SB_1957 Δημοσ. Σάββατο στις 10:52 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:52 μμ 2 minutes ago, efib said: Δεν κατάλαβα τίποτα από όσα είπες. Επίσης, αν το 1957 είναι το έτος γέννησης σου, τότε δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάμε. Ο 35αρης που εργάζεται 12 χρόνια είναι νέος εργαζόμενος; Ποτέ θα πάρει στεγαστικό; Στα 60 που θα είναι στο άνθος της ηλικίας του; Εγώ φταίω που ανοίγω διάλογο με boomer. Δεν είναι θέμα στέρησης. Είναι αδύνατο να πάρει σπίτι ο μέσος 30αρης. Και μιλάω για σπίτι, όχι 20τμ χρεπι του '70. Μίλησες για 18χρονους που χάνουν την ανεξαρτησία τους γιατί μένουν με τους γονείς τους! Ο 35άρης που εργάζεται 12 χρόνια και δεν έχει καταφέρει να αποταμιεύσει τίποτε μάλλον έχει τα μυαλά του 18άρη που θέλει ζωάρα χωρίς στερήσεις. Είμασταν 30 χρονών με δύο παιδιά και στο δίλημμα να δίνουμε 100Κ για νοίκι ή 150Κ για δάνειο, προτιμήσαμε το δάνειο. Αλλά για 3 χρόνια κάναμε το σ@@ μας παξιμάδι, που λέει η παροιμία, και στερηθήκαμε τα πάντα, μέχρι να ανέβουν κάπως οι μισθοί μας και να μη χρειάζεται να τρέχουμε σε 3 δουλειές ο καθένας! Και δεν ήμασταν ΔΥ να έχουμε σίγουρο μισθό και χαμηλότοκο στεγαστικό. Όσο για τα χρέπια σπίτια, όσοι είναι στο νοίκι πού μένουν? Σε νεόκτιστες μεζονέτες? 2
efib Δημοσ. Σάββατο στις 11:28 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:28 μμ Μίλησα για 18χρονο εργαζόμενο που για να πάρει σπίτι στα 26 πρέπει να κρατάει όλο τον μισθό του, που αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα τον τρέφει. Εκτός και αν ξέρεις άλλον τρόπο να βάζει κάποιος όλο τον μισθό στην άκρη. Ναι, φυσικά και ο 35αρης φταίει που κάνει σπατάλες και τρώει αβοκάντο τοστ. Δεν φταίει ότι βγηκε στην αγορά εργασίας μέσα στην κρίση με 60% ανεργία στους νέους και υποκατωτατο μισθό πόσο; 450€ ήταν; Και αυτό αν έβρισκε δουλειά και δεν έμενε ποτέ άνεργος για 12 συναπτά έτη. Εσείς πήρατε σπίτι στα 30, όπως και οι περισσότεροι της ηλικίας σας. Φαντάζομαι νεόδμητο, όχι τα χρεπια που έχουν φάει τους σεισμούς με το κουτάλι, που είναι η μόνη επιλογή για πολλούς, γιατί το νεόδμητο έστω 15ετιας έχει φτάσει 4000€/τμ. Όσοι είναι στο νοίκι επίσης σε χρεπι μένουν γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα νεόδμητα. Η δική σου η γενιά έμενε σε σαπακι 60 ετών άραγε; Δεν μπορώ να κουνάνε το δάχτυλο στους νέους οι 60αρηδες. Σε αυτή την χώρα δεν έχεις ποιότητα ζωής. Δουλεύεις για να επιβιώσεις και να μην καταρρεύσει το ασφαλιστικό, και έχεις και τους συνταξιούχους να σου κουνάνε και το δάχτυλο. Να δούμε αν ο Έλληνας ξυπνήσει και φύγει από την Ελλάδα ποιος θα πληρώσει τις συντάξεις. 17
phanispal Δημοσ. Σάββατο στις 11:33 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:33 μμ Οι οπαδοί της Ρόμα και το 1.5Μ+ "εξωτερικών" μάλλον. 2
SB_1957 Δημοσ. χθες στις 12:15 πμ Δημοσ. χθες στις 12:15 πμ 22 minutes ago, efib said: Μίλησα για 18χρονο εργαζόμενο που για να πάρει σπίτι στα 26 πρέπει να κρατάει όλο τον μισθό του, που αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα τον τρέφει. Εκτός και αν ξέρεις άλλον τρόπο να βάζει κάποιος όλο τον μισθό στην άκρη. Ναι, φυσικά και ο 35αρης φταίει που κάνει σπατάλες και τρώει αβοκάντο τοστ. Δεν φταίει ότι βγηκε στην αγορά εργασίας μέσα στην κρίση με 60% ανεργία στους νέους και υποκατωτατο μισθό πόσο; 450€ ήταν; Και αυτό αν έβρισκε δουλειά και δεν έμενε ποτέ άνεργος για 12 συναπτά έτη. Εσείς πήρατε σπίτι στα 30, όπως και οι περισσότεροι της ηλικίας σας. Φαντάζομαι νεόδμητο, όχι τα χρεπια που έχουν φάει τους σεισμούς με το κουτάλι, που είναι η μόνη επιλογή για πολλούς, γιατί το νεόδμητο έστω 15ετιας έχει φτάσει 4000€/τμ. Όσοι είναι στο νοίκι επίσης σε χρεπι μένουν γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα νεόδμητα. Η δική σου η γενιά έμενε σε σαπακι 60 ετών άραγε; Δεν μπορώ να κουνάνε το δάχτυλο στους νέους οι 60αρηδες. Σε αυτή την χώρα δεν έχεις ποιότητα ζωής. Δουλεύεις για να επιβιώσεις και να μην καταρρεύσει το ασφαλιστικό, και έχεις και τους συνταξιούχους να σου κουνάνε και το δάχτυλο. Να δούμε αν ο Έλληνας ξυπνήσει και φύγει από την Ελλάδα ποιος θα πληρώσει τις συντάξεις. Δεν κουνάω το δάχτυλο σε κανέναν. Επισημαίνω απλά ότι πάντα για τους νέους ήταν και θα είναι δύσκολο να αποκτήσουν δικό τους σπίτι χωρίς να στερηθούν πολλά για κάποιο χρονικό διάστημα. Και από προσωπική πείρα λέω ότι αξίζει η όλη ταλαιπωρία και οι δυσκολίες γιατί με το νοίκι πετάς τα λεφτά, που τόσο δύσκολα αποκτάς. Όσο για τα σαπάκια, συμφωνώ ότι έχουν ξεφύγει κάποιοι με τις τιμές, αλλά για να είναι όλα νεόκτιστα θα πρέπει να ισοπεδώσουμε τις πόλεις. Αλλά σε βεβαιώ ότι υπάρχουν σαπάκια και 20 χρόνων γιατί δεν έγινε σωστή δουλειά ή/και δεν συντηρήθηκαν ποτέ. Νομίζετε ότι στο εξωτερικό τα σπίτια είναι όλα νεόκτιστα? Υπάρχουν σπίτια 100+ χρόνων και οι περισσότερες μονοκατοικίες δεν είναι καν με μπετά και τούβλα, αλλά μόνο θεμέλια και όλο το υπόλοιπο dry-wall και ξύλο. Οι τιμές όμως έχουν ξεφύγει και λόγω της υπερβολικής αστυφιλίας. Έχουν ερημώσει χωριά ακόμη και δίπλα στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν μεγάλα και άνετα σπίτια από 500 έως 1000 ευρώ το τ.μ. Όσο για το ασφαλιστικό, από τότε που ιδρύθηκε το ΙΚΑ, κάθε γενιά αυτό λέει ότι θα καταρρεύσει και δεν θα πάρει σύνταξη όταν γεράσει ή θα πάρει ψίχουλα. Αλλά ψίχουλα παίρνουν όσοι δεν δουλεύουν ή δουλεύουν μαύρα. 3
efib Δημοσ. χθες στις 12:40 πμ Δημοσ. χθες στις 12:40 πμ Κάποιοι έχουμε ζήσει στο εξωτερικό. Μια χαρά ξέρουμε και πως είναι τα σπίτια και οι μισθοί εκεί. Αν δυσκολεύτηκε ο σημερινός boomer σημαίνει ότι ήταν τεμπέλης και δεν προσπάθησε αρκετά και δε Στερήθηκε γιατί έκανε ζωαρα(έμαθα από την δική σας λογική). Όλοι οι συγγενείς μου που είναι boomer, σπούδασαν, έχτισαν σπίτια και σπουδάσαν τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Καθόλου δεν στερήθηκαν διότι ήταν εργατικοί και δούλευαν συνεχώς. Το 2025 για τον μέσο Έλληνα εργαζόμενο είναι αδύνατο να αγοράσει σπίτι. Για αυτό του πετάνε το πρόγραμμα σπίτι μου μπας πάρει. Αυτή την στιγμή η σύνταξη ιδιωτικού τομέα είναι 750€. Εάν αυτό δεν είναι ψίχουλα, τότε δεν ξέρω τι είναι. Βγήκε στην σύνταξη γνωστός μου εκπαιδευτικός με 40 χρόνια και η σύνταξη του είναι 1300€. Πώς θα επιβιώσει αυτός ο άνθρωπος; Πριν το 2010 η αντίστοιχη σύνταξη ήταν στα 1800€ για 14 μισθούς. Υπάρχουν τόσα δεδομένα αλλά ο σωστός ο boomer θα πει την αποψαρα του και τέλος. Κάλη συνέχεια. 5
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) Πότε δεν μπορούσε ο μισθωτός στην Ελλάδα να αγοράσει σπίτι με λεφτά που θα τα βρει ξεκινώντας από το μηδέν. Και εικάζω ότι το ίδιο ισχύει στα περισσότερα μέρη του πλανήτη. Υψηλότεροι μισθοί μεν, υψηλότερο και το κόστος ζωής. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι απέκτησαν ακίνητα από κληρονομιες και γονικές παροχές. Οι μοναδικοί που κατάφεραν και έχτισαν κάτι δικό τους από το μηδέν ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες που έβγαλαν πολύ χρήμα, άλλοι με φοροδιαφυγή φυσικά και άλλες αρπαχτές,επίσης και ΔΥ σε ειδικές θέσεις. Η άλλη κατηγορία ήταν αγρότες στην επαρχία και άλλοι "νοικοκυραιοι" που απλά αποταμίευαν χωρίς πολλά έξοδα επειδή είχαν διατροφή και διαβίωση πολύ χαμηλού κόστους και έμεναν επίσης σε σπίτια παλιά που τα έχτισαν γονείς παππούδες κτλ, αυτοί μετά αγόρασαν ένα σπίτι στην Αθήνα για αυτούς και τα παιδιά τους ή έβαλαν και τα παιδιά λεφτά άμα είχαν κάποια μικρή αποταμίευση. Αυτή ήταν η πορεία των πραγμάτων. Δεν έχει αλλάξει τίποτε λοιπον σε σχέση με παλιά, αν παλιά ήταν πολύ δύσκολη η απόκτηση ακινήτου, ε τώρα είναι εξαιρετικά δύσκολα ως σχεδόν αδύνατον. Δεν είναι θέμα στερησεων. Είτε στερηθείς είτε όχι πάλι δεν πας πουθενά, δεν μαζεύονται τα λεφτά από το μηδέν με τίποτα. 5 ώρες πριν, SB_1957 είπε Στο εξωτερικό, για το οποίο μας λένε ότι η ιδιοκατοίκηση είναι υψηλότερη από την Ελλάδα, πάρα πολλοί ζουν σε 20-30 τ.μ. Στο εξωτερικό, Ευρώπη δηλαδή, η ιδιοκατοικηση είναι χαμηλότερη της Ελλάδας. Μόνο κάποιες βαλκανικές χώρες μας περνάνε. Αυτά τα θυμάμαι πριν καμιά δεκαριά χρόνια που κοιτούσα τα συγκεκριμένα στατιστικά, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι. Θυμάμαι πως ένας από τους βασικούς λόγους που μπήκαν και αυξήθηκαν οι φόροι στα ακίνητα την περίοδο 2008-2015 με τις πιέσεις ΕΕ και ΔΝΤ ήταν αυτός. Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από mariosnik_ 6
angel_yoga Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 3 ώρες πριν, SB_1957 είπε Δεν κουνάω το δάχτυλο σε κανέναν. Επισημαίνω απλά ότι πάντα για τους νέους ήταν και θα είναι δύσκολο να αποκτήσουν δικό τους σπίτι χωρίς να στερηθούν πολλά για κάποιο χρονικό διάστημα. Και από προσωπική πείρα λέω ότι αξίζει η όλη ταλαιπωρία και οι δυσκολίες γιατί με το νοίκι πετάς τα λεφτά, που τόσο δύσκολα αποκτάς. Όσο για τα σαπάκια, συμφωνώ ότι έχουν ξεφύγει κάποιοι με τις τιμές, αλλά για να είναι όλα νεόκτιστα θα πρέπει να ισοπεδώσουμε τις πόλεις. Αλλά σε βεβαιώ ότι υπάρχουν σαπάκια και 20 χρόνων γιατί δεν έγινε σωστή δουλειά ή/και δεν συντηρήθηκαν ποτέ. Νομίζετε ότι στο εξωτερικό τα σπίτια είναι όλα νεόκτιστα? Υπάρχουν σπίτια 100+ χρόνων και οι περισσότερες μονοκατοικίες δεν είναι καν με μπετά και τούβλα, αλλά μόνο θεμέλια και όλο το υπόλοιπο dry-wall και ξύλο. Οι τιμές όμως έχουν ξεφύγει και λόγω της υπερβολικής αστυφιλίας. Έχουν ερημώσει χωριά ακόμη και δίπλα στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν μεγάλα και άνετα σπίτια από 500 έως 1000 ευρώ το τ.μ. Όσο για το ασφαλιστικό, από τότε που ιδρύθηκε το ΙΚΑ, κάθε γενιά αυτό λέει ότι θα καταρρεύσει και δεν θα πάρει σύνταξη όταν γεράσει ή θα πάρει ψίχουλα. Αλλά ψίχουλα παίρνουν όσοι δεν δουλεύουν ή δουλεύουν μ https://generations-book.org/home-ownership
Simeon Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 11 ώρες πριν, SB_1957 είπε Ο 35άρης που εργάζεται 12 χρόνια και δεν έχει καταφέρει να αποταμιεύσει τίποτε μάλλον έχει τα μυαλά του 18άρη που θέλει ζωάρα χωρίς στερήσεις. Τι όμορφα που τα λες.. 9 ώρες πριν, efib είπε Αν δυσκολεύτηκε ο σημερινός boomer σημαίνει ότι ήταν τεμπέλης και δεν προσπάθησε αρκετά και δε Στερήθηκε γιατί έκανε ζωαρα(έμαθα από την δική σας λογική). Όλοι οι συγγενείς μου που είναι boomer, σπούδασαν, έχτισαν σπίτια και σπουδάσαν τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Καθόλου δεν στερήθηκαν διότι ήταν εργατικοί και δούλευαν συνεχώς. Το ζήτημα είναι ότι τότε δούλευες και έπαιρνες αξία, τώρα μένεις στα ίδια και λες πάλι καλά. Όσοι boomers δεν έφτιαξαν τη ζωή τους ήταν ή πολύ τίμιοι, ή πολύ διστακτικοί, ή πολύ χαζοί. Αντε πες βοηθάει και λίγο η τύχη/συγκυρίες. 6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Πότε δεν μπορούσε ο μισθωτός στην Ελλάδα να αγοράσει σπίτι με λεφτά που θα τα βρει ξεκινώντας από το μηδέν. Κάνεις μεγάλο λάθος, εδώ το 2019 ο αδερφός μου (dev) στα 27 του πήρε με δάνειο, με 2 χρόνια δουλειά. Χωρίς βοήθεια αλλά πριν την φούσκα. Πάρα πολλοί γνωστοί μου της δεκαετίας του 80 αγόρασαν (έστω και με δάνειο) πριν την κρίση ενώ ήταν μισθωτοί. Προφανώς κάποιοι βρίσκουν ένα ή και περισσότερα ακίνητα κληρονομιά αλλά δεν το σχολιάζω αυτό τώρα. Οι επιχειρηματίες και οι ΔΥ "ειδικών θέσεων" που αναφέρεις (όσοι δεν ήταν yolo τα χρόνια που έδεναν τα σκυλιά με λουκάνικα) δεν έφτιαξαν απλά "κάτι δικό τους" αλλά συνήθως έχουν μια βίλα που μένουν οι ίδιοι, ένα εξοχικό επίσης βίλα, και ίσως μερικά ακόμα ακίνητα που επένδυσαν τα κέρδη τους για να έχουν ένα έξτρα εισόδημα όταν πάρουν σύνταξη.. 1
keleystis Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 10 ώρες πριν, SB_1957 είπε Δεν κουνάω το δάχτυλο σε κανέναν. Επισημαίνω απλά ότι πάντα για τους νέους ήταν και θα είναι δύσκολο να αποκτήσουν δικό τους σπίτι χωρίς να στερηθούν πολλά για κάποιο χρονικό διάστημα. Και από προσωπική πείρα λέω ότι αξίζει η όλη ταλαιπωρία και οι δυσκολίες γιατί με το νοίκι πετάς τα λεφτά, που τόσο δύσκολα αποκτάς. Και πόσο θα είναι αυτό το διάστημα στέρησης ; 5 χρόνια ; 10 χρόνια ; 20 χρόνια ; Γιατί αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι δουλεύω απο το 2000, έφτασα τον μέγιστο μισθό μου γύρω στο 2010 και απο εκεί και πέρα η κατηφόρα. Διότι και δεν παίρνω τα χρήματα που έπαιρνα το 2010 και όλα τριγύρω μου έχουν πάει στο Θεό. Ρεύματα, βενζίνες, σούπερ μάρκετ, ενοίκια. Πότε δηλαδή θα ευχαριστηθώ τους κόπους μου και την εργασία μου ; Στα 65; Εαν ζώ φυσικά. Βάλε μέσα και το γεγονός ότι το να πάρει κανείς σήμερα δάνειο για σπίτι είναι μια τρέλα. Στα 100.000€ δάνειο η τράπεζα θέλει πίσω +50.000€. Δηλαδή να χρεωθώ 150.000€ για να πάρω ένα παλιό, μέτριο σπίτι που δεν ξέρω εαν θα μπορώ να πληρώνω την δόση του. 4
zio10 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 13 ώρες πριν, efib είπε Κάποιοι έχουμε ζήσει στο εξωτερικό. Μια χαρά ξέρουμε και πως είναι τα σπίτια και οι μισθοί εκεί. Αν δυσκολεύτηκε ο σημερινός boomer σημαίνει ότι ήταν τεμπέλης και δεν προσπάθησε αρκετά και δε Στερήθηκε γιατί έκανε ζωαρα(έμαθα από την δική σας λογική). Όλοι οι συγγενείς μου που είναι boomer, σπούδασαν, έχτισαν σπίτια και σπουδάσαν τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Καθόλου δεν στερήθηκαν διότι ήταν εργατικοί και δούλευαν συνεχώς. Το 2025 για τον μέσο Έλληνα εργαζόμενο είναι αδύνατο να αγοράσει σπίτι. Για αυτό του πετάνε το πρόγραμμα σπίτι μου μπας πάρει. Αυτή την στιγμή η σύνταξη ιδιωτικού τομέα είναι 750€. Εάν αυτό δεν είναι ψίχουλα, τότε δεν ξέρω τι είναι. Βγήκε στην σύνταξη γνωστός μου εκπαιδευτικός με 40 χρόνια και η σύνταξη του είναι 1300€. Πώς θα επιβιώσει αυτός ο άνθρωπος; Πριν το 2010 η αντίστοιχη σύνταξη ήταν στα 1800€ για 14 μισθούς. Υπάρχουν τόσα δεδομένα αλλά ο σωστός ο boomer θα πει την αποψαρα του και τέλος. Κάλη συνέχεια. Επιβιώνει μια χαρά νομίζω με 1300€. Εγώ αυτό που βλέπω είναι οτι 1-2 γενιές πριν ήταν πιο εύκολο να φτιάξεις σπίτι μονοκατοικία 200τμ ή να έχεις ένα μεγάλο άνετο διαμέρισμα συν παραθαλάσσιο εξοχικό κτλ. Τώρα αν κάποιος τα έχει αυτά είναι στην πολύ πάνω κατηγορία, τότε ήταν εφικτό για ένα μέσο εργαζόμενο ζευγάρι. 3
SB_1957 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 13 hours ago, efib said: Όλοι οι συγγενείς μου που είναι boomer, σπούδασαν, έχτισαν σπίτια και σπουδάσαν τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Καθόλου δεν στερήθηκαν διότι ήταν εργατικοί και δούλευαν συνεχώς. Το 2025 για τον μέσο Έλληνα εργαζόμενο είναι αδύνατο να αγοράσει σπίτι. Για αυτό του πετάνε το πρόγραμμα σπίτι μου μπας πάρει. Αυτή την στιγμή η σύνταξη ιδιωτικού τομέα είναι 750€. Εάν αυτό δεν είναι ψίχουλα, τότε δεν ξέρω τι είναι. Βγήκε στην σύνταξη γνωστός μου εκπαιδευτικός με 40 χρόνια και η σύνταξη του είναι 1300€. Πώς θα επιβιώσει αυτός ο άνθρωπος; Πριν το 2010 η αντίστοιχη σύνταξη ήταν στα 1800€ για 14 μισθούς. Υπάρχουν τόσα δεδομένα αλλά ο σωστός ο boomer θα πει την αποψαρα του και τέλος. Κάλη συνέχεια. Όλοι οι συγγενείς σου περιλαμβάνουν και τους γονείς σου? Και σήμερα όπως πάντα είναι δύσκολο για τον μέσο εργαζόμενο να πάρει σπίτι, χωρίς να στερηθεί κάποια πράγματα. Ο γνωστός σου με τα 1300 σύνταξη αν δεν έχει δικό του σπίτι και δεν παίρνει σύνταξη η σύζυγος, λογικό να μην του φτάνουν. 3 hours ago, keleystis said: Και πόσο θα είναι αυτό το διάστημα στέρησης ; 5 χρόνια ; 10 χρόνια ; 20 χρόνια ; Γιατί αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι δουλεύω απο το 2000, έφτασα τον μέγιστο μισθό μου γύρω στο 2010 και απο εκεί και πέρα η κατηφόρα. Διότι και δεν παίρνω τα χρήματα που έπαιρνα το 2010 και όλα τριγύρω μου έχουν πάει στο Θεό. Ρεύματα, βενζίνες, σούπερ μάρκετ, ενοίκια. Πότε δηλαδή θα ευχαριστηθώ τους κόπους μου και την εργασία μου ; Στα 65; Εαν ζώ φυσικά. Βάλε μέσα και το γεγονός ότι το να πάρει κανείς σήμερα δάνειο για σπίτι είναι μια τρέλα. Στα 100.000€ δάνειο η τράπεζα θέλει πίσω +50.000€. Δηλαδή να χρεωθώ 150.000€ για να πάρω ένα παλιό, μέτριο σπίτι που δεν ξέρω εαν θα μπορώ να πληρώνω την δόση του. Ο μισθός σου θα είναι πάντα ίδιος μέχρι να βγεις στη σύνταξη? Τώρα δηλαδή ευχαριστιέσαι τους κόπους σου, παρόλο που όλα είναι στο Θεό? Δυστυχώς οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αν τώρα για 100 θα πληρώσεις 150, πριν 30-40 χρόνια για 10 πληρώσαμε 20! Μείνε λοιπόν στο νοίκι, αφού έχεις εξασφαλίσει ισόβιο συμβόλαιο σε νεόκτιστο, άνετο και σε καλή περιοχή σπίτι, με σταθερό ενοίκιο εφ' όρου ζωής! 1 1
primeragt Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, SB_1957 said: Όλοι οι συγγενείς σου περιλαμβάνουν και τους γονείς σου? Και σήμερα όπως πάντα είναι δύσκολο για τον μέσο εργαζόμενο να πάρει σπίτι, χωρίς να στερηθεί κάποια πράγματα. Ο γνωστός σου με τα 1300 σύνταξη αν δεν έχει δικό του σπίτι και δεν παίρνει σύνταξη η σύζυγος, λογικό να μην του φτάνουν. Ο μισθός σου θα είναι πάντα ίδιος μέχρι να βγεις στη σύνταξη? Τώρα δηλαδή ευχαριστιέσαι τους κόπους σου, παρόλο που όλα είναι στο Θεό? Δυστυχώς οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αν τώρα για 100 θα πληρώσεις 150, πριν 30-40 χρόνια για 10 πληρώσαμε 20! Μείνε λοιπόν στο νοίκι, αφού έχεις εξασφαλίσει ισόβιο συμβόλαιο σε νεόκτιστο, άνετο και σε καλή περιοχή σπίτι, με σταθερό ενοίκιο εφ' όρου ζωής! Εγώ θυμάμαι πάντως εποχές που πρόλαβες εσύ ως ενήλικας που έβαζες λεφτά στην τράπεζα (αν είχες πολλά) και έβγαζες τρέλα μερίσματα από τα επιτόκια. Εποχές που αγόραζες σήμερα αμάξι κ αύριο το πουλουσες με κέρδος. Και να πούμε βέβαια και την αξία του χρήματος τότε με τώρα . Το 92 αγόρασαν οι δικοί το σπίτι τους νεόδμητο του 91 με 10εκ δραχμές. Το 18 αγόρασα το ίδιο σπίτι δύο ορόφους πάνω με 50κ€ και είναι τσάμπα καθώς τώρα το πουλάω εύκολα κ γρήγορα 100κ+ ( έχω δύο παραδείγματα στη πολυκατοικία). Βέβαια δεν παίρνω τπτ με τα λεφτά αυτά πια. Το 2002 σώσαμε 130κ για αγορά φαρμακείου μικρού βέβαια, το 2004 το είχαμε ξεχρεωσει, αγοράσαμε αυτοκίνητο 30κ κασέρι και μεγάλο τροχόσπιτο (γιατί έτσι κάναμε διακοπές εμείς) 12κ κασέρι και είχαμε και την απόσβεση στη τράπεζα. Αν πας σήμερα και μιλήσεις με νέο φαρμακείο πόσο καιρό θέλει να αποταμίευσει σχεδόν 170κ θα γελάσει και το παρδαλός κατσίκι. Άλλες εποχές αλληβαξια χρημάτων και άλλη ευκολία ανεύρεσης τους. Οι ίδιοι πελάτες που το 08 πχ αγόραζαν φάρμακα μετρητής γτ βάριοντουσαν να πάνε στο γιατρό σήμερα κλαίγονται ότι είναι πανάκριβα πληρώνοντας τη συμμετοχή και ενώ οι τιμές είναι σχεδόν 4 φορές κάτω. Πήγαινε σε αυτούς κ πες ότι σήμερα είναι το ίδιο με τις εποχές που περιγράφεις. Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από primeragt 4
dsi44 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες και που να δειτε τι θα γινει οταν πουληθουν 30.000 ακινητα με το προγραμμα σπιτι μου ΙΙ,θα λειψουν απο την αγορα 30κ ακινητα και οι τιμες θα παρουν την ανηφορα.Ερχονται και οι ξενοι τελη μαρτη για αγορες θα δεσει το γλυκο.
The_Judas Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) Παντα ήταν δυσκολα αλλα εδω και πολλα χρονια εχουν ξεφυγει οι τιμες 170-300.000 για σπιτι σε Αθηνα-Θεσσαλονικη (και μαλιστα παλιοτερο απο των γονιων μας) δεν μαζευονται εύκολα. Η κριση του 2009 δεν μειωσε τις τιμες ιδιαιτερα απλα τις σταθεροποίησε. Παντως για να υπάρχει ζήτηση μαλλον υπαρχει και χρημα. Δεν αρκουν μονο οι golden visa. Υπαρχει και το ζητημα των τραπεζων που κρατανε απουλητα 20.000 ακινητα και δεν τα βγαζουν στην αγορα για να μην πεσουν οι τιμές Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από The_Judas 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα