Dinos1973 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Tεράστιο θέμα η αναζήτηση ακινήτου. Εμείς στη Θεσσαλονίκη ψάχναμε ενεργά επί 1.5 χρόνο, είχαμε δει σχεδόν όλους τους μεσίτες της πόλης. Με το μικρό μου μιλούσαν στο τηλέφωνο από την οικειότητα της συνεχούς επικοινωνίας που είχαμε. Σε μια περίεργη ανατροπή κατάφερα ΕΥΤΥΧΩΣ και βρήκα ακίνητο από ιδιώτη απευθείας, πριν προλάβουν να τον πιάσουν οι μεσίτες. Οι εντυπώσεις μου είναι οι χειρότερες, με ελάχιστες εξαιρέσεις σοβαρών επαγγελματιών. Δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό είναι...άστα να πάνε. Στην χωρα τις λαμογιας περιμενεις οι μεσιτες να ειναι εξαιρεση ;
m3ltd0wn Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, kirileman είπε 5 χρόνια ψάχνεις σπίτι; Πόσα έχεις δει από κοντά; Σε αυτό το διάστημα χοντρικά υπολογίζω καμία 50αρια. Αγγελίες χωρίς να δω από κοντά έχουμε αναλύσει 1000αδες...
DrFreeman Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 5 minutes ago, Dinos1973 said: Στην χωρα τις λαμογιας περιμενεις οι μεσιτες να ειναι εξαιρεση ; Δεν περίμενα τέτοιο ποσοστό. Αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές, αγένεια, ακόμη κι εξαπάτηση. Συμφωνούσαμε σε πράγματα που τα αλλάζαν μονομερώς, πληροφορίες ανακριβείς (για όροφο, έλεγχο ΥΑΣΒΕ, κλπ). Ούτε στον πυρήνα του Δημοσίου δεν είδα τέτοια έλλειψη επαγγελματισμού. 1
fragma Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Δεν περίμενα τέτοιο ποσοστό. Αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές, αγένεια, ακόμη κι εξαπάτηση. Συμφωνούσαμε σε πράγματα που τα αλλάζαν μονομερώς, πληροφορίες ανακριβείς (για όροφο, έλεγχο ΥΑΣΒΕ, κλπ). Ούτε στον πυρήνα του Δημοσίου δεν είδα τέτοια έλλειψη επαγγελματισμού. Να απευθύνεστε σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία που εγγυώνται για τους συνεργάτες τους , οχι σε τυχαίους που παριστάνουν τους μεσίτες, πολλές φορές και χωρίς να έχουν άδεια. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν αρπακτικά και παρείσακτοι. Και εγω ως πολιτικός μηχανικός ξέρω καποιους τύπους που παριστάνουν τους εργολάβους και λενε στους ενδιαφερόμενους "μην πάς σε μηχανικό ή σε κατασκευαστική, θα στο φτιάξω εγω με τα μισά λεφτα", και μετά μου ερχονται κλαίγοντας και μου λενε σωσε με τον πληρωσα και αφησε την οικοδομή στα μπετά. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από fragma
Dinos1973 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, fragma είπε Να απευθύνεστε σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία που εγγυώνται για τους συνεργάτες τους , οχι σε τυχαίους που παριστάνουν τους μεσίτες, πολλές φορές και χωρίς να έχουν άδεια. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν αρπακτικά και παρείσακτοι. Και εγω ως πολιτικός μηχανικός ξέρω καποιους τύπους που παριστάνουν τους εργολάβους και λενε στους ενδιαφερόμενους "μην πάς σε μηχανικό ή σε κατασκευαστική, θα στο φτιάξω εγω με τα μισά λεφτα", και μετά μου ερχονται κλαίγοντας και μου λενε σωσε με τον πληρωσα και αφησε την οικοδομή στα μπετά. "μεγαλα μεσιτικα γραφεια" .......... γελανε και οι κατσαριδες στους υπονομους. 1
dtk-386 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, fragma είπε Να απευθύνεστε σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία που εγγυώνται για τους συνεργάτες τους , οχι σε τυχαίους που παριστάνουν τους μεσίτες, πολλές φορές και χωρίς να έχουν άδεια. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν αρπακτικά και παρείσακτοι. Και εγω ως πολιτικός μηχανικός ξέρω καποιους τύπους που παριστάνουν τους εργολάβους και λενε στους ενδιαφερόμενους "μην πάς σε μηχανικό ή σε κατασκευαστική, θα στο φτιάξω εγω με τα μισά λεφτα", και μετά μου ερχονται κλαίγοντας και μου λενε σωσε με τον πληρωσα και αφησε την οικοδομή στα μπετά. πως να πάνε σε μεγάλα αν το σπίτι που τους ενδιαφέρει το έχει μόνο ο συγκεκριμένος ? (που είναι λαμόγιο)
winawer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, fragma είπε Οταν ζητάει την νόμιμη αμοιβή του είναι "νταβατζιλίκι". Όταν εγω θέλω να πουλήσω ένα σπίτι, βάζω αγγελία και με παίρνουν 1000 τηλέφωνα οι μεσίτες να τους το παραχωρήσω τότε καταλαβαίνεις πως λέγεται η αμοιβή τους. Οταν ομως η αναθεση γίνεται από την πλευρά του πωλητή τότε συμφωνούμε ότι θα πρέπει να πάρουν τα νόμιμα δλδ το ποσοστό επι της αξίας που αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοράς.
fragma Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, dtk-386 είπε πως να πάνε σε μεγάλα αν το σπίτι που τους ενδιαφέρει το έχει μόνο ο συγκεκριμένος ? (που είναι λαμόγιο) Και πάλι, μπορεί να κάνει ως μεσαζων την διαπραγμάτευση και τον ελεγχο ο μεσίτης που επιλέγεις. Στην χειροτερη περιπτωση θα εχεις πληρωσει λιγα περισσότερα μεσιτικά, στην καλυτερη θα εχεις γλιτωσει μια περιουσια ολοκληρη.
winawer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Να κάνω μια ερώτηση στους γνώστες τις αγοράς... Παγκράτι όροφοδιαμέρισμα 3ος όροφος 93τμ, 1980, με σχετική ανακαίνιση μπάνιο κουζίνα, αυτόνομη πετρελαίου, ηλιακός και 2 θέσεις πυλωτης (μπροστά - πίσω όμως) στα 165.000 πως σας φαίνεται; Ως ευκαιρία αγοράς αναφέρομαι... Μην δώσεις άλλες πληροφορίες. Μπαίνουν και μεσίτες στο site και θα βρουν το ακίνητο να του φουσκώσουν την τιμή.
fragma Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 4 hours ago, winawer said: Μην δώσεις άλλες πληροφορίες. Μπαίνουν και μεσίτες στο site και θα βρουν το ακίνητο να του φουσκώσουν την τιμή. Ο μεσίτης παιδιά βγάζει λεφτά απο την πώληση, οχι απο την αγγελία. Αν "τρομπαρει" οπως πιστευετε σε εξωπραγματικό επίπεδο, απλά δεν θα γίνει η πώληση.
winawer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 4 hours ago, fragma said: Ο μεσίτης παιδιά βγάζει λεφτά απο την πώληση, οχι απο την αγγελία. Αν "τρομπαρει" οπως πιστευετε σε εξωπραγματικό επίπεδο, απλά δεν θα γίνει η πώληση. Ευτυχώς που υπάρχεις και εσυ το ξεφτέρι που τα καταλαβαίνεις όλα. Διαβασε πιο πριν τον κυριλέ να δεις τι μέθοδο ακολουθούν. Δε μιλάμε για εξωπραγματικά επίπεδα αλλά γτ να πάρει κάποιος 5 αφού μπορεί να γίνει 7; 1
fragma Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, winawer είπε Ευτυχώς που υπάρχεις και εσυ το ξεφτέρι που τα καταλαβαίνεις όλα. Διαβασε πιο πριν τον κυριλέ να δεις τι μέθοδο ακολουθούν. Δε μιλάμε για εξωπραγματικά επίπεδα αλλά γτ να πάρει κάποιος 5 αφού μπορεί να γίνει 7; Εσύ πρέπει να το ξαναδιαβάσεις, γιατί δεν κατάλαβες. Και τα δύο μέρη πιέζουν, ο πωλητης για περισσοτερα, ο αγοραστης για λιγοτερα (διαπραγμάτευση λεγεται) και η τιμή που συμφωνούν είναι δικαιη και για τους δυο. Το να λετε ομως οτι ο μεσιτης "τρομπαρει" αβάσιμα είναι εντελώς λάθος, γιατί ο βασικός σκοπός του είναι να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.
kirileman Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, fragma είπε Να απευθύνεστε σε μεγάλα μεσιτικά Μπορεί να υπάρχει κώδικας δεοντολογίας και να πέφτουν μέχρι και αποβολές από τα μεγάλα γραφεία, όπου γίνεται και ένα στοιχειώδες quality control και ξέρεις ότι υπάρχει ένα τηλέφωνο να κάνεις την καταγγελία σου, αλλά δυστυχώς και εκεί είναι θέμα τύχης το πού θα πέσεις. 14 λεπτά πριν, winawer είπε Διαβασε πιο πριν τον κυριλέ να δεις τι μέθοδο ακολουθούν. Δε μιλάμε για εξωπραγματικά επίπεδα αλλά γτ να πάρει κάποιος 5 αφού μπορεί να γίνει 7; Εγώ στέλνω λευκά polo έξω από το σπίτι του πωλητή αν μου το παίζει δύσκολος στις προσφορές. Και άλλα κόλπα που έμαθα στη Μεντεγίν. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από kirileman
winawer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, fragma είπε Εσύ πρέπει να το ξαναδιαβάσεις, γιατί δεν κατάλαβες. Και τα δύο μέρη πιέζουν, ο πωλητης για περισσοτερα, ο αγοραστης για λιγοτερα (διαπραγμάτευση λεγεται) και η τιμή που συμφωνούν είναι δικαιη και για τους δυο. Το να λετε ομως οτι ο μεσιτης "τρομπαρει" αβάσιμα είναι εντελώς λάθος, γιατί ο βασικός σκοπός του είναι να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία. Μια χαρά κατάλαβα. Ο μεσίτης κοιτάζει το δικό του συμφέρον. Πώληση στην κατάλληλη για αυτόν τιμή. Αλίμονο αν τον έπιανε ο πόνος να προστατέψει τα συμφέροντα των αγοραστών. Προσωπικά έχω πετύχει μόνο έναν μεσίτη που μου συμπεριφέρθηκε με σεβασμό. Όλοι οι άλλοι έκαναν το μαύρο άσπρο
pictorino Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 17 ώρες πριν, winawer είπε Εδώ ακριβώς ξεκινά το πρόβλημα με τους μεσίτες. Για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν επαγγελματίες που να σκέφτονται τον αντίκτυπο στην αγορά του τομέα τους; 2 ώρες πριν, ougxar είπε Αν δεν ειστε σιγουροι οτι θα ειστε μια ζωη αθηνα μην αγοραζετε σπιτι με τρελο καπελο,στα ιδια λεφτα στην επαρχια βρισκεις σπιταρωνες Εξαρτάται από την περιοχή. Σε πολλά νησιά τα διαμερίσματα έχουν τιμές μιας μέσης περιοχής της Αθήνας τόσο για ενοικίαση όσο και για αγορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα