Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Locke_John είπε

πιστεύετε αξίζει ως επένδυση, αγορά μικρού δώματος (χρήση γραφείου), κοντά στο κέντρο Αθήνας (περιοχή νομικής σχολής), με τιμή περίπου 1.000/τ.μ. , ?

Γενικα ναι ειναι χαμηλη τιμη.Αλλα υπαρχουν παντα θεματα που μπορει να αλλαξουν την απαντηση.

πχ ειναι σε πολυκατοικια και ποιοι μενουν εκει (εχω φιλο στην Ομονοια που ζει μαζι με μουσουλμανους και drug dealers),πως θερμαινεται,τι γινεται με τα κοινοχρηστα,τι χρονολογιας ειναι το σπιτι,τι δουλειες θα χρειαστει κτλ κτλ.

• Like 3
  • Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καινούργια πολυκατοικία στην Κηφισιά δίπλα μου, ασχημο μινιμαλ "πράσινο" κουτί (θα σας εξηγησω την μεγάλη μούφα των green home πιστοποιήσεων εκτενώς οταν βρώ χρόνο), 450 χιλιάρικα τα διαμερίσματα των 120τμ,  700 τα 180αρια ρετιρέ, πουλήθηκαν ΟΛΑ απο τα μπετά.  Μιλάμε για τρελή κρίση ε; 

Επεξ/σία από fragma
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, fragma είπε

Καινούργια πολυκατοικία στην Κηφισιά δίπλα μου, ασχημο μινιμαλ "πράσινο" κουτί (θα σας εξηγησω την μεγάλη μούφα των green home πιστοποιήσεων εκτενώς οταν βρώ χρόνο), 450 χιλιάρικα τα διαμερίσματα των 120τμ,  700 τα 180αρια ρετιρέ, πουλήθηκαν ΟΛΑ απο τα μπετά.  Μιλάμε για τρελή κρίση ε; 

Δυστυχώς δεν μπορούμε να το ανάγουμε για όλη την κοινωνία, αλλά σίγουρα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας το οποίο έχει μαζέψει μαύρο χρήμα με τη σέσουλα τα χρυσά χρόνια είναι αυτό που τώρα πραγματοποιεί τέτοιες αγορές. Δεν πάει το νέο ζευγάρι (ακόμα και με μισθάρες) να πάρει δάνειο 300-400 χιλιάρικα (δεν δίνονται και τέτοια σε 30-35άρηδες χωρίς "πλάτες") και να πληρώνει δόση 2-3χιλιάρικα το μήνα για μείνει στο πράσινο κουτί των ΒΠ. Είναι ξεκάθαρα η πιο σίγουρη επένδυση αν έχεις μαζεμένο κασέρι (αμφιβόλου προέλευσης κιόλας) όντας καλός πασόκος των 80's-00's.

Επεξ/σία από Thanos (Earth -616)
  • Like 4
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, fragma είπε

Μπραβο το πετυχες διότι ως γνωστο ο μεσος Ελληνας η και Ευρωπαιος εχει αυτο το κεφαλαιο η μπορει να δανειστει το συγκεκριμένο ποσο.....

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Thanos (Earth -616) είπε

Δυστυχώς δεν μπορούμε να το ανάγουμε για όλη την κοινωνία, αλλά σίγουρα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας το οποίο έχει μαζέψει μαύρο χρήμα με τη σέσουλα τα χρυσά χρόνια είναι αυτό που τώρα πραγματοποιεί τέτοιες αγορές. Δεν πάει το νέο ζευγάρι (ακόμα και με μισθάρες) να πάρει δάνειο 300-400 χιλιάρικα (δεν δίνονται και τέτοια σε 30-35άρηδες χωρίς "πλάτες") και να πληρώνει δόση 2-3χιλιάρικα το μήνα για μείνει στο πράσινο κουτί των ΒΠ. Είναι ξεκάθαρα η πιο σίγουρη επένδυση αν έχεις μαζεμένο κασέρι (αμφιβόλου προέλευσης κιόλας) όντας καλός πασόκος των 80's-00's.

Εννοειται οτι ειναι μάυρο το χρήμα αυτό, αλλά επιτρεψε μου να σου πω οτι είναι φρέσκο. Δε νομίζω οτι κράταγε κάποιος μίσο μύριο απο τον καιρό του Ανδρεά Παπανδρέου για να παρει  green διαμέρισμα στα ΒΠ το 2022. Το χρήμα κυκλοφορεί και μπόλικο σας πληροφορώ, απο αυτά που βλέπω και στη δουλειά μου. Ασφαλώς βεβαια δεν το εχουν ολοι. 

• Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, fragma είπε

στον καπιταλισμο φτώχεια λέμε το ανοιγμα της ψαλίδας. οι πλούσιοι παραμένουν πλουσιοι, οι μεσαιοι πανε προς τον πατο. υπαρχει πολύ χρημα και θα υπαρχει χρημα. άλλωστε οι τιμες ακινητων ειναι σε άνοδο σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες. ακομη και να έπεφταν οι τιμες στην ελλαδα θα τις ανέβαζαν ξενοι που θα εβρισκαν καλή επένδυση την αγορά εδω.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή υπάρχουν κάποιοι που τους έρχονται ουρανοκατέβατα 3 ακίνητα και τα κάνουν 10 έχοντας γνωριμίες και αγοράζουν και συνεχίζουν να τα αυξάνουν, έβγαλε το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κρίση.

Είναι να απορείς πώς μερικοί καταφέρνουν και κάνουν περιουσία, αλλά μετά καταλαβαίνεις.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/11/2022 στις 8:51 ΜΜ, zio10 είπε

Υπάρχει ταυτόχρονα και κρίση και φτώχεια και πολύ χρήμα! Δεν ισχύουν για όλους τα ίδια!

Δεν ειναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης που λεει η παροιμία. Σορρυ αλλά αυτές οι γενικολογίες δεν μου λένε τίποτα. Προφανώς δεν εχουν ολοι οικονομική άνεση, αλλά γίνεται χαμός απο νεόδμητα παντού που πουλιούνται σαν ζεστά ψωμάκια απο τα σχέδια κιολας. Και μην πολυπιστεύετε τις τραγικές ιστορίες του καθένα. Ολοι εχουν κρυμμένο χρήμα αλλα τους αρέσει να κλαίγονται. Εχω πελάτες σαν μηχανικός που τους έχω κάνει δουλείες και "δυσκολευονται" να μου δώσουν ενα χιλιάρικο, με μια τραγική ιστορία ο καθένας, και μετα τους βλέπω με καινούργια SUV και φωτο απο διακοπάρες στα σοσιαλ μηντια. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, fragma είπε

Δεν ειναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης που λεει η παροιμία. Σορρυ αλλά αυτές οι γενικολογίες δεν μου λένε τίποτα. Προφανώς δεν εχουν ολοι οικονομική άνεση, αλλά γίνεται χαμός απο νεόδμητα παντού που πουλιούνται σαν ζεστά ψωμάκια απο τα σχέδια κιολας. Και μην πολυπιστεύετε τις τραγικές ιστορίες του καθένα. Ολοι εχουν κρυμμένο χρήμα αλλα τους αρέσει να κλαίγονται. Εχω πελάτες σαν μηχανικός που τους έχω κάνει δουλείες και "δυσκολευονται" να μου δώσουν ενα χιλιάρικο, με μια τραγική ιστορία ο καθένας, και μετα τους βλέπω με καινούργια SUV και φωτο απο διακοπάρες στα σοσιαλ μηντια. 

Γενικολογία είναι αυτά που γράφεις εσύ, σε καμία περίπτωση δεν γίνεται χαμός από νεόδμητα όπως λες. Σαφώς και χτίζονται κάποια αλλά είναι πολύ λιγότερα από τις ανάγκες που υπάρχουν, και για αυτό πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια πριν καν ολοκληρωθούν.

Κατά τα άλλα από πάντα υπήρχαν και ακόμα υπάρχουν αυτοί που κλαίγονται πως δεν έχουν και τη βγάζουν δύσκολα ενώ η ζωή που κάνουν δείχνει άλλα, το ότι εσύ ανακάλυψες την ύπαρξη τους τώρα δεν λέει κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Εσείς που ασχολείστε επαγγελματικά με τα ακίνητα, δεν σας απασχολεί η άνοδος των επιτοκίων λόγω πληθωρισμού; Μέχρι πρόσφατα έστω ότι πωλούνταν τα νεόδμητα σχετικά εύκολα, γιατί ο άλλος αντί να δίνει ένα χιλιάρικο νοίκι πάει και παίρνει δάνειο. Σε 2 χρόνια όμως τι γίνεται; Και με το κόστος κατασκευής να ανεβαίνει συνεχώς, ένα διαμέρισμα 5ου ορόφου σε μια νορμάλ περιοχή όπως ο Άλιμος ή το Παλιό Φάληρο θα φτάσει να πωλείται 5000€/τμ. Τότε ποιος θα το πάρει οεο; Δεν γνωρίζω από τιμές στα ΒΠ, αλλά 120τμ στην Κηφισιά με 450Κ δεν είναι και πολλά σήμερα. Στην Κάτω Κηφησιά στον 1ο όροφο, ίσως.

• Like 1
Δημοσ.

Στις περιοχές που ενδεικτικά ανέφερα, τα οικόπεδα κυμαίνονται στα 1000€ το κτιζόμενο μέτρο κατά μέσο όρο. Συν το κόστος κατασκευής, συν το εργολαβικό όφελος για το διάστημα μέχρι να πουλήσει κανείς (σημαντικός παράγοντας), δεν πρέπει να πάμε πάνω από 4000€ τουλάχιστον (κατά μέσο όρο, με την απαραίτητη καθ ύψος διακύμανση); Με τα σημερινά κατασκευαστικά κόστη, σε φθηνότερες περιοχές δεν αξίζει καν να ασχοληθεί κανείς γιατί δεν θα βρίσκει αγοραστές.

Βάλε στην εξίσωση και τυχόν περιορισμούς στα AirBnB, που ήδη ψήνονται. Εάν κάτι τέτοιο οδηγήσει σε μερική αποκλιμάκωση στις μακροχρόνιες μισθώσεις, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.

Προσωπική άποψη ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει το γεωπολιτικό τοπίο, το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο και κακώς πολλοί εργολάβοι ξεκινάνε έργα σαν να μην τρέχει τίποτα, προφανώς λόγω κεκτημένης ταχύτητας.

https://www.capital.gr/me-apopsi/3656712/polemos-kai-agora-akiniton-prooptikes-kai-prokliseis

Δημοσ.

Πάντως μια οικογένεια με 2 μισθούς 2000 ευρώ δεμ μπορεί να διαθέσει αυτά τα χρήματα που λέτε αν δεν έχει από κάπου και μαύρο χρήμα. Αντε να δίνεις 1500 για δόση τι δάνειο νομίζετε ότι μπορείτε να πάρετε; 450χιλ ή 500 ή 600 που γυρεύουν με τπτ πάντως. Αν πάρετε κάνα 250 Χιλ καλά θα είναι που και πάλι χλωμό το βλέπω. Είμαι και εγώ σε μπερδεμένη φάση αυτή τη στιγμή με ενοίκιο 850 ευρώ και δεν ξέρω αν πρέπει να μπω στο ψάξιμο για αγορά διότι είναι και η περιοχή που με δεσμεύει (γύρω από Μαρούσι) και αυτά που βλέπω για πώληση είναι όλα πανάκριβα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/11/2022 στις 2:30 ΜΜ, fragma είπε

Εννοειται οτι ειναι μάυρο το χρήμα αυτό, αλλά επιτρεψε μου να σου πω οτι είναι φρέσκο. Δε νομίζω οτι κράταγε κάποιος μίσο μύριο απο τον καιρό του Ανδρεά Παπανδρέου για να παρει  green διαμέρισμα στα ΒΠ το 2022. Το χρήμα κυκλοφορεί και μπόλικο σας πληροφορώ, απο αυτά που βλέπω και στη δουλειά μου. Ασφαλώς βεβαια δεν το εχουν ολοι. 

Φίλε μου το μαύρο χρήμα δεν διακινείται πλέον εύκολα στην Ελλάδα και με την ίδια ευκολία.Όλοι οι επιχειρηματίες που συνεργάζομαι στο κλειστό κύκλο μου κόβουν αποδείξεις για τα πάντα.Στη Λαική όσοι ψωνίζω κόβουν αποδειξούλα. Κράτος και ΑΑΔΕ προσπαθούν να τα πιάνουν αυτά γιατί η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων μας κοστίζει κάθε χρόνο πάνω από 70 Δις. Τέτοιες αγοραπωλησίες πρέπει να γίνονται μέσω τραπεζών εκτός αν έχουν πολιτικές "πλάτες".Με την είσοδο του myData θα σφίξει κι άλλο το λουρί.Η φούσκα των ακινήτων θα σκάσει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια και όσοι το παίξανε επενδυτές θα πάνε κουβά, φυσικά οι τράπεζες πάλι θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση που θα πληρώσει ο απλός μισθωτός κοσμάκης του ιδιωτικού τομέα, οι μαυραγορίτες απλά θα αγοράζουν πάλι με τα "κλεμμένα" . Το γεγονός ότι μεγάλο ποσό της φούσκας των κρυπτονομισμάτων (που άρχισαν ήδη να ξεφουσκώνουν με τη κατάρρευση της FTX του SBF) είχε "επενδυθεί" σε ακίνητα είναι μεγάλο καμπανάκι. Η μόνη σωτηρία των ακινήτων είναι να αυξήσουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις τους μισθούς για να κυνηγήσουν το πλυθωρισμό και να εξαφανίσει το ελληνικό κράτος τα ΕΦΑΠΑΞ των δημοσίων και τα προνομιάκια δανεισμού που κρατάνε τις τιμές ψηλά τόσα χρόνια. Είχαμε καταντήσει κάθε σύνταξη στο δημόσιο να φιλοδωρείται και με ένα σπίτι. Με την άνοδο του ορίου για τη λήψη χρυσής βίζας στο μισό εκατομμύριο και την αναπροσαρμογή των κανόνων από μεριάς Ευρωπαικής Ένωσης ως προς τη πώληση ακινήτων σε αλλοδαπούς το πάρτυ θα σταματήσει. Έρχεται ρύθμιση που θα εξισώσει τα AirnBnb με ξενοδοχειακές τουριστικές μονάδες. Και με το που οι εξυπνάκηδες ιδιοκτήτες το γυρίσουν στη παρανομία θα τους περιμένει στη γωνία η ΑΑΔΕ γιατί τους έχει φακελωμένους. Μόλις αυξηθούν και τα εισοδηματικά κριτήρια για τα ακινήτα όλοι αυτοί θα τρέχουν να πουλήσουν για να μην επιβαρυνθούν. Χιλιάδες συνάδελφοι οι οποίοι κατάλαβαν ότι αν μείνουν στην Ελλάδα να ανταγωνίζονται τους "φοροφυγάδες" δεν θα καταφέρουν ποτέ να βάλουν ένα αξιοπρεπές κεραμίδι κάτω από το κεφάλι τους εγκατέλειψαν τη χώρα και πήγαν Ελβετία , Κύπρο. Όσοι δεν θέλετε να χάσετε τα λεφτά σας επενδύστε τα σε Χρυσό. Το φαινόμενο που η Σαρανταπόρου στη Κηφισιά έχει γίνει ChinaTown για να καμαρώνει ο Φράγμα και ο κάθε Φράγμα πίσω από ένα πληκτρολόγιο ότι λειτουργεί σαν πλυντήριο βρώμικου χρήματος τελειώνει σιγά σιγά. Η θα τελειώσει η θα κινηθούμε προς νέα χρεωκοπία είναι πολύ απλά τα πράγματα. Επίσης μη νομίζετε ότι τα σπίτια που καμαρώνει ο Φράγμα είναι όλα ξοφλημένα στον κατασκευαστή. Τις προάλλες μιλούσα με κατασκευαστική για την αγορά ενός σπιτιού στα Β.Π. 70τμ 2ος όροφος , 230χιλιάδες στα σχέδια 350-400 χιλιάδες με το κλειδί στο χέρι. Όταν τους έιπα ότι έχω ένα 20-25% του αρχικού  ποσού έλαβα απάντηση : "Μην στεναχωριέστε μπορούμε εμείς να σας εγκρίνουμε δάνειο". Τα συμπεράσματα δικά σας.Ημιτελής 5οροφη πολυκατοικία στο Μαρούσι πωλείται 1 μύρριο με ημιτελή διαμερίσματα 120m2. 6-7 χρόνια εκεί είναι ακόμα. Ελάχιστα πουλιούνται και αυτά με πλάτες. Το ίδιο και οι Μαυραγορίτες.  

Kάθε φοροφυγάς σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα προδότη. Στερεί με τις πράξεις του το ψωμί που δικαιούται ένας συμπολίτης του για το κόπο της εργασίας του. Είναι υπεύθυνος που οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα είναι στα τάρταρα γιατί το κράτος υπερφολογεί τους μισθωτούς για να βγάζει όσα κλέβουν και οι φοροφυγάδες. Ειδική μνεία σε αυτούς που το διαλαλούν δημόσια και κομπάζουν για αυτό. Σιχασιά τίποτα παραπάνω.

Επεξ/σία από Agandaur
  • Like 2
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Agandaur είπε

Φίλε μου το μαύρο χρήμα δεν διακινείται πλέον εύκολα στην Ελλάδα και με την ίδια ευκολία.Όλοι οι επιχειρηματίες που συνεργάζομαι στο κλειστό κύκλο μου κόβουν αποδείξεις για τα πάντα.

Δεν διακινείται ίσως τόσο εύκολα όσο πριν 20 χρόνια (κυρίως λόγω πλαστικού χχρήματος) αλλά ζει και βασιλεύει. Μπορεί στον δικό σου κύκλο να κόβουν όλοι αποδείξεις αλλά αλλού γίνεται πάρτι. Ηλεκτρολόγοι, Υδραυλικοί, Γιατροί, Τεντάδες, Γυμναστές και Κομμωτές που πάνε στα σπίτια (ή και όχι), η λίστα δεν έχει τελειωμό. Και εγώ σαν ελεύθερος επαγγελματίας που δουλεύω με τιμολόγιο (αλλά ουσιαστικά σας υπάλληλος) σε εταιρείες πολλά χρόνια δεν φοροδιαφεύγω φυσικά. Αν όμως πρόσφερα υπηρεσίες σε ιδιώτες εκεί το πράγμα θα  μπορούσε να ήταν αλλιώς. Η παραοικονομία στην Ελλάδα είναι περίπου το 1/4 του ΑΕΠ, δεν το λες και λίγο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...