Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, TsoliasGR είπε

και φυσικά τροφοδοτικό κάθε 2 χρόνια να είμαι οκ.

Έχω το τροφοδοτικό μου από Ιανουάριο του 2010, έχει μπει στον ενδέκατο χρόνο και έχει σίγουρα καμιά 3ετια ώρες λειτουργίας που δεν πλησιάζουν καν τις 100.000 ώρες τις οποίες υπόσχεται

Για ποιο λόγο να αλλάζεις κάθε δύο χρόνια;

Και φυσικά έχω κι εγώ σαπακι 4690Κ ακόμα αλλά για μένα η όποια αλλαγή θα γίνει αφού βγει ps5 , δεν με ενδιαφέρει πιο πριν

Επεξ/σία από logistoulis
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

ειχα χτισει 4670Κ με 780

η 780 δε κανει για τιποτα και την αλλαξα με 5700, εν τελη ουτε ο επεξεργαστης ειναι αρκετος και κραταει τη καρτα πισω

οποιος εφτιαξε πισι το 2015 το κλαιει εδω και χρονια

Οποίος ακούει εκείνους που λένε να μην αγοράζεις cpu καλύτερο από αυτό που έχεις ανάγκη τώρα, καταλήγουν να πληρώνουν περισσότερα σε διαδοχικές αναβαθμίσεις.

Ας πούμε ότι κάποιος πήρε τον 1600X στα 200€ γιατί ήταν αρκετός, αντί για έναν 8700K με 350€. Σήμερα που θα δώσει ~150€ για να πάει σε ryzen 3XXX τι πετυχαίνει; Χειρότερες gaming επιδόσεις και λίγο καλύτερο productivity που δεν έχει κανένα νόημα αν δεν είσαι επαγγελματίας και δεν τρέχεις σερί projects.

Αν έπαιρνες 4770K σήμερα δεν θα είχες κανένα πρόβλημα στο 99% των games. Το 2015 έπαιρνες 6700K που σήμερα παίζει λίγο πιο κάτω από τον ολοκαίνουργιο 9600KF των 200€ και κοντά σε έναν 3600 oced. Δηλαδή αυτοί που έχουν 9600KF παίζουν στα 30 καρέ; 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Οποίος ακούει εκείνους που λένε να μην αγοράζεις cpu καλύτερο από αυτό που έχεις ανάγκη τώρα, καταλήγουν να πληρώνουν περισσότερα σε διαδοχικές αναβαθμίσεις.

Ας πούμε ότι κάποιος πήρε τον 1600X στα 200€ γιατί ήταν αρκετός, αντί για έναν 8700K με 350€. Σήμερα που θα δώσει ~150€ για να πάει σε ryzen 3XXX τι πετυχαίνει; Χειρότερες gaming επιδόσεις και λίγο καλύτερο productivity που δεν έχει κανένα νόημα αν δεν είσαι επαγγελματίας και δεν τρέχεις σερί projects.

Αν έπαιρνες 4770K σήμερα δεν θα είχες κανένα πρόβλημα στο 99% των games. Το 2015 έπαιρνες 6700K που σήμερα παίζει λίγο πιο κάτω από τον ολοκαίνουργιο 9600KF των 200€ και κοντά σε έναν 3600 oced. Δηλαδή αυτοί που έχουν 9600KF παίζουν στα 30 καρέ; 

1. βγηκαν οι 8700 και 6700 το 2015 και δεν το ξερω?

2. οτι ο 4770 θα ηταν σημερα ενταξει ειναι τουλαχιστον αστειο. μη κοιτας τα avg frames, τα 1% low κοιτα. ολοι οι επεξεργαστες του 2015 πεφτουν κατω απο τα 60fps προκαλωντας stuttering σε πολλα παιχνιδια και ας εχουν υψηλα average. Επισης δε παιζω καν στα 60fps και δε βλεπω το λογο γιατι να παιζει καποιος σ αυτα τα fps οταν ολες οι οθονες μπορουν να πανε στα 75hz

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

1. βγηκαν οι 8700 και 6700 το 2015 και δεν το ξερω?

2. οτι ο 4770 θα ηταν σημερα ενταξει ειναι τουλαχιστον αστειο. μη κοιτας τα avg frames, τα 1% low κοιτα. ολοι οι επεξεργαστες του 2015 πεφτουν κατω απο τα 60fps προκαλωντας stuttering σε πολλα παιχνιδια και ας εχουν υψηλα average. Επισης δε παιζω καν στα 60fps και δε βλεπω το λογο γιατι να παιζει καποιος σ αυτα τα fps οταν ολες οι οθονες μπορουν να πανε στα 75hz

Προτιμώ να κοιτάω την επίπεδη μπάρα των frame times κάθε φορά που παίζω με Vsync on και το smoothness που βλέπω εγώ στην πράξη, παρά το "1% lows" διαφόρων δοκιμών, που οι περισσότεροι gamers δεν ξέρουν καν να ερμηνεύουν ως στατιστικό στοιχείο. Όχι ότι είναι λάθος, αλλά έχει σημασία να ξέρεις τι δείχνει. Και δεν δείχνει frame drops(μπλε μπονλτ). Ούτε κακό "1% lows" σημαίνει stutter συνήθως αλλά microstuttering που είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Ακόμα και χωρίς Vsync(που δεν υπάρχει λόγος να το έχεις κλειστό) βλέπω την παρακάτω διακύμανση των frame times. Δεν φαίνεται καθόλου spikey συγκρίνοντάς την με δοκιμές ryzen άλλων. Περισσότερα spikes σου κάνει ένας αργός σκληρός. Βλέπω λοιπόν ότι το AMD promoted σλόγκαν "κάτω από 6/12 δεν υπάρχει smoothness" δεν ισχύει καθόλου. Είναι πιο πολύ θέμα game παρά cpu. Αφού βλέπω stutter και προβλήματα σε games που το cpu usage είναι κάτω από 40%(π.χ. Control αρχικά, Bright memory κ.α.).

edit: Ναι ο 6700K βγήκε το 2015. Τρίτο τρίμηνο.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, Eru Iluvatar said:

Θα χρειαστεί καινούρια mobo γι αυτές τις μνήμες;

Προφανώς, όπως και επεξεργαστής καινούριος.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Thresh είπε

Προφανώς, όπως και επεξεργαστής καινούριος.

Λογικό να χριεάζεται νέα mobo για εντελώς νέου τύπου ram. Άρα τα σημερινά ryzen builds δεν θα έχουν ~3-4 χρόνια upgrade path. Ό,τι βλέπεις τώρα και του χρόνου από πλευρά επιδόσεων.

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, pirmen56 said:

Άρα τα σημερινά ryzen builds δεν θα έχουν ~3-4 χρόνια upgrade path. Ό,τι βλέπεις τώρα και του χρόνου από πλευρά επιδόσεων.

Αυτό το ξέραμε εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια, ήταν προγραμματισμένο και τηρείται...

Δημοσ.
Στις 29/4/2020 στις 4:43 ΠΜ, georgepppo είπε

Οι super μητρικές που ήταν της μόδας φθήνουν μιας και δεν προσφέρουν τίποτα για μένα σε mid range συστήματα, με μια ASROCK AB350 PRO4 κάνεις τα πάντα με ryzen επεξεργαστές στα 80 ευρώ.

ο άλλος πιο πάνω είναι η ατράνταχτη απόδειξη ότι κάποιοι ψεκάζονται.

Εμένα ο πόνος μου είναι οι threadripper. Εκεί μας χτυπάει σαν τα χταπόδια... Θέλω RAM, πολλή RAM...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...