Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Agandaur είπε

Φίλε μου το μαύρο χρήμα δεν διακινείται πλέον εύκολα στην Ελλάδα και με την ίδια ευκολία.Όλοι οι επιχειρηματίες που συνεργάζομαι στο κλειστό κύκλο μου κόβουν αποδείξεις για τα πάντα.Στη Λαική όσοι ψωνίζω κόβουν αποδειξούλα. Κράτος και ΑΑΔΕ προσπαθούν να τα πιάνουν αυτά γιατί η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων μας κοστίζει κάθε χρόνο πάνω από 70 Δις. Τέτοιες αγοραπωλησίες πρέπει να γίνονται μέσω τραπεζών εκτός αν έχουν πολιτικές "πλάτες".Με την είσοδο του myData θα σφίξει κι άλλο το λουρί.Η φούσκα των ακινήτων θα σκάσει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια και όσοι το παίξανε επενδυτές θα πάνε κουβά, φυσικά οι τράπεζες πάλι θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση που θα πληρώσει ο απλός μισθωτός κοσμάκης του ιδιωτικού τομέα, οι μαυραγορίτες απλά θα αγοράζουν πάλι με τα "κλεμμένα" . Το γεγονός ότι μεγάλο ποσό της φούσκας των κρυπτονομισμάτων (που άρχισαν ήδη να ξεφουσκώνουν με τη κατάρρευση της FTX του SBF) είχε "επενδυθεί" σε ακίνητα είναι μεγάλο καμπανάκι. Η μόνη σωτηρία των ακινήτων είναι να αυξήσουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις τους μισθούς για να κυνηγήσουν το πλυθωρισμό και να εξαφανίσει το ελληνικό κράτος τα ΕΦΑΠΑΞ των δημοσίων και τα προνομιάκια δανεισμού που κρατάνε τις τιμές ψηλά τόσα χρόνια. Είχαμε καταντήσει κάθε σύνταξη στο δημόσιο να φιλοδωρείται και με ένα σπίτι. Με την άνοδο του ορίου για τη λήψη χρυσής βίζας στο μισό εκατομμύριο και την αναπροσαρμογή των κανόνων από μεριάς Ευρωπαικής Ένωσης ως προς τη πώληση ακινήτων σε αλλοδαπούς το πάρτυ θα σταματήσει. Έρχεται ρύθμιση που θα εξισώσει τα AirnBnb με ξενοδοχειακές τουριστικές μονάδες. Και με το που οι εξυπνάκηδες ιδιοκτήτες το γυρίσουν στη παρανομία θα τους περιμένει στη γωνία η ΑΑΔΕ γιατί τους έχει φακελωμένους. Μόλις αυξηθούν και τα εισοδηματικά κριτήρια για τα ακινήτα όλοι αυτοί θα τρέχουν να πουλήσουν για να μην επιβαρυνθούν. Χιλιάδες συνάδελφοι οι οποίοι κατάλαβαν ότι αν μείνουν στην Ελλάδα να ανταγωνίζονται τους "φοροφυγάδες" δεν θα καταφέρουν ποτέ να βάλουν ένα αξιοπρεπές κεραμίδι κάτω από το κεφάλι τους εγκατέλειψαν τη χώρα και πήγαν Ελβετία , Κύπρο. Όσοι δεν θέλετε να χάσετε τα λεφτά σας επενδύστε τα σε Χρυσό. Το φαινόμενο που η Σαρανταπόρου στη Κηφισιά έχει γίνει ChinaTown για να καμαρώνει ο Φράγμα και ο κάθε Φράγμα πίσω από ένα πληκτρολόγιο ότι λειτουργεί σαν πλυντήριο βρώμικου χρήματος τελειώνει σιγά σιγά. Η θα τελειώσει η θα κινηθούμε προς νέα χρεωκοπία είναι πολύ απλά τα πράγματα. Επίσης μη νομίζετε ότι τα σπίτια που καμαρώνει ο Φράγμα είναι όλα ξοφλημένα στον κατασκευαστή. Τις προάλλες μιλούσα με κατασκευαστική για την αγορά ενός σπιτιού στα Β.Π. 70τμ 2ος όροφος , 230χιλιάδες στα σχέδια 350-400 χιλιάδες με το κλειδί στο χέρι. Όταν τους έιπα ότι έχω ένα 20-25% του αρχικού  ποσού έλαβα απάντηση : "Μην στεναχωριέστε μπορούμε εμείς να σας εγκρίνουμε δάνειο". Τα συμπεράσματα δικά σας.Ημιτελής 5οροφη πολυκατοικία στο Μαρούσι πωλείται 1 μύρριο με ημιτελή διαμερίσματα 120m2. 6-7 χρόνια εκεί είναι ακόμα. Ελάχιστα πουλιούνται και αυτά με πλάτες. Το ίδιο και οι Μαυραγορίτες.  

Kάθε φοροφυγάς σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα προδότη. Στερεί με τις πράξεις του το ψωμί που δικαιούται ένας συμπολίτης του για το κόπο της εργασίας του. Είναι υπεύθυνος που οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα είναι στα τάρταρα γιατί το κράτος υπερφολογεί τους μισθωτούς για να βγάζει όσα κλέβουν και οι φοροφυγάδες. Ειδική μνεία σε αυτούς που το διαλαλούν δημόσια και κομπάζουν για αυτό. Σιχασιά τίποτα παραπάνω.

Δεν έχεις ιδέα φίλε. Με το MyData πραγματικά γέλασα (μην ακούς πολλές ειδήσεις και Αυτιά).Το μαύρο χρήμα ζει και βασιλεύει. Εκτός από τα απαραίτητα παραστατικά για την νομιμοποίηση των συναλλαγών, όλα τα άλλα κινούνται μαύρα. 

Και τις ηθικολογίες τις ακούω βερεσέ. Τις λένε υποκριτικα αυτοί που δεν μπορούν να φοροδιαφυγουν γιατί θα το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη αν μπορούσαν. Πληρώνω 20 χιλιάρικα ενφια το χρόνο, Πληρώνω εφκα, τσμεδε, ΦΠΑ, τα κερατιάτικα, έχω σχεδόν βάλει συνέταιρο το κράτος στην επιχείρησή μου χωρίς να μου προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ, γιατί ακόμα και για τα σχολεία των παιδιών και τους γιατρούς αναγκάζομαι να πληρώνω ιδιωτικά, γιατί αν τα πάω στο δημόσιο της περιοχής θα τα σφάξουν αλήτες στο προαύλιο. Ε ΗΜΑΡΤΟΝ, ότι μπορώ να δώσω ή πάρω μαύρο θα το κάνω χωρίς να έχω κανένα απολύτως βάρος στη συνείδηση μου. 

• Like 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/11/2022 στις 11:38 ΠΜ, Agandaur είπε

Η φούσκα των ακινήτων θα σκάσει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια και όσοι το παίξανε επενδυτές θα πάνε κουβά, φυσικά οι τράπεζες πάλι θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση

Η φούσκα των ακινήτων θα σκάσει μέσα στο 2023, πακετάκι με την εκτίναξη του πληθωρισμού, του ενεργειακού κόστους (ακόμα ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα είναι πολύ «φθηνά») και την παραδοχή και επισημοποίηση της βαθιάς ύφεσης (https://www.marketwatch.com/story/black-friday-surprise-jeff-bezos-tells-people-not-to-buy-cars-refrigerators-and-other-big-ticket-items-critics-call-him-out-11668710638).

Αυτό που δεν ξέρω είναι με το σκάσιμο της φούσκας, αν τα ενοίκια πέσουν ή ανέβουν.
Το αναμενόμενο είναι να πέσουν αλλά μην εκπλαγούμε αν ανέβουν ακόμα περισσότερο.

Η μόνη σωτηρία των ακινήτων είναι να αυξήσουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις τους μισθούς για να κυνηγήσουν το πλυθωρισμό και να εξαφανίσει το ελληνικό κράτος τα ΕΦΑΠΑΞ των δημοσίων και τα προνομιάκια δανεισμού που κρατάνε τις τιμές ψηλά τόσα χρόνια.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως σωτηρία για τα ακίνητα (του 90% του πληθυσμού).

Φίλε μου το μαύρο χρήμα δεν διακινείται πλέον εύκολα στην Ελλάδα και με την ίδια ευκολία.Όλοι οι επιχειρηματίες που συνεργάζομαι στο κλειστό κύκλο μου κόβουν αποδείξεις για τα πάντα.Στη Λαική όσοι ψωνίζω κόβουν αποδειξούλα. Κράτος και ΑΑΔΕ προσπαθούν να τα πιάνουν αυτά γιατί η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων μας κοστίζει κάθε χρόνο πάνω από 70 Δις. Τέτοιες αγοραπωλησίες πρέπει να γίνονται μέσω τραπεζών εκτός αν έχουν πολιτικές "πλάτες".Με την είσοδο του myData θα σφίξει κι άλλο το λουρί.Η φούσκα των ακινήτων θα σκάσει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια και όσοι το παίξανε επενδυτές θα πάνε κουβά, φυσικά οι τράπεζες πάλι θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση που θα πληρώσει ο απλός μισθωτός κοσμάκης του ιδιωτικού τομέα, οι μαυραγορίτες απλά θα αγοράζουν πάλι με τα "κλεμμένα" . Το γεγονός ότι μεγάλο ποσό της φούσκας των κρυπτονομισμάτων (που άρχισαν ήδη να ξεφουσκώνουν με τη κατάρρευση της FTX του SBF) είχε "επενδυθεί" σε ακίνητα είναι μεγάλο καμπανάκι. Η μόνη σωτηρία των ακινήτων είναι να αυξήσουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις τους μισθούς για να κυνηγήσουν το πλυθωρισμό και να εξαφανίσει το ελληνικό κράτος τα ΕΦΑΠΑΞ των δημοσίων και τα προνομιάκια δανεισμού που κρατάνε τις τιμές ψηλά τόσα χρόνια. Είχαμε καταντήσει κάθε σύνταξη στο δημόσιο να φιλοδωρείται και με ένα σπίτι. Με την άνοδο του ορίου για τη λήψη χρυσής βίζας στο μισό εκατομμύριο και την αναπροσαρμογή των κανόνων από μεριάς Ευρωπαικής Ένωσης ως προς τη πώληση ακινήτων σε αλλοδαπούς το πάρτυ θα σταματήσει. Έρχεται ρύθμιση που θα εξισώσει τα AirnBnb με ξενοδοχειακές τουριστικές μονάδες. Και με το που οι εξυπνάκηδες ιδιοκτήτες το γυρίσουν στη παρανομία θα τους περιμένει στη γωνία η ΑΑΔΕ γιατί τους έχει φακελωμένους. Μόλις αυξηθούν και τα εισοδηματικά κριτήρια για τα ακινήτα όλοι αυτοί θα τρέχουν να πουλήσουν για να μην επιβαρυνθούν. Χιλιάδες συνάδελφοι οι οποίοι κατάλαβαν ότι αν μείνουν στην Ελλάδα να ανταγωνίζονται τους "φοροφυγάδες" δεν θα καταφέρουν ποτέ να βάλουν ένα αξιοπρεπές κεραμίδι κάτω από το κεφάλι τους εγκατέλειψαν τη χώρα και πήγαν Ελβετία , Κύπρο. Όσοι δεν θέλετε να χάσετε τα λεφτά σας επενδύστε τα σε Χρυσό. Το φαινόμενο που η Σαρανταπόρου στη Κηφισιά έχει γίνει ChinaTown για να καμαρώνει ο Φράγμα και ο κάθε Φράγμα πίσω από ένα πληκτρολόγιο ότι λειτουργεί σαν πλυντήριο βρώμικου χρήματος τελειώνει σιγά σιγά. Η θα τελειώσει η θα κινηθούμε προς νέα χρεωκοπία είναι πολύ απλά τα πράγματα. Επίσης μη νομίζετε ότι τα σπίτια που καμαρώνει ο Φράγμα είναι όλα ξοφλημένα στον κατασκευαστή. Τις προάλλες μιλούσα με κατασκευαστική για την αγορά ενός σπιτιού στα Β.Π. 70τμ 2ος όροφος , 230χιλιάδες στα σχέδια 350-400 χιλιάδες με το κλειδί στο χέρι. Όταν τους έιπα ότι έχω ένα 20-25% του αρχικού  ποσού έλαβα απάντηση : "Μην στεναχωριέστε μπορούμε εμείς να σας εγκρίνουμε δάνειο". Τα συμπεράσματα δικά σας.Ημιτελής 5οροφη πολυκατοικία στο Μαρούσι πωλείται 1 μύρριο με ημιτελή διαμερίσματα 120m2. 6-7 χρόνια εκεί είναι ακόμα. Ελάχιστα πουλιούνται και αυτά με πλάτες. Το ίδιο και οι Μαυραγορίτες.  

Kάθε φοροφυγάς σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα προδότη. Στερεί με τις πράξεις του το ψωμί που δικαιούται ένας συμπολίτης του για το κόπο της εργασίας του. Είναι υπεύθυνος που οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα είναι στα τάρταρα γιατί το κράτος υπερφολογεί τους μισθωτούς για να βγάζει όσα κλέβουν και οι φοροφυγάδες. Ειδική μνεία σε αυτούς που το διαλαλούν δημόσια και κομπάζουν για αυτό. Σιχασιά τίποτα παραπάνω.

Οι μόνοι πραγματικοί προδότες είναι οι ραγιάδες, τα κομματόσκυλα, και οι κρατίστες (είτε είναι κρατικοδίαιτοι είτε δεν βγάζουν μία από το κράτος) που υποστηρίζουν συνειδητά ή ασυνείδητα την άρχουσα τάξη.
Ειδικά οι ραγιάδες, που περιμένουν από το «Κράτος» και τα εργαλεία του (ΑΑΔΕ, myData) να δούν προκοπή και δικαιοσύνη.
Στερούν με τις πεποιθήσεις τους, την νοοτροπία και τις πράξεις τους την πραγματική ελευθερία, αυτονομία και ανεξαρτησία που δικαιούμαστε όλοι εμείς, προκειμένου να έχουμε τα βασικά (αξιοπρεπή εργασία & ιδιόκτητο σπίτι, φθηνή και άφθονη ενέργεια, ασφάλεια, πολύ χαμηλό κόστος των βασικών αγαθών και παροχών)

Μόνο σιχασιά για αυτούς, τίποτα παραπάνω.

Στις 19/11/2022 στις 1:16 ΜΜ, fragma είπε

Και τις ηθικολογίες τις ακούω βερεσέ. Τις λένε υποκριτικα αυτοί που δεν μπορούν να φοροδιαφυγουν γιατί θα το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη αν μπορούσαν.
Πληρώνω 20 χιλιάρικα ενφια το χρόνο, Πληρώνω εφκα, τσμεδε, ΦΠΑ, τα κερατιάτικα, έχω σχεδόν βάλει συνέταιρο το κράτος στην επιχείρησή μου χωρίς να μου προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ, γιατί ακόμα και για τα σχολεία των παιδιών και τους γιατρούς αναγκάζομαι να πληρώνω ιδιωτικά, γιατί αν τα πάω στο δημόσιο της περιοχής θα τα σφάξουν αλήτες στο προαύλιο.
Ε ΗΜΑΡΤΟΝ, ότι μπορώ να δώσω ή πάρω μαύρο θα το κάνω χωρίς να έχω κανένα απολύτως βάρος στη συνείδηση μου. 

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Στα ακίνητα πάντως υπάρχει μαύρο χρήμα στην πλειοψηφία των συναλλαγών. Εγώ δεν έχω ακούσει σχεδόν ποτέ το ποσό στο συμβόλαιο να αντιστοιχεί στο πραγματικό.

• Like 7
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, zio10 είπε

Στα ακίνητα πάντως υπάρχει μαύρο χρήμα στην πλειοψηφία των συναλλαγών. Εγώ δεν έχω ακούσει σχεδόν ποτέ το ποσό στο συμβόλαιο να αντιστοιχεί στο πραγματικό.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, που πιστεύω όλοι συμφωνούμε.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Η φούσκα των ακινήτων θα σκάσει μέσα στο 2023, πακετάκι με την εκτίναξη του πληθωρισμού, του ενεργειακού κόστους (ακόμα ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα είναι πολύ «φθηνά») και την παροδοχή και επισημοποίηση της βαθιάς ύφεσης.

Αυτό που δεν ξέρω είναι με το σκάσιμο της φούσκας, αν τα ενοίκια πέσουν ή ανέβουν.
Το αναμενόμενο είναι να πέσουν αλλά μην εκπλαγούμε αν ανέβουν ακόμα.

Το έχουμε εξηγήσει πολλές φορές, δεν υπάρχει καμία φούσκα στα ακίνητα αυτή τη στιγμή. Αυτές είναι οι πραγματικές αξίες, απλά η αγορά είναι διστακτική λόγω των εξελίξεων και του πληθωρισμού και περιμένει κάπως να σταθεροποιηθει η κατάσταση. Δεν υπάρχει καμία σχέση με την πραγματική φούσκα που έσκασε το 2012 η οποία οφειλόταν στον ανεξέλεγκτο δανεισμό των προηγούμενων χρόνων που προκάλεσε έναν οικοδομικό οργασμό και μια ψευδή εικόνα ανάπτυξης. Τώρα τα δάνεια δίνονται με εξαιρετική φειδώ και αυστηρούς ελέγχους. Οσοι περιμένετε πτώση των αξιών θα απογοητευτείτε. 

Στο δεύτερο που είπες συμφωνώ. Σε περιόδους ασταθειας και ανασφάλειας τα ακίνητα αποτελούν το πιο ασφαλές καταφύγιο κεφαλαίων, οπότε είναι πιθανό να δούμε και μια μικρή αύξηση στις αξίες των ακινήτων. 

Επεξ/σία από fragma
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, zio10 είπε

Στις περισσότερες περιπτώσεις μπαίνει χαμηλότερο τίμημα στο συμβόλαιο για να βγει μικρότερος ο φόρος μεταβίβασης.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Agandaur είπε

Φίλε μου το μαύρο χρήμα δεν διακινείται πλέον εύκολα στην Ελλάδα και με την ίδια ευκολία.Όλοι οι επιχειρηματίες που συνεργάζομαι στο κλειστό κύκλο μου κόβουν αποδείξεις για τα πάντα.Στη Λαική όσοι ψωνίζω κόβουν αποδειξούλα. Κράτος και ΑΑΔΕ προσπαθούν να τα πιάνουν αυτά γιατί η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων μας κοστίζει κάθε χρόνο πάνω από 70 Δις.

Νομίζω πως θα πρέπει να το ξαναδείτε αυτό το νούμερο. Καθώς δίνουμε περίπου το ένα τέταρτο από αυτό που γράψατε..

Δημοσ.

Με την άνοδο των επιτοκίων το τραπεζικό δάνειο αρχίζει και γίνεται ασύμφορο. Μέχρι τώρα η δόση του στεγαστικού ήταν στα ίδια επίπεδα με το ενοίκιο, αυτό τώρα αλλάζει. Μάλλον θα καθόμουν στα αυγά μου (ενοίκιο) αντί για αγορά αν είχα την δυνατότητα, εκτός αν βρισκόταν κάποια ευκαιρία (δύσκολο για τα απλά διαμερίσματα). Τώρα αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη που σου πληρώνει το στεγαστικό, ε δεν σε πολύ νοιάζει η αύξηση του επιτοκίου.

• Like 1
Δημοσ.

32 λεπτά πριν, citiz είπε

Με την άνοδο των επιτοκίων το τραπεζικό δάνειο αρχίζει και γίνεται ασύμφορο. Μέχρι τώρα η δόση του στεγαστικού ήταν στα ίδια επίπεδα με το ενοίκιο, αυτό τώρα αλλάζει. Μάλλον θα καθόμουν στα αυγά μου (ενοίκιο) αντί για αγορά αν είχα την δυνατότητα, εκτός αν βρισκόταν κάποια ευκαιρία (δύσκολο για τα απλά διαμερίσματα). Τώρα αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη που σου πληρώνει το στεγαστικό, ε δεν σε πολύ νοιάζει η αύξηση του επιτοκίου.

Σε 2-3 χρόνια που τα επιτόκια θα πέσουν θα αλλάξει η κατάσταση. Τη σούμα την κάνεις μακροχρόνια, όχι πάνω στην αλλαγή. Αν ήσουν στο ενοίκιο θα πληρωνες τιμές ενοικίου προ κρίσης.

23 ώρες πριν, Agandaur είπε

Λαική όσοι ψωνίζω κόβουν αποδειξούλα.

Έλα στη δικιά μου (λαϊκή συνοικία της Αθήνας). Χτες Αλβανός πωλητής τσακώθηκε με άλλο αλλοδαπό, και τον ξάπλωσε κάτω με δεξί ντιρεκτ! Αν θες ζήτα απόδειξη...

• Confused 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, που πιστεύω όλοι συμφωνούμε.

Εγώ ψιλοδιαφωνώ. Δεν είναι τόσες λίγες οι περιπτώσεις που δηλώνεται ολόκληρο το ποσό όσες νομίζετε. Επίσης, υπάρχουν συμβόλαια που δηλώνεται μεγαλύτερο τίμημα από το ποσό που τελικά θα λάβει ο πωλητής.😜

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, citiz είπε

Μέχρι τώρα η δόση του στεγαστικού ήταν στα ίδια επίπεδα με το ενοίκιο

Αυτό ποτέ δεν ίσχυε, ακόμα και όταν το δάνειο ήταν στο 80% της αξίας του ακινήτου και η αποπληρωμή σε 30 χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα επιτόκια μόλις ξεκίνησαν να ανεβαίνουν. Όταν κατέβουν (και αυτό αν θα γίνει σε 2 ή 10 χρόνια κανείς δεν το ξέρει) πολύ δύσκολο να ξαναπάνε στο 0 ή αρνητικά που ήταν πριν από 6 μήνες.

Προσωπικά έχω κάποια χρήματα στην άκρη. Η θεωρία λέει ότι λόγω των επιτοκίων τα ακίνητα στα επόμενα 1-2 χρόνια θα διορθώσουν 20% τουλάχιστον. Θα δούμε γιατί στην Ελλάδα υπάρχει θέμα προσφοράς.

Επεξ/σία από Keynes
  • Confused 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Keynes είπε

Τα επιτόκια μόλις ξεκίνησαν να ανεβαίνουν. Όταν κατέβουν (και αυτό αν θα γίνει σε 2 ή 10 χρόνια κανείς δεν το ξέρει) πολύ δύσκολο να ξαναπάνε στο 0 ή αρνητικά που ήταν πριν από 6 μήνες.

Προσωπικά έχω κάποια χρήματα στην άκρη. Η θεωρία λέει ότι λόγω των επιτοκίων τα ακίνητα στα επόμενα 1-2 χρόνια θα διορθώσουν 20% τουλάχιστον. Θα δούμε γιατί στην Ελλάδα υπάρχει θέμα προσφοράς.

Λίγο γριφοειδές μήνυμα..

Άρα αναμένεται πτώση τιμών ακινήτων;

Αν είχες λίγο παραπάνω χρήματα στην άκρη, θα αγόραζες αύριο ή θα περίμενες; Και αν περιμένεις, τί, πτώση τιμών, ανεύρεση ευκαιριών, αύξηση κεφαλαίου που έχεις  στην άκρη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περιμένω διόρθωση - το θέμα είναι πόσο μεγάλη γιατί η προσφορά για κατοικήσιμα  ακίνητα στην Αθήνα είναι μικρή και επιπλέον υπάρχει ζήτηση από το εξωτερικό.

Το πόσο θ ανέβει το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα είναι ο καταλύτης  αν πάει 3% και πάνω (τώρα είναι 1.5%) η αγορά θα διορθώσει λογικά ένα 20% από τα σημερινά επίπεδα όχι αμέσως αλλά σε 2-3 χρόνια. Έτσι το βλέπω.

Επεξ/σία από Keynes
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, kirileman είπε

Επίσης, υπάρχουν συμβόλαια που δηλώνεται μεγαλύτερο τίμημα από το ποσό που τελικά θα λάβει ο πωλητής.😜

WHAAAAAAAT??? :blink:

Κάποιου είδους ξέπλυμα;

Επεξ/σία από Aurumnus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...