Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβαλα πολύ πρόσφατα μια αγγελία για πώληση διαμερίσματος (στον σπιτόγατο για αρχή) και πέρα από τα τηλέφωνα που είχα από διαφόρους (κυρίως μεσίτες), είχα και 2 τύπους που έγραψαν μήνυμα μέσω του site, το οποίο μου ήρθε στο email που είχα δηλώσει. Τα emails τους ήταν της μορφης [email protected] και τα ονόματα ξένα, το ένα αραβικό το άλλο σλαβικό. Είναι συχνό αυτό το φαινόμενο και γιατί να το κάνουν, μόνο και μόνο για να μαζέψουν valid emails από ανυποψίαστους;

Βάζω και screenshots για να έχουμε καλό ρώτημα:
Spitogatos1.jpg.828e3fab5c0ce058c45c085ca26ced1d.jpg

Spitogatos2.jpg.bd5d3264c589be1c86e7069fa1a533c5.jpg

Επεξ/σία από Balrog
  • Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Balrog είπε

Έβαλα πολύ πρόσφατα μια αγγελία για πώληση διαμερίσματος στον σπιτόγατο για αρχή και πέρα από τα τηλέφωνα που μου έκαναν (κυρίως μεσίτες), είχα και 2 τύπους που έγραψαν στο site του σπιτόγατου. Τα emails τους ήταν της μορφης [email protected] και τα ονόματα ξένα, το ένα αραβικό το άλλο σλαβικό. Παίζει να είναι spammers για να μαζέυουν email ή είναι legit?

Να εισαι σιγουρος οτι ειναι απατεωνες.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, Balrog said:

Έβαλα πολύ πρόσφατα μια αγγελία για πώληση διαμερίσματος στον σπιτόγατο για αρχή και πέρα από τα τηλέφωνα που μου έκαναν (κυρίως μεσίτες), είχα και 2 τύπους που έγραψαν στο site του σπιτόγατου. Τα emails τους ήταν της μορφης [email protected] και τα ονόματα ξένα, το ένα αραβικό το άλλο σλαβικό. Παίζει να είναι spammers για να μαζέυουν email ή είναι legit?

Τόσο απελπισμένος ?? 

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, Balrog said:

Μυρίζει scam

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, tounion είπε

Τόσο απελπισμένος ?? 

Δεν τους απάντησα προφανώς, αλλά το αναφέρω στο παρόν θέμα που το διαβάζει κόσμος που κάνει αγοραπωλησίες ακινήτων, να έχουμε το νου μας. Έκανα edit το κείμενο και έβαλα και φωτό με τα μηνύματα για μεγαλύτερη σαφήνεια.

Πάντως σε σχέση με την πορεία της κτηματαγοράς, λίγες μέρες έχω που ανέβασα την αγγελία και οι περισσότεροι που μου ζήτησαν να το δουν είναι πωλητές οι ίδιοι και θέλουν να κόψουν κίνηση. Με 2-3 κατάλληλες ερωτήσεις καρφώνονται.

• Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Balrog είπε

Δεν τους απάντησα προφανώς, αλλά το αναφέρω στο παρόν θέμα που το διαβάζει κόσμος που κάνει αγοραπωλησίες ακινήτων, να έχουμε το νου μας. Έκανα edit το κείμενο και έβαλα και φωτό με τα μηνύματα για μεγαλύτερη σαφήνεια.

Πάντως σε σχέση με την πορεία της κτηματαγοράς, λίγες μέρες έχω που ανέβασα την αγγελία και οι περισσότεροι που μου ζήτησαν να το δουν είναι πωλητές οι ίδιοι και θέλουν να κόψουν κίνηση. Με 2-3 κατάλληλες ερωτήσεις καρφώνονται.

Άρα ποιά η εκτίμηση για την πορεία της κτηματαγοράς τα επόμενα δύο χρόνια;

Επίσης, αυτή η εκτίμηση είναι ίδια για την Αθήνα και την επαρχία;

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Balrog είπε

Έβαλα πολύ πρόσφατα μια αγγελία για πώληση διαμερίσματος (στον σπιτόγατο για αρχή) και πέρα από τα τηλέφωνα που είχα από διαφόρους (κυρίως μεσίτες), είχα και 2 τύπους που έγραψαν μήνυμα μέσω του site, το οποίο μου ήρθε στο email που είχα δηλώσει. Τα emails τους ήταν της μορφης [email protected] και τα ονόματα ξένα, το ένα αραβικό το άλλο σλαβικό. Είναι συχνό αυτό το φαινόμενο και γιατί να το κάνουν, μόνο και μόνο για να μαζέψουν valid emails από ανυποψίαστους;

Βάζω και screenshots για να έχουμε καλό ρώτημα:
Spitogatos1.jpg.828e3fab5c0ce058c45c085ca26ced1d.jpg

Spitogatos2.jpg.bd5d3264c589be1c86e7069fa1a533c5.jpg

Το έδωσες κιόλας ; αχαχαχ

• Confused 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Balrog είπε

Τα emails τους ήταν της μορφης [email protected] και τα ονόματα ξένα, το ένα αραβικό το άλλο σλαβικό. Είναι συχνό αυτό το φαινόμενο και γιατί να το κάνουν, μόνο και μόνο για να μαζέψουν valid emails από ανυποψίαστους;

Κατα 90% αυτο θα καταληξει να σου ζητανε αυτοι λεφτα για να σου βρουν αγοραστη που δηθεν θα δωσει μια περιουσια.

Ομως δεν γινεται να βαζεις αγγελια πωλησης και να μην απαντας, μερος της διαδικασιας ειναι οτι θα χασεις τον χρονο σου με απατεωνες,τρελους κτλ

• Like 2
Δημοσ.
18 hours ago, Balrog said:

Σε όλες  τις αγγελίες εμφανίζονται τέτοια email, όχι  μόνο για ακίνητα. 

Αγνόησέ τα. Όποιος ενδιαφέρεται θα πάρει τηλέφωνο. 

• Like 2
Δημοσ.
10 hours ago, Balrog said:

το καθε ακινητο δεν ειναι κινητο ή λαπτοπ να φυγει σε μια εβδομαδα. Μαλιστα οσο πιο ακριβο ή ιδιαιτερο τοσο περισσοτερο χρονο θελει. Αυτος ειναι ο κανονας στη θεωρια. Αν βιαζεσαι να πουληθει αναθεσε το σε μεσιτη. Αν δε σε ενδιαφερει οπως γραφτηκε προσπαθησε να απαντας ακομα και σκαμ ή παπατζηδες.

Απο εκει και περα αν ερθει σοβαρος αγοραστης πρεπει να εχεις κομπλε ολη τη χαρτουρα (απο πιστοποιητικο ενεργειακης μεχρι τιτλο ιδιοκτησιας κτλ). Αρκετοι ιδιοκτητες ειναι αψογοι στο μπουρου μπουρου αλλα εχω συναντησει ατομα που ειτε το ακινητο ειχε αυθαιρεσιες ειτε ειχε και αλλους ιδιοκτητες και και...

• Like 2
Δημοσ.

Πορεία κτηματαγοράς: Οι Κινέζοι σαρώνουν τον Πειραιά, όπως σάρωσαν πέρυσι το κέντρο της Αθήνας (νωρίς το θυμήθηκαν κάποιοι, τώρα πέταξε το πουλάκι). Επειδή οι Πειραιώτες με παλιά διαμερίσματα στο κέντρο ανέβασαν στον ουρανό τις τιμές, φαίνεται πώς θα φάνε άκυρο και τώρα οι Ασιάτες κοιτάζουν περισσότερα τα προάστια Πειραιά, μέχρι και το Πέραμα, αλλά και δυτικά, δηλαδή Αιγάλεω, Περιστέρι κλπ. Έχει και η απληστία (για να μην πω η βλακεία) τα όριά της. Άσε που η συντριπτική πλειονότητα των παλιών διαμερισμάτων στον Πειραιά έχουν σοβαρά νομικά ή πολεοδομικά προβλήματα. Γενικά μιλάμε για διαμερίσματα μέχρι 160χιλ. Η φάση είναι "όποιος πρόλαβε τον κύριον οίδε"... ή είδε, whatever.

Μην πείτε ότι δε σας ενημέρωσα...

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kirileman είπε

Πορεία κτηματαγοράς: Οι Κινέζοι σαρώνουν τον Πειραιά, όπως σάρωσαν πέρυσι το κέντρο της Αθήνας (νωρίς το θυμήθηκαν κάποιοι, τώρα πέταξε το πουλάκι). Επειδή οι Πειραιώτες με παλιά διαμερίσματα στο κέντρο ανέβασαν στον ουρανό τις τιμές, φαίνεται πώς θα φάνε άκυρο και τώρα οι Ασιάτες κοιτάζουν περισσότερα τα προάστια Πειραιά, μέχρι και το Πέραμα, αλλά και δυτικά, δηλαδή Αιγάλεω, Περιστέρι κλπ. Έχει και η απληστία (για να μην πω η βλακεία) τα όριά της. Άσε που η συντριπτική πλειονότητα των παλιών διαμερισμάτων στον Πειραιά έχουν σοβαρά νομικά ή πολεοδομικά προβλήματα. Γενικά μιλάμε για διαμερίσματα μέχρι 160χιλ. Η φάση είναι "όποιος πρόλαβε τον κύριον οίδε"... ή είδε, whatever.

Μην πείτε ότι δε σας ενημέρωσα...

Μετά τους κινέζους βλέπω μεγάλο κύμα από Ισραήλ (εκτός από τους παραδοσιακούς επενδυτικούς αγοραστές σε τουριστικά ) που θα θέλουν να ζήσουν σε μια ασφαλέστερη χώρα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/7/2023 στις 10:21 ΠΜ, Bitbit είπε

Άλλο αυτό που λες.

Το ότι ο καθένας ζητάει ό,τι του λείπει ισχύει και δεν έχει να κάνει μόνο με τα ακίνητα. Κι εγώ έχω γείτονα που πουλάει μονοκατοικία σε τιμή που ούτε μεθυσμένος δε πρόκειται να την αγοράσει. Παρόλο αυτά την "πουλάει" εδω και χρόνια αλλά δε καίγεται κιολας γιατί έχει κι άλλο σπίτι. Έτσι είναι πολλοί, έχουν ένα 2ο σπίτι, δεν έχουν κάποια άμεση οικονομική ανάγκη και βάζουν μια παράλογη τιμή με την λογική... κι αν σου κάτσει. Ε δε θα κάτσει αλλά οκ.

Εγώ σχολιάζω ότι όλοι αυτοί που κλαψουρίζουν γιατί οι τιμές είναι αδικαιολόγητα υψηλές, αν ήταν να πουλήσουν κι αυτοί, τότε θα τα ξεχνούσαν όλα και θα πουλούσαν στις ίδιες παράλογες τιμές. ΚΑι τότε θα σου λέγανε.... τόσο πουλάνε όλοι, εγώ χαζός είμαι να το δώσω λιγότερο; Όσο όμως θέλουμε να αγοράσουμε, αρχίζουμε την κλάψα. 

Τι να πουλησουν? Οι περισσοτεροι που θελουν να αγορασουν ειναι γιατι θελουν να ξεφυγουν απο τα ενοικια που κοντευουν να φτασουν τον βασικο μισθο..

Η λογικη σου παντως ειναι επικινδυνη, ειδικα για τους ιδιοκτητες. Η ιστορια εχει δειξει πως δεν βγαινει σε καλο να προσπαθεις να βρεις τα ορια των ανθρωπων. Ποση οικονομικη εκμεταλευση πιστευεις αντεχει ακομα το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου που νοικιαζουν? Τι πιστευεις οτι θα γινει οταν δε μπορουν να ανταπεξελθουν? Οποιος ιδοκτητης πιστευει δε τον ενδιαφερει αυτο μαλλον θα εκπλαγει δυσαρεστα..

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

πρεπει να εχεις κομπλε ολη τη χαρτουρα (απο πιστοποιητικο ενεργειακης μεχρι τιτλο ιδιοκτησιας κτλ).

Το ενεργειακό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, βγαίνει σχετικά γρήγορα. Τα άλλα είναι θέμα, όντως. Ας πούμε εμένα γράφει 55τμ στο συμβόλαιο, ενώ είναι λίγο κάτω από 50 στην πραγματικότητα. Αυτό είναι συχνό φαινόμενο, γιατί όλοι οι εργολάβοι έγραφαν  +/- 2 ή 3%, που όμως πάντα ήταν (-). Σε εμένα το παράκανε βέβαια, αλλά στους άλλους ορόφους θα είναι 52τμ το αντίστοιχο διαμέρισμα, ενώ ειδικά στον όροφό μου έχει δώσει τμήμα του στον κοινόχρηστο διάδρομο. Τώρα για να μεταβιβαστεί θα πρέπει ενδεχομένως να γίνει τροποποιητική σύσταση. Όπερ σημαίνει ότι θα χρειαστεί να περιμένω το νόμο που θα επιτρέπει να την κάνω μονομερώς την τροποποίηση. Την ίδια απαίτηση τροποποιητικής θα είχαμε, εάν είχε πάρει από τον κοινόχρηστο διάδρομο αντί να δώσει.

Επιπλέον είχε αγοραστεί με γραμμάτια τότε, χωρίς όμως να έχει αρθεί η υποθήκη στο υποθηκοφθλακείο. Τώρα άντε να βρεθεί ο εργολάβος ή μάλλον οι κληρονόμοι του. Τρέχα γύρευε.

Δημοσ.
5 hours ago, Balrog said:

Το ενεργειακό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, βγαίνει σχετικά γρήγορα. Τα άλλα είναι θέμα, όντως. Ας πούμε εμένα γράφει 55τμ στο συμβόλαιο, ενώ είναι λίγο κάτω από 50 στην πραγματικότητα. Αυτό είναι συχνό φαινόμενο, γιατί όλοι οι εργολάβοι έγραφαν  +/- 2 ή 3%, που όμως πάντα ήταν (-). Σε εμένα το παράκανε βέβαια, αλλά στους άλλους ορόφους θα είναι 52τμ το αντίστοιχο διαμέρισμα, ενώ ειδικά στον όροφό μου έχει δώσει τμήμα του στον κοινόχρηστο διάδρομο. Τώρα για να μεταβιβαστεί θα πρέπει ενδεχομένως να γίνει τροποποιητική σύσταση. Όπερ σημαίνει ότι θα χρειαστεί να περιμένω το νόμο που θα επιτρέπει να την κάνω μονομερώς την τροποποίηση. Την ίδια απαίτηση τροποποιητικής θα είχαμε, εάν είχε πάρει από τον κοινόχρηστο διάδρομο αντί να δώσει.

Επιπλέον είχε αγοραστεί με γραμμάτια τότε, χωρίς όμως να έχει αρθεί η υποθήκη στο υποθηκοφθλακείο. Τώρα άντε να βρεθεί ο εργολάβος ή μάλλον οι κληρονόμοι του. Τρέχα γύρευε.

Και το πουλάς από τώρα;;; Γενναίος, θα κάνεις κάνα χρόνο στο νερό να φτιαχτούν τα χαρτιά οπότε σε βλέπω να τρως άκυρο από επίδοξο αγοραστή αν βιάζεται ή αν είναι με δάνειο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...