santac Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 4 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε χρονια πια τετοια ειναι η στανη τετοιο και το τυρι... http://www.topontiki.gr/article/22248/i-menegaki-pairnei-kai-epidoma-oga με αφορμή αυτό το άρθρο, που δεν ξέρω αν είναι αληθινό αλλά δεν έχει σημασία, να πω κάτι που ίσως δε το γνωρίζετε. Πολλοί ηλικιωμένοι παίρνουν σύνταξη ΟΓΑ χωρίς να έχουν ουδεμία σχέση με χωράφια. Δε μιλάμε για κάποια παρανομία απλά παλαιότερα αρκούσε να πληρώνεις κάποιες εισφορές και μετά έπαιρνες σύνταξη. Λογικά σήμερα αυτό έχει αλλάξει και πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι αγρότης. Τώρα το τι πλήρωνες και τι σύνταξη έπαιρνες δε το ξέρω και καλύτερα να μη το μάθω. Κάποιος λογιστής μπορεί να μας διαφωτίσει. επί του θέματος όμως άλλη μια απορία μου, Σε κάθε περίπτωση πάντως ο χρόνος θα δείξει.
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Το αρθρο ειναι 1000% αληθινο και ετσι εχει το θεμα -εννοειται οχι μονο για τη Μενεγακη! Επαναλαμβανω για οσους καταλαβαινουν την εκφραση: <<τετοια ειναι η στανη, τετοιο και το τυρι...>> 🤮
roybatty Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Το αρθρο ειναι 1000% αληθινο και ετσι εχει το θεμα -εννοειται οχι μονο για τη Μενεγακη! Επαναλαμβανω για οσους καταλαβαινουν την εκφραση: <<τετοια ειναι η στανη, τετοιο και το τυρι...>> 🤮 Ίσως να μην έχεις παιδιά και να μην το γνωρίζεις,αλλά αυτό που βλέπεις ως "επίδομα ΟΓΑ" είναι το επίδομα τέκνων και το έδινε κάποτε ο ΟΓΑ.Τώρα είναι γνωστό ως Α21 και το διαχειρίζεται ο ΟΠΕΚΑ. Από τη στιγμή που έχει παιδιά το δικαιούται,πιθανώς να δικαιούται και επίδομα πολυτεκνίας μιας και τα παιδιά της είναι τέσσερα στον αριθμό.Επομένως το επίδομα που παίρνει είναι μεν νόμιμο,τώρα κατά πόσο είναι ηθικό είναι άλλο θέμα. Σημ. τώρα που μεγέθυνα τη φωτογραφία του άρθρου,όντως είναι το επίδομα παιδιού μαζί με επίδομα πολυτέκνου. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2020 από roybatty 1
k_w_t Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Εγώ ένα πράγμα έχω να σας και θα καταλάβετε νομίζω.. Μένω στο Κουκάκι 42 χρόνια και σήμερα είδα ενοικιαστηριο σε κολόνα... Ειχα να δω πανω απο 3 χρονια το κλασσικο κιτρινο χαρτι με την λεξη ενοικιαζεται και να αφορα διαμερισμα... 1
santac Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 δε βλέπω λόγο και γίνεται θέμα η συγκεκριμένη είδηση. Από τη στιγμή που το παίρνει νόμιμα δε χρειάζεται να ασχολούμαστε. Βέβαια όσοι σχολιάζουν το κάνουν με την έννοια ότι παίρνει τόσα λεφτά τι της δίνουν το επίδομα. Υπήρχε περιπτωση ένας από σας, όσα λεφτά και να είχε να έλεγε όχι αν ήταν στη θέση της. Προφανώς ούτε ένας. Οπότε το θέμα έληξε και πάμε παρακάτω. Υπάρχουν χιλιάδες που παίρνουν επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται. ας κοιτάξουμε αυτούς 1
roybatty Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 46 λεπτά πριν, santac είπε με αφορμή αυτό το άρθρο, που δεν ξέρω αν είναι αληθινό αλλά δεν έχει σημασία, να πω κάτι που ίσως δε το γνωρίζετε. Πολλοί ηλικιωμένοι παίρνουν σύνταξη ΟΓΑ χωρίς να έχουν ουδεμία σχέση με χωράφια. Δε μιλάμε για κάποια παρανομία απλά παλαιότερα αρκούσε να πληρώνεις κάποιες εισφορές και μετά έπαιρνες σύνταξη. Λογικά σήμερα αυτό έχει αλλάξει και πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι αγρότης. Τώρα το τι πλήρωνες και τι σύνταξη έπαιρνες δε το ξέρω και καλύτερα να μη το μάθω. Κάποιος λογιστής μπορεί να μας διαφωτίσει. επί του θέματος όμως άλλη μια απορία μου, Σε κάθε περίπτωση πάντως ο χρόνος θα δείξει. Κάποτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες (όταν υπήρχε ακόμα ΤΕΒΕ) που είχαν έδρα σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό κάτω των 2000 κατοίκων ασφαλίζονταν στον ΟΓΑ .
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Αντιλαμβανεστε οτι η δηθεν επιχειρηματολογια στην Ελλαδα ειδικα περι 'διεκδικησεως επιδοματων' και τι συμπερασματα βγαινουν (αυθαιρετα!) απο ετουτα για γκαφρα παει κυριολεκτικα περιπατο..??🤣 Θελετε το πιο προσφατο παραδειγμα, για το 600αρι Σκοιλ Ελικικού: μου ειπε ιδιοκτητρια κεντρου, οτι γνωστοι της νομιμως δικαιουχοι πρεμουρωμενοι επικοινωνησαν για την αιτηση απο τη πρωτη στιγμη! -ενδεχομενως γιατι θεωρουσαν οτι...δεν θα φτασουν για ολους /οποιος προλαβε τον Κυριο ειδε στυλ... Κι επειδη ηταν γνωστοι-γνωριμοι της κλπ, γνωριζει πολυ καλα οτι ολοι αυτοι -οι συγκεκριμενοι εστω!- "αναξιοπαθουντες": με πρεμουρα περισση για τα 600 ευρα, αρκετοι εχουν περισσοτερα, απο την ιδια! 🤭 1
santac Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Αντιλαμβανεστε οτι η δηθεν επιχειρηματολογια στην Ελλαδα ειδικα περι 'διεκδικησεως επιδοματων' και τι συμπερασματα βγαινουν (αυθαιρετα!) απο ετουτα για γκαφρα παει κυριολεκτικα περιπατο..??🤣 Θελετε το πιο προσφατο παραδειγμα, για το 600αρι Σκοιλ Ελικικού: μου ειπε ιδιοκτητρια κεντρου, οτι γνωστοι της νομιμως δικαιουχοι πρεμουρωμενοι επικοινωνησαν για την αιτηση απο τη πρωτη στιγμη! -ενδεχομενως γιατι θεωρουσαν οτι...δεν θα φτασουν για ολους /οποιος προλαβε τον Κυριο ειδε στυλ... Κι επειδη ηταν γνωστοι-γνωριμοι της κλπ, γνωριζει πολυ καλα οτι ολοι αυτοι -οι συγκεκριμενοι εστω!- "αναξιοπαθουντες": με πρεμουρα περισση για τα 600 ευρα, αρκετοι εχουν περισσοτερα, απο την ιδια! 🤭 είναι γνωστό ότι όσοι έχουν είναι οι χειρότεροι (ίσως και για αυτό να έχουν 😝 )
agnostos13 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Μάλλον έχουμε διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνει υπερβολική τιμή, εγώ σαν υπερβολική τιμή αντιλαμβάνομαι αυτή που είναι πολύ πιο ψηλά από ότι ορίζει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, εσύ δεν ξέρω πως την αντιλαμβάνεσαι. Πάντως σίγουρα όποιος υποψήφιος ενοικιαστής έχει χρόνο και υπομονή θα βρει και καλύτερο σπίτι από αυτόν που βιάζεται, πάντα κάποιοι θα νοικιάζουν πάνω και κάποιοι άλλοι κάτω από το μέσο όρο, οι διακυμάνσεις αυτές είναι χαρακτηριστικό της αγοράς. υπερβολή: η ενέργεια του υπερβάλλω· η υπέρβαση του μέτρου τιμή: το χρηματικό ποσό που πληρώνει κανείς για να αποκτήσει ένα ορισμένο πράγμα ή υπηρεσία Υπερβολική τιμή: όταν το χρηματικό ποσό που πληρώνει κανείς για να αποκτήσει ένα ορισμένο πράγμα ή υπηρεσία υπερβαίνει το μέτρο, είναι δηλαδή παράλογα υψηλό (όχι απαραίτητα απαγορευτικά υψηλό). Επεξ/σία 30 Απριλίου 2020 από agnostos13
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Υπερβολική τιμή είναι όταν η αξία είναι ιδιαίτερα αυξημένη για αυτό που λαμβάνεις χωρίς λόγο. Όταν η αξία είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με τι? Χωρίς κάποιο μέτρο σύγκρισης δεν μπορείς να κρίνεις.
agnostos13 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Όταν η αξία είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με τι? Χωρίς κάποιο μέτρο σύγκρισης δεν μπορείς να κρίνεις. Σε σχέση με το αντάλλαγμα που λαμβάνεις (έγινε edit με περαιτέρω ανάλυση) Επεξ/σία 30 Απριλίου 2020 από agnostos13
Dinos1973 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε Πες μου έναν που χτίζει πραγματικά με €750/τμ και ξεκινάω αύριο Το κέρδος του εργολάβου είναι €30,000 με €40,000 το διαμέρισμα, μια πολυκατοικία 16 διαμερισμάτων χρειάζεται 24 μήνες να τελειώσει, ο εργολάβος δεν δουλεύει για €2000 το μήνα είναι επιχειρηματίας.......πριν την κρίση τα 90τμ σε επαρχιακή πόλη με γκαράζ 25τμ το 2002 τα αγόρασα από το σχέδιο (μπηκαμε μέσα το 2004) €90,000. Στην Αθήνα οι εργολάβοι πωλούσαν «Γάλλους πρόξενους» το κόστος κατασκευής είναι το ίδιο στην επαρχία (Πελοπόννησο) και στην Αθήνα!!!!!
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Σε σχέση με το αντάλλαγμα που λαμβάνεις (έγινε edit με περαιτέρω ανάλυση) Μα πως κοστολογείς το αντάλλαγμα? Αυτό θέλω να μου εξηγήσεις. (η περαιτέρω ανάλυση δεν εξηγεί τίποτα επί της ουσίας, γράφεις για "μέτρο" αλλά δεν εξηγείς πως το ορίζεις) Επεξ/σία 30 Απριλίου 2020 από Joshua21
agnostos13 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μα πως κοστολογείς το αντάλλαγμα? Αυτό θέλω να μου εξηγήσεις. (η περαιτέρω ανάλυση δεν εξηγεί τίποτα επί της ουσίας, γράφεις για "μέτρο" αλλά δεν εξηγείς πως το ορίζεις) Τι εννοείς; Υπάρχουν κριτήρια...
Joshua21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, agnostos13 είπε Τι εννοείς; Ότι ακριβώς γράφω εννοώ, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. 19 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Υπάρχουν κριτήρια... Τα κριτήρια αυτά ποια ακριβώς είναι, και πως επηρεάζει την τιμή το κάθε ένα από αυτά τα κριτήρια? Αν σου δείξω ένα συγκεκριμένο σπίτι με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και σου πω πως νοικιάστηκε πχ 600€, με ποια ακριβώς κριτήρια θα το κοστολογήσεις ώστε να πεις ότι νοικιάστηκε σε υπερβολική ή σε χαμηλή ή σε κανονική τιμή? Και μην μου πεις κάνοντας σύγκριση με το πόσο είναι νοικιασμένα άλλα παρόμοια σπίτια στην ίδια περιοχή με παρόμοια χαρακτηριστικά, γιατί στην ουσία θα έρθεις στα λόγια μου, δλδ στον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα