kirileman Δημοσ. Δευτέρα στις 01:20 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:20 μμ 1 minute ago, eri77 said: Επειδή είσαι στην αγορά, μία ερώτηση παρακαλώ.. Ισχύει ότι με το πρόγραμμα σπίτι μού, τα ακίνητα πήραν αύξηση στην τιμή??? Το ίδιο αναμένεται και με το σπίτι μού 2? Ναι 4
Morosana Δημοσ. Δευτέρα στις 01:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:42 μμ 37 λεπτά πριν, kirileman είπε Μ' αρέσεις. Death, divorce, debt (and downsizing). Όσοι αυτοί χωρίζουν και πεθαίνουν, εμείς κονομάμε. 😁 Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος αναλυτής αρκεί να έχει πληρώσει ένα διαζύγιο με περιουσία που αποκτήθηκε από κοινού 😛 1 1
SB_1957 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:52 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:52 μμ 3 hours ago, Simeon said: Δεν έγραψα ότι χάριζαν σπίτια στο δρόμο ούτε ότι ήταν εύκολο για όλους αλλά ήταν σημαντικά ευκολότερο από ότι τώρα. Προσωπικά γνωρίζω ελάχιστους ανθρώπους πάνω από τα 50 που δεν απέκτησαν σπίτι. Η πλειοψηφία των συνομήλικών μου ζουν σε σπίτι που τους άφησαν οι γονείς/παπούδες. Ήταν σημαντικά ευκολότερο γι' αυτούς που απαιτούσαν από τους γονείς τους, αλλά κυρίως από τα πεθερικά τους να τους αγοράσουν σπίτι και ήταν 10+ χρόνια αρραβωνιασμένοι περιμένοντας (δηλαδή εκβιάζοντας) μέχρι να γίνει. Η προίκα ήταν ακόμη ισχυρός θεσμός και αυτονόητη υποχρέωση των πεθερικών! Ήταν επίσης ευκολότερο για τον ΔΥ που είχε σίγουρο μισθό και έπαιρνε χαμηλότοκο δάνειο από το Παρακαταθηκών. Ήταν για τον ΕΕ και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία που δεν πλήρωνε φόρους και δεν υπήρχαν τεκμήρια και πόθεν έσχες. Όσοι λοιπόν δεν ανήκαν σε αυτές τις κατηγορίες δυσκολεύτηκαν και στερήθηκαν για να αποκτήσουν σπίτι.
hln3 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:08 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:08 μμ 45 λεπτά πριν, eri77 είπε Επειδή είσαι στην αγορά, μία ερώτηση παρακαλώ.. Ισχύει ότι με το πρόγραμμα σπίτι μού, τα ακίνητα πήραν αύξηση στην τιμή??? Το ίδιο αναμένεται και με το σπίτι μού 2? Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος στον αγορά για να στο απαντήσει αυτό. Η κυβέρνηση με τέτοια προγράμματα ρίχνει λάδι στην φωτιά, αυτοί που παίρνουν την επιδότηση κερδίζουν ελάχιστα γιατί ανεβαίνουν οι τιμές, ενώ για τους υπόλοιπους υποψήφιους αγοραστές η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Κερδισμένες όσοι δραστηριοποιούνται/έχουν ακίνητα και οι τράπεζες φυσικά που αποκτούν νέους δανειολήπτες. Και φυσικά μόνιμα χαμένοι οι φορολογούμενοι που χρηματοδοτούν τέτοια προγράμματα 5 1
mechpanos Δημοσ. Δευτέρα στις 04:16 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:16 μμ Ρε σεις. Είναι απλά τα πράματα. Έχουν δημιουργηθεί χίλιες εκατό διακόσιες ανάγκες παραπάνω το 2025 σε σχέση με το 1995. Ταυτόχρονα, έχουν ακριβύνει και τα πάντα στα βασικά αγαθά. Κινητό στα 90ς δεν είχαμε. Ένα σταθερό που ερχόταν 5 χιλιάρικα το δίμηνο (15€). Ίντερνετ δεν υπήρχε. Netlix, Disney, Cosmote, Nova, ούτε καν. Spotify ούτε καν. Την βγάζαμε με καμια ταινία το ΣΚ από το videoclub 500δρχ την ταινία, και αν, σειρές Απαράδεκτους στο Μέγκα Τσάνελε και ράδιο. Ανταλάσσαμε μεταξύ μας πειρατικές κασσέτες, πειρατικά cd, πειρατικά video games! Καφέ φραπέ από το σπίτι ή σπαστό από το περίπτερο. Τώρα δε πας για δουλειά χωρίς το 3μπαλο στο φρέντο εσπρέσσο... Αντίστοιχα αρχές ευρώ θυμάμαι σκάγαμε σούπερ και γεμίζαμε καρότσι με ένα 20άρι, που τώρα αγοράζεις ίσα ίσα μισό καλάθι πράγματα. Πετρέλαιο θέρμανσης αγόραζα το 2003 με 300€ 1000 λίτρα και έβγαζα χειμώνα, φοιτητής... Δηλαδή οι γονείς μας δούλευαν και τα λεφτά που έβγαζαν τότε αναλογικά και μπορούσαν να καλύψουν περισσότερες ανάγκες, και είχαν λιγότερες ανάγκες από εμάς τώρα. Άρα αν έκαναν ένα καλό κουμάντο και δεν σπαταλούσαν σε μπουζούκια, διασκεδάσεις κλπ, έβγαινε να πάρουν και σπίτι και αμάξι κλπ. Τώρα άστα να πάνε! Πρέπει να κάνουμε ένα hard reset μου φαίνεται σαν κοινωνία και σαν καταναλωτές, δεν γίνεται αλλιώς! 4
Simeon Δημοσ. Δευτέρα στις 04:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:27 μμ 9 λεπτά πριν, mechpanos είπε Δηλαδή οι γονείς μας δούλευαν και τα λεφτά που έβγαζαν τότε αναλογικά και μπορούσαν να καλύψουν περισσότερες ανάγκες, και είχαν λιγότερες ανάγκες από εμάς τώρα. Άρα αν έκαναν ένα καλό κουμάντο και δεν σπαταλούσαν σε μπουζούκια, διασκεδάσεις κλπ, έβγαινε να πάρουν και σπίτι και αμάξι κλπ. Αυτό λέμε τόσα ποστ 3
phanispal Δημοσ. Δευτέρα στις 04:40 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:40 μμ 13 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ρε σεις. Είναι απλά τα πράματα. Έχουν δημιουργηθεί χίλιες εκατό διακόσιες ανάγκες παραπάνω το 2025 σε σχέση με το 1995. Ταυτόχρονα, έχουν ακριβύνει και τα πάντα στα βασικά αγαθά. Κινητό στα 90ς δεν είχαμε. Ένα σταθερό που ερχόταν 5 χιλιάρικα το δίμηνο (15€). Ίντερνετ δεν υπήρχε. Netlix, Disney, Cosmote, Nova, ούτε καν. Spotify ούτε καν. Την βγάζαμε με καμια ταινία το ΣΚ από το videoclub 500δρχ την ταινία, και αν, σειρές Απαράδεκτους στο Μέγκα Τσάνελε και ράδιο. Ανταλάσσαμε μεταξύ μας πειρατικές κασσέτες, πειρατικά cd, πειρατικά video games! Καφέ φραπέ από το σπίτι ή σπαστό από το περίπτερο. Τώρα δε πας για δουλειά χωρίς το 3μπαλο στο φρέντο εσπρέσσο... Αντίστοιχα αρχές ευρώ θυμάμαι σκάγαμε σούπερ και γεμίζαμε καρότσι με ένα 20άρι, που τώρα αγοράζεις ίσα ίσα μισό καλάθι πράγματα. Πετρέλαιο θέρμανσης αγόραζα το 2003 με 300€ 1000 λίτρα και έβγαζα χειμώνα, φοιτητής... Δηλαδή οι γονείς μας δούλευαν και τα λεφτά που έβγαζαν τότε αναλογικά και μπορούσαν να καλύψουν περισσότερες ανάγκες, και είχαν λιγότερες ανάγκες από εμάς τώρα. Άρα αν έκαναν ένα καλό κουμάντο και δεν σπαταλούσαν σε μπουζούκια, διασκεδάσεις κλπ, έβγαινε να πάρουν και σπίτι και αμάξι κλπ. Τώρα άστα να πάνε! Πρέπει να κάνουμε ένα hard reset μου φαίνεται σαν κοινωνία και σαν καταναλωτές, δεν γίνεται αλλιώς! Έχουν ως αντεπιχείρημα τις ακριβές τηλεοράσεις, τα ηχοσυστήματα, τα ψυγεία κ.λπ.. Εν τω μεταξύ, όλα αυτά τα κρατούσες εύκολα 20 χρόνια. Οι υπολογιστές ήταν ακριβοί αλλά δεν ήταν αναγκαίο να υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Και σήμερα έχουμε φτάσει πάλι στο σημείο να μην είναι τόσο απαραίτητοι. Ακόμα και την κρεβατοκάμαρα που ανέφερε κάποιος πίσω, και την τραπεζαρία θα σου πω εγώ που τα έσκαγες χοντρά, τα κρατούσες δεκαετίες. Τώρα παίρνεις φτηνά κινέζικα DIY αλλά στη διετία δεν τα παίρνουν ούτε οι Ρομά απ’ τα σκουπίδια όπου τα έχεις πετάξει. 3
Gianniz Δημοσ. Δευτέρα στις 05:00 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:00 μμ 3 ώρες πριν, kirileman είπε Ναι και μια ερώτηση από εμένα, θα έλεγες ότι ίσως υπάρχουν ευκαιρίες σε κάποιο εύρος αξιών (πχ 300k-350k) δεδομένου ότι αυτά δε μπαίνουν σπίτι μου 2; πάντα μιλάω για αξίες αγγελίας και όχι αξίες συμβολαίου
kirileman Δημοσ. Δευτέρα στις 05:07 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:07 μμ Just now, Gianniz said: και μια ερώτηση από εμένα, θα έλεγες ότι ίσως υπάρχουν ευκαιρίες σε κάποιο εύρος αξιών (πχ 300k-350k) δεδομένου ότι αυτά δε μπαίνουν σπίτι μου 2; πάντα μιλάω για αξίες αγγελίας και όχι αξίες συμβολαίου Δεν υπάρχουν ευκαιρίες (ειδικά σε "αγορά πωλητών", όπως η τρέχουσα περίοδος). Και αν υπάρχουν, δε φτάνουν στα μεσιτικά γραφεία, ούτε δημοσιεύονται κάπου. 2 1
Gianniz Δημοσ. Δευτέρα στις 05:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:09 μμ Μόλις τώρα, kirileman είπε Δεν υπάρχουν ευκαιρίες (ειδικά σε "αγορά πωλητών", όπως η τρέχουσα περίοδος). Και αν υπάρχουν, δε φτάνουν στα μεσιτικά γραφεία, ούτε δημοσιεύονται κάπου. δεκτο, να το θεσω λιγο διαφορετικα, θεωρεις οτι ισως σε καποιο ευρος αξιων παρατηρειται λιγοτερη "φουσκα" τιμων σε σχεση με τα υπολοιπα 1
Morosana Δημοσ. Δευτέρα στις 05:21 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:21 μμ 39 λεπτά πριν, phanispal είπε Έχουν ως αντεπιχείρημα τις ακριβές τηλεοράσεις, τα ηχοσυστήματα, τα ψυγεία κ.λπ.. Εν τω μεταξύ, όλα αυτά τα κρατούσες εύκολα 20 χρόνια. Οι υπολογιστές ήταν ακριβοί αλλά δεν ήταν αναγκαίο να υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Και σήμερα έχουμε φτάσει πάλι στο σημείο να μην είναι τόσο απαραίτητοι. Ακόμα και την κρεβατοκάμαρα που ανέφερε κάποιος πίσω, και την τραπεζαρία θα σου πω εγώ που τα έσκαγες χοντρά, τα κρατούσες δεκαετίες. Τώρα παίρνεις φτηνά κινέζικα DIY αλλά στη διετία δεν τα παίρνουν ούτε οι Ρομά απ’ τα σκουπίδια όπου τα έχεις πετάξει. Η ποιότητα ήταν καλύτερη αλλά και η φιλοσοφία ήταν να πάρω κάτι για να μην χρειαστεί να το αλλάξω και ο κόσμος είχε απαιτήσεις στα χρήματα που πλήρωνε. Όταν είχα αγοράσει κάτι reebok pump τα 90s και οι ραφές άρχισαν να ανοίγουν η μάνα μου πήγε στο δέκα σπορ στη Θεμιστοκλέους και άρχισε τις χριστοπαναγιες για να της δώσουν τα λεφτά πίσω 😛 Δεν θα έβλεπες κανέναν να αλλαξει το σαλόνι επειδή έφυγε από τη μόδα το γκρι του πάγου και ήρθε το πράσινο της μέντας. Θυμάμαι όταν είχε φέρει ο γέρος μετά από μπαρκο ένα ψυγείο ντουλάπα με παροχή για κρύο νερό και θέλαμε να χαρίσουμε το κλασικό λευκό όλοι νόμιζαν ότι θέλαμε να ξεφορτωθούμε κάτι ελαττωματικό και δεν το ήθελαν ενώ τώρα είναι πολύ νορμάλ να χαρίσεις ένα ψυγείο γιατί απλά βαρέθηκες τις δαχτυλιές στο inox.
kirileman Δημοσ. Δευτέρα στις 05:23 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:23 μμ 13 minutes ago, Gianniz said: δεκτο, να το θεσω λιγο διαφορετικα, θεωρεις οτι ισως σε καποιο ευρος αξιων παρατηρειται λιγοτερη "φουσκα" τιμων σε σχεση με τα υπολοιπα Ναι, ανάλογα την περιοχή και το είδος ακινήτων ( τη ζήτηση, δηλαδή).
SB_1957 Δημοσ. Δευτέρα στις 05:41 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:41 μμ 1 hour ago, Simeon said: Αυτό λέμε τόσα ποστ Όχι ακριβώς. Λέτε ότι ήταν ευκολότερο και χωρίς στερήσεις! Και τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν ήταν για ΔΥ, όχι για μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα. Όμως την απαισιοδοξία κάποιων δεν την έχουν οι χιλιάδες που έκαναν αίτηση στα προγράμματα σπίτι μου και ας είναι χαμηλόμισθοι! Και μάλλον δεν φοβούνται να στερηθούν κάποια πράγματα για μερικά χρόνια, αρκεί να ξεφύγουν από το άγχος και την ανασφάλεια του ενοικίου. 1
tollisth Δημοσ. Δευτέρα στις 07:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:28 μμ Σήμερα πάντως που κοιτουσα το πρωί τα σπίτια στην πόλη μου (επαρχεία) και κάνοντας σύγκριση κάτι αντίστοιχο με το δικό μου που το πήρα το 19,θα ήθελα σήμερα το λιγότερο συν 50000 μέσα σε 6 χρόνια για το ίδιο πάνω κάτω Βάλτε και το κόστος ζωής που έχει εκτοξευθεί κατακόρυφα Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα βέβαια κάποιοι το έβλεπαν να έρχεται κάποιοι άλλοι οχι Τονίζω το κόστος ζωής που έχει εκτοξευθεί γιατί εκεί είναι η δυσκολία πλέον στον μέσω Έλληνα Πριν 6-7 χρόνια αν ήθελε μια 3 μέλη οικογένεια μόνο για τα πάγια π.χ. 500 τώρα θέλει 800 σίγουρα το λιγότερο,οπότε έχουμε συν 3600 έξοδα το χρόνο για τα ίδια που ήθελε πριν 6 χρονιά,μέσο όρο πάντα Τα έκτακτα δεν τα βάζουμε υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν Αν προσθέσουμε τώρα και το θέμα κατοικίας το κόστος σχεδόν διπλασιάζετε Να βάλουμε και στην σούμα τους μισθούς των τελευταίων ετών Δεν χρειάζεται κάτι άλλο για το σημερινό μείγμα 1
dsi44 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:58 μμ πουλανε οι κινεζοι πελατες μου σπιτια που αγορασανε το 2018 για 90κ σημερα στα 200κ+ ψαχνεις με το τουφεκι σπιτι κατω απο 2κ/τμ (φυσικα μιλαμε για σπιτια 40+ ετων) και αν βρεθει γινεται κυριολεκτικα wall street επι τοπου... και φυσικα εχεις να αντιμετωπισεις και τους πολυ ανωριμους που ζουν ακομη στο 2015 και νομιζουν οτι με 120κ θα αγορασουν ανακαινισμενο απο 3ο και πανω με βεραντες και θεα... η αγορα ακινητων δεν ειναι φουσκα,φουσκα ειναι ομως το κοινο νομισμα μεταξυ χωρων διαφορετικων δυνατοτητων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα