Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, doob είπε

Για να επανερθουμε στο θεμα, αναρωτιέμαι με τι λογική έγινε η αρχική εκτίμηση αυτών των οικοπέδων. Η τελευταία αγγελία έχει  32% απόκλιση (μείωση) απο την αρχική τιμή. (Και παραμένει ζητούμενη τιμή, οχι τιμή της αγοράς.) Ούτε σε παζάρι στην Τουρκία δεν τα κάνουνε αυτά. Χάνεται και η σοβαρότητimage.png.c074de1fb7b4885fa583f36037532354.pngα.....

Η αρχική εκτίμηση είναι πάντα του ιδιοκτήτη του οποίου δεν χαλάνε χατίρι προκειμένου να πάρουν την ανάθεση. Τώρα για τη μείωση που είναι 30% σε όλες τις αγγελίες  2 πράγματα μπορώ να σκεφτώ. Είτε ανήκουν στο ίδιο άτομο και αποφάσισε να ρίξει τις τιμές μήπως και φύγουν η ο μεσίτης τους είπε για να συνεχίσουν τη συνεργασία πρέπει να πέσουν 30% μήπως και πουληθούν. 

• Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα. Προσπάθησα να βρω αν έχει συζητηθεί το θέμα αλλά δεν βρίσκω κάτι. Έχει κανείς εμπειρία με αγορά μέσω Crazy Deal της Green Properties; H' Big Deal από την Lux&Easy; Γενικά το concept είναι αγοράζεις το σπίτι σε μια τιμή που δεν περιλαμβάνει το κόστος για τα έπιπλα κουζίνας, εσωτερικές πόρτες και ντουλάπες, δάπεδα-πλακάκια, τα ειδη υγιεινής και μπάνιου, πριζοδιακόπτες και ελαιοχρωματισμούς. Για το κόστος εργασίας & υλικών δίνουν εκτίμηση αλλά μου φαίνεται μικρή.

Π.χ.: Ακίνητα Αγ. Παρασκευή | LUX&EASY 2025 | ATRIUM Residence

image.png.5aabcdce039b09e93b28f26ad15edd3e.png

Δημοσ.
Στις 10/2/2025 στις 3:19 ΜΜ, morgoth_gr είπε

πόσο σου εκοψε απο το αρχικο ποσο - 25% μαυρα που του εδωσες και βγηκε καλη συμφωνια; αν επιτρέπεται κιολας

Ηθελε 300 αλλά πήρε 260 με τα 70 απο αυτά μαύρα. 

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, gkoukakis είπε

Καλημέρα. Προσπάθησα να βρω αν έχει συζητηθεί το θέμα αλλά δεν βρίσκω κάτι. Έχει κανείς εμπειρία με αγορά μέσω Crazy Deal της Green Properties; H' Big Deal από την Lux&Easy; Γενικά το concept είναι αγοράζεις το σπίτι σε μια τιμή που δεν περιλαμβάνει το κόστος για τα έπιπλα κουζίνας, εσωτερικές πόρτες και ντουλάπες, δάπεδα-πλακάκια, τα ειδη υγιεινής και μπάνιου, πριζοδιακόπτες και ελαιοχρωματισμούς. Για το κόστος εργασίας & υλικών δίνουν εκτίμηση αλλά μου φαίνεται μικρή.

Π.χ.: Ακίνητα Αγ. Παρασκευή | LUX&EASY 2025 | ATRIUM Residence

image.png.5aabcdce039b09e93b28f26ad15edd3e.png

Αρκετά συνηθισμένο στους κατασκευαστές. κάποτε είχαμε αγοράσει νεόκτιστο το οποίο σου έδινε 3 διαθέσιμες επιλογές σε κουζίνα και μπάνιο στην τιμή αλλιώς σου έκανε deduct και έβαζες ότι ήθελες. Οι τιμές αυτές είναι χαμηλές γιατί είναι από συνεργαζόμενους και θα είναι φασον επιλογές. Το θέμα είναι να μην σε αναγκάζει να πας σε μια από αυτές τις επιλογές 

Δημοσ.

Επίσης, για να ξέρετε, τα μαύρα οι κατασκευαστές τα θέλουν οχι για φορολογικούς λόγους (αυτό ενδιαφέρει τον αγοραστή μόνο. Ποτέ τον πωλητή) αλλά γιατί τα ρίχνουν σε υλικά/εργατικά και γλιτώνουν πολλά απο φπα/εφκα κλπ.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Morosana είπε

Αρκετά συνηθισμένο στους κατασκευαστές. κάποτε είχαμε αγοράσει νεόκτιστο το οποίο σου έδινε 3 διαθέσιμες επιλογές σε κουζίνα και μπάνιο στην τιμή αλλιώς σου έκανε deduct και έβαζες ότι ήθελες. Οι τιμές αυτές είναι χαμηλές γιατί είναι από συνεργαζόμενους και θα είναι φασον επιλογές. Το θέμα είναι να μην σε αναγκάζει να πας σε μια από αυτές τις επιλογές 

Για νεόδμητο είναι standard να σου γράφει πως θα βάλω π.χ. κουζίνα μέχρι 3.000 ευρώ, πλακάκια μέχρι 20 ευρώ το μ2 κλπ που θα επιλέξεις εσύ ως αγοραστής. Και αν θες κάτι άλλο να πληρώσεις τη διαφορά. Αλλά επιλέγεις εσύ από τους συνεργαζόμενους. Στην Green Properties εξ αρχής σου λέει δεν θα τα βάλω εγώ αυτά. Βάλε τα εσύ και διάλεξε ότι θες. Απλά σου κάνουν μια εκτιμηση πόσο θεωρούν θα πάει με standard υλικά.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, gkoukakis είπε

Για νεόδμητο είναι standard να σου γράφει πως θα βάλω π.χ. κουζίνα μέχρι 3.000 ευρώ, πλακάκια μέχρι 20 ευρώ το μ2 κλπ που θα επιλέξεις εσύ ως αγοραστής. Και αν θες κάτι άλλο να πληρώσεις τη διαφορά. Αλλά επιλέγεις εσύ από τους συνεργαζόμενους. Στην Green Properties εξ αρχής σου λέει δεν θα τα βάλω εγώ αυτά. Βάλε τα εσύ και διάλεξε ότι θες. Απλά σου κάνουν μια εκτιμηση πόσο θεωρούν θα πάει με standard υλικά.

Αυτό ακριβώς κάνει και η green properties V2 κτλ. Επειδή όλες οι πολυκατοικίες τους είναι σχετικά ίδιες (τζαμενια κάγκελα, ίδια μπάνια, πλακακια) κερδιζουν από τη χοντρική. Πάνε Κίνα κανουν μια τεράστια παραγγελία σε 4 κωδικούς πλακάκι νιπτήρες μεσοπορτες κτλ και σου δίνουν επιλογή είτε να το τελειώσεις η να πας στο συνεργείο τους με τις παρακάτω τιμές. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Morosana είπε

Αυτό ακριβώς κάνει και η green properties V2 κτλ. Επειδή όλες οι πολυκατοικίες τους είναι σχετικά ίδιες (τζαμενια κάγκελα, ίδια μπάνια, πλακακια) κερδιζουν από τη χοντρική. Πάνε Κίνα κανουν μια τεράστια παραγγελία σε 4 κωδικούς πλακάκι νιπτήρες μεσοπορτες κτλ και σου δίνουν επιλογή είτε να το τελειώσεις η να πας στο συνεργείο τους με τις παρακάτω τιμές. 

Και συνήθως αυτά είναι ποιότητα ΓΤΠ. Μελαμίνη - MDF, συνθετικά πατωματα που σε μια δεκαετία θα εχουν διαλυθεί ή θα εχουν φουσκώσει απο υγρασία. Αν θέλετε την συμβουλή μου επειδή είμαι παλιος στις αγοραπωλησίες ακινητών, μακριά απο τετοιες εταιρίες σαν την Green Properties. Xιλιες φορές καλύτερα ενας μικρός κατασκευαστής ή ενας μηχανικός-εργολάβος που θα κάτσετε μαζί να διαλέξετε και να συμφωνήσετε τα πάντα. Μην πάτε σε λύσεις κονσέρβα. Τό ακίνητο είναι κάτι που πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και να ασχοληθείτε. 

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Disrespect είπε

Και συνήθως αυτά είναι ποιότητα ΓΤΠ. Μελαμίνη - MDF, συνθετικά πατωματα που σε μια δεκαετία θα εχουν διαλυθεί ή θα εχουν φουσκώσει απο υγρασία. Αν θέλετε την συμβουλή μου επειδή είμαι παλιος στις αγοραπωλησίες ακινητών, μακριά απο τετοιες εταιρίες σαν την Green Properties. Xιλιες φορές καλύτερα ενας μικρός κατασκευαστής ή ενας μηχανικός-εργολάβος που θα κάτσετε μαζί να διαλέξετε και να συμφωνήσετε τα πάντα. Μην πάτε σε λύσεις κονσέρβα. Τό ακίνητο είναι κάτι που πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και να ασχοληθείτε. 

Εννοείται ότι είναι χαμηλή ποιότητα και το φθηνό στο τέλος θα σου βγει ακριβό  απλά εξηγούσα πως προκύπτει η χαμηλή εκτίμηση αποπεράτωσης, δεν χρησιμοποιούν μεσάζοντες και εργολάβους αλλά δουλεύουν με δικά τους συνεργεία Το φασον δεν είναι μόνο στο εσωτερικό, βλέπεις τις πολυκατοικίες τους και κάνουν μπαμ πόσο κονσέρβα είναι, άσπρο γκρι και τζαμί στα καγκελα. Μινιμαλ εργατικές πολυκατοικίες σε μη εργατικές τιμές 

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Disrespect είπε

Ευχαριστώ. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι το εξής. Αφού σου λένε πατώματα, μπάνια, πόρτες, κουζίνα να τα βάλεις εσύ, δεν μπορώ να κάτσω με όποιον θέλω και να βάλω ό,τι υλικά θέλω έστω και αν τα πληρώσω παραπάνω;  Και στα υπόλοιπα υλικά που βάζουν αυτοί (τοίχοι, υδραυλικά, ηλεκτρικά κλπ) χρησιμοποιούν ΓΤΠ υλικά;

Δημοσ.

Φυσικά και μπορείς, αυτοί απλά βγάζουν μια προσφορά με βάση τα συνεργεία τους και τα υλικά που χρησιμοποιούνται απ' αυτούς. Και εκεί έχουν κέρδος και εσένα  σου φαίνεται ελκυστικό σαν πελάτης. 

Γενικά όταν είναι κατασκευαστής κοιτάει πως θα μεγιστοποιήσει το κέρδος με ότι συνεπάγεται αυτό σε ποιότητα, λεπτομέρεια, φινίρισμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, gkoukakis είπε

Ευχαριστώ. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι το εξής. Αφού σου λένε πατώματα, μπάνια, πόρτες, κουζίνα να τα βάλεις εσύ, δεν μπορώ να κάτσω με όποιον θέλω και να βάλω ό,τι υλικά θέλω έστω και αν τα πληρώσω παραπάνω;  Και στα υπόλοιπα υλικά που βάζουν αυτοί (τοίχοι, υδραυλικά, ηλεκτρικά κλπ) χρησιμοποιούν ΓΤΠ υλικά;

Ναι, αν στο δίνουν γυμνό το σπίτι, εννοείται οτι μπορείς να διαλέξεις εσυ. Στο δομικό κομμάτι, εντάξει και εκεί θα κάνουν τις φτήνιες τους πχ αυτά τα άθλια πλεξιγκλας αντί για κάγκελα στα μπαλκόνια που θολώνουν και φαίνονται παντα βρώμικα), αλλά εκεί δεν υπαρχει τόσο θέμα , ούτε στα ηλεκρολογικά/υδραυλικα/κουφωματα γιατί αναγκαστικά πληρουν προδιαγραφές ασφαλειας και ενεργειακης αποδοσης. Αυτό που είπα ειναι να αποφύγεις φάσεις "με το κλείδι στο χέρι" που κανουν συνηθως για να σε αναγκάσουν να χρυσοπληρωσεις ολη την φτηνιαδούρα που εχουν βαλει με το 1/3 των χρηματων απο αυτά που σε χρεωνουν. 

Επεξ/σία από Disrespect
  • Like 2
Δημοσ.

Μιας και πιασαμε το θεμα της ποιοτητας.. Κοιταω αραια και που στον σπιτογατο τελευταια για Θεσσαλονικη και πραγματικα μου φαινονται ολα τα νεοδμητα ιδια και φτηνιαρικα. Οτι εχει χτιστει απο το 16-17 και μετα που πηρε παλι τα πανω της η αγορα ειναι μια κοπια. Αφου πλεον αρχισα να κοιταω παλαιοτερα σπιτια 15-25 ετων που βλεπω ομως οτι υπαρχει μια Α ποιοτητα στα υλικα που χρησιμοποιηθηκαν. Ειμαι διατεθιμενος να πληρωσω και κατι παραπανω για νεοδμητο αρκει να ειναι καλη κατασκευη αλλα πραγματικα δεν βρισκω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, shikabalas είπε

Μιας και πιασαμε το θεμα της ποιοτητας.. Κοιταω αραια και που στον σπιτογατο τελευταια για Θεσσαλονικη και πραγματικα μου φαινονται ολα τα νεοδμητα ιδια και φτηνιαρικα. Οτι εχει χτιστει απο το 16-17 και μετα που πηρε παλι τα πανω της η αγορα ειναι μια κοπια. Αφου πλεον αρχισα να κοιταω παλαιοτερα σπιτια 15-25 ετων που βλεπω ομως οτι υπαρχει μια Α ποιοτητα στα υλικα που χρησιμοποιηθηκαν. Ειμαι διατεθιμενος να πληρωσω και κατι παραπανω για νεοδμητο αρκει να ειναι καλη κατασκευη αλλα πραγματικα δεν βρισκω.

Τα περισσότερα "νεόδμητα" από τις μεγάλες κατασκευαστικές είναι ημιτελείς οικοδομές χρόνων που οι κατασκευαστές που βαρεσαν κανόνι στην μεγάλη κρίση  και τις πήραν κοψοχρονια. Τα περισσότερα με άδειες 2005 2009 είναι 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Morosana είπε

Τα περισσότερα "νεόδμητα" από τις μεγάλες κατασκευαστικές είναι ημιτελείς οικοδομές χρόνων που οι κατασκευαστές που βαρεσαν κανόνι στην μεγάλη κρίση και τις πήραν κοψοχρονια. Τα περισσότερα με άδειες 2005 2009 είναι

Ok ευτυχώς (ή δυστυχώς λόγω που χάνεται το πράσινο) στις περιοχές που κοιτάω χτίζονται γκρεμίζοντας παλιά σπίτια ή σε άδεια οικόπεδα (τα ελάχιστα που έχουν μείνει).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...