kyrsoronas Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Καλησπέρα παιδια, εχω μια ερώτηση που ισως να γνωρίζετε τι παίζει. Έχω ενα Macbook Pro με Catalina τελευταια εκδοση. Θέλω να έχω προσβαση στο NAS μου μέσω SMB shares (smb://nasName/Share) αλλά για καποιο λόγο απλά δεν συνδεεται έτσι, μόνο αν του δώσω ΙΡ. κάπου άκουσα για NetBIOS, αλλά δεν ξέρω τι παιζει στο mac. Έχετε καμία ιδέα;
Jiakometi Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Φαντάζομαι έχεις δώσει όνομα στο NAS από το δικό του περιβάλλον λειτουργικό.... Οπότε πας Finder>GO>Connect to Server. Κάνοντας browsing στο παραθυρο που εμφανίζεται θα δεις τα Samba shares (με ΙΡ) και θα δεις και το όνομα του NAS σου στην επιλογή afp (Apple file protocol). To path θα είναι κάπως έτσι afp://Το Ονομα του NAS. Συνδέεσαι λοιπόν από εκεί. Και αν επιλέξεις από τα properties του Finder Side Bar "Show Connected Servers" τότε το όνομα του NAS σου θα εμφανίζεται μόνιμα στο sidebar κάτω από τους σκληρούς δίσκους.
kyrsoronas Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Τα έχω κάνει αυτά. το θέμα είναι οτι χρειάζομαι SMB shares και οχι AFP (έχω ενα AFP που το χρησιμοποιώ για το TimeMachine). Και το αστείο ειναι οτι, όταν έστησα το Catalina συνδέθηκε μια χαρά, μετά απο κάποια restart αποφάσισε να το παίξει Tim Cook (κοινώς μόνο το δικο μας ecosytem, τα αλλά στα σκουπίδια!)
Jiakometi Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Οκ. Επειδή δεν Εάν επιτρέπεται αφού σε ενδιαφέρει να συνδέεσαι απο Mac OS, γιατί σε ενοχλεί το afp. ? Tο NAS θα μπορεί να συνδέεται ταυτόχρονα μέσω SMB με άλλες συσκευές (network players, TV κλπ). Στο δικό μου setup με ένα Synology και iMac αυτό κάνω .... Δουλεύω με afp από το mac και με smb share προς όλες τι άλλες συσκευές ..... Τέλος πάντων εσύ ξέρεις καλύτερα τη χρήση σου.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις