kirileman Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 12/5/2023 στις 9:25 ΜΜ, snot είπε Πήρε το μάτι μου αυτό https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/111030/akinita-choris-antagonistes-i-elliniki-chrysi-viza-erchetai-kyma-kinezon/ Αν καταργήσει το πρόγραμμα Ισπανία / Πορτογαλία νομίζω πως όντως θα πιέσει τις τιμές προς τα πάνω εδώ "Αύξηση των αιτήσεων για Χρυσή Βίζα ακόμα και πάνω από 50% εκτιμάται ότι θα φέρει για την Ελλάδα η απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης να δώσει τέλος στο αντίστοιχο δικό της πρόγραμμα." Έτσι θα είμαι σε λίγο. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2023 από kirileman
Dinos1973 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, snot είπε Οκ να ανταγωνίζεσαι ξένους αλλά με ίσους όρους. Επιτρέπεται στον Κινέζο που δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα να αγοράσει ακίνητο στην Ελλάδα και μαζί με αυτό παίρνει και δωράκι άδεια παραμονής. Εμείς άραγε μπορούμε να αγοράσουμε ακίνητο στην Κίνα; Χλωμό. Ειδικά αυτό με την golden visa ποτέ δεν το χώνεψα, το να δίνεις άδεια παραμονής με τέτοιο κριτήριο το βρίσκω απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό. Ουσιαστικά έμμεσα "πουλάμε" άδειες παραμονής, κάτι που δεν θα έπρεπε να αγοράζεται με χρήμα. Τα παραπονα μας θα πρεπει να τα κανουμε στις εκαστοτε κυβερνησεις που δεν εχουν ανεβασει το ΑΕΠ τις χωρας για να μπορει και ο μεσος Ελληνας να πληρωνει τις τιμες που ζητανε..... φανταζομαι ο μεσος Κυπριος που και εκει υπαρχει η golden visa δεν εχει τετοια θεματα! 1
nzeppos Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Και πως να ανέβει το ΑΕΠ όταν οι εκάστοτε κυβερνήσεις βαφτίζουν επενδύσεις το τρόπον τινά πούλημα όσο-όσο σε Κινέζους και άλλους, βαφτίζουν εκτόξευση της αγοράς τις νέες προσλήψεις σερβιτόρων και λοιπών εποχιακών επαγγελμάτων και βαφτίζουν ελάττωση της ανεργίας το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού έχει μεταναστεύσει. Και όλα αυτά παραδοσιακά να παρουσιάζονται ως επιτυχία του εκάστοτε υπουργού και μόνο, ενώ οι... άλλοι οι αντίπαλοι το μόνο που έκαναν ήταν να καταστρέψουν τον τόπο. Τα είπε ωραία το Greekonomics στο τελευταίο του βίντεο στο Youtube. 5
andreaspA Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 6 ώρες πριν, snot είπε Οκ να ανταγωνίζεσαι ξένους αλλά με ίσους όρους. Επιτρέπεται στον Κινέζο που δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα να αγοράσει ακίνητο στην Ελλάδα και μαζί με αυτό παίρνει και δωράκι άδεια παραμονής. Εμείς άραγε μπορούμε να αγοράσουμε ακίνητο στην Κίνα; Χλωμό. Ειδικά αυτό με την golden visa ποτέ δεν το χώνεψα, το να δίνεις άδεια παραμονής με τέτοιο κριτήριο το βρίσκω απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό. Ουσιαστικά έμμεσα "πουλάμε" άδειες παραμονής, κάτι που δεν θα έπρεπε να αγοράζεται με χρήμα. Και φυσικα μπορεις να αγορασεις ακινητο στην Κινα. Αν ενδιαφερεσαι, ενημερωσε με να σε φερω σε επαφη. Και ακριβως αυτο κανουμε. Πουλαμε αδειες παραμονης στην ΕΕ. Απο εκει που μονο διναμε λεφτα στους κινεζους, αγοραζοντας οτιδηποτε παραγουν, πια αγοραζουν και αυτοι κατι απο εμας. Δεν αντιλαμβανομαι τι μεμπτο εχει αυτο. Δεν σου φταινε οι κινεζοι για την ακριβεια (συμφωνα με την τσεπη σας) των σπιτιων. Φταινε οι οικοπεδουχοι και το κοστος κατασκευης. 1.20€ το σιδερο σημερα. 100€/μ3 το c20/25 στην βαρέλα (+ πρεσα) 0,23 το χαλκιδος το 12ωπο Πριν 3 χρονια ειχαν αντιστοιχα 0,65€ τα σιδερα, 60€ το μπετό και 0,11€ το τουβλο. 1
snot Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Τα παραπονα μας θα πρεπει να τα κανουμε στις εκαστοτε κυβερνησεις που δεν εχουν ανεβασει το ΑΕΠ τις χωρας για να μπορει και ο μεσος Ελληνας να πληρωνει τις τιμες που ζητανε..... φανταζομαι ο μεσος Κυπριος που και εκει υπαρχει η golden visa δεν εχει τετοια θεματα! Δεν έχει να κάνει με το ΑΕΠ ή αν την παλεύει ο μέσος Έλληνας. Αν το σκεφτείς με καθαρά οικονομικούς όρους, το πρόγραμμα φέρνει προς το παρών λεφτά στην χώρα. Μπορεί να έχει κάποιες αρνητικές συνέπειες σε μερικούς αλλά στο ευρύτερο σύνολο κάνει καλό, προς το παρών. Το πρόβλημα είναι αλλού. Πρακτικά πουλάμε άδειες διαμονής, κάτι που δεν θα έπρεπε να ήταν εμπορεύσιμο. Στην Κύπρο που αναφέρεις έκαναν χειρότερα, στην πράξη πούλαγαν διαβατήρια... Νομίζω πως σταμάτησε το πρόγραμμα όταν στην ΕΕ κατάλαβαν ότι το πρόγραμμα το εκμεταλεύονταν οι Ρώσοι 4 λεπτά πριν, andreaspA είπε Και φυσικα μπορεις να αγορασεις ακινητο στην Κινα. Αν ενδιαφερεσαι, ενημερωσε με να σε φερω σε επαφη. Πόσο σίγουρος είσαι για αυτό; Έχω πάει τουλάχιστον 8 φορές στην Κίνα και έχω επαφή με αρκετούς Κινέζους. Όταν ρώτησα -από περιέργια- χρειαζόσουν άδεια παραμονής. Προφανώς και δεν με ενδιαφέρει καθόλου να αγοράσω ακίνητο στην Κίνα. Απλά το αναφέρω γιατί ναι μεν ανταγωνίζεσαι σήμερα Κινέζους αλλά όχι με ίσους όρους. Εμείς τους δίνουμε κίνητρο να έρθουν να αγοράσουν. Εμείς τί κίνητρο έχουμε να αγοράσουμε εκεί; Αν τελικά μπορούμε γιατί αμφιβάλλω. 1
andreaspA Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, snot είπε Πόσο σίγουρος είσαι για αυτό; Έχω πάει τουλάχιστον 8 φορές στην Κίνα και έχω επαφή με αρκετούς Κινέζους. Όταν ρώτησα -από περιέργια- χρειαζόσουν άδεια παραμονής. Προφανώς και δεν με ενδιαφέρει καθόλου να αγοράσω ακίνητο στην Κίνα. Απλά το αναφέρω γιατί ναι μεν ανταγωνίζεσαι σήμερα Κινέζους αλλά όχι με ίσους όρους. Εμείς τους δίνουμε κίνητρο να έρθουν να αγοράσουν. Εμείς τί κίνητρο έχουμε να αγοράσουμε εκεί; Αν τελικά μπορούμε γιατί αμφιβάλλω. Με οση σιγουρια μπορει να εχω, ρωτωντας την φιλη μου Lin για το συγκεκριμενο θεμα. Κινεζα, μονιμη κατοικος ΕΕ. Περα απο αυτο, εμεις δεν εχουμε καποιο συγκεκριμενο κινητρο να επενδυσουμε ΚΑΙ ΑΛΛΑ λεφτα στην Κινα. Και αυτος ειναι ο σκοπος. Να παρουμε τα λεφτα τους. οχι να τους δωσουμε περισσοτερα.
snot Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 12 λεπτά πριν, andreaspA είπε Με οση σιγουρια μπορει να εχω, ρωτωντας την φιλη μου Lin για το συγκεκριμενο θεμα. Κινεζα, μονιμη κατοικος ΕΕ. Περα απο αυτο, εμεις δεν εχουμε καποιο συγκεκριμενο κινητρο να επενδυσουμε ΚΑΙ ΑΛΛΑ λεφτα στην Κινα. Και αυτος ειναι ο σκοπος. Να παρουμε τα λεφτα τους. οχι να τους δωσουμε περισσοτερα. Το θεωρητικά μπορείς, με την πράξη απέχει πολύ. Άλλα σου είπε η Lin, άλλα μου έχει πει ο Ruan, ο Yang και πάει λέγοντας και άλλα βγάζει το 1ο αποτέλεσμα στο google. Επειδή πραγματικά δεν ξέρω αν μπορούμε το σταματάω εδώ, αν και το βρίσκω εξαιρετικά χλωμό. Αυτή την στιγμή παίρνουμε τα λεφτά τους με την golden visa ναι. Αν μετά από x χρόνια μας πουλήσουν πίσω ό,τι αγόρασαν σε υπερδιπλάσια τιμή όμως, ποιος θα έχει βγει κερδισμένος τελικά;
andreaspA Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 48 λεπτά πριν, snot είπε Το θεωρητικά μπορείς, με την πράξη απέχει πολύ. Άλλα σου είπε η Lin, άλλα μου έχει πει ο Ruan, ο Yang και πάει λέγοντας και άλλα βγάζει το 1ο αποτέλεσμα στο google. Επειδή πραγματικά δεν ξέρω αν μπορούμε το σταματάω εδώ, αν και το βρίσκω εξαιρετικά χλωμό. Αυτή την στιγμή παίρνουμε τα λεφτά τους με την golden visa ναι. Αν μετά από x χρόνια μας πουλήσουν πίσω ό,τι αγόρασαν σε υπερδιπλάσια τιμή όμως, ποιος θα έχει βγει κερδισμένος τελικά; ας μην τα παρουμε μετα απο χρονια. Αλλα δυσκολο να τα πουλησουν, γιατι απλα θα χασουν την Golden Visa. Το σιγουρο ειναι οτι βρηκαμε κατι που θελουν να αγορασουν απο εμας. Μεχρι σημερα απλα αγοραζουμε απο αυτούς.
haris_216 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Πείτε με ρομαντικό, ονειροπόλο ή απλά ηλίθιο, αλλά κι εγώ συμφωνώ με τον φίλο παραπάνω ότι άδεια διαμονής, διαβατήριο ή ότι άλλο σχετικό δεν θα έπρεπε να θεωρείται ως "προϊόν" προς πώληση ή ενοικίαση. Τουλάχιστον από τα νόμιμα κανάλια Βέβαια θα μου πει κάποιος ότι έχουμε καπιταλισμό και άρα.... Ε, λέω και καμιά μ....ία να περάσει η ώρα 3
GREGORYMO Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Πείτε με ρομαντικό, ονειροπόλο ή απλά ηλίθιο, αλλά κι εγώ συμφωνώ με τον φίλο παραπάνω ότι άδεια διαμονής, διαβατήριο ή ότι άλλο σχετικό δεν θα έπρεπε να θεωρείται ως "προϊόν" προς πώληση ή ενοικίαση. Τουλάχιστον από τα νόμιμα κανάλια Βέβαια θα μου πει κάποιος ότι έχουμε καπιταλισμό και άρα.... Ε, λέω και καμιά μ....ία να περάσει η ώρα Πολλά κράτη το κάνουν. Ακόμα και το Μονακό 1
Αντώνης Τ. Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Αφήνω αυτό εδώ, είναι άξιο απορίας ποιοι κυκλοφορούν αυτό το χρήμα. Μέχρι πότε; τι θα γίνει η αγορά όταν αυτό πια ελαττωθεί; Θα ελαττωθεί άραγε; Σε μια χώρα με χαμηλό κατά κεφαλήν, που σύμφωνα με καποιους ο κόσμος πεινάει, πως κινούνται τα νήματα στην αγορά; https://www.ot.gr/2023/05/16/epixeiriseis/trapezes/akinita-mono-2-stis-10-katoikies-agorazontai-me-stegastiko-daneio/ Προσωπική άποψη: είναι κακή εποχή να αγοράσει κανείς. Όλοι οι παραγοντες κακοί. Πανάκριβος ο δανεισμός, οι πωλητές/ιδιοκτητες έχουν ξεσαλωσει κ βγάζουν τα σπασμένα της χαμένης δεκαετίας. Τα κατασκευαστικά κόστη υψηλά, ίσως περισσότερο κ απ' οτι δικαιολογεί ο πληθωρισμός. Όποιος δεν έχει μπει στη διαδικασία μέχρι πριν 2 χρόνια ίσως τώρα πρέπει να κάτσει στα αυγά του κ να ελπίζει ότι κάποια μέρα θα τελειώσει το μαύρο χρήμα. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν κύκλοι, ο κύκλος που κατέστρεψε τον κλάδο επί μία δεκαετία έκλεισε, οι κατασκευές τωρα ρολαρουν, οι υπεραξίες αυξάνονται. Το πότε θα ξεκινήσει ο επόμενος καθοδικος μόνο μάγος θα μας το πει.
st2 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Είναι κακός ο καιρός να αγοράσει κανείς αλλά δεν φαίνεται ότι θα φτιάξει... Ούτε ο μισθός θα ανέβει έτσι ώστε να πιάσεις τις τιμές των ακινήτων Αλλά και ούτε οι τιμές των ακινήτων θα πέσουν για να βρουν τα επίπεδα που κινούνται οι μισθοί Ο προηγούμενος κύκλος κράτησε 1995 ως 2010 Αν πούμε ότι αυτός ξεκίνησε 2019 πάμε 2035 Επεξ/σία 16 Μαΐου 2023 από st2
PSYHAS Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 "Μαύρο" ζεστό χρήμα, δεν πεθαίνει ποτέ. Όμως, θεωρώ, ότι αν υπάρχει συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια, η οικονομία δε θα αντέξει. Αν και κάποιοι γνωστοί από τράπεζες, μου λένε ότι έτσι κι αλλιώς, σε λίγους μήνες θα υπάρξει πρόβλημα στην αγορά. Ίσως για αυτό και οι εργολάβοι - οικοπεδούχοι - ιδιοκτήτες, θέλουν να κρατησουν ψηλά τις τιμές για το επόμενο διάστημα, γιατί κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα ρθει η ύφεση, ακόμα είμαστε σε φάση ευδαιμονίας! Όσοι έχουν παραπανίσια, κάνουν επένδυση, αφού τώρα τα έχουν και τα ακίνητα πάντα είναι επένδυση, ενώ όσοι χρειάζονται δάνεια, θα πρέπει να πάρουν το ρίσκο της πιθανής σημαντικής αύξησης των επιτοκίων, στο όχι πολύ μακρινό μέλλον.
st2 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Το 2032 είναι το έτος κλειδί για την ελληνική οικονομία Μέχρι τότε πέρα από εξωγενείς παράγοντες τα πράγματα θα πηγαίνουν λίγο στον αυτόματο Και πάλι θα τα κάνουμε μαντάρα Αντί να ρίξουμε χρήμα σε έρευνα για νέα προϊόντα εμείς θα ρίχνουμε χρήμα σε οικοδομές και ακίνητα για τουρισμό (airbnb και ξενοδοχεία) 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα