csontheline Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 2 hours ago, Joshua21 said: Στο συγκεκριμένο μπορείς μόνο επί πληρωμή. Έχει αλλάξει; Πέρυσι που είχα δοκιμάσει, είχε ανέβει κανονικά χωρίς πληρωμή.
Joshua21 Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου 1 hour ago, csontheline said: Έχει αλλάξει; Πέρυσι που είχα δοκιμάσει, είχε ανέβει κανονικά χωρίς πληρωμή. Δεν θυμάμαι ποτέ να ήταν χωρίς πληρωμή για ιδιώτες, ούτε τώρα φαίνεται να είναι δωρεάν: "Ποιο το κόστος αγγελίας στο Spitogatos; Για να ολοκληρωθεί η καταχώρηση της αγγελίας σου στο Spitogatos, θα σου ζητηθεί ένας κωδικός ενεργοποίησης, τον οποίο μπορείς να λάβεις είτε μέσω SMS, είτε τηλεφωνικά. Έτσι, το κόστος αγγελίας στο Spitogatos ανέρχεται στα 2,75€ αν τον λάβεις μέσω SMS, και 2,6€ (σταθερό) ή 3,44€ (κινητό) αν τον λάβεις μέσω τηλεφωνικής κλήσης." https://www.spitogatos.gr/blog/kataxorisi-aggelias-pos-tha-anebaseis-to-akinito-sou-sto-spitogatos 1
kirileman Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου (επεξεργασμένο) On 28/05/2024 at 14:25, StavrosD said: @kirileman Υπήρχε πρόβλεψη να προχωρήσει η golden visa με πληρωμή του ακινήτου και με δίγραμμη επιταγή. Περνάγανε στην αίτηση τον αριθμό της επιταγής και μια ΥΔ του πωλητή ότι θα πληρωθεί με αυτή για το ακίνητο. Ο επενδυτής ήταν εξασφαλισμένος και προχώραγε η αίτηση για golden visa. Αν δεν είχε άλλα περιουσιακά στοιχεία ο πωλητής, υπήρχε κάποια δικλείδα ότι θα καταθέσει την επιταγή στον λογαριασμό του και δεν θα ακολουθήσει κάποια πλάγια οδό για να πάρει χρήματα στο χέρι; (η παραπάνω συζήτηση είναι καθαρά για ιστορικούς λόγους, πλέον οι συμβολαιογράφοι δεν ολοκληρώνουν τα συμβόλαια χωρίς εξόφληση όλου του ποσού με ηλεκτρονικό τρόπο). Μόνο που αναφερόσουν στην πρόσφατη απαγόρευση των μετρητών (ή τουλάχιστον αυτό καταλάβαινε κανείς διαβάζοντάς σε). Αυτά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Η απαγόρευση των μετρητών δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο που πληρώνεται εδώ και ο χρόνια ο πωλητής και επιστρέφει τη διαφορά στον αγοραστή στην περίπτωση της Golden Visa. On 27/05/2024 at 19:40, StavrosD said: @Joshua21 Κάποιους δεν τους επηρεάζει η υποχρεωτική κατάθεση αλλά υπάρχουν κυρίως δύο κατηγορίες που επηρεάζονται: 1. ...... 2. Δεν ξέρω πόσες αγοροπωλησίες για golden visa έγιναν με εικονικά φουσκωμένες τιμές για να πιάσουν το απαιτούμενο όριο. Μπορεί π.χ. να είχαν συμφωνήσει σε ένα ακίνητο αξίας 100.000€ να δηλώσουν τιμή πώλησης και να δηλώσουν στο συμβόλαιο 250.000€. Στην πράξη ο αγοραστής έδινε μετρητά τα 100.000€ συν τους φόρους για τα υπόλοιπα 150.000€. Τώρα (σ.σ., δηλαδή μετά την απαγόρευση των μετρητών) θα πρέπει να καταθέσει ολόκληρο το ποσό. Πόσοι θα εμπιστευτούν έναν άγνωστο αγοραστή για να του καταθέσουν τα υπόλοιπα χρήματα χωρίς καμία εξασφάλιση ότι θα πάει στην τράπεζα να κάνει ανάληψη και να τους τα επιστρέψει; Ελάχιστοι. Πόσοι ιδιοκτήτες έχουν ήδη τα χρήματα να τα δώσουν πίσω στον αγοραστή στο χέρι; Πάλι ελάχιστοι. Επεξ/σία 30 Μαϊου από kirileman
StavrosD Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου 20 ώρες πριν, kirileman είπε Μόνο που αναφερόσουν στην πρόσφατη απαγόρευση των μετρητών (ή τουλάχιστον αυτό καταλάβαινε κανείς διαβάζοντάς σε). Αυτά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Η απαγόρευση των μετρητών δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο που πληρώνεται εδώ και ο χρόνια ο πωλητής και επιστρέφει τη διαφορά στον αγοραστή στην περίπτωση της Golden Visa. Μόνο όποιος δεν χρωστάει θα μπορεί να κάνει ανάληψη για να τα επιστρέψει. Συνήθως όμως όποιος δεν έχει ανάγκη δεν πουλάει ένα ακίνητο αλλά το νοικιάζει ώστε μακροπρόθεσμα να βγάλει περισσότερα. Αν κάποιος πουλάει ακίνητο, είναι πολύ πιθανό να έχει έχει χρέη οπότε θα δεσμευτεί το ποσό της πώλησης όταν κατατεθεί στην τράπεζα. Θα πρέπει πρώτα να εξοφλήσει τυχόν οφειλές, να κάνει μια σειρά από επισκέψεις σε ΔΟΥ, φορείς, δικαστήρια ή σε όποιον άλλο φορέα εμπλέκεται με τα χρέη και μετά θα πάρει στην τσέπη του την τυχόν διαφορά. 1
haris_216 Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, StavrosD είπε Μόνο όποιος δεν χρωστάει θα μπορεί να κάνει ανάληψη για να τα επιστρέψει. Συνήθως όμως όποιος δεν έχει ανάγκη δεν πουλάει ένα ακίνητο αλλά το νοικιάζει ώστε μακροπρόθεσμα να βγάλει περισσότερα. Αν κάποιος πουλάει ακίνητο, είναι πολύ πιθανό να έχει έχει χρέη οπότε θα δεσμευτεί το ποσό της πώλησης όταν κατατεθεί στην τράπεζα. Θα πρέπει πρώτα να εξοφλήσει τυχόν οφειλές, να κάνει μια σειρά από επισκέψεις σε ΔΟΥ, φορείς, δικαστήρια ή σε όποιον άλλο φορέα εμπλέκεται με τα χρέη και μετά θα πάρει στην τσέπη του την τυχόν διαφορά. Αυθαίρετα τα "συμπεράσματά" σου στο συγκεκριμένο ποστ. Ακόμα και η χρήση του "συνήθως" ή του "πολύ πιθανό" δεν τα κάνει πιο ρεαλιστικά Επεξ/σία 31 Μαϊου από haris_216 1
StavrosD Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου (επεξεργασμένο) Χρησιμοποιώ τις λέξεις "συνήθως" και "πολύ πιθανό" επειδή δεν είναι απόλυτα γεγονότα. Συνεισφέρουν στην κατάσταση στην αγορά. Μερικές κατηγορίες που αν χρωστάνε πολλά δεν θα ασχοληθούν να πουλήσουν ακίνητο τώρα που πληρώνουν με κατάθεση είναι: 1. Οφειλέτες στο δημόσιο. Πάνω από 4 εκατομμύρια χρωστάνε στο δημόσιο. https://www.in.gr/2023/12/22/economy/poioi-kai-posa-xrostane-stin-eforia/ 2. https://www.kastoriachamber.gr/2024/03/07/poioi-chrostane-ta-perissotera-ston-efka Πολλοί χρωστάνε στον ΕΦΚΑ. Πάνω από 2Μ χρωστάνε έως 30.000€. 95Κ χρωστάνε 50.000 έως 100.000€ 2.6Κ χρωστάνε πάνω από 1Μ. 3. Οφειλέτες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα https://www.libre.gr/2024/05/17/kokkina-daneia-pano-apo-22-ekatommyria/ 2.27Μ οφειλέτες χρωστάνε άνω των 90 δις ευρώ. 4. Οφειλές σε τρίτους. https://www.tiresias.gr/el/statistika/ Στον Τειρεσία φαίνονται κάθε μήνα μερικές εκατοντάδες ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές συνολικού ύψους εκατομμυρίων ευρώ. Αν τιμή πώλησης - οφειλές - φόροι - αμοιβές μηχανικών (τακτοποίηση, ΠΕΑ, ΗΤΚ, κλπ) - αμοιβή συμβολαιογράφου < 0 δεν θα μπουν σε διαδικασία να πουλήσουν. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες κατηγορίες οφειλετών όπως π.χ. οφειλές σε προμηθευτές, διατροφή, καταδικαστικές αποφάσεις που απαιτούν χρηματική αποζημίωση, κλπ. Δεν έχω χρόνο να βρω όλα τα στατιστικά αλλά το γεγονός είναι ότι ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο είχε χρέη κάποιος, αν χρώσταγε πολλά σίγουρα θα προτιμούσα να πουλήσει όσο όσο το ακίνητο μέχρι πέρυσι προκειμένου να πάρει τα χρήματα στο χέρι και μετά άντε γεια. Να προσθέσω μερικούς ακόμα λόγους για τους οποίους ανεβαίνουν οι τιμές των ακινήτων: 1. Διαζύγια . (https://infonews24.gr/2023/10/03/elstat-stoicheia-2022-meiothikan-oi-genniseis-oi-thanatoi-ayxithikan-oi/ ). Το 2022 ανήλθαν σε περίπου 14.5Κ τα διαζύγια. Όταν χωρίζουν δύο άνθρωποι προφανώς ο ένας από τους δύο θα πάει σε άλλο σπίτι άρα αυξάνεται η ζήτηση κατά αρκετές χιλιάδες ακίνητα ανά έτος. 2. Οι συστηματικοί κακοπληρωτές. Σε πολλές συζητήσεις στο ίντερνετ κάποιοι καυχιούνται κιόλας ότι εδώ και 10 χρόνια πληρώνουν σε κάθε σπίτι που πηγαίνουν δύο ενοίκια προκαταβολή και μέχρι να τους διώξει ο ιδιοκτήτης σε 6 με 8 μήνες δεν πληρώνουν ενοίκια, λογαριασμούς και κοινόχρηστα. Μετά μετακομίζουν σε άλλο θύμα. Αρκετοί ιδιοκτήτες που τους έχουν τύχει κακοπληρωτές προτιμούν να κλείσουν το ακίνητο από το να μπουν ξανά στην ταλαιπωρία. 3. Βάνδαλοι. Κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν βρει κατεστραμμένο το ακίνητό τους μετά από την ενοικίαση. Αν δεν έχουν χρήματα για επισκευές απλά δεν το ξανανοικιάζουν. Αν έχουν χρήματα για τις επισκευές ανεβάζουν το ενοίκιο για να βγάλουν και τα έξοδα των επισκευών. 4. Φόροι. Τα πρώτα 12.000€/έτος από ενοίκια φορολογούνται με 15% και μετά με 35%. Αυτό αποθαρρύνει ανθρώπους που μένουν μόνοι τους σε μεγάλο ακίνητο από το να το νοικιάσουν και να μείνουν σε μικρότερο. Έστω ότι κάποιος που ήδη νοικιάζει κάποια ακίνητα (>1000€μήνα συνολικά) αποφασίσει να νοικιάσει και το μεγάλο σπίτι του με 1.000€/μήνα και να μετακομίσει σε ένα σπίτι με 500€/μήνα ενοίκιο, δεν θα κερδίσει 500€/μήνα αλλά καθώς θα πρέπει να πληρώσει 350€/μήνα φόρο ενοικίου το κέρδος στην τσέπη του θα είναι μόλις 150€/μήνα. Επεξ/σία 31 Μαϊου από StavrosD 3
jaguar13 Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου Το 2 και 3 πάντως πλέον τους σκίζεις με έναν δικηγόρο. Βέβαια καλύτερα να μη σου τύχει. 1
geoliol Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου 2 ώρες πριν, StavrosD είπε Χρησιμοποιώ τις λέξεις "συνήθως" και "πολύ πιθανό" επειδή δεν είναι απόλυτα γεγονότα. Συνεισφέρουν στην κατάσταση στην αγορά. Μερικές κατηγορίες που αν χρωστάνε πολλά δεν θα ασχοληθούν να πουλήσουν ακίνητο τώρα που πληρώνουν με κατάθεση είναι: 1. Οφειλέτες στο δημόσιο. Πάνω από 4 εκατομμύρια χρωστάνε στο δημόσιο. https://www.in.gr/2023/12/22/economy/poioi-kai-posa-xrostane-stin-eforia/ 2. https://www.kastoriachamber.gr/2024/03/07/poioi-chrostane-ta-perissotera-ston-efka Πολλοί χρωστάνε στον ΕΦΚΑ. Πάνω από 2Μ χρωστάνε έως 30.000€. 95Κ χρωστάνε 50.000 έως 100.000€ 2.6Κ χρωστάνε πάνω από 1Μ. 3. Οφειλέτες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα https://www.libre.gr/2024/05/17/kokkina-daneia-pano-apo-22-ekatommyria/ 2.27Μ οφειλέτες χρωστάνε άνω των 90 δις ευρώ. 4. Οφειλές σε τρίτους. https://www.tiresias.gr/el/statistika/ Στον Τειρεσία φαίνονται κάθε μήνα μερικές εκατοντάδες ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές συνολικού ύψους εκατομμυρίων ευρώ. Αν τιμή πώλησης - οφειλές - φόροι - αμοιβές μηχανικών (τακτοποίηση, ΠΕΑ, ΗΤΚ, κλπ) - αμοιβή συμβολαιογράφου < 0 δεν θα μπουν σε διαδικασία να πουλήσουν. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες κατηγορίες οφειλετών όπως π.χ. οφειλές σε προμηθευτές, διατροφή, καταδικαστικές αποφάσεις που απαιτούν χρηματική αποζημίωση, κλπ. Δεν έχω χρόνο να βρω όλα τα στατιστικά αλλά το γεγονός είναι ότι ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο είχε χρέη κάποιος, αν χρώσταγε πολλά σίγουρα θα προτιμούσα να πουλήσει όσο όσο το ακίνητο μέχρι πέρυσι προκειμένου να πάρει τα χρήματα στο χέρι και μετά άντε γεια. Να προσθέσω μερικούς ακόμα λόγους για τους οποίους ανεβαίνουν οι τιμές των ακινήτων: 1. Διαζύγια . (https://infonews24.gr/2023/10/03/elstat-stoicheia-2022-meiothikan-oi-genniseis-oi-thanatoi-ayxithikan-oi/ ). Το 2022 ανήλθαν σε περίπου 14.5Κ τα διαζύγια. Όταν χωρίζουν δύο άνθρωποι προφανώς ο ένας από τους δύο θα πάει σε άλλο σπίτι άρα αυξάνεται η ζήτηση κατά αρκετές χιλιάδες ακίνητα ανά έτος. 2. Οι συστηματικοί κακοπληρωτές. Σε πολλές συζητήσεις στο ίντερνετ κάποιοι καυχιούνται κιόλας ότι εδώ και 10 χρόνια πληρώνουν σε κάθε σπίτι που πηγαίνουν δύο ενοίκια προκαταβολή και μέχρι να τους διώξει ο ιδιοκτήτης σε 6 με 8 μήνες δεν πληρώνουν ενοίκια, λογαριασμούς και κοινόχρηστα. Μετά μετακομίζουν σε άλλο θύμα. Αρκετοί ιδιοκτήτες που τους έχουν τύχει κακοπληρωτές προτιμούν να κλείσουν το ακίνητο από το να μπουν ξανά στην ταλαιπωρία. 3. Βάνδαλοι. Κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν βρει κατεστραμμένο το ακίνητό τους μετά από την ενοικίαση. Αν δεν έχουν χρήματα για επισκευές απλά δεν το ξανανοικιάζουν. Αν έχουν χρήματα για τις επισκευές ανεβάζουν το ενοίκιο για να βγάλουν και τα έξοδα των επισκευών. 4. Φόροι. Τα πρώτα 12.000€/έτος από ενοίκια φορολογούνται με 15% και μετά με 35%. Αυτό αποθαρρύνει ανθρώπους που μένουν μόνοι τους σε μεγάλο ακίνητο από το να το νοικιάσουν και να μείνουν σε μικρότερο. Έστω ότι κάποιος που ήδη νοικιάζει κάποια ακίνητα (>1000€μήνα συνολικά) αποφασίσει να νοικιάσει και το μεγάλο σπίτι του με 1.000€/μήνα και να μετακομίσει σε ένα σπίτι με 500€/μήνα ενοίκιο, δεν θα κερδίσει 500€/μήνα αλλά καθώς θα πρέπει να πληρώσει 350€/μήνα φόρο ενοικίου το κέρδος στην τσέπη του θα είναι μόλις 150€/μήνα. αχταρμας και παραπληροφορηση 2
StavrosD Δημοσ. 1 Ιουνίου Δημοσ. 1 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Παρέθεσα τα σχετικά link και το σκεπτικό μου. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει κατά πόσο στέκει το σκεπτικό και κατά πόσο είναι έγκυρες οι πληροφορίες που παρέθεσα. Το γεγονός είναι ότι συνεχώς αυξάνεται το κόστος των ακινήτων, όπως και το γενικότερο κόστος ζωής. Το ότι ίσως να είναι φουσκωμένες οι τιμές δεν είναι απίθανο. Το ίδιο το ΔΝΤ έθεσε το θέμα πιθανής φούσκας της αγοράς των ακινήτων στην Ελλάδα. https://www.ot.gr/2024/01/28/english-edition/imf-cautions-of-possible-bubble-in-greek-real-estate/ Καθώς το ΔΝΤ σχετίζεται άμεσα με τις τράπεζες προφανώς και θα κάνει ότι μπορεί να μην πέσουν οι τιμές των ακινήτων. Τόσα κατασχεμένα και υποθηκευμένα ακίνητα έχουν οι τράπεζες, αν μειωθεί η αξία των ακινήτων θα μειωθεί λογιστικά και η αξία των τραπεζών. Στο ίδιο άρθρο αναφέρει και το ότι η golden visa επηρέασε την αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα. "It is worth noting that, according to the IMF, demand in real estate has also come from non-residents who significantly increased their investments in the real estate market, leveraging the “Golden Visa” program. This program has added to structural issues indicating Greece as one of the countries with the lowest number of rooms per person. Επεξ/σία 1 Ιουνίου από StavrosD
Bakxos Δημοσ. 1 Ιουνίου Δημοσ. 1 Ιουνίου Διαβάζω όλα αυτά και σκέφτομαι να φύγω για επαρχία παρόλο που θα κάνω αρκετά χιλιόμετρα για να πηγαινοερχομαι στη δουλειά μου. Αλλα: -Με τα λεφτά που ζητάνε αυτοί εδώ στην Αθήνα θα χτίσω όχι μόνο δικό μου αλλά σπίτι και για εκμετάλλευση μιας και υπάρχει οικόπεδο - θα έχω ένα μεγάλο οικόπεδο πάνω από στρέμματα όπου είναι σε οικισμό και θα μπορώ να έχω μέσα ότι θέλω σπίτι κήπο αυλή για να μεγαλώσουν τα παιδιά κοντά στη φύση και όχι σε κουτί - θα γλυτώσω το 1000 το μήνα για τα επόμενα 30χρονια. Βέβαια μέρος αυτού θα πηγαίνει στις μεταφορές μου - δεν θα έχω διενέξεις με άλλους ακόμα και για το βάψιμο της εξωτερικής επιφάνειας του σπιτιού μου Μπορώ να γράψω κι άλλα και τα λέω αυτά γιατί πολύ απλά θεωρώ ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν μπορεί σπίτι 20 ετών 150τετραγωνικα να ζητάνε 550χιλ. Παιδιά όσο και ωραίο να είναι ένα διαμέρισμα δεν παύει να είναι ένα κουτί. Δηλαδή η ζωή μας τι είναι είναι να ζούμε σε ένα κουτί να κινούμαστε με ένα τενεκε(αυτοκίνητο) και να χρωστάμε για όλη την υπόλοιπη ζωή μας; Συγγνώμη αλλά εγώ προτιμάω να μου λείπουν πράγματα όπως μαγαζιά βόλτες επιλογές κλπ αλλά να έχω μια ήρεμη ζωή με κάτι που σε τελική θα μείνει και στα παιδιά μου και όχι άμα παθω κάτι να τους αφήσω χρέη 3
dtk-386 Δημοσ. 1 Ιουνίου Δημοσ. 1 Ιουνίου 40 λεπτά πριν, Bakxos είπε Διαβάζω όλα αυτά και σκέφτομαι να φύγω για επαρχία παρόλο που θα κάνω αρκετά χιλιόμετρα για να πηγαινοερχομαι στη δουλειά μου. Αλλα: -Με τα λεφτά που ζητάνε αυτοί εδώ στην Αθήνα θα χτίσω όχι μόνο δικό μου αλλά σπίτι και για εκμετάλλευση μιας και υπάρχει οικόπεδο - θα έχω ένα μεγάλο οικόπεδο πάνω από στρέμματα όπου είναι σε οικισμό και θα μπορώ να έχω μέσα ότι θέλω σπίτι κήπο αυλή για να μεγαλώσουν τα παιδιά κοντά στη φύση και όχι σε κουτί - θα γλυτώσω το 1000 το μήνα για τα επόμενα 30χρονια. Βέβαια μέρος αυτού θα πηγαίνει στις μεταφορές μου - δεν θα έχω διενέξεις με άλλους ακόμα και για το βάψιμο της εξωτερικής επιφάνειας του σπιτιού μου Μπορώ να γράψω κι άλλα και τα λέω αυτά γιατί πολύ απλά θεωρώ ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν μπορεί σπίτι 20 ετών 150τετραγωνικα να ζητάνε 550χιλ. Παιδιά όσο και ωραίο να είναι ένα διαμέρισμα δεν παύει να είναι ένα κουτί. Δηλαδή η ζωή μας τι είναι είναι να ζούμε σε ένα κουτί να κινούμαστε με ένα τενεκε(αυτοκίνητο) και να χρωστάμε για όλη την υπόλοιπη ζωή μας; Συγγνώμη αλλά εγώ προτιμάω να μου λείπουν πράγματα όπως μαγαζιά βόλτες επιλογές κλπ αλλά να έχω μια ήρεμη ζωή με κάτι που σε τελική θα μείνει και στα παιδιά μου και όχι άμα παθω κάτι να τους αφήσω χρέη μια χαρά το σκέφτεσαι! 👌 2
nzeppos Δημοσ. 1 Ιουνίου Δημοσ. 1 Ιουνίου 3 hours ago, Bakxos said: Διαβάζω όλα αυτά και σκέφτομαι να φύγω για επαρχία παρόλο που θα κάνω αρκετά χιλιόμετρα για να πηγαινοερχομαι στη δουλειά μου. Αλλα: -Με τα λεφτά που ζητάνε αυτοί εδώ στην Αθήνα θα χτίσω όχι μόνο δικό μου αλλά σπίτι και για εκμετάλλευση μιας και υπάρχει οικόπεδο - θα έχω ένα μεγάλο οικόπεδο πάνω από στρέμματα όπου είναι σε οικισμό και θα μπορώ να έχω μέσα ότι θέλω σπίτι κήπο αυλή για να μεγαλώσουν τα παιδιά κοντά στη φύση και όχι σε κουτί - θα γλυτώσω το 1000 το μήνα για τα επόμενα 30χρονια. Βέβαια μέρος αυτού θα πηγαίνει στις μεταφορές μου - δεν θα έχω διενέξεις με άλλους ακόμα και για το βάψιμο της εξωτερικής επιφάνειας του σπιτιού μου Μπορώ να γράψω κι άλλα και τα λέω αυτά γιατί πολύ απλά θεωρώ ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν μπορεί σπίτι 20 ετών 150τετραγωνικα να ζητάνε 550χιλ. Παιδιά όσο και ωραίο να είναι ένα διαμέρισμα δεν παύει να είναι ένα κουτί. Δηλαδή η ζωή μας τι είναι είναι να ζούμε σε ένα κουτί να κινούμαστε με ένα τενεκε(αυτοκίνητο) και να χρωστάμε για όλη την υπόλοιπη ζωή μας; Συγγνώμη αλλά εγώ προτιμάω να μου λείπουν πράγματα όπως μαγαζιά βόλτες επιλογές κλπ αλλά να έχω μια ήρεμη ζωή με κάτι που σε τελική θα μείνει και στα παιδιά μου και όχι άμα παθω κάτι να τους αφήσω χρέη Κάνε το όπως είσαι. Μην το σκέφτεσαι καν. Μιλάω από προσωπική εμπειρία. 1
StavrosD Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου Από περιέργεια έψαξα λίγο και τα στατιστικά για τους μετανάστες. Τα στατιστικά περιλαμβάνουν μόνο τους καταγεγραμμένους, δεν περιλαμβάνουν όσους περνάνε τα σύνορα στην ζούλα και δεν ζητάνε άσυλο. Υπάρχουν διαθέσιμα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου https://migration.gov.gr/wp-content/uploads/2024/05/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-Β_Απρίλιος_2024_ΥΜΑ-GR-Ενημερωτικό-Απρίλιος-Β-Νόμιμη-Μετανάστευση.pdf Αυτή την στιγμή υπάρχουν στην Ελλάδα 820.735 νόμιμοι μετανάστες. Σε άλλο έγγραφο φαίνεται ότι υπάρχει αυξητική τάση. https://migration.gov.gr/wp-content/uploads/2024/05/Απρίλιος-2024_ΥΜΑ-GR-Ενημερωτικό-ΔΙΕΘΝΗ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ_ΝΕΟ.pdf Και αυτοί κάπου πρέπει να μείνουν οπότε αυξάνεται η ζήτηση για κατοικίες. Κατά πόσο θεωρείτε ότι επηρεάζουν τις τιμές πώλησης και ενοικίασης; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα