Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Morosana είπε

Το ταμείο το κανεις όταν πουλας ποτε στο ενδιάμεσο. 

Δεκτό αλλά δεν σημαίνει ότι στο ενδιάμεσο η αποτίμηση του ακινήτου είναι ανύπαρκτη.

Προφανώς και δεν μπορεί να ξηλώσει μια βρύση και να την ανταλλάξει με κρέας

(δεν παραθέτω όλα τα σχόλια που διαφωνώ)

Σαφώς η επένδυση σε ακίνητο σου δεσμεύει ρευστότητα και δεν έχει την ευελιξία όταν έχεις την ισόποση αξία σε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Μετά βέβαια αρχίζουν οι άλλοι προβληματισμοί για τη φθορά του κεφαλαίου λόγο πληθωρισμού.

Για να πώ κι εγώ την υπερβολή μου, αν κάποιος υπολογίζει την "απόσβεση" του επενδυτικού ακινήτου μόνο μέσω των ενοικίων τότε ας μου το χαρίσει στη λήξη της. Προφανώς δεν περιμένω να το κάνει κάποιος.

Άλλο να μην συμπεριφέρομαι καταναλωτικά σαν να έχω στην τσέπη 150 χιλιάδες και  άλλο ότι δεν έχει νόημα η αποτίμηση του ακινήτου σε τρέχουσες τιμές.

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
39 minutes ago, Morosana said:

Το point μου είναι ότι από τη στιγμή που συνδέουμε την αξία με ευρώ όταν δεν βλέπεις αυτά τα  ευρώ σε κάποιο λογαριασμό προφανως και δεν καρπωνεσαι την αύξηση της αξίας αν δεν ρευστοποιήσεις παρά μόνο λογιστικά.

Και να έπεφταν οι τιμές σε σχέση με την αρχική αγορά πάλι την ίδια ανάγκη θα εξυπηρετούσαν και δεν θα σε έκανε φτωχότερο.  

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο...

Εννοείται πως μόνο αν πουλήσεις θα δεις την διαφορά (την αύξηση ή τη μείωση) της αξίας σε μορφή υπολοίπου στο λογαριασμό σου, δεν είπε κανείς το αντίθετο.

Την αύξηση της αξίας όμως συνεχίζεις να την καρπώνεσαι ακόμα και αν χρησιμοποιείς εσύ το ακίνητο, και αυτό επειδή αν δεν ήταν δικό σου θα ήσουν αναγκασμένος να πληρώσεις αυξημένο ενοίκιο.

50 minutes ago, Morosana said:

Έχω κάτι χωράφια στη Χίο που δεν φυτρώνει ούτε ρηγανη και κανενας δεν θέλει να τα αγοράσει. Το να έχουν αξία 100€ όταν τα φεύγουν ούτε με 10 προφανως δεν με κάνει πλουσιότερο ούτε με 100 ούτε με 10 αλλά ούτε και με 1000 αν είναι η μελλοντική τους αξία ανεβεί. . 

Βασικά το ότι έχουν αξία 100€ δεν ξέρω πως προκύπτει, αν δεν θέλει να τα αγοράσει κανείς έστω και για 10 τότε αυτό σημαίνει πως η αξία τους είναι κάτω από 10, ή ακόμα και μηδέν. Όχι πως το παράδειγμα σου έχει και πολύ σχέση με αυτό που συζητάμε, όταν ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού το νοικιάζει ή το χρησιμοποιεί ο ίδιος το καρπώνεται, ενώ εσύ δεν καρπώνεσαι απολύτως τίποτα από αυτά τα χωράφια.

36 minutes ago, CorsarioJoao said:

Εγώ πάντως δεν μίλησα ποτέ για μίσθωση. Εσύ μίλησες για μίσθωση ακινήτου που ο OP αναφέρει οτι δεν ενοικιάζεται. Απλά είπα ότι τα σπίτια έχουν και έξοδα μιλώντας μεταφορικά και με μια δόση υπερβολής (δεκτό το ότι δεν ήταν προφανές).

Εμμέσως και εσύ μίλησες για μίσθωση μια και το επίμαχο post σου ήταν σχετικό με έξοδα επί μισθωμάτων, έγραψες κατά λέξη ότι εφόσον εισέπραξε 2 φορές την αξία του σπιτιού σε μισθώματα πλήρωσε 1,5 φορά την αξία του σε έξοδα. Επίσης "μεταφορικά και με μια δόση υπερβολής" θα ήταν αν έγραφες ότι τα έξοδα ενός ακινήτου αντιπροσωπεύουν πχ το 20% των μισθωμάτων αντί για 10-15% που είναι στην πραγματικότητα, το 75% που έγραψες είναι εξωφρενικό.

38 minutes ago, CorsarioJoao said:

Το 1989 δεν υπήρχε ευρώ οπότε με τη λογική σου δεν καταλαβαίνω πως κάνεις αναγωγή σε ευρώ. Για να συγκρίνεις την αξία με σήμερα λοιπόν δεν γίνεται να μετράς πράγματα που δεν έχουν νόημα. Με αυτή τη λογική μπορείς να πεις οτι τα 13εκ δραχμές είναι μεγαλύτερο νούμερο απο τα 170χιλ ευρώ οπότε αυτό που λες ισχύει.

Γιατί η αναγωγή σε ευρώ τυγχάνει να είναι ότι πιο κοντινό σε αυτό που θέλουμε, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάνει αναγωγή και η τράπεζα της ελλάδας για να προσαρμόσει στα γραφήματα ποσά πριν το 2000 δλδ ποσά που ήταν σε δραχμές. Ο δικός σου τρόπος - δλδ αναγωγή από δραχμές σε δολάρια με ισοτιμία του 1989 και μετά αναγωγή αυτά τα δολάρια σε ευρώ με ισοτιμία 2024 - είναι αυτό που δεν έχει νόημα, σπίτι αγόρασε το 89 ο άνθρωπος και το κράτησε μέχρι τώρα, δεν αγόρασε δολάρια.

1 hour ago, CorsarioJoao said:

Αν θες τόσο πού απλά να έχεις δίκιο που ο πληθωρισμός δεν μετράει για σένα οκ πάσο, δεν έχω κανένα πρόβλημα και δεν θα συνεχίσω το θέμα.

Δεν είπα πως δεν μετράει, είπα πως δεν μετράει όταν λέμε ότι μια αξία ανέβηκε δλδ όταν μιλάμε για απόλυτα και όχι σχετικά νούμερα, μάλλον δεν θες να καταλάβεις τη διαφορά.

1 hour ago, CorsarioJoao said:

Υ.Γ. Το ευρώ "τυπικά" υπάρχει απο το 1999.

Δεν ξέρω πως το εννοείς το "τυπικά", κέρματα και χαρτονομίσματα ευρώ όμως τέθηκαν σε κυκλοφορία 01/01/2002, η ισοτιμία δραχμής - ευρώ είχε κλειδώσει 2 χρόνια πριν δλδ Γενάρη 2000, και κάπου στο ενδιάμεσο έγινε υποχρεωτικό να αναγράφεται στα τιμολόγια το συνολικό ποσό και σε ευρώ.

Δημοσ.
15 hours ago, gpapadakis said:

Η ΕΕ με τις αλλοπροσαλλες οδηγίες της, πάει για φούντο ούτως ή άλλως. 

Ένας συρφετός ανιδεων και ανόητων, πάνε να διαλύσουν τη γεωργία και την κτηνοτροφία. 

Μια άνοδος της ακροδεξιάς στη Γερμανία και ένα dexit, και τέλος το παραμυθι.

Μπορεί να διαλύσει, μπορεί και όχι.

Μέχρι όμως να γίνει αυτό, με τις πολιτικές τις Ε.Ε. για τα ακίνητα, πάρα πολλοί στην Ελλάδα θα χάσουν τα σπίτια τους.

Τα κόστη για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις που ζητάει η Ε.Ε. είναι αστρονομικά.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Γιατί η αναγωγή σε ευρώ τυγχάνει να είναι ότι πιο κοντινό σε αυτό που θέλουμε, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάνει αναγωγή και η τράπεζα της ελλάδας για να προσαρμόσει στα γραφήματα ποσά πριν το 2000 δλδ ποσά που ήταν σε δραχμές. Ο δικός σου τρόπος - δλδ αναγωγή από δραχμές σε δολάρια με ισοτιμία του 1989 και μετά αναγωγή αυτά τα δολάρια σε ευρώ με ισοτιμία 2024 - είναι αυτό που δεν έχει νόημα, σπίτι αγόρασε το 89 ο άνθρωπος και το κράτησε μέχρι τώρα, δεν αγόρασε δολάρια.

Δεν έκανα κάπου τέτοια αναγωγή, μόνο τιμές σε δολάρια παρέθεσα υπολογίζοντας τον πληθωρισμό.

Αρα η τράπεζα της Ελλάδας τις 340 δραχμές το 1960 τις θεωρεί 1 ευρώ;

1 ώρα πριν, CorsarioJoao είπε

Δεν είπα πως δεν μετράει, είπα πως δεν μετράει όταν λέμε ότι μια αξία ανέβηκε δλδ όταν μιλάμε για απόλυτα και όχι σχετικά νούμερα, μάλλον δεν θες να καταλάβεις τη διαφορά.

Ειλικρινά γιατί όντως δεν καταλαβαίνω, αν έκανα αγορά ενός οικοπέδου στα 1000 ευρώ το 2002 και σήμερα το πουλήσω 1000 ευρώ σημαίνει οτι έχει την ίδια αξία;

Δεν ξέρω πως το εννοείς το "τυπικά", κέρματα και χαρτονομίσματα ευρώ όμως τέθηκαν σε κυκλοφορία 01/01/2002, η ισοτιμία δραχμής - ευρώ είχε κλειδώσει 2 χρόνια πριν δλδ Γενάρη 2000, και κάπου στο ενδιάμεσο έγινε υποχρεωτικό να αναγράφεται στα τιμολόγια το συνολικό ποσό και σε ευρώ.

Σωστά, και στην υπόλοιπη Ευρώπη είχαν κλειδώσει τις ισοτιμίες από 1/1/1999 και γινόταν λογιστική χρήση απο τότε. Άρα γιατί είχες πρόβλημα με την μετατροπή που έκανα για το 2000;

• Like 2
Δημοσ.

Ένα ακίνητο θα χάσει αξία σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Πχ αν πας να φτιάξεις μια βίλα σε ένα χωριό 100 κατοίκων λογικά θα δυσκολευτείς να την πουλήσεις και να πάρεις τα λεφτά που έδωσες.

Σε νορμάλ περιοχές - πόλεις όμως το πιθανότερο είναι να μη χάσει.

Αν κάποιος έχει ένα ποσό στην άκρη για μένα είναι προτιμότερο να πάρει ένα ακίνητο το οποίο θα νοικιάζεται και αν χρειαστεί μετρητά μπορεί πάντα να το πουλήσει, ακόμα και λίγο παρακάτω από όσο αξίζει γα να πουληθεί άμεσα.

• Like 1
Δημοσ.

Μην σκέφτεστε σε δραχμές. Στην Αργεντινή έχουν πληθωρισμό 100% Τί πάει να πει; Ότι τα ακίνητα εκεί διπλασίασαν την αξία τους σε σχέση με πέρυσι; Αμ δεν

Αν θέλετε να μιλήσετε για τα ακίνητα ως επένδυση θα τα συγκρίνετε με άλλες επενδύσεις και όχι με ένα νόμισμα που έχανε 20% της αξίας του κάθε χρονο

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, CorsarioJoao said:

Δεν έκανα κάπου τέτοια αναγωγή, μόνο τιμές σε δολάρια παρέθεσα υπολογίζοντας τον πληθωρισμό.

Όντως, παρέλειψες το τελευταίο βήμα, δλδ την αναγωγή των 200.000 $ σήμερα σε €. Επίσης δεν είδα καμία πράξη υπολογισμού πληθωρισμού, απλά έγραψες ότι τα 85k δολάρια τότε είναι 200k δολάρια σήμερα γιατί... έτσι!

9 minutes ago, CorsarioJoao said:

Αρα η τράπεζα της Ελλάδας τις 340 δραχμές το 1960 τις θεωρεί 1 ευρώ;

Το "θεωρεί" είναι κάτι γενικό και αόριστο, ενώ εγώ μίλησα πολύ συγκεκριμένα, αυτή την αναγωγή κάνει προκειμένου να προσαρμόσει σε γραφήματα ποσά που ήταν σε δραχμές.

Αν εννοείς κάτι άλλο, πχ το εάν η τράπεζα της Ελλάδας θεωρεί ότι οι 340,75 δρχ το 1960 είχαν την ίδια αγοραστική δύναμη με αυτή που είχε το 1€ το 2002, τότε προφανώς και όχι. 

12 minutes ago, CorsarioJoao said:

Ειλικρινά γιατί όντως δεν καταλαβαίνω, αν έκανα αγορά ενός οικοπέδου στα 1000 ευρώ το 2002 και σήμερα το πουλήσω 1000 ευρώ σημαίνει οτι έχει την ίδια αξία;

Αν κάτι κόστιζε τότε 1000 και σήμερα κοστίζει 1000 τότε στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν πήρε αξία, η αξία του παρέμεινε αμετάβλητη, τι δεν καταλαβαίνεις? Γιατί δεν μπορείς να διαχωρίσεις στο μυαλό σου τις έννοιες αξία και αγοραστική δύναμη?

26 minutes ago, CorsarioJoao said:

Σωστά, και στην υπόλοιπη Ευρώπη είχαν κλειδώσει τις ισοτιμίες από 1/1/1999 και γινόταν λογιστική χρήση απο τότε. Άρα γιατί είχες πρόβλημα με την μετατροπή που έκανα για το 2000;

Αυτό που σχολίασα ήταν η αναφορά πως το € "τυπικά" υπάρχει από το 1999 το οποίο δεν ισχύει, τυπικά το € υπάρχει από το 2002, και καμία "λογιστική χρήση" - ότι και να εννοείς με αυτό - δεν υπήρχε πιο πριν. Με τις ανακρίβειες όντως έχω θέμα, για αυτό και τις επισημαίνω.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, CorsarioJoao είπε

Και λογικά έχουν δώσει το ένα για συντήρηση και άλλο μισό σε φόρους. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Άσε που για να μιλάει για πατρικό, λογικά δεν το νοίκιαζαν.

Μπουρδες εχουν δωσει και για συντηρηση και για φορους. Δεν εχει σημασια αν το ενοικιαζαν. Αν δεν το ειχαν να μενουν, θα νοικιαζαν για να μενουν. Δεν θα ηταν στο παγκακι στο παρκο.

5 ώρες πριν, Morosana είπε

Αξία που δεν την καρπώνεσαι δεν λέει κάτι ίσα όσα αυξάνεις τη φορολογία σου. Τα αυτοκίνητα είναι ένα παράδειγμα για κάτι εξίσου επενδυτικό όπως είναι τα ρολόγια τέχνη ακριβά κρασιά κτλ κτλ κτλ. 

Κινέζοι Ρώσοι και λοιποί μη ευρωπαίοι δεν είδαν στην Ελλάδα τον επενδυτικό παράδεισο του real estate (εκτος αν πρόκειται για τουριστικες περιοχες ) αλλά τρόπο απόκτησης visa. Αν το κράτος πει ότι για απόκτηση της golden visa δεν απαιτείται αγορά ακινήτου αλλά αγορά ομολόγων θα πάνε να αγοράσουν ομόλογα και όχι σπίτια.

και αγορα ομολογων μπορεις να κανεις, και επενδυση σε ΦΒ μπορεις να κανεις, και μετρητα στον λογαριασμο σου απλα να φερεις. Και με τις 3 παιρνεις Golden Visa.

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, zestikios said:

Θεσσαλονίκη

Εγώ κοιτάω την αξία με βάση παρόμοια σπίτια στην ίδια περιοχή. Αν αποφάσιζαν να το πουλήσουν σήμερα , θα έφευγε άνετα 180κ και με λίγη υπομονή πάνω απο 200κ. Λόγια μεσίτη.

Δεκτά αυτά που λές, αλλά τα αμάξια είναι εντελώς μη επενδυτικό προιόν όπως και ο ίδιος ανέφερες. Αντιθέτως τα σπίτια και γενικότερα η γη, πάντα ήταν επενδυτικά προιόντα.

σωστά αλλά αν δεν έχουν άλλο και πρέπει να αγοράσουν νέο σπίτι θα είναι ακριβότερο.....

οι τιμές στη περιοχή για νέα σπίτια 3τιας ποια  είναι ???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν νομίζετε ότι έχουμε πρόβλημα με τις τιμές των ακινήτων, να δείτε πόσο θα αυξηθούν σύντομα.

Τέλος του 2023 είχε ακουστεί η φήμη ότι ετοιμάζονται να φέρουν 500.000 εργάτες από το πακιστάν (https://www.efsyn.gr/politiki/exoteriki-politiki/416086_epibebaionoyn-mesa-ap-tis-dieykriniseis-tis-syzitiseis-gia ) .

Αυτές τις μέρες ετοιμάζουν το νομικό πλαίσιο για τριετή άδεια για μετανάστες https://www.tanea.gr/2024/02/07/greece/epitaxynontai-oi-diadikasies-gia-tous-nomimous-metanastes-online/ .

Μέχρι τώρα οι μετανάστες χωρίς χαρτιά δεν μπορούσαν να νοικιάσουν σπίτι. Όταν πάρουν άδεια παραμονής οι υφυστάμενοι και παράλληλα μας έρθουν και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες νέοι μετανάστες η ζήτηση για ακίνητα θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Αρχικά θα αυξηθεί η ζήτηση σε οικονομικές περιοχές και στην επαρχία. Όταν όμως κορεστεί η αγορά εκεί αναγκαστικά θα ψάξουν σε λίγο πιο ακριβές περιοχές και θα γίνε ένα ντόμινο ενοικιαστών που θα αναγκαστούν να μετακομίσουν σε καλύτερες περιοχές για να αποφύγουν τα γκέτο.

Φαντάζεστε τι θα γίνει τότε με τα ενοίκια;

Μερικοί ακόμα παράγοντες που έχει αυξηθεί το κόστος των ακινήτων:

1. Φορολογία από 15% από το πρώτο ευρώ, μετά τα 1000€/μήνα (δυο ενοίκια σε καλή περιοχή) ο ιδιοκτήτης πληρώνει 35% φόρο και η μέγιστη φορολογία είναι 45%!

2. Έχει αυξηθεί κατακόρυφα το κόστος ανοικοδόμησης. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στην αύξηση του κόστους των υλικών αλλά και στις απαιτήσεις της νομοθεσία. Ενδεικτικά:

- απαιτείται μεγαλύτερο φρεάτιο ανελκυστήρα (τουλάχιστον 8 ατόμων)

- απαιτείται φαρδύτερος διάδρομος

- δέσμευση χώρου για μετασχηματιστή της ΔΕΗ

- πιο χοντρή μόνωση, οπότε χάνεται ωφέλιμος χώρος

- υποχρεωτικές θέσεις στάθμευσης. Το κάθε διαμέρισμα πρέπει να έχει το πάρκινγκ του, αυτό επιβαρύνει δυσανάλογα τα μικρά διαμερίσματα.

- απαιτούμενα πιστοποιητικά

- υποχρέωση για ΑΕΚΚ (τα απόβλητα πρέπει να τα πάρει πιστοποιημένος φορέας, το κόστος είναι υψηλό)

- Απαιτήσεις ΚΕΝΑΚ

- Δίκτυα ασθενών ρευμάτων

- Αυξημένες απαιτήσεις πυρασφάλειας/πυροπροστασίας

Από το 2008 και μετά η ανοικοδόμηση έχει μειωθεί κατακόρυφα. Κάποια στιγμή τα παλιότερα θα είναι ασύμφορο να συντηρηθούν και θα μετακομίσει ο κόσμος σε πιο νέα ακίνητα, εκεί να δείτε τι θα γίνει.

Επεξ/σία από StavrosD
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όντως, παρέλειψες το τελευταίο βήμα, δλδ την αναγωγή των 200.000 $ σήμερα σε €. Επίσης δεν είδα καμία πράξη υπολογισμού πληθωρισμού, απλά έγραψες ότι τα 85k δολάρια τότε είναι 200k δολάρια σήμερα γιατί... έτσι!

Γιατί να κάνω ενα έξτρα βημα χωρίς λόγο; Αν ξεκινούσα από ευρώ θα το καταλάβαινα να καταλήξω παλι σε ευρώ.

https://www.usinflationcalculator.com/

Ορίστε κάνε μονος σου ότι υπολογισμό θες.

Αν κάτι κόστιζε τότε 1000 και σήμερα κοστίζει 1000 τότε στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν πήρε αξία, η αξία του παρέμεινε αμετάβλητη, τι δεν καταλαβαίνεις? Γιατί δεν μπορείς να διαχωρίσεις στο μυαλό σου τις έννοιες αξία και αγοραστική δύναμη?

Μια χαρά το καταλαβαίνω. Απλά εγώ σε μια επένδυση ψάχνω το κέρδος, εσύ κοιτάς τα νούμερα.

Αυτό που σχολίασα ήταν η αναφορά πως το € "τυπικά" υπάρχει από το 1999 το οποίο δεν ισχύει, τυπικά το € υπάρχει από το 2002, και καμία "λογιστική χρήση" - ότι και να εννοείς με αυτό - δεν υπήρχε πιο πριν. Με τις ανακρίβειες όντως έχω θέμα, για αυτό και τις επισημαίνω

Να κάνεις παράπονα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που γιορτάζει τα 25 χρόνια ευρώ τότε.

https://www.ecb.europa.eu/euro/html/index.en.html

Επεξ/σία από CorsarioJoao
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Morosana είπε

Έχω κάτι χωράφια στη Χίο που δεν φυτρώνει ούτε ρηγανη και κανενας δεν θέλει να τα αγοράσει. 

Εγώ ενδιαφέρομαι :D

Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreaspA είπε

Μπουρδες εχουν δωσει και για συντηρηση και για φορους. Δεν εχει σημασια αν το ενοικιαζαν. Αν δεν το ειχαν να μενουν, θα νοικιαζαν για να μενουν. Δεν θα ηταν στο παγκακι στο παρκο.

Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να το είχαν και να μην το νοίκιαζαν, ούτε να έμεναν μέσα.

Δημοσ.
27 minutes ago, StavrosD said:

- πιο χοντρή μόνωση, οπότε χάνεται ωφέλιμος χώρος

Μετράει στη δόμηση η μόνωση; Το έχω παρατήσει το επάγγελμα πριν από τον ΝΟΚ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, kirileman said:

Μετράει στη δόμηση η μόνωση; Το έχω παρατήσει το επάγγελμα πριν από τον ΝΟΚ.

Μέχρι πριν 2-3 χρόνια η μόνωση δεν μετρούσε σε δόμηση/κάλυψη. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι στο ενδιάμεσο (χλωμό) ή αν πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Το τελευταίο που θυμάμαι να έχω διαβάσει επί του θέματος ήταν αυτό πριν 2 χρόνια.

Σίγουρα όμως ανεβάζει το βραχυπρόθεσμο κόστος κατασκευής. Αλλά νομίζω πως οποιοσδήποτε έχει μείνει σε σπίτι με σύγχρονη μόνωση, δεν θα το συζητούσε εύκολα να μετακομίσει/κατασκευάσει σε σπίτι χωρίς τέτοια μόνωση.

Επεξ/σία από nzeppos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...