StavrosD Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι τιμές πώλησης κατοικιών στην Αττική Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου από StavrosD
narta Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Στις 28/4/2020 στις 9:19 ΜΜ, narta είπε Οι τιμες αγορας των ακινητων θα συνεχισουν να κινούνται ανοδικα και τιποτα δεν θα το αλλαξει αυτο. Βραχυχρόνια ΙΣΩΣ να υπαρξει μειωση στις τιμες ανα τμ στις ενοικιάσεις λογο προσφορας μερικων bnb που ηταν και οχι τοσο ανταγωνιστικα. Απο εκει και περα οποιοι ονειρευονται υπερπροσφορα για αγορα και κατακορυφη πτωση τιμων ενοικιων καλο θα ηταν να ξαναδουν λιγο καλυτερα την πραγματικοτητα. Απλα για να θυμομαστε τί πετυχεσιες ακουγαμε εδω μεσα πριν 4μιση χρόνια 🤣
haris_216 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Στις 9/9/2024 στις 1:39 ΜΜ, StavrosD είπε @Fan Θα πρέπει να δούμε τα αίτια της μείωσης της οικοδομικής δραστηριότητας. Αν η μείωση οφείλεται στην έλλειψη ενδιαφέροντος από τους αγοραστές τότε οι τιμές των ακινήτων ίσως να πέσουν. Αν η μείωση οφείλεται στην έλλειψη διαθέσιμων οικοπέδων τότε οι τιμές των ακινήτων θα αυξηθούν. Έτσι ακριβώς. Δεν ξέρω τι λένε για τις άδειες αλλά στην περιοχή μου (Αθήνα, νότια προάστια) μια χαρά χτίζονται συνέχεια πολυκατοικίες. Όπου: Όλες 7-8 πατώματα Όλες οροφοδιαμερίσματα Όλες κατοικούνται (άρα έχουν πουληθεί) ΠΡΙΝ τελειώσει η πολυκατοικία. Από κει και πέρα η πραγματικότητα είναι ότι τα οικόπεδα/μονοκατοικίες έχουν μείνει ΠΟΛΥ λίγα και άρα προφανώς θα λιγοστέψουν οι νέες άδειες αφού είτε δεν υπάρχουν πολλά οικόπεδα είτε οι εναπομείναντες οικοπεδούχοι, γνωρίζοντας την κατάσταση, ζητάνε τη "μάνα τους και τον πατέρα τους" (και καλά κάνουν)
Dinos1973 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 3 hours ago, haris_216 said: Έτσι ακριβώς. Δεν ξέρω τι λένε για τις άδειες αλλά στην περιοχή μου (Αθήνα, νότια προάστια) μια χαρά χτίζονται συνέχεια πολυκατοικίες. Όπου: Όλες 7-8 πατώματα Όλες οροφοδιαμερίσματα Όλες κατοικούνται (άρα έχουν πουληθεί) ΠΡΙΝ τελειώσει η πολυκατοικία. Από κει και πέρα η πραγματικότητα είναι ότι τα οικόπεδα/μονοκατοικίες έχουν μείνει ΠΟΛΥ λίγα και άρα προφανώς θα λιγοστέψουν οι νέες άδειες αφού είτε δεν υπάρχουν πολλά οικόπεδα είτε οι εναπομείναντες οικοπεδούχοι, γνωρίζοντας την κατάσταση, ζητάνε τη "μάνα τους και τον πατέρα τους" (και καλά κάνουν) Τα νότια προάστια δεν αντιπροσωπεύουν την αγορά! Μαύρο χρήμα, Ρώσοι, Ουκρανοί κλπ, golden visa!!! 2
Morosana Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 23 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Τα νότια προάστια δεν αντιπροσωπεύουν την αγορά! Μαύρο χρήμα, Ρώσοι, Ουκρανοί κλπ, golden visa!!! Ακριβώς και χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω ότι καμία τράπεζα δεν δίνει δάνειο για αγορά σπιτιού στα σχέδια. Οπότε ναι μεν υπάρχουν και αυτοί αλλά δεν αντιπροσωπεύουν την αγορά
Trikala_city Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Φυσικά και δίνει, εφόσον γίνει συμβόλαιο. Απλά οι εκταμιεύσεις γίνονται τμηματικά μετά την ολοκλήρωση αντίστοιχων εργασιών από τον κατασκευαστή. Πχ μετά τα μπετά θα πάρεις ένα 30%, μετά άλλο 20% κοκ Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου από Trikala_city 3
Morosana Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 3 λεπτά πριν, Trikala_city είπε Φυσικά και δίνει, εφόσον γίνει συμβόλαιο. Απλά οι εκταμιεύσεις γίνονται τμηματικά μετά την ολοκλήρωση αντίστοιχων εργασιών από τον κατασκευαστή. Πχ μετά τα μπετά θα πάρεις ένα 30%, μετά άλλο 20% κοκ Και τι γίνεται σε περίπτωση που βαράει κανόνι;
Trikala_city Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Μόλις τώρα, Morosana είπε Και τι γίνεται σε περίπτωση που βαράει κανόνι; Μα στο ακίνητο, έστω και ημιτελές, έχει ήδη γραφτεί προσημέιωση και μπορεί να γίνει κατάσχεση κανονικά. Μετά η τράπεζα θα το πουλήσει ως ημιτελές.
Morosana Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, Trikala_city είπε Μα στο ακίνητο, έστω και ημιτελές, έχει ήδη γραφτεί προσημέιωση και μπορεί να γίνει κατάσχεση κανονικά. Μετά η τράπεζα θα το πουλήσει ως ημιτελές. Και αυτός που θα πληρώνει το δάνειο;
Trikala_city Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Οταν αγοράζεις ακίνητο από τα σχέδια, ξέρεις ότι παίρνεις ένα σχετικό ρίσκο και θα πρέπει να εμπιστευτείς σοβαρούς εργολάβους και όχι κάποιον τυχαίο. Αν ο εργολάβος είναι σοβαρός και με "ιστορία" πίσω του, δεν θα έχεις πρόβλημα. 1
Give-me-a-hit Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 7 ώρες πριν, narta είπε Απλα για να θυμομαστε τί πετυχεσιες ακουγαμε εδω μεσα πριν 4μιση χρόνια 🤣 Το ψέμα πιο είναι? Δεν ανέβηκαν οι τιμές σε συνδιασμό με το πρόγραμμα σπίτι μου?
narta Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Give-me-a-hit είπε Το ψέμα πιο είναι? Δεν ανέβηκαν οι τιμές σε συνδιασμό με το πρόγραμμα σπίτι μου? Εκανα quote το δικο μου μηνυμα πριν απο 4μιση χρονια. Τα ελεγα, με αποκαλουσαν τρελο και μακάκα. Well.... Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου από narta 1
Fan Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Στις 13/9/2024 στις 8:16 ΜΜ, Dinos1973 είπε Τα νότια προάστια δεν αντιπροσωπεύουν την αγορά! Μαύρο χρήμα, Ρώσοι, Ουκρανοί κλπ, golden visa!!! Αυτό ισχύει εν μέρει. Τα νότια προάστια είναι μία τεράστια περιοχή και ίσως η πιο αντιπροσωπευτική στην Αττική, αφού συνδυάζει τα πάντα. Golden Visa, επενδύσεις από αλλοδαπούς, τεράστια ζήτηση από ελληνικές οικογένειες της μεσαίας τάξης, αρκετοί Έλληνες με μεγάλα πορτοφόλια έχτισαν τη μόνιμη κατοικία τους εκεί κτλ κτλ. Οι λόγοι είναι οι αναπλάσεις που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται, το πολύ κλίμα, ο κόσμος που διαμένει, η εγγύτητα στις παραλίες κτλ κτλ. Το παράξενο για μένα δεν είναι η εκτόξευση της ζήτησης, που προκάλεσε την εκτόξευση των τιμών, αλλά το ότι η εκτόξευση έγινε σε όλες τις περιοχές γιατί απλώς "νότια προάστια", ανεξαρτήτως περιοχής και σημείου. Αυτό δεν μπορώ να το κατανοήσω.
nik416 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Ερώτηση προς του ποιο έμπειρους εάν υπάρχουν εδώ μέσα. Πάμε τώρα, μπήκα σε ένα πληστηριασμο στην 12 η παράταση τα τελευταία 5 δευτερόλεπτα από 74500 που ήμουν 2ος και στα 4.55 λεπτά μόλις πάω να βάλω 75000... πήγε μπαμ 83760 πως γίνεται αυτό? Μπορεί κάποιος να εξηγήσει? Εννοώ αυτος που το κατοκηροσε γιατί να μην έβαζε πχ 74, 501 τα τελευταία δευτερόλεπτα και να το έπερνε . Και το ανέβασε τόσο πολύ. Ενω η οθόνη για 4,55 λεπτά δεν είχε αλλάξει. Δεν κάνω συνωμοσίες και πράσινα άλογα απλά εάν μπορεί κάποιος να εξηγήσει.
Morosana Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 14 λεπτά πριν, nik416 είπε Ερώτηση προς του ποιο έμπειρους εάν υπάρχουν εδώ μέσα. Πάμε τώρα, μπήκα σε ένα πληστηριασμο στην 12 η παράταση τα τελευταία 5 δευτερόλεπτα από 74500 που ήμουν 2ος και στα 4.55 λεπτά μόλις πάω να βάλω 75000... πήγε μπαμ 83760 πως γίνεται αυτό? Μπορεί κάποιος να εξηγήσει? Εννοώ αυτος που το κατοκηροσε γιατί να μην έβαζε πχ 74, 501 τα τελευταία δευτερόλεπτα και να το έπερνε . Και το ανέβασε τόσο πολύ. Ενω η οθόνη για 4,55 λεπτά δεν είχε αλλάξει. Δεν κάνω συνωμοσίες και πράσινα άλογα απλά εάν μπορεί κάποιος να εξηγήσει. Χωρίς να έχω ιδέα από ηλεκτρονικες δημοπρασίες ακινήτων αλλά αρκετή από ηλεκτρονικές σε αυτοκίνητα μπορεί να υπάρχει ελάχιστο βήμα που μπορεί να είναι 500 το κάθε χτύπημα για να μην υπάρχουν στο τέλος χτυπήματα 1€ και να μην τελειώσει ποτέ. Μπορεί το 83760 να είναι το reserve price και να αποκαλύπτεται στο τέλος ώστε να γίνουν πιο ζωηροί οι ενδιαφερόμενοι. Μπορεί κάποιος να καιγόταν να το πάρει και να πήγε all in με το μαξ ποσό που ήθελε να διαθέσει. Στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες για να μην υπάρχουν sniper του τελευταίου δευτερολέπτου δίνουν μερικά λεπτά από το τελευταίο χτύπημα ώστε να υπάρχει η ευκαιρία και σε κάποιον άλλο να χτυπήσει. Όπως είπα αυτά ισχύουν για car auctions αλλά φαντάζομαι οι αρχές είναι ίδιες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα