Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 28/4/2020 στις 11:13 ΠΜ, stefagr είπε

Καλημέρα, υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί η ανοδική τάση που υπήρχε  μετά την καραντίνα, σε ενοίκια και γενικότερα τιμές ακινήτων? Πιστεύω εξαιρετικά απίθανο, πολλοί μιλούν για επιστροφές των τιμών στο 2010. Δεν είναι υπερβολικό όμως και αυτό? Το πιο λογικό σενάριο πιστεύω είναι σίγουρα πάγωμα και μικρή πτώση, από εκεί και πέρα βλέποντας προσφορά και ζήτηση, σίγουρα και τις προθέσεις των τραπεζών . Σπασμωδικές αντιδράσεις προς το παρών φαίνεται πως δεν υπάρχουν πάντως, σε ότι αφορά τις δραματικές μειώσεις που κάποιοι θεωρούν τετελεσμένο γεγονός.

Οι τιμές δεν βλέπω να πέφτουν ειδικά στο κέντρο από την στιγμή που Κινέζοι ισραηλινοι και κάθε λογής ξένοι (βλέπε Γκόλντεν βίζα )αγοράζουν ακίνητα τα οποία ο Έλληνας λιγουρης όπως τον καταντήσανε θα τα νοικιάζει με τιμές το λιγότερο 600 ευρώ ενώ θα παίρνει μηνιάτικο 700 

• Like 1
  • Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 ώρες πριν, a_f_a είπε

Παντως, ένα μηνα τώρα, Ν.Προάστια, ακούω πολλά, μα πάρα πολλά Τούρκικα.

Αυτο συμβαινει και αλλου σε Θεσσαλονικη νησια Θρακη δηστυχως 

Δημοσ.
Στις 15/5/2023 στις 9:13 ΜΜ, andreaspA είπε

Φταινε οι οικοπεδουχοι και το κοστος κατασκευης.

1.20€ το σιδερο σημερα.

100€/μ3 το c20/25 στην βαρέλα (+ πρεσα)

0,23 το χαλκιδος το 12ωπο 

Πριν 3 χρονια ειχαν αντιστοιχα 0,65€ τα σιδερα, 60€ το μπετό και 0,11€ το τουβλο. 

Νομίζω ότι είναι ελαφρώς μικρότερο το κόστος στο μπετό.

Γενικά πάντως μιλάμε για κόστος κατασκευής 1.500-1.600 στην καλύτερη για πολυκατοικία.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 20/7/2023 στις 1:22 ΜΜ, droplet είπε

Ανάπτυξη:

anaptiksi-202307 - Copy.jpg

χαχαχα καλά αυτό οτι ανεβάζουν την τιμή ενώ δεν μπορούν να το πουλήσουν ούτε με τη μικρότερη με ξεπερνάει..Δεν υπάρχει λογική σε αυτό...Εδώ δεν το έπαιρναν στην πιο χαμηλή θα το πάρουν στη πιο ακριβή; Απούλητο θα το έχει, δεν πρόκειται να το πουλήσει ποτέ, όπως και τα υπόλοιπα υπερτιμημένα στις αγγελίες που κάθονται χωρίς να τα παίρνει κανένας...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/7/2023 στις 2:58 ΜΜ, a_f_a είπε

Από 110.000 απούλητο, το παει σιγα σιγα 185.000 ε;
Σε λίγους μήνες το βλέπω 300.000.

έτσι ακριβώς είναι τα περισσότερα απούλητα μενούν στα μεσιτικά. 

δεν είναι χαζοί ουτε οι ξένοι να δώσουν 300.000 ευρώ για "επένδυση ". 

αυτά τα χρήματα θα γίνουν απόσβεση σε πααααρα πολλά χρόνια... ειτε ως airbnb είτε ως ενοικιαζομενα.

οι αιτήσεις για golden visa ήταν  πόσες ;5000 ; δεν δικαιολογούν τος τιμές που βλέπουμε. 

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Δημοσ.

εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι όσοι γκρινιάζουν για τις τιμές, είτε αγοράς είτε ενοικίου, αν είχαν κι αυτοί σπίτι προς πώληση/ενοικίαση ίδιες τιμές θα βάζανε.

• Thanks 2
Δημοσ.
8 minutes ago, Bitbit said:

εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι όσοι γκρινιάζουν για τις τιμές, είτε αγοράς είτε ενοικίου, αν είχαν κι αυτοί σπίτι προς πώληση/ενοικίαση ίδιες τιμές θα βάζανε.

Ε καλά, και 65τ.μ. στην Αγία Παρασκευή, κατασκευής από ότι βλέπω από τα πατώματα και τα εσωτερικά κουφώματα εργολαβική του 80 (μην είναι και 70s) €180.000 όταν δεν μπορούσε να το πουλήσει €110.000 , δεν το λες και "ευκαιρία" ούτε καν λογική τιμή.

Μερικοί νομίζουν ότι απλά θα πουλήσουν ένα διαμερισματάκι και θα φτιαχτούν για μια ζωή. Οκ, περιουσία τους, δικαίωμά τους αλλά συνήθως δεν δουλεύει έτσι.

Μικρό παράδειγμα: 2013 παζάρευα σπίτι σε επαρχιακή πόλη , ζητούσε €110.000 + €5.000 το γκαράζ, του έδινα €105.000 με το γκαράζ. 10 χρόνια μετά το πουλάει (ακόμα) μαζί με το γκαράζ €140.000. Ερώτηση, αν έστω το πουλήσει σήμερα €140.000 δηλαδή όσο το ζητάει, βγήκε ή όχι χαμένος (λαμβάνοντας υπόψη πληθωρισμό, κόστος ευκαιρίας (είναι εργολάβος), τυχόν δάνεια που χρωστάει κτλ. κτλ.).

• Like 3
Δημοσ.
3 minutes ago, panostza said:

Ε καλά, και 65τ.μ. στην Αγία Παρασκευή, κατασκευής από ότι βλέπω από τα πατώματα και τα εσωτερικά κουφώματα εργολαβική του 80 (μην είναι και 70s) €180.000 όταν δεν μπορούσε να το πουλήσει €110.000 , δεν το λες και "ευκαιρία" ούτε καν λογική τιμή.

Μερικοί νομίζουν ότι απλά θα πουλήσουν ένα διαμερισματάκι και θα φτιαχτούν για μια ζωή. Οκ, περιουσία τους, δικαίωμά τους αλλά συνήθως δεν δουλεύει έτσι.

Μικρό παράδειγμα: 2013 παζάρευα σπίτι σε επαρχιακή πόλη , ζητούσε €110.000 + €5.000 το γκαράζ, του έδινα €105.000 με το γκαράζ. 10 χρόνια μετά το πουλάει (ακόμα) μαζί με το γκαράζ €140.000. Ερώτηση, αν έστω το πουλήσει σήμερα €140.000 δηλαδή όσο το ζητάει, βγήκε ή όχι χαμένος (λαμβάνοντας υπόψη πληθωρισμό, κόστος ευκαιρίας (είναι εργολάβος), τυχόν δάνεια που χρωστάει κτλ. κτλ.).

Άλλο αυτό που λες.

Το ότι ο καθένας ζητάει ό,τι του λείπει ισχύει και δεν έχει να κάνει μόνο με τα ακίνητα. Κι εγώ έχω γείτονα που πουλάει μονοκατοικία σε τιμή που ούτε μεθυσμένος δε πρόκειται να την αγοράσει. Παρόλο αυτά την "πουλάει" εδω και χρόνια αλλά δε καίγεται κιολας γιατί έχει κι άλλο σπίτι. Έτσι είναι πολλοί, έχουν ένα 2ο σπίτι, δεν έχουν κάποια άμεση οικονομική ανάγκη και βάζουν μια παράλογη τιμή με την λογική... κι αν σου κάτσει. Ε δε θα κάτσει αλλά οκ.

Εγώ σχολιάζω ότι όλοι αυτοί που κλαψουρίζουν γιατί οι τιμές είναι αδικαιολόγητα υψηλές, αν ήταν να πουλήσουν κι αυτοί, τότε θα τα ξεχνούσαν όλα και θα πουλούσαν στις ίδιες παράλογες τιμές. ΚΑι τότε θα σου λέγανε.... τόσο πουλάνε όλοι, εγώ χαζός είμαι να το δώσω λιγότερο; Όσο όμως θέλουμε να αγοράσουμε, αρχίζουμε την κλάψα. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, panostza είπε

10 χρονια μετα, εχει εισπράξει τα 105.000€ σου, σε ενοικια και σήμερα μπορεί για πλάκα να στο πουλήσει πάλι στα 105.000€ που του έδινες. Φυσικα και δεν εχει βγει χαμένος. Ενα πολύ μεγάλο ποσοστό των σπιτιών που πωλούνται, ειναι σπίτια που δεν υπάρχει ανάγκη να πωληθούν. Πωλούνται, απλά για να πουληθούν σε καλή τιμή, αλλιώς άστο να κάθεται και να εισπράτεις. Το οτι πουλαω ενα σπιτι δεν σημαινει οτι θα το χαρίσω.

Αντιστροφή της ερώτησης λοιπον.

Πριν 10 χρονια τσιγγουνέυτηκες να δώσεις τα 10.000€ παραπάνω που σου ζήταγε. Βγήκες κερδισμένος ή χαμένος? Χωρίς καμία συζήτηση βγήκες χαμένος!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, andreaspA said:

10 χρονια μετα, εχει εισπράξει τα 105.000€ σου, σε ενοικια και σήμερα μπορεί για πλάκα να στο πουλήσει πάλι στα 105.000€ που του έδινες. Φυσικα και δεν εχει βγει χαμένος. Ενα πολύ μεγάλο ποσοστό των σπιτιών που πωλούνται, ειναι σπίτια που δεν υπάρχει ανάγκη να πωληθούν. Πωλούνται, απλά για να πουληθούν σε καλή τιμή, αλλιώς άστο να κάθεται και να εισπράτεις. Το οτι πουλαω ενα σπιτι δεν σημαινει οτι θα το χαρίσω.

Αντιστροφή της ερώτησης λοιπον.

Πριν 10 χρονια τσιγγουνέυτηκες να δώσεις τα 10.000€ παραπάνω που σου ζήταγε. Βγήκες κερδισμένος ή χαμένος? Χωρίς καμία συζήτηση βγήκες χαμένος!

1. Δεν το νοίκιαζε το σπίτι, οι τιμές ήταν για σπίτι ακατοίκητο. Αλλιώς πάει σε άλλη τιμή. Ενοίκια ούτε για αστείο σε ποσά που φαντάζεσαι, σου μίλησα για επαρχία.

2. Χαμένος εγώ; Γιατί; Πήρα απλά άλλο σπίτι αντίστοιχων προδιαγραφών στην τιμή που ήθελα. Δεν είναι θέμα τσιγγουνιάς τα €10.000 , είναι ξεκάθαρα ζήτημα πόσο θεωρώ ότι αξίζει το σπίτι (είχα κάνει εκτίμηση με πιστοποιημένο εκτιμητή).

3. Αυτό το δεν τα έχει ανάγκη κτλ. τα ακούω βερεσέ. Αν δεν τα έχεις ανάγκη δεν πουλάς. Το πόσο ανάγκη τα έχεις είναι άλλη κουβέντα. Εγώ πχ δεν μένω στο σπίτι που αγόρασα αντί αυτού, λόγω δουλειάς, ωστόσο δεν το πουλάω γιατί δεν το έχω ανάγκη. Το να πω το πουλάω €300.000 είναι άνευ ουσίας, όταν δεν θα βρεθεί κανείς να το αγοράσει.

EDIT: Τώρα μπαίνουμε σε περιπτωσιολογία, αλλά όπως σου είπα ο πωλητής ήταν (είναι) εργολάβος οικοδομών. Από το 2013 έχει τις ίδιες 2 πολυκατοικίες που πουλάει κάποια διαμερίσματα (ένα αυτό που παζάρευα) και μια ταμπέλα στο διπλανό ότι επίκειται ανέγερση νέας (από το 2013). Από αυτό αντιλαμβάνεσαι ότι έχει έλλειψη ρευστότητας και ότι πουλάει τα ίδια 3-4 διαμερίσματα από το 2013. Επίσης σήμερα πουλάει διαμερίσματα ως "καινούργια" που αποπερατώθηκαν το 2009 και έχει να ανταγωνιστεί στην αγορά διαμερίσματα καινούργια ουσιαστικά με νέες προδιαγραφές θερμομόνωσης και ποιότητας υλικών (νέος ΚΕΝΑΚ από το 2018-2019 (;;;) ) που στη Β. Ελλάδα που βρίσκονται οι εν λόγω οικοδομές έχει πολύ μεγάλη σημασία . Αυτά για το κατά πόσο βγήκε κερδισμένος ή όχι,

Επεξ/σία από panostza
  • Like 5
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το Bloomberg είναι ένα σάπιο site που εξυπηρετεί συμφέροντα, προφανως θα γουσταραν να πέσουν οι τιμές σε επίπεδα 2015 να έρθουν να αγοράσουν τσάμπα. Είναι οι ίδιοι που ανεβάζουν ειδήσεις όπως πως η κλιματική "αλλαγή" θα καταστρέψει το μεσογειακό τουρισμό, που διαψευστηκε φέτος το καλοκαίρι (γιατι είναι τελείως διαφορετικά να είσαι σε παραθαλάσσιο μέρος όταν εχει τις υψηλές θερμοκρασίες) - αντίθετα επιμηκυνθηκε η σεζόν μέχρι μέσα Νοεμβρίου (!).

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...