Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τη φουσκα την πυροδοτουσαν τα δανεια που δινονταν αφειδως.

Φετος εχουν δωσει περιπου μισο δις στεγαστικα, προ κρισης εδιναν 2 δις.

• Like 1
  • Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
  Στις 23/11/2022 στις 9:30 ΠΜ, tarantules είπε

Εγώ όταν διαβάζω άρθρα του capital , πάντα διαβάζω από κάτω τα σχόλια των χρηστών.Μαθαίνεις πολύ πιο χρήσιμα πράγματα από μερικούς παρά από τον αρθρογράφο.Επίσης , είναι ίσως από τα πιο λίγα site που αφήνουν τα σχόλια χωρίς λογοκρισία όταν έχουν αντίθετη άποψη με τον αρθρογράφο.(Τον κ.Στούπα τον έχουν κολήσει άπειρες φορές στον τοίχο για αυτά που γράφει.Και δικαίως πολλές φορές).

Εγω πάλι με ενδιαφέρει η ιδιότητα του συγγραφέα για να καταλάβω την αντικειμενικότητα του, για παράδειγμα εάν είναι μεσίτης η πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαστών, δεν πιστεύω ούτε το καλημέρα, μπορεί κα να βρέχει!

• Like 2
Δημοσ.

Θα έχετε διαβάσει τα άρθρα που βγαίνουν σωρηδόν αυτές τις μέρες για την πτωτική τάση στις πωλήσεις διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας. Νομίζω αφορμή για την αρθογραφία αποτέλεσαν οι σχετικές ανακοινώσεις στη Μ. Βρετανία.

Έχω ένα γνωστό που χτίζει υπερπολυτελές συγκρότημα κατοικιών στη Βουλιαγμένη με αγοραστές αλλοδαπούς και, όπως μου τα έλεγε προχθές, ίσως να οδηγηθούμε (ξανά) σε δύο ταχύτητες στην αγορά. Η εκτίμησή του ήταν ότι, σε τυχόν κρίση, η δική του δραστηριότητα θα πληγεί τελευταία και μάλιστα ψάχνει να ξεκινήσει και άλλη δουλειά στα ακριβά νότια προάστια. Βέβαια ο τύπος δεν έχει ανάγκη καθότι έχει πολυσχιδείς μπίζνες.

Δημοσ.
  Στις 30/11/2022 στις 5:48 ΜΜ, Balrog είπε

Θα έχετε διαβάσει τα άρθρα που βγαίνουν σωρηδόν αυτές τις μέρες για την πτωτική τάση στις πωλήσεις διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας. Νομίζω αφορμή για την αρθογραφία αποτέλεσαν οι σχετικές ανακοινώσεις στη Μ. Βρετανία.

Οι Αγγλοι ειναι εκτος ΕΕ και εκτος προστασιας ΕΚΤ. Μετα το παρατραγουδο ονομα και πραμα Τρας, θα πανε σε καποιου τυπου νεα συμφωνια με την ΕΕ για ποιο ανετη διακινηση αγαθων και ατομων κλπ. Κανουν απολυσεις ΔΥ και οτι χρειαζεται και θα το μαζεψουν οικονομικα. Η αγορα ακινητων τους ειναι διαφορετικη, καθως παρκαριζοταν πολυ ρωσικο χρημα, που προς το παρον το χαιρετανε...

• Like 1
Δημοσ.

Και από εμάς όμως φεύγει σιγά-σιγά το ξένο χρήμα ή όχι ακόμα; Ποιες οι εθνικότητες των δικών μας αγοραστών; Κινέζοι, Ισραηλίτες και τίποτα Άραβες δεν είναι; Μου λέει φίλος που ζει στην Κίνα ότι φέτος δεν θα έρθει για τις γιορτές επειδή τα εισιτήρια έχουν πάει πολύ ψηλά. Δηλαδή όσοι πουλάτε ακίνητα δεν έχετε ήδη δει κάμψη στο αγοραστικό ενδιαφέρον; Στα μεταχειρισμένα πάντως, η ζήτηση πρέπει να έπεσε ήδη από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Δημοσ.
  Στις 9/9/2022 στις 8:38 ΠΜ, Joshua21 είπε

Επίσης δεν ξέρω τι νομίζεις πως διάβασες, αλλά στην Αμερική οι τιμές όχι μόνο δεν πέφτουν αλλά η άνοδος είναι τόσο μεγάλη που κυριολεκτικά σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, το τελευταίο δωδεκάμηνο η αύξηση ήταν πάνω από 20%, ο ορισμός της φούσκας με λίγα λόγια, που φυσικό και επόμενο είναι κάποια στιγμή να σκάσει. Στην Ελλάδα όπως έγραψα ίσως και να πέσουν οι τιμές, αλλά να σκάσει φούσκα δεν παίζει επειδή δεν υπάρχει φούσκα.

Και για να μην λες ότι τα βγάζω από το μυαλό μου επειδή δεν παραθέτω μελέτες/δεδομένα, πάρε γράφημα του δείκτη Case-Shiller που αντιπροσωπεύει τις τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ και επιβεβαιώνει το νούμερο που παρέθεσα.

https://fred.stlouisfed.org/series/CSUSHPINSA

Επέκταση  

Για την ιστορία, εάν ανοίξεις σήμερα το link που παρέθεσες θα δεις ότι τον Σεπτέμβρη που έγραψες το μήνυμα τα ακίνητα στην Αμερική είχαν ήδη αρχίσει να πέφτουν

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 1/12/2022 στις 7:44 ΜΜ, snot είπε

Για την ιστορία, εάν ανοίξεις σήμερα το link που παρέθεσες θα δεις ότι τον Σεπτέμβρη που έγραψες το μήνυμα τα ακίνητα στην Αμερική είχαν ήδη αρχίσει να πέφτουν

Άρα επιβεβαιώθηκα σε αυτό που είχα πει, δλδ ότι κάποια στιγμή η φούσκα στην Αμερική θα σκάσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 1/12/2022 στις 6:35 ΜΜ, Balrog είπε

Δηλαδή όσοι πουλάτε ακίνητα δεν έχετε ήδη δει κάμψη στο αγοραστικό ενδιαφέρον; Στα μεταχειρισμένα πάντως, η ζήτηση πρέπει να έπεσε ήδη από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Κάμψη; Σφαγή γίνεται. Το τελευταίο 4μηνο θα έχουμε ρεκόρ μεταβιβάσεων.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πάντως το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει και αχνοφαίνεται μία μικρή μείωση στις τιμές στα νεόδμηματα.

Ενδεικτικά είδα ότι ορισμένες υπό ανέγερση οικοδομές σε Νέα Σμύρνη αρχίζουν από 2.500 το τμ και στο Παλαιό Φάληρο από 2.900. Τιμές που δεν υπήρχαν πριν κάτι μήνες.

• Like 1
Δημοσ.

Η τιμή/τμ σκέτη δεν λέει τίποτα. Εξαρτάται τι αγοράζεις. Με 2500/τμ θα πάρεις την πιο φτηνή κατασκευή. Άλλο πράγμα το πλακάκι, το MDF, και το PVC, και άλλο ο γρανίτης, το μάρμαρο και τα δρύινα πατώματα. 

• Like 1
Δημοσ.

Εξάρχεια συνεχίζεται η φυγή κατοίκων που εμεναν στο ενοίκιο, η αγορές διαμερίσματων η ολόκληρων κτιρίων και καταστημάτων, όλα γίνονται ξενοδοχεία η για airbnb. 

• Like 2
Δημοσ.

Τα "υπό ανέγερση" μήπως αφορούν προαγορά "από τα μπετά"; Γιατί μου φαίνονται πολύ χαμηλά με βάση τις τιμές οικοπέδων για τις περιοχές που ανέφερες και με δεδομένο τις αυξήσεις στα υλικά (και μικρότερες στα εργατικά) που λένε τα επίσημα στατιστικά.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 1/12/2022 στις 11:07 ΜΜ, Fan είπε

Πάντως το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει και αχνοφαίνεται μία μικρή μείωση στις τιμές στα νεόδμηματα.

Ενδεικτικά είδα ότι ορισμένες υπό ανέγερση οικοδομές σε Νέα Σμύρνη αρχίζουν από 2.500 το τμ και στο Παλαιό Φάληρο από 2.900. Τιμές που δεν υπήρχαν πριν κάτι μήνες.

Έχεις λινκ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...