fragma Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, winawer είπε Μια χαρά κατάλαβα. Ο μεσίτης κοιτάζει το δικό του συμφέρον. Πώληση στην κατάλληλη για αυτόν τιμή. Αλίμονο αν τον έπιανε ο πόνος να προστατέψει τα συμφέροντα των αγοραστών. Προσωπικά έχω πετύχει μόνο έναν μεσίτη που μου συμπεριφέρθηκε με σεβασμό. Όλοι οι άλλοι έκαναν το μαύρο άσπρο Το συμφέρον του μεσίτη είναι το συμφέρον αυτού που εκπροσωπεί. Αν εσυ πχ θελεις να αγοράσεις ένα σπίτι με 150 χιλιάρικα, θα ψαξει για αυτό και θα πιέσει προς αυτή την τιμή. Το αντίθετο θα κάνει ο μεσίτης του πωλητή. Γιατί να είναι "καλός" ο μεσίτης οταν κάνει αυτό που σε συμφέρει, και "κακός" οταν βρίσκεται στην απέναντι πλευρά; Δεν καταλαβαινεις οτι ειναι παραλογος αυτός ο τρόπος σκέψης; Μια δουλειά ειναι απλα.
winawer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, pictorino είπε Για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν επαγγελματίες που να σκέφτονται τον αντίκτυπο στην αγορά του τομέα τους; Προφανώς και υπάρχουν. Αυτοί που δεν τους νοιάζει το γρήγορο και εφήμερο κέρδος και προσπαθούν να διασφαλίσουν μια βιωσιμότητα στην αγορά για να συνεχιστεί να κινείται η αγορά. Το δίλημμα είναι μεγαλύτερο κερδος και εφήμερο vs μικρότερου και μακροχρόνιου
pictorino Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, winawer είπε Προφανώς και υπάρχουν. Αυτοί που δεν τους νοιάζει το γρήγορο και εφήμερο κέρδος και προσπαθούν να διασφαλίσουν μια βιωσιμότητα στην αγορά για να συνεχιστεί να κινείται η αγορά. Το δίλημμα είναι μεγαλύτερο κερδος και εφήμερο vs μικρότερου και μακροχρόνιου Εντάξει, προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις σε όλους τους κλάδους αλλά η συντριπτική πλειοψηφία ψάχνει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος και όχι την βιωσιμότητα της αγοράς.
winawer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, pictorino είπε Εντάξει, προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις σε όλους τους κλάδους αλλά η συντριπτική πλειοψηφία ψάχνει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος και όχι την βιωσιμότητα της αγοράς. Κακώς γίνεται αυτό και ας είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Αυτό λέω 14 λεπτά πριν, fragma είπε Το συμφέρον του μεσίτη είναι το συμφέρον αυτού που εκπροσωπεί. Αν εσυ πχ θελεις να αγοράσεις ένα σπίτι με 150 χιλιάρικα, θα ψαξει για αυτό και θα πιέσει προς αυτή την τιμή. Το αντίθετο θα κάνει ο μεσίτης του πωλητή. Γιατί να είναι "καλός" ο μεσίτης οταν κάνει αυτό που σε συμφέρει, και "κακός" οταν βρίσκεται στην απέναντι πλευρά; Δεν καταλαβαινεις οτι ειναι παραλογος αυτός ο τρόπος σκέψης; Μια δουλειά ειναι απλα. Ο μεσίτης εκπροσωπεί το συμφέρον του και τίποτα άλλο. Εξ ου και το γεγονός ότι μπαίνουν σε αγγελίες ανεξάρτητων και προσπαθούν να τις αναλάβουν. Γτ το κάνουν αυτό; Γιατί νοιάζονται για το καλό του πωλητή η για το συμφέρον τους;
fragma Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, winawer είπε Κακώς γίνεται αυτό και ας είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Αυτό λέω Ο μεσίτης εκπροσωπεί το συμφέρον του και τίποτα άλλο. Εξ ου και το γεγονός ότι μπαίνουν σε αγγελίες ανεξάρτητων και προσπαθούν να τις αναλάβουν. Γτ το κάνουν αυτό; Γιατί νοιάζονται για το καλό του πωλητή η για το συμφέρον τους; Ξέρεις καποιο μεσίτη που απείλησε με όπλο για να αναλάβει την εκπροσώπηση κάποιου; Εγω οσους ξέρω τους δίνουν εντολή οι ενδιαφερόμενοι, αρα προφανώς δεν καταφέρνουν να το κάνουν μόνοι τους. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από fragma
basilis_k6 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, fragma είπε Απολαυστικό και με ανατροπές, αλλά θα σου πρότεινα αυτά τα ωραία να τα γράφεις στην ομάδα "Φίλοι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν", οχι εδώ που μπαίνουν επαγγελματίες που ασχολούνται ολη τους την ζωή με αυτό. Η τιμή είναι εξαιρετική για την περιοχή αν είναι και ανακαινισμένο, αλλά επειδη ειναι υποπτα χαμηλή βάλε μηχανικό να κάνει έλεγχο σε αδεια και σχέδια μηπως υπάρχει αυθαίρετη προσθήκη ή επέκταση. Επίσης για τις θέσεις στην πυλωτή ζήτα συμφωνητικό ή συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας που να ορίζει οτι εχουν αποκλειστική χρήση για το συγκεκριμένο διαμέρισμα, αλλιως δεν εχεις καμία κατοχυρωση οτι σου ανηκουν, γιατί ο χώρος στην πυλωτή θεωρείται κοινόχρηστος. τρολλαρουμε η οντως καποιος δινει 160κ για σπιτι του 80 και μάλιστα στο παγκρατι? 1
fragma Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε τρολλαρουμε η οντως καποιος δινει 160κ για σπιτι του 80 και μάλιστα στο παγκρατι? Εντάξει εδωμέσα ποτέ δεν ξέρεις γιατί λέγονται και παραμύθια αλλά δεν το αποκλείω. Με λίγη τύχη βρίσκεις περιπτώσεις. Και εγω ειχα αγοράσει ενα διαμέρισμα στο 50% της αξίας του απο επιχειρηματία που προφανώς για φορολογικούς λόγους ή χρέη, βιαζόταν να ξεφορτωθεί κάποια ακίνητα.
winawer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, fragma είπε Εντάξει εδωμέσα ποτέ δεν ξέρεις γιατί λέγονται και παραμύθια αλλά δεν το αποκλείω. Με λίγη τύχη βρίσκεις περιπτώσεις. Και εγω ειχα αγοράσει ενα διαμέρισμα στο 50% της αξίας του απο επιχειρηματία που προφανώς για φορολογικούς λόγους ή χρέη, βιαζόταν να ξεφορτωθεί κάποια ακίνητα. Ευτυχώς που δεν παρενέβη μεσίτης να σώσει τον επιχειρηματία
kimimaro_ Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, fragma είπε Εντάξει εδωμέσα ποτέ δεν ξέρεις γιατί λέγονται και παραμύθια αλλά δεν το αποκλείω. Με λίγη τύχη βρίσκεις περιπτώσεις. Και εγω ειχα αγοράσει ενα διαμέρισμα στο 50% της αξίας του απο επιχειρηματία που προφανώς για φορολογικούς λόγους ή χρέη, βιαζόταν να ξεφορτωθεί κάποια ακίνητα. Μάγκες έχω χάσει την μπάλα. Το θεωρούμε ευκαιρία 160κ για σπίτι 42 ετών στο Παγκράτι; Γιατί εμένα μου φαίνεται γδάρσιμο κανονικό 1
winawer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, kimimaro_ είπε Μάγκες έχω χάσει την μπάλα. Το θεωρούμε ευκαιρία 160κ για σπίτι 42 ετών στο Παγκράτι; Γιατί εμένα μου φαίνεται γδάρσιμο κανονικό Για εμενα είναι γδάρσιμο. Για τη σημερινή παραφουσκωμένη αγορά είναι απλά ΟΚ. Δεν πιστευω ότι θα βρεις εύκολα κατι φθηνότερο
fragma Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, kimimaro_ είπε Μάγκες έχω χάσει την μπάλα. Το θεωρούμε ευκαιρία 160κ για σπίτι 42 ετών στο Παγκράτι; Γιατί εμένα μου φαίνεται γδάρσιμο κανονικό Προφανώς δεν εχεις ιδέα τι παίζει στην αγορά. Βρες μου αν μπορείς ανακαινισμένο διαμέρισμα του 1980 στον 3ο ορόφο στο Παγκράτι σε πολυκατοικία με πυλωτή και αποκλειστική χρήση 2 θεσεων σταθμευσης με 160Κ και γδέρνομαι επιτόπου. Μη με λυπηθείς. 14 λεπτά πριν, winawer είπε Ευτυχώς που δεν παρενέβη μεσίτης να σώσει τον επιχειρηματία Λες να μην το ήξερε; Βιαζόταν προφανώς για να το γλιτώσει απο κατάσχεση. Αν ακούσω οτι ειμαι καθίκης επειδη το στέρησα απο καποια τράπεζα, ομολογώ οτι θα τα έχω ακούσει όλα απο τους ηθικολόγους του ινσόμνια
phanispal Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, kimimaro_ είπε Μάγκες έχω χάσει την μπάλα. Το θεωρούμε ευκαιρία 160κ για σπίτι 42 ετών στο Παγκράτι; Γιατί εμένα μου φαίνεται γδάρσιμο κανονικό Όπως έχουν γράψει πολλάκις κάποιοι εδώ, αυτές είναι οι φυσιολογικές (και ελάχιστες μάλιστα) τιμές, και η αγορά επιτέλους άρχισε να έρχεται στα ίσια της. Το ότι αυτοί που τα λένε είναι ιδιοκτήτες και επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται ακίνητα, είναι εντελώς τυχαία σύμπτωση.
fragma Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, phanispal είπε Όπως έχουν γράψει πολλάκις κάποιοι εδώ, αυτές είναι οι φυσιολογικές (και ελάχιστες μάλιστα) τιμές, και η αγορά επιτέλους άρχισε να έρχεται στα ίσια της. Το ότι αυτοί που τα λένε είναι ιδιοκτήτες και επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται ακίνητα, είναι εντελώς τυχαία σύμπτωση. Ναι, με την διαφορά οτι αυτά τα περι πτωσης των ακινητων τα ακούς ΜΟΝΟ στο ινσόμνια, και ΜΟΝΟ απο συγκεκριμένα άτομα, που εχουν 2 και 3 προφίλ. 1700 ευρώ/τμ στο Παγκράτι σε ανακαινισμένο διαμέρισμα του 80 στον 3ο ορόφο σε πολυκατοικία με πυλωτη και 2 θεσεις στάθμευσης, υπαρχει μονο στον φανταστικό κόσμο του Ινσόμνια. Στον πραγματικό κόσμο εχει 3000 /τμ. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από fragma
katsapoli Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Dinos1973 είπε 43 ετων σπιτι με δανειο περιπου 20 ετων οταν το ξεχρεώσεις θα ειναι 63 ετων το σπιτι........ μαλιστα! Καλά θα πάει αυτό
kirileman Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 25 λεπτά πριν, fragma είπε Ναι, με την διαφορά οτι αυτά τα περι πτωσης των ακινητων τα ακούς ΜΟΝΟ στο ινσόμνια, και ΜΟΝΟ απο συγκεκριμένα άτομα, που εχουν 2 και 3 προφίλ. 1700 ευρώ/τμ στο Παγκράτι σε ανακαινισμένο διαμέρισμα του 80 στον 3ο ορόφο σε πολυκατοικία με πυλωτη και 2 θεσεις στάθμευσης, υπαρχει μονο στον φανταστικό κόσμο του Ινσόμνια. Στον πραγματικό κόσμο εχει 3000 /τμ. Λογικά είναι οι ίδιοι που βλέπουν στο Τικ Τοκ μη ανακαινισμένο διαμέρισμα 150τμ του 1980 Μουσών και Τερψιχόρης στο Παλαιό Φάληρο και με ζητούμενη πχ 300.000 και γράφουν: 300.000 ευρώ 40 ετών σπίτι; Με 80.000 το παίρνω τώρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα