Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αγορα εγω θεωρω πως ,περα απο οτι συζητιεται συχνα, θα αποσυμφοριστει πολυ απο δομες συγκοινωνιας γιατι υπαρχουν πολλες περιοχες στην ελλαδα που εχουν μικρη αποσταση απο κεντρα πολεων αλλα λογω κακου χρονου μετακινησης ειναι απαξιωμενα.

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chrisxkar είπε

Εαν δεκα ατομα ψαχνουν για σπιτι και οι 4 αποφασισουν να συγκατοικησουν μειωνει την ζητηση κατα 20% γιατι πλεον ψαχνουν 8 σπιτια.Απλα μαθηματικα ειναι

Κάτι ξέρουν οι Πακιστανοί που μένουν 20-20. Εμείς είμαστε ζωάδια.

2 ώρες πριν, snot είπε

Και εγώ έτσι το σκέφτομαι. Γιατί όμως η συγκατοίκηση χρησιμοποιείται ευρέως ως επιχείρημα ότι οι τιμές θα ανέβουν;

2 ώρες πριν, chrisxkar είπε

Πρωτη φορα το ακουω η προταση ως εχει ειναι λαθος στο 100% δεν εχει καμια λογικη απο πισω της να την υποστηριξει.Εκτος και αν εννοουν οτι θα ανεβουν τα δυαρια γιατι πριν ο κοσμος εψαχνε ενα υπνοδωματιο ενω τωρα θα ψαχνουν παραπανω αλλα και παλι δεν νομιζω να ειναι 100% αληθεια

Είναι η λογική του ταρίφα. Αν πάρει δεύτερο (και τρίτο) πελάτη που πάει στον προορισμό του πρώτου, θα ζητήσει και απ' τους τρεις.

Ακολούθως και ο πανέξυπνος ιδιοκτήτης θα σκεφτεί ότι για κάτσε, αυτοί θα τα μοιράζονται, οπότε δε θα πουν όχι σε μια αύξηση αφού πάλι πιο οικονομικά θα τους βγαίνει απ' το να νοικιάζουν μόνοι τους.

Δεν έχετε καταλάβει πόσο έξυπνος είναι ο νεοέλληνας. Γι' αυτό δε βλέπετε τη λογική πίσω από αυτό.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kirileman είπε

Έλα ντε. Και εγώ δε βρίσκω πολλά από τα τελευταία που έχω πουλήσει. Οπότε μάλλον όχι.

Παρατηρησα πως πατωντας 2 φορες στο Tab της ημερομηνιας συμβολαιου, το διορθωνει, βάζοντας τα νεότερα πρώτα. 

Δημοσ.
16 minutes ago, phanispal said:

Κάτι ξέρουν οι Πακιστανοί που μένουν 20-20. Εμείς είμαστε ζωάδια.

Είναι η λογική του ταρίφα. Αν πάρει δεύτερο (και τρίτο) πελάτη που πάει στον προορισμό του πρώτου, θα ζητήσει και απ' τους τρεις.

Ακολούθως και ο πανέξυπνος ιδιοκτήτης θα σκεφτεί ότι για κάτσε, αυτοί θα τα μοιράζονται, οπότε δε θα πουν όχι σε μια αύξηση αφού πάλι πιο οικονομικά θα τους βγαίνει απ' το να νοικιάζουν μόνοι τους.

Δεν έχετε καταλάβει πόσο έξυπνος είναι ο νεοέλληνας. Γι' αυτό δε βλέπετε τη λογική πίσω από αυτό.

Τα έχεις μπερδέψει λιγάκι, αυτό που περιγράφεις μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης κάνει μετατροπές στο διαμέρισμα και νοικιάσει σε 2 ή και παραπάνω - συνήθως άγωστα μεταξύ τους - άτομα από ένα δωμάτιο τα οποία θα έχουν κοινόχρηστη κουζίνα, μπάνιο κτλ, σε αυτή τη περίπτωση εννοείται ότι συνολικά θα πάρει παραπάνω από όσο θα νοίκιαζε το σπίτι σε έναν χωρίς να κάνει κανένα απολύτως έξοδο.

Εμείς εδώ όμως μιλάμε για συγκατοίκηση, 2 ή παραπάνω άτομα θα μισθώσουν μαζί ένα διαμέρισμα, καμία διαφορά για τον ιδιοκτήτη αν είναι συγκάτοικοι ή μέλη της ίδιας οικογένειας ας πούμε. Και εάν ο ιδιοκτήτης νομίσει πως θα πάρει παραπάνω όπως λες και ζητήσει ας πούμε 20% παραπάνω από όσο πιάνει, τότε απλά θα του μείνει κενό.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, melanouri είπε

Πιθανόν να ανεβάσουν τις τιμές σε κάποιες κατηγορίες όπως 3αρια+

Γιατί αυτή τη στιγμή 3άρια σπίτια υποαποδίδουν καθώς το αγοραστικό κοινό που μπορεί να στηρίξει 750+ ενοίκιο είναι μικρό. Μικρότερη ζήτηση, μικρότερη τιμή.

Σε περίπτωση συγκατοίκησης 3 ατόμων όμως 300/άτομο είναι μια χαρά, δηλαδή 900 για τον εκμισθωτή. 

Όσο κλάμα και να πέφτει από τους ενοικιαστές αυτό θα γίνει. Εκτός των άλλων με τον Μ.Ο. παιδιών ανά οικογένεια να είναι κάτω του 2 και διαρκώς να πέφτει, το τριάρι σπίτι τι ακριβώς να γίνει, 2 Υ/Δ + γραφείο; Υπάρχουν και άνθρωποι που θα το αξιοποιήσουν έτσι αλλά λίγοι. 

• Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Γιατί αυτή τη στιγμή 3άρια σπίτια υποαποδίδουν καθώς το αγοραστικό κοινό που μπορεί να στηρίξει 750+ ενοίκιο είναι μικρό. Μικρότερη ζήτηση, μικρότερη τιμή.

Σε περίπτωση συγκατοίκησης 3 ατόμων όμως 300/άτομο είναι μια χαρά, δηλαδή 900 για τον εκμισθωτή. 

Όσο κλάμα και να πέφτει από τους ενοικιαστές αυτό θα γίνει. Εκτός των άλλων με τον Μ.Ο. παιδιών ανά οικογένεια να είναι κάτω του 2 και διαρκώς να πέφτει, το τριάρι σπίτι τι ακριβώς να γίνει, 2 Υ/Δ + γραφείο; Υπάρχουν και άνθρωποι που θα το αξιοποιήσουν έτσι αλλά λίγοι. 

συγνωμη που ειδατε αγαπητε την υποαποδωση ??? εγω βλεπω οτι οταν η golden visa παει 500κ τοτε ολα θα ερθουν πολυ πιο πανω απο τωρα ... τωρα δεν ανταγωνιζεσε ελληνες μονο για ενα σπιτη αλλα τον πλανητη ολοκληρο ...

υπαρχουν 100 μυρια κινεζοι αρχουσα ταξη .... αν περιμενετε πτωση τιμων λυπαμε παιδια ....

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Extacy156 είπε

Θα έρθω εγώ μόλις φύγει 😂. Αν έχει και παρκινγκ δίνω και 500. Τα ενοίκια 1 χρόνου μπροστά. 

Τώρα δίνω 500 για 60 τ.μ. στη Δάφνη αλλά τουλάχιστον είναι ανακαινισμένο το 2020. Επειδή ψάχνω κάτι παρεμφερές αλλά με πάρκινγκ με τις τιμες που βλέπω στις αγγελίες μάλλον είμαι και τυχερός 

Εχει parking με πυλωτη σε αποκλειστικό χωρο. :D

Δημοσ.
1 ώρα πριν, primeragt είπε

Τέσσερις εννοείς. Τα τριάρια είναι με 2υ/δ.

Θεσνικη vs Αθήνα...μετράμε αλλιώς πάνω, κατάλαβες τι λέω όμως

35 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

συγνωμη που ειδατε αγαπητε την υποαποδωση ??? εγω βλεπω οτι οταν η golden visa παει 500κ τοτε ολα θα ερθουν πολυ πιο πανω απο τωρα ... τωρα δεν ανταγωνιζεσε ελληνες μονο για ενα σπιτη αλλα τον πλανητη ολοκληρο ...

υπαρχουν 100 μυρια κινεζοι αρχουσα ταξη .... αν περιμενετε πτωση τιμων λυπαμε παιδια ....

Τι σχέση έχει η golden visa, δεν κατάλαβα. Μιλάω για το ενοίκιο ως ποσοστό της αξίας του ακινήτου. Αν για ένα τριάρι δώσω 200κ, ιδανικά θέλω ενοίκιο 1 χιλιάρικο, το οποίο στην τωρινή αγορά δεν μπορώ να το πάρω. Αν το σπίτι δεν το πλασάρω σε οικογένεια με δύο μισθούς αλλά σε 3 νεαρούς εργένηδες με 3 μισθούς, μπορώ.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Θεσνικη vs Αθήνα...μετράμε αλλιώς πάνω, κατάλαβες τι λέω όμως

Τι σχέση έχει η golden visa, δεν κατάλαβα. Μιλάω για το ενοίκιο ως ποσοστό της αξίας του ακινήτου. Αν για ένα τριάρι δώσω 200κ, ιδανικά θέλω ενοίκιο 1 χιλιάρικο, το οποίο στην τωρινή αγορά δεν μπορώ να το πάρω. Αν το σπίτι δεν το πλασάρω σε οικογένεια με δύο μισθούς αλλά σε 3 νεαρούς εργένηδες με 3 μισθούς, μπορώ.

κοιτα συνηθος ενα ακκινητο πωλειτε τα ενοικια του για 20 χρονια αντε 25 .... αυτος ειναι ο κανονας.

η κινεζοι που αγοραζουν σπιτισ τα κρατουν κλειστα και τα αφαιρουν απο την προσφορα

και αρα λιγοτερη προσφορα= μεγαλητερη ζητηση αρα αυξηση τιμων ... 1000αδες χρονια τωρα ετσι λειτουργει ο κοσμος .

ασε το rbnp που με 1 μηνα περιπου 30 ημερες ο αλλος βγαζει ενοικια 1 ετους οποτε προτιμα να το κραταει κλειστο να μην φθειρετε κιολας το ακινητο ....

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

κοιτα συνηθος ενα ακκινητο πωλειτε τα ενοικια του για 20 χρονια αντε 25 .... αυτος ειναι ο κανονας

να ενημερώσετε τους μεσίτες και τους εκτιμητές, μιας που κανένας πανελληνίως δεν θέτει τιμή ακινήτου με τον τρόπο που λέτε 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vs_skg είπε

να ενημερώσετε τους μεσίτες και τους εκτιμητές, μιας που κανένας πανελληνίως δεν θέτει τιμή ακινήτου με τον τρόπο που λέτε 

Στα επενδυτικά ακίνητα ουσιαστικά αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούμε (μέθοδος κεφαλοποίησης εισοδήματος). Μισθώματα 20 με 25 χρόνια σημαίνει 4 με 5% απόδοση το χρόνο.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, kirileman είπε

Στα επενδυτικά ακίνητα ουσιαστικά αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούμε (μέθοδος κεφαλοποίησης εισοδήματος). Μισθώματα 20 με 25 χρόνια σημαίνει 4 με 5% απόδοση το χρόνο.

Ευχαριστώ για την πληροφορία να ξέρω να μην έρθω σε σας, αν έτσι κάνετε εκτίμηση. Ακόμα και μόνο DC να μου έκανε κάποιος αν μου την έκανε με 4%-5%, και μάλιστα την τωρινή δεκαετία με όλη την αστάθεια που επικρατεί στην αγορά, πολύ θα γελούσα. 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, kirileman είπε

ετσι γινεται αλλα ειναι λαθος η λεξη "αποδοση". Το ακινητο σε 20 χρονια θα σου εχει δωσει τα λεφτα του αν μιλας για 5% και θα εχει αξια την ιδια με σημερα , ίσως και μεγαλυτερη.

ΚΑΝΕΙΣ δεν εχασε απο ακινητο και απο γη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...