eidikos33 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Δημοσ. 10 Οκτωβρίου αν θελω να λαβω μια προκαταβολη πριν τα συμβολαια μπορω να αναφερω στον συμβολαιογραφο του αγοραστει να φτιαξει ενα απλο χαρτι που να αναφερει το ποσο της προκαταβολης το συνολικο τιμημα και τον τροπο πληρωμης? για να ειμαι καλυμμενος σαν πωλητης? αν λαβω προκαταβολη και κανει πισω ο αγοραστης τι γινεται σε αυτη την περιπτωση? ο συμβολαιογραφος του μου ανεφερε οτι αν επιθυμω να λαβω προκαταβολη αρκει να τους αποστειλω την αποδειξη πληρωμης μεσω τραπεζης.
StavrosD Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Δημοσ. 10 Οκτωβρίου @eidikos33 Από την μία έχω ακούσει πολλά για λαμόγια που πήραν προκαταβολή και μετά προέκυψαν απρόοπτα όπως προσημείωση, δικαιώματα επί μελλοντικής δόμησης, εκκρεμότητες με τα κληρονομικά, κλπ. Από την άλλη έχω ακούσει πολλά για υποψήφιους αγοραστές που την τελευταία στιγμή εξαφανίστηκαν και ο πωλητής έμεινε με απούλητο το ακίνητο αλλά με έξοδα για μηχανικούς, νομιμοποιήσεις, κλπ. Το σωστό είναι να επιλέξεις δικηγόρο της εμπιστοσύνης σου για να κάνει όλους τους ελέγχους και μετά να κάνετε συμφωνητικό για τις λεπτομέρειες περί προκαταβολής, εξόφλησης, τι θα πληρώσει αυτός, τι θα πληρώσεις εσύ.
Morosana Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, StavrosD είπε @eidikos33 Από την μία έχω ακούσει πολλά για λαμόγια που πήραν προκαταβολή και μετά προέκυψαν απρόοπτα όπως προσημείωση, δικαιώματα επί μελλοντικής δόμησης, εκκρεμότητες με τα κληρονομικά, κλπ. Από την άλλη έχω ακούσει πολλά για υποψήφιους αγοραστές που την τελευταία στιγμή εξαφανίστηκαν και ο πωλητής έμεινε με απούλητο το ακίνητο αλλά με έξοδα για μηχανικούς, νομιμοποιήσεις, κλπ. Το σωστό είναι να επιλέξεις δικηγόρο της εμπιστοσύνης σου για να κάνει όλους τους ελέγχους και μετά να κάνετε συμφωνητικό για τις λεπτομέρειες περί προκαταβολής, εξόφλησης, τι θα πληρώσει αυτός, τι θα πληρώσεις εσύ. Από τη στιγμή που πουλάει πρέπει να κάνει τις τακτοποιήσεις γιατί θα τις έβρισκε μπροστά του για να γίνει η μεταβίβαση αλλά οι περισσότεροι είναι στεγνοί και περιμένουν να το κάνουν με την προκαταβολή και την πατάνε. Μεγαλύτερο ρίσκο έχει ο αγοραστής να βρεθεί προ εκπλήξεως με όσα αναφέρεις. Ο πωλητής απλά θα κάνει αυτά που έπρεπε να έχει κάνει εξαρχής πριν το βγάλει στην αγορά.
doctor_667 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Επειδή έχω αρχίσει και σκέφτομαι το ενδεχόμενο του επαναπατρισμού, κοιτάω που και που σπίτια στον σπιτόγατο να έχω μια ιδέα πόσο να υπολογίζω. Αυτό που δεν ξέρω είναι πόσο πουλιέται ένα σπίτι με βάση την τιμή που έχει στον σπιτόγατο. Μπορώ να περιμένω μικρότερη τιμή με διαπραγμάτευση ή υπάρχει τέτοια ζήτηση που πρέπει να κάνω καλύτερη προσφορά; Επίσης ποια είναι τα υπόλοιπα έξοδα περίπου π.χ. φόρος, μεσίτης, συμβολαιογράφος κλπ; Ομολογώ δεν έχω διαβάσει καθόλου το νήμα και πιθανότατα οι απαντήσεις να είναι όλες εδώ απλά ήθελα να έχω μια χοντρική ιδέα.
Wspr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Μια χοντρικη ιδεα ειναι 10-20% κατω απ τη τιμη του σπιτογατου και ενα 6-8% λοιπα εξοδα. 5
Kid2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Σε αγορά νέου σπιτιού (χωρίς μεσίτη) ποια είναι περίπου τα έξοδα συμβολαίων-δικηγόρου-συμβολαιογράφου κτλ; Πάνε με την αξία του ακινήτου ως % ή με τα τμ; Ευχαριστώ
kokos23 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 7 ώρες πριν, Wspr είπε Μια χοντρικη ιδεα ειναι 10-20% κατω απ τη τιμη του σπιτογατου και ενα 6-8% λοιπα εξοδα. θα έλεγα στο 10% τα λοιπά έξοδα, η μείωση τιμής εξαρτάται από τα χρήματα που έχεις στο χέρι, επίσης οι περισσότερες αγγελίες στον σπιτόγατο είναι από μεσιτικά...
kirileman Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 8 hours ago, Wspr said: Μια χοντρικη ιδεα ειναι 10-20% κατω απ τη τιμη του σπιτογατου Πολλά δε λες; Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου από kirileman
doctor_667 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 9 ώρες πριν, Wspr είπε Μια χοντρικη ιδεα ειναι 10-20% κατω απ τη τιμη του σπιτογατου και ενα 6-8% λοιπα εξοδα. Και υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάλογα την περιοχή; Ενδεικτικά κοιτάω σε μεγάλη πόλη της επαρχίας (Βόλος). 1 ώρα πριν, kokos23 είπε θα έλεγα στο 10% τα λοιπά έξοδα, η μείωση τιμής εξαρτάται από τα χρήματα που έχεις στο χέρι, επίσης οι περισσότερες αγγελίες στον σπιτόγατο είναι από μεσιτικά... To πόσα έχεις στο χέρι γιατί να επηρρεάζει την τιμή; Και δάνειο να πάρει κάποιος όλα τα χρήματα μπροστά δεν θα τα πάρει ο πωλητής; Το λες από άποψη ρίσκου; Υπολογίζω πάντως ότι δεν χρειάζομαι δάνειο αφού πουλήσω το τωρινό σπίτι μου.
Kid2023 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, vamvakoolas είπε αξια ακινητου το ιδιο και για μεσιτες Περίπου πόσο % είναι τα έξοδα συμβολαίων-δικηγόρου-συμβολαιογράφου κτλ; Είναι στάνταρ ή εξαρτάται τον συμβολαιογράφο - δικηγόρο;
vagos789 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Στις 10/10/2024 στις 4:24 ΜΜ, StavrosD είπε Από την άλλη έχω ακούσει πολλά για υποψήφιους αγοραστές που την τελευταία στιγμή εξαφανίστηκαν και ο πωλητής έμεινε με απούλητο το ακίνητο αλλά με έξοδα για μηχανικούς, νομιμοποιήσεις, κλπ. αυτα δεν ειναι περιττα εξοδα, ειναι κατα καποιο τροπο επενδυση για να πουληθει πιο ευκολα το ακινητο πιο ευκολα θα πουληθει ενα ακινητο που ειναι τακτοποιημενο και με τα χαρτια ετοιμα παρα ενα που θα προσπαθεις να μυρισεις τα νυχια σου αν ο πωλητης εχει ιδεα τι γινεται με το ακινητο του και αν σκοπευει να κανει τιποτα με τα χαρτια
Fan Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 14 ώρες πριν, Wspr είπε Μια χοντρικη ιδεα ειναι 10-20% κατω απ τη τιμη του σπιτογατου και ενα 6-8% λοιπα εξοδα. Στα υπό ανέγερση το 10% μείωσης από την αρχική τιμή είναι σχεδόν άπιαστο (πόσο μάλλον μεγαλύτερο), εκτός και εάν η αρχική τιμή του κατασκευαστή είναι εντελώς έξω από τα όρια της αγορά, κάτι βέβαια που δεν τον συμφέρει γιατί δεν θα πάνε πελάτες. Συνήθως είναι γύρω στο 5% η μείωση, ίσως και ελάχιστα λίγο παραπάνω. Στα μεταχειρισμένα υπάρχει μεγαλύτερο εύρος. 2
poulinos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 31 minutes ago, Fan said: Στα υπό ανέγερση το 10% μείωσης από την αρχική τιμή είναι σχεδόν άπιαστο (πόσο μάλλον μεγαλύτερο), εκτός και εάν η αρχική τιμή του κατασκευαστή είναι εντελώς έξω από τα όρια της αγορά, κάτι βέβαια που δεν τον συμφέρει γιατί δεν θα πάνε πελάτες. Συνήθως είναι γύρω στο 5% η μείωση, ίσως και ελάχιστα λίγο παραπάνω. Στα μεταχειρισμένα υπάρχει μεγαλύτερο εύρος. σε ενα καινουριο ο αλλος δεν επεφτε καθολου. και εχει μια λογικη βεβαια.βλεπεις σπιτια να πωλουνται πριν ακομα χτιστουν .οποτε ο αλλος γιατι να πεσει αφου θα βρει αλλα 100 ατομα να τα πουλησει.
Melven Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Στις 17/10/2024 στις 12:25 ΜΜ, Kid2023 είπε Περίπου πόσο % είναι τα έξοδα συμβολαίων-δικηγόρου-συμβολαιογράφου κτλ; Είναι στάνταρ ή εξαρτάται τον συμβολαιογράφο - δικηγόρο; εχω ακουσει δικηγόρους με fixed αλλα και με % της τιμης αγοροπωλησιας. νομιζω οι περισσοτεροι κατι fixed. συμβολαιογράφος παιρνει 1% της τιμης, ο μεσίτης παίρνει 2% αλλα εχω δει και 2.5% (χωρίς ΦΠΑ) προφανως στα μεταχειρισμενα υπαρχει πιστευω 10% πρεπει να ειναι σιγουρο οτι πεφτει ο αλλος.αλλιως υπαρχουν και μερικοι που δεν το παζαρευουν αλλα μη λεμε βλακειες.οταν ενας βαζει για πουλημα ερχονται 500 ατομα και λενε ναι ωραιο τελειο και τελικα κανεις δεν αγοραζει. οποτε ειανι λογικο ο ιδιοκτητης μετα απο κανα χρονο και με τοσες φατσες που εχει δει να απειυδησει και να το δεχθει να το ριξει λιγο για να φυγει.ο επαγγελματιας ομως...δεν προκειται να κανει κατι τετοιο..πολύ δύσκολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα