fragma Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, featherbrain είπε Χωρίς να είμαι σχετικός, βλέπω συνεχώς ότι αναφαίρεται ότι με ένα σεισμό θα πέσουν κλπ. Σχεδόν σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν κτίρια πολύ παλαιότερα και δεν πέφτουν. Επίσης εάν γίνει ένας σεισμός τόσο ισχυρός που θα πέσουν όλα τα σπίτια στην Αθήνα πριν το 90 πιστεύω ότι η "χασούρα" χρημάτων θα είναι το μικρότερο από τα προβλήματα του κόσμου. Σταμάτα, δεν ξέρεις εσύ, ούτε οι μηχανικοί που κατάρτισαν την μελέτη, ούτε οι υπηρεσίες που χορηγούν άδειες στατικής επάρκειας, ούτε όλοι οσοι αγοράζουν ή ζουν σε κατοικίες του 70. Παραδίδει μαθήματα ο Αγκαντάουρ που εφτιαξε προφίλ πριν απο μισή ώρα και λέει οτι είναι και αποφοιτος του ΕΜΠ αλλά εχει τελειωσει την Ανωτάτη Τρολλιστική και θα φάει διαγραφη μολις μπεί moderator.
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Agandaur είπε Δεν πάει ακριβώς έτσι το μοντέλο γιατί υπάρχει καταπόνηση των υλικών. Εδώ ταιριάζει αυτό που ανέφερα παραπάνω ότι χρειάζεται ενίσχυση, αναβάθμιση διαρκής. Αλλά εδώ ο κοσμάκης σφάζεται στις συνελεύσεις των πολυκατοικιών για τα ενεργειακά, θα βάλουν ποτέ με πειθαρχία να μαζέψουν χρήματα για συντήρηση πολυκατοικίας. Ουτοπικά πράγματα τελείως. Ο παράγοντας του σεισμού στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικός απλώς για την ώρα την έχουμε γλυτώσει. Τρέμω στη σκέψη τι θα γίνει σε ενδεχόμενο δυνατό σεισμό. Ελπίζω όχι η μισή Αθήνα ερείπια. Δεν πάει έτσι επειδή το λες εσύ; Sorry, δεν με πείθει αυτό το επιχείρημα. 3 λεπτά πριν, fredd0 είπε καλα δεν λειτουργει ακριβως ετσι η καταπονηση, δεν ειναι φτιαγμενα απο λαστιχο τα κτιρια Σαφώς και δεν είναι φτιαγμένα από λάστιχο, παρόλα αυτά έχουν μια συγκεκριμένη αντοχή στην καταπόνηση.
tarantules Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 11 στους 10 ταξιτζήδες του λεκανοπεδίου είναι ενεργά μέλη του insomnia.Επειδή η διαδρομή με το ταξί είναι πολλές φορές σύντομη και δεν προλαβαίνουν να ξεδιπλώσουν τις γνώσεις τους , τον ελεύθερο χρόνο τους τον περνάνε εδώ μέσα προσφέροντάς τες απλόχερα. 2
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, tarantules είπε 11 στους 10 ταξιτζήδες του λεκανοπεδίου είναι ενεργά μέλη του insomnia.Επειδή η διαδρομή με το ταξί είναι πολλές φορές σύντομη και δεν προλαβαίνουν να ξεδιπλώσουν τις γνώσεις τους , τον ελεύθερο χρόνο τους τον περνάνε εδώ μέσα προσφέροντάς τες απλόχερα. Εσύ είσαι ο 11ος στους 10;
fredd0 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν πάει έτσι επειδή το λες εσύ; Sorry, δεν με πείθει αυτό το επιχείρημα. Σαφώς και δεν είναι φτιαγμένα από λάστιχο, παρόλα αυτά έχουν μια συγκεκριμένη αντοχή στην καταπόνηση. θα στο πω τελειως απλοικα για να μη μπουμε σε δυσκολα μονοπατια και βγαλουν ολοι τα πτυχια τους να τα μετρησουν μια ρωγμη σε μια κολωνα (αντεξε το σεισμο) ειναι καταπονηση Στον επομενο σεισμο μπορει να αντεξει παλι (να μεγαλωσει η ρωγμη) αλλα αυτο δεν ειναι εγγυηση οτι θα αντεξει και τον μεθεπομενο. Καποια στιγμη η ρωγμη θα "αδυνατισει" τοσο την κολωνα που δε θα αντεξει Τα δομικα, ειδικα σε πολυκατοικιες προ αντισεισμικου, θελουν τουλαχιστον στατικο ελεγχο
phanispal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, fragma είπε Θα τα χαρούν τα παιδιά μου και αυτό μου φτάνει. Κι άλλοι πιθανοί μελλοντικοί άεργοι εισοδηματίες που θα διαλαλούν με στόμφο τις θυσίες που απαιτούνται για να φτιαχτεί ένα σπίτι. 1
tarantules Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εσύ είσαι ο 11ος στους 10; Επιβάτης είμαι.Οδήγα τώρα γιατί βιάζομαι....
Joshua21 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, fredd0 είπε θα στο πω τελειως απλοικα για να μη μπουμε σε δυσκολα μονοπατια και βγαλουν ολοι τα πτυχια τους να τα μετρησουν μια ρωγμη σε μια κολωνα (αντεξε το σεισμο) ειναι καταπονηση Στον επομενο σεισμο μπορει να αντεξει παλι (να μεγαλωσει η ρωγμη) αλλα αυτο δεν ειναι εγγυηση οτι θα αντεξει και τον μεθεπομενο. Καποια στιγμη η ρωγμη θα "αδυνατισει" τοσο την κολωνα που δε θα αντεξει Τα δομικα, ειδικα σε πολυκατοικιες προ αντισεισμικου, θελουν τουλαχιστον στατικο ελεγχο Τι να σου πω, δεν είμαι ειδικός, αλλά εγώ προσωπικά μια ρωγμή στην κολώνα δεν θα την έλεγα καταπόνηση, θα την έλεγα ζημιά, και μάλιστα επικίνδυνη. Αν η συγκεκριμένη κατασκευή μπορεί να αντέξει μια Α καταπόνηση από σεισμό, τότε σαφώς με τη ρωγμή αυτή οι αντοχές της είναι μειωμένες.
marios3434 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Παντως κατι διαβασα πως θα δοθουν στεγαστικα δανεια για αγορες μεσω των πλειστηριασμων που εχουν αρχισει και γινονται στο eauction.gr.Λεγεται πως οι πρωτες τραπεζες που θα το κανουν αυτο θα ειναι η Εθνικη και υστερα η Eurobank καλυπτοντας το 70% της αγορας (μιας και το 30% το βαζει ως εγγυηση εξαρχης ο αγοραστης για να συμμετασχει στον πλειστηριασμο).Αν γινει κατι τετοιο θα ειναι μεγαλο boost για την αγορα ακινητων φανταζομαι...Θα θελα να ξερα τι γνωμη υπαρχει γενικοτερα γυρω απο αυτο?Μου φανεται καπως το να αγορασεις σπιτι σε πλειστηριασμο,βεβαια δεν ξερεις και τι γινεται απο πισω και πηραν το ακινητο απο τον εκαστοτε ιδιοκτητη..(πηρε δανεια τα φαγε απο εδω και εκει ή δεν μπορεσε απλα να τα βγαλει περα αθελα του)
nzeppos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, featherbrain είπε Χωρίς να είμαι σχετικός, βλέπω συνεχώς ότι αναφαίρεται ότι με ένα σεισμό θα πέσουν κλπ. Σχεδόν σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν κτίρια πολύ παλαιότερα και δεν πέφτουν. Επίσης εάν γίνει ένας σεισμός τόσο ισχυρός που θα πέσουν όλα τα σπίτια στην Αθήνα πριν το 90 πιστεύω ότι η "χασούρα" χρημάτων θα είναι το μικρότερο από τα προβλήματα του κόσμου. Παραθέτω από τυχαία άρθρα: Αναφορά σε κείμενο Πρώτη θέση στην Ευρώπη και έκτη παγκοσμίως η Ελλάδα από άποψη σεισμικότητας Αναφορά σε κείμενο Την έκτη θέση στον κόσμο στις πιο σεισμογενείς χώρες του κόσμου έχει η Ελλάδα. Αν και κατέχει το 0,02 της επιφάνειας της Γης, απελευθερώνει το 2% της παγκόσμιας σεισμικής ενέργειας κάθε χρόνο και πλέον του 50% της ευρωπαϊκής. Στην Τουρκία είναι ακόμα χειρότερα νομίζω. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2022 από nzeppos
primeragt Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 47 λεπτά πριν, nzeppos είπε Παραθέτω από τυχαία άρθρα: Στην Τουρκία είναι ακόμα χειρότερα νομίζω. Ισχύει αλλά δεν τόσο τραγικά τα πράγματα όσο φαίνεται στα συγκεκριμένα αποσπάσματα. Τι να πει το Ιόνιο δηλαδή που τρώει το 90% των σεισμών και έχει τους περισσότερους μεγάλους. Θα έπρεπε να είναι ακατοίκητο με βάση όσα γράφονται εδώ.
phanispal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δεν έχει κάνει και πολλούς σοβαρούς βέβαια.
panos4tw Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Οσον αφορα το θεμα των σεισμων, παραθετω μια εικονα που με βοηθησε να καταλαβω οτι οι -αισθητοι- σεισμοι ειναι κατι εντελως αγνωστο σε μεγαλο μερος του κοσμου 2
nzeppos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Ε, γι' αυτό βλέπεις στις ΗΠΑ κάτι σπίτια με γυψοσανίδες που τα φτιάχνουν σε τρεις μέρες. Έχουν άλλες φυσικές καταστροφές εκεί βέβαια (πιθανώς χειρότερες από σεισμούς), αλλά σε συγκεκριμένες περιοχές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα