαμε εμείς και να αναθεωρήσει. Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί είναι να συναναστρέφεσαι μόνο με άτομα που έχουν τις ίδιες απόψεις και να μην εκτίθεσαι στο διαφορετικό. 3
mphxths Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, imitheos είπε Πολλές φορές κατακρίνουμε το forum του archlinux για ελιτισμό και για κακή συμπεριφορά αλλά σε μερικές περιπτώσεις έχουν δίκιο. Αρχιζω να αναθεωρω την κριση μου για την συμπεριφορα σε αυτο το φορουμ. Και ημουν ο πρωτος που τους εκραζε για ελιτισμο και για το οτι παιρνουν απο τα μουτρα τον οποιονδηποτε που δεν εχει διαβασει το wiki/εψαξε στο ιντερνετ κλπ κλπ. Πλεον μπορω να πω..οτι τους καταλαβαινω. 2 ώρες πριν, snbblp είπε Προσπαθεί ωστόσο, χωρίς να είναι βέβαιος πως αυτό είναι το σωστό, να κάνει ότι έκανε με τα Windows που έτρεχε πριν. Το οτι "προσπαθει" ειναι δικη σου αυθαιρετη εκτιμηση. Μπορει να προσπαθει , μπορει οχι. Δεν συνεπαγεται απο τα λεγομενα του. Απο την αλλη , οπως εγραψα και πριν εχω βρεθει στην θεση καποιου που αναζητουσε λυση σε προβλημα και "καιγομουν" (πραγματικα ομως..και δεν μιλαμε τωρα για vpn στο σπιτι για να κατεβαζω τορρεντ) και ζητουσα πληροφοριες ενω δεν ειχα το υποβαθρο γνωσεων του θεματος...και για μια στιγμη καταλαβα το τι εκανα...οτι ζητουσα γνωσεις..επιτοπου..εδω και τωρα..ενω αυτος που επρεπε να μου τις δωσει..θα επρεπε να μου αναλυσει τον ουρανο με τα αστρα παραλληλα..κατι τετοιο γινεται και στο παρον νημα. Απειροι εχουν μπει , που ρωτανε , και χανονται για μερες..ενω εκκρεμουν απο την μερια μας "επεξηγηματικες" ερωτησεις...αλλοι μπαινουν και αφου με το τσιγκελι βγαζουμε τις πληροφοριες , τελικα καταληγουμε σε αλλη κατασταση απο ο,τι ξεκινησαμε και παει λεγοντας.Ρωτας σε δημοσιο φορουμ , τουλαχιστον δειξε σεβασμο και κανε προεργασια.Ολοι εδω εθελοντικα ειμαστε και ρωταμε ή βοηθαμε γιατι πρεσβευουμε αυτο ακριβως που λες...ελευθερη μετακινηση γνωσης. Δεν ειμαστε ομως υπηρετες κανενος. Διαβαστε ολοι αυτο και δωστε feedback ή τουλαχιστον εχετε το στο μυαλο σας για το μελλον. 2
neo80 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Εγώ πάντως θα πρότεινα στον TS να ξεκινήσει με virtual machine το linux και να πειραματιστεί άφοβα με τα βιβλία ή το με τα tutorials που κυκλοφορούν.Θέλει ατελείωτες ώρες πειραματισμού για να φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο στον πιγκουίνο 😅 17 ώρες πριν, snbblp είπε "Unix is a very user-friendly operating system, it's just very selective on who his friends are. And you should see how they behave to newbies on it." ©1996 θυμάμαι τότε στο εργαστήριο του unix είχαμε κάνει φάρσα σε ένα παλικάρι ότι ο υπολογιστής μπορεί και "μιλάει και απαντάει" μόνος του. Είχαμε πεθάνει στο γέλιο.😆😅 Η πρώτη μου επαφή με open source code πρωτοβουλία του καθηγητή.
snbblp Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Κάθεται ο άλλος και δαχτυλοχτυπιέται για να φτιάξει δεκάδες σελίδες .man για το πρόγραμμά του,που το χάρισε στον κόσμο. Αληθινός λινουξάς. Υπάρχουν όμως και οι wannabes, με τα RTFM τους, που απορούν γιατί σαν κράτος τα χώνουμε ακόμα 400€ για msoffice & windows, τη στιγμή που άλλες χώρες έχουν ήδη αναπτύξει και εγκαταστήσει σε ολόκληρο το δημόσιο, το δικό τους λειτουργικό. Γιατί άραγε στην Ελλάδα το linux πάει κατά διαόλου, με ένα ελάχιστο κομμάτι της εγκατεστημένης βάσης σε οικιακό και μη-επαγγελματικό περιβάλλον; Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; Γιατί τα παρατάει ο κόσμος; 2
Geothekiller Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, RTW4ever είπε Διαφωνώ στο 100% μαζί σου, λυπάμαι αν δεν σου αρέσει. Ο μπήχτης τα είπε πολύ αναλυτικά, να πω και εγώ δυο κουβέντες. Δηλαδή θεωρείς ορθολογική στάση να βάζεις ένα καινούριο λειτουργικό, χωρίς ΠΡΩΤΑ να διαβάσεις πέντε πράγματα γι' αυτό. Αν αυτό το θεωρείς επιστημονικό, εγώ βάζω τα γέλια. Εμένα προσωπικά με έχει κουράσει αφάνταστα αυτή η στάση της νέας γενιάς. Ναι, πρώτα θα κάτσεις να διαβάσεις πέντε πράγματα, και μετά να ρωτήσεις. Δηλαδή ήταν δύσκολο να βάλει στο Google "Οδηγός Λίνουξ για αρχάριους", "πως εγκαθιστώ προγράμματα στο Λίνουξ", "Linux for beginners", "How to install programs in Linux" κλπ κλπ. Πρέπει εμείς να ψάξουμε και να του δώσουμε τους οδηγούς. Μας δουλεύετε έτσι; Γιατί τι είναι, πέντε χρονών; Η κόρη μου που είναι επτά καλύτερα θα τα καταφέρει. Με τέτοιους ανθρώπους σαν εσένα, που κατηγορούν και από πάνω, νιώθω πως το insomnia δεν μου κάνει πλέον. Δεν έφερε κάνεις αντιρρήσεις για το ότι πρέπει να ψάχνεται ο καθένας πριν ρωτήσει, ή να έχει μια ιδέα του τι βαζει και βγάζει στον υπολογιστή του. Και προφανώς δεν θα του τα δώσει κανείς έτοιμα σε κανέναν τομέα της ζωής του. Και ούτε εμείς θα καθίσουμε να τον πάρουμε από το χεράκι στράτα- στρατουλα. Αλλά, Το θέμα είναι ότι όταν ξεκινάς μια απάντηση με ειρωνεία χάνεις το δίκιο σου και ας συμφωνώ εν μέρει μαζί σου. Όσα σεντόνια και να κατεβάσεις, η όλη συζήτηση άρχισε όχι γιατί δεν συμφωνώ εγώ ή ο καθένας με την άποψη σου , αλλά για τον τρόπο αντιμετώπισης. Φιλικά πάντα
neo80 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Ταινία must για cyber computer geeks και wannabe hackers
Προτεινόμενες αναρτήσεις