m3ltd0wn Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Να κάνω μια ερώτηση στους γνώστες τις αγοράς... Παγκράτι όροφοδιαμέρισμα 3ος όροφος 93τμ, 1980, με σχετική ανακαίνιση μπάνιο κουζίνα, αυτόνομη πετρελαίου, ηλιακός και 2 θέσεις πυλωτης (μπροστά - πίσω όμως) στα 165.000 πως σας φαίνεται; Ως ευκαιρία αγοράς αναφέρομαι...
fragma Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Agandaur είπε Πριν 4 περίπου χρόνια κοιτάγαμε μια μεζονέτα προς Σταμάτα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το "γελοίο" μεσίτη που με ένα υφακι χιλίων καρδιναλίων όταν του είπα ότι δε φτάνω το ποσό ανταλλάξαμε την εξής στιχομυθία. Μ: "Μπορούμε να μεριμνήσουμε να σας εγκρίνουν ένα υψηλό δάνειο" Α: "Αγαπητέ μου δεν παίρνω κανένα δάνειο. Το σπίτι είναι απούλητο 8 χρόνια. Θα ρίξει την τιμή ο ιδιοκτήτης κάποια στιγμή" Μ: "Όλη η αγορά δουλεύει με δάνεια να ξέρετε και λίγοι τα εξυπηρετούν σε ενδεχόμενη δανειακή κρίση το κράτος θα σώσει τις τράπεζες μην ανησυχείτε " Α: "Δεν θέλω να πάρω δάνειο σας ευχαριστώ " Το σπίτι πουλήθηκε μετά από 3 μήνες. Από κοντινό γείτονα έμαθα οτι ενώ ο ιδιοκτήτης ήθελε να ρίξει τη τιμή αυτό το υποκείμενο ο μεσίτης τον πίεζε να τη κρατήσει ψηλά γιατί τον έπεισε ότι αν η τιμές δεν πέφτουν κάποια στιγμή στο μέλλον θα βρεθεί κάποιος ενώ όταν κάποιος ρίχνει τη τιμή αυτό επηρεάζει όλη την αγορά και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πτωτική τάση τιμών. Το σπίτι πουλήθηκε με δάνειο. Το ζευγάρι που το αγόρασε δεν μπορεί να το αποπληρώσει και ο μεσίτης μετακόμισε προς νότια προάστια γιατί κατάλαβε ότι δεν τον σηκώνει το κλίμα εκεί γύρω για δουλειές πια. Καταλαβαίνετε όλοι τι φάρα είναι οι μεσίτες στην Ελλάδα. Μεσαζοντικά παράσιτα που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα και με τη παγκοσμιοποίηση τώρα έχουν ξεσαλωσει να μετατρέψουν τη χώρα σε θέρετρο φραγκατων αλλοδαπών. Απολαυστικό και με ανατροπές, αλλά θα σου πρότεινα αυτά τα ωραία να τα γράφεις στην ομάδα "Φίλοι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν", οχι εδώ που μπαίνουν επαγγελματίες που ασχολούνται ολη τους την ζωή με αυτό. 16 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε Να κάνω μια ερώτηση στους γνώστες τις αγοράς... Παγκράτι όροφοδιαμέρισμα 3ος όροφος 93τμ, 1980, με σχετική ανακαίνιση μπάνιο κουζίνα, αυτόνομη πετρελαίου, ηλιακός και 2 θέσεις πυλωτης (μπροστά - πίσω όμως) στα 165.000 πως σας φαίνεται; Ως ευκαιρία αγοράς αναφέρομαι... Η τιμή είναι εξαιρετική για την περιοχή αν είναι και ανακαινισμένο, αλλά επειδη ειναι υποπτα χαμηλή βάλε μηχανικό να κάνει έλεγχο σε αδεια και σχέδια μηπως υπάρχει αυθαίρετη προσθήκη ή επέκταση. Επίσης για τις θέσεις στην πυλωτή ζήτα συμφωνητικό ή συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας που να ορίζει οτι εχουν αποκλειστική χρήση για το συγκεκριμένο διαμέρισμα, αλλιως δεν εχεις καμία κατοχυρωση οτι σου ανηκουν, γιατί ο χώρος στην πυλωτή θεωρείται κοινόχρηστος. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από fragma 1
Agandaur Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε Να κάνω μια ερώτηση στους γνώστες τις αγοράς... Παγκράτι όροφοδιαμέρισμα 3ος όροφος 93τμ, 1980, με σχετική ανακαίνιση μπάνιο κουζίνα, αυτόνομη πετρελαίου, ηλιακός και 2 θέσεις πυλωτης (μπροστά - πίσω όμως) στα 165.000 πως σας φαίνεται; Ως ευκαιρία αγοράς αναφέρομαι... Χτύπα το γρήγορα φίλε μου. Πριν οι ειδικοί εδώ μέσα βρούν τον ιδιοκτήτη και του φουσκώσουν τα μυαλά να στο πουλήσει 225.000 και πάνω. 1
m3ltd0wn Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, fragma είπε Η τιμή είναι εξαιρετική για την περιοχή αν είναι και ανακαινισμένο, αλλά επειδη ειναι υποπτα χαμηλή βάλε μηχανικό να κάνει έλεγχο σε αδεια και σχέδια μηπως υπάρχει αυθαίρετη προσθήκη ή επέκταση. Επίσης για τις θέσεις στην πυλωτή ζήτα συμφωνητικό ή συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας που να ορίζει οτι εχουν αποκλειστική χρήση για το συγκεκριμένο διαμέρισμα, αλλιως δεν εχεις καμία κατοχυρωση οτι σου ανηκουν. Επειδή είναι αγορά με δάνειο έχει γίνει ο έλεγχος και τεχνικός και νομικός και από την τράπεζα και από εμένα. Οι θέσεις είναι δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και αναφέρεται στο συμβόλαιο και το αρχικό αλλά και σε αυτό που θα γίνει.
Agandaur Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε Επειδή είναι αγορά με δάνειο έχει γίνει ο έλεγχος και τεχνικός και νομικός και από την τράπεζα και από εμένα. Οι θέσεις είναι δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και αναφέρεται στο συμβόλαιο και το αρχικό αλλά και σε αυτό που θα γίνει. Όχι με δάνειο ρε παίχτη. Μη παίρνετε δάνεια και βάζετε τις τράπεζες αγάδες στις ζωές σας. Τεσπα.... Καλορίζικο να είναι. 2
Dinos1973 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, Thanos (Earth -616) είπε Ωραία τα γράφεις, αλλά το διαμέρισμα που βρήκα να αγοράσω, το βρήκα μόνος σε αγγελία στην χε ύστερα από "χτένισμα" κάθε 5λεπτο (και ειδοποιήσεων, και άλλους τρόπους αναζήτησης) και ο μεσίτης τον οποίο είχε βάλει ο πωλητής γιατί όπως ανέφερε "της χρωστούσα χάρη επειδή μου είχε πουλήσει παλαιότερο ακίνητο" προφανώς και εκπροσωπούσε τον πωλητή. Μπορείς να μου πεις γιατί εγώ έπρεπε να πληρώσω την προμήθειά του αφού δεν προσπάθησε για το καλύτερο δυνάτο για εμένα και επίσης δεν του είχα αναθέσει κάποιο έργο εγώ ο ίδιος (ότι καν μου έδειξε το σπίτι, ο πωλητής ήταν παρών και το έδειχνε). Για την ακρίβεια το μόνο που έκανε (ύστερα από επαναλαμβανόμενα τηλεφωνήματά μου για να κανονίσω το ραντεβού) ήταν να μου δώσει σημείο συνάντησης σχεδόν δίπλα από το σπίτι και να με οδηγήσει μέχρι εκεί. Γι αυτή και μόνο τη δουλειά πληρώθηκε από εμένα €4384 (με μισό ΦΠΑ, αλλιώς ανέβαινε κι άλλο!). Συγνώμη αλλά αν αυτό δεν είναι "σε βρήκα στην ανάγκη και σε πατάω" τότε περί τίνος πρόκειται? δικο σου λαθος, ας ελεγες στον ιδιοκτήτη οτι η αμοιβη του μεσιτη ειναι στην τιμή.. εαν ηθελε, εαν όχι γεια σας!!! εκεί ειναι το ζουμι τις υποθεσης να εχει μεγαλυτερη αναγκη ο ιδιόκτητης να πουλησει παρα ο αγοραστης να αγορασει!
fragma Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε Επειδή είναι αγορά με δάνειο έχει γίνει ο έλεγχος και τεχνικός και νομικός και από την τράπεζα και από εμένα. Οι θέσεις είναι δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και αναφέρεται στο συμβόλαιο και το αρχικό αλλά και σε αυτό που θα γίνει. Τότε προχώρα άφοβα. Κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο οι δικηγόροι και οι μηχανικοί των τραπεζών, αργουν ομως λιγάκι απο εμπειρία που είχα με το δικό μου δάνειο, γιαυτο πίεσε τους λιγάκι. Και εννοείται μην το κάνεις αν δεν εισαι σιγουρος οτι θα μπορείς να δίνεις το ποσό της δόσης. Τους υπόλοιπους γράφτους στα π@π@ρια σου. Η αγορά ειναι ασυγκριτα καλυτερη απο το να μενεις στο νοικι και να εξαρτάσαι ολη σου την ζωή απο τις ορέξεις του ιδιοκτητη.
m3ltd0wn Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, fragma είπε Τότε προχώρα άφοβα. Κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο οι δικηγόροι και οι μηχανικοί των τραπεζών, αργουν ομως λιγάκι απο εμπειρία που είχα με το δικό μου δάνειο, γιαυτο πίεσε τους λιγάκι. Και εννοείται μην το κάνεις αν δεν εισαι σιγουρος οτι θα μπορείς να δίνεις το ποσό της δόσης. Τους υπόλοιπους γράφτους στα π@π@ρια σου. Η αγορά ειναι ασυγκριτα καλυτερη απο το να μενεις στο νοικι και να εξαρτάσαι ολη σου την ζωή απο τις ορέξεις του ιδιοκτητη. Δίνω ενοίκιο τώρα 350€, η δόση θα βγαίνει 330€. Φυσικά θα βάλω ένα μεγάλο ποσό ως ίδια συμμετοχή αλλά έτσι κι αλλιώς για σπίτι τα μαζευα... 3
vagos789 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 52 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε Να κάνω μια ερώτηση στους γνώστες τις αγοράς... Παγκράτι όροφοδιαμέρισμα 3ος όροφος 93τμ, 1980, με σχετική ανακαίνιση μπάνιο κουζίνα, αυτόνομη πετρελαίου, ηλιακός και 2 θέσεις πυλωτης (μπροστά - πίσω όμως) στα 165.000 πως σας φαίνεται; Ως ευκαιρία αγοράς αναφέρομαι... Ειναι ενα σπιτι 40+ ετων, εξού και η σχετικα χαμηλη τιμη Το αν ειναι ευκαιρια ή οχι θα το συγκρινεις βλεποντας τιμες πωλησης/ενοικιασης για αντιστοιχα διαμερισματα
Dinos1973 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 54 λεπτά πριν, Agandaur είπε Χτύπα το γρήγορα φίλε μου. Πριν οι ειδικοί εδώ μέσα βρούν τον ιδιοκτήτη και του φουσκώσουν τα μυαλά να στο πουλήσει 225.000 και πάνω. 43 ετων σπιτι με δανειο περιπου 20 ετων οταν το ξεχρεώσεις θα ειναι 63 ετων το σπιτι........ μαλιστα!
ougxar Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Αν δεν ειστε σιγουροι οτι θα ειστε μια ζωη αθηνα μην αγοραζετε σπιτι με τρελο καπελο,στα ιδια λεφτα στην επαρχια βρισκεις σπιταρωνες 4
AntiCambeR Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, m3ltd0wn είπε Να κάνω μια ερώτηση στους γνώστες τις αγοράς... Παγκράτι όροφοδιαμέρισμα 3ος όροφος 93τμ, 1980, με σχετική ανακαίνιση μπάνιο κουζίνα, αυτόνομη πετρελαίου, ηλιακός και 2 θέσεις πυλωτης (μπροστά - πίσω όμως) στα 165.000 πως σας φαίνεται; Ως ευκαιρία αγοράς αναφέρομαι... Πάντως αν έχεις το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων, πχ 80-100Κ, καλύτερα να αποφύγεις το δάνειο και να αγοράσεις μικρότερο σπίτι.Εκτός αν έχεις σταθερή δουλειά σε καλή εταιρία η αν είσαι στο δημόσιο.. Υπάρχουν περιοχές όπου δεν είναι απαραίτητο το Parking.Τώρα αν έχεις ακριβό η καινούριο αμάξι, το καταλαβαίνω, η αν έχεις οικογένεια και χρειάζεσαι 3 δωμάτια. Και εγώ σταθερή δουλειά είχα σε μεγάλη εταιρία, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα την έχανα μαζί με αποζημίωση και δεδουλεμένα 1 έτους. Το θετικό της υπόθεσης, είναι ότι φαινόταν απο πρίν το κακό και δεν πήρα δάνειο, μιλάω για χρονολογία 2009-2010. 32 λεπτά πριν, ougxar είπε Αν δεν ειστε σιγουροι οτι θα ειστε μια ζωη αθηνα μην αγοραζετε σπιτι με τρελο καπελο,στα ιδια λεφτα στην επαρχια βρισκεις σπιταρωνες Οντως, καμία σχέση οι τιμές Αθήνας με Επαρχίας. Εκεί όμως βρίσκεις δουλειά μόνο με γνωριμία η αν γίνεις αγρότης.Για αυτό τον λόγο, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αποκέντρωση. Ξέρω, θα μου πείς για δουλειά work from home.Τί ποσοστό των Ελλήνων έχουν ειδικότητες για αυτήν την δουλειά; Οι περισσότερες δουλειές, απαιτούν φυσική παρουσία. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από AntiCambeR
m3ltd0wn Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Πάντως αν έχεις το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων, πχ 80-100Κ, καλύτερα να αποφύγεις το δάνειο και να αγοράσεις μικρότερο σπίτι.Εκτός αν έχεις σταθερή δουλειά σε καλή εταιρία η αν είσαι στο δημόσιο.. Υπάρχουν περιοχές όπου δεν είναι απαραίτητο το Parking.Τώρα αν έχεις ακριβό η καινούριο αμάξι, το καταλαβαίνω, η αν έχεις οικογένεια και χρειάζεσαι 3 δωμάτια. Και εγώ σταθερή δουλειά είχα σε μεγάλη εταιρία, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα την έχανα μαζί με αποζημίωση και δεδουλεμένα 1 έτους. Πίστεψε με, πέτυχες όλες τις παραμέτρους... 2 παιδιά, δημόσιο. Και ποσό το είχα μαζέψει όταν έκανα Post-Doc στο εξωτερικό και κάθεται για τον λόγο αυτό. Και δεν μιλάμε για αναζήτηση μηνών... 5 χρόνια ψάχνουμε σπίτι με τις τιμές στον Θεό.
kirileman Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε 5 χρόνια ψάχνουμε σπίτι με τις τιμές στον Θεό. 5 χρόνια ψάχνεις σπίτι; Πόσα έχεις δει από κοντά;
DrFreeman Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, m3ltd0wn said: Πίστεψε με, πέτυχες όλες τις παραμέτρους... 2 παιδιά, δημόσιο. Και ποσό το είχα μαζέψει όταν έκανα Post-Doc στο εξωτερικό και κάθεται για τον λόγο αυτό. Και δεν μιλάμε για αναζήτηση μηνών... 5 χρόνια ψάχνουμε σπίτι με τις τιμές στον Θεό. Tεράστιο θέμα η αναζήτηση ακινήτου. Εμείς στη Θεσσαλονίκη ψάχναμε ενεργά επί 1.5 χρόνο, είχαμε δει σχεδόν όλους τους μεσίτες της πόλης. Με το μικρό μου μιλούσαν στο τηλέφωνο από την οικειότητα της συνεχούς επικοινωνίας που είχαμε. Σε μια περίεργη ανατροπή κατάφερα ΕΥΤΥΧΩΣ και βρήκα ακίνητο από ιδιώτη απευθείας, πριν προλάβουν να τον πιάσουν οι μεσίτες. Είχα δει πάνω από 110 ακίνητα συνολικά. Οι εντυπώσεις μου είναι οι χειρότερες, με ελάχιστες εξαιρέσεις σοβαρών επαγγελματιών. Δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό είναι...άστα να πάνε. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από DrFreeman 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα