zio10 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, v2020 είπε 2009 - 2015 ήταν η καλύτερη φάση για να αγοράσεις ακίνητο, όλα ήταν σκοτωμένα με capital controls. Έβρισκες νεόδμητα καινούρια δυάρια για Θεσσαλονίκη με 60-70 χιλιάρικα στην περιοχή που έψαχνα, από το 2016 και μετά άρχισε η άνοδος πήρε η οικονομία τα πάνω της.και σήμερα στην ίδια περιοχή πηγαίνουν 170 και 180 καινούρια υπό κατασκευή. Εντελώς εκτός πραγματικότητας σε σχέση με τον βασικό μισθό στην Ελλάδα. Βεβαια ξεκίνησαν και τα δάνεια επομένως υπάρχει εύκολο χρήμα. Αυτή τη στιγμή ότι σηκώνεται σε οικοδομή είναι ήδη πουλημένο στο 90% πλέον πιο μυαλωμένοι οι κατασκευαστές. Βέβαια κάτι που δεν υπολογίζει και εις στην αύξηση στων τιμών είναι οι απαιτήσεις για ενεργειακή κλάση α+ επομένως μιλάμε για πολύ καλύτερες κατασκευές πλέον. Για να πουλιούνται από τα σχέδια μάλλον δεν είναι εκτός πραγματικότητας οι τιμές πάντως.
zygorito Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, v2020 είπε 2009 - 2015 ήταν η καλύτερη φάση για να αγοράσεις ακίνητο, όλα ήταν σκοτωμένα με capital controls. Έβρισκες νεόδμητα καινούρια δυάρια για Θεσσαλονίκη με 60-70 χιλιάρικα στην περιοχή που έψαχνα, από το 2016 και μετά άρχισε η άνοδος πήρε η οικονομία τα πάνω της.και σήμερα στην ίδια περιοχή πηγαίνουν 170 και 180 καινούρια υπό κατασκευή. Εντελώς εκτός πραγματικότητας σε σχέση με τον βασικό μισθό στην Ελλάδα. Βεβαια ξεκίνησαν και τα δάνεια επομένως υπάρχει εύκολο χρήμα. Αυτή τη στιγμή ότι σηκώνεται σε οικοδομή είναι ήδη πουλημένο στο 90% πλέον πιο μυαλωμένοι οι κατασκευαστές. Βέβαια κάτι που δεν υπολογίζει και εις στην αύξηση στων τιμών είναι οι απαιτήσεις για ενεργειακή κλάση α+ επομένως μιλάμε για πολύ καλύτερες κατασκευές πλέον. Στα θετικά είναι ότι το μέσο στεγαστικό δίνεται στο 64% της εμπορικής πλέον (τουλάχιστον μέχρι το Μάιο). Παλιά δίναν τα στεγαστικά με ευκολία και ίσως και στο 100%. Σίγουρα υπάρχουν περιοχές που χτίζονται σπίτια είτε επειδή το εισόδημα που μπορούν να παράξουν (πχ από βραχυχρόνια μίσθωση) είτε επειδή είναι "καλές" ανεβάζουν την αξία τους. Επίσης ένα ακίνητο των 170.000 δεν απευθύνεται σε κάποιον που αμοίβεται με τον κατώτατο χωρίς έξτρα πηγές εισοδήματος ή και περιουσία από κληρονομιές, αλλά πάρα πολύς κόσμος αμοίβεται πάνω από το μέσο μισθό, πόσο μάλλον στα 2 μεγάλα αστικά κέντρα. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2022 από zygorito
Joshua21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 45 λεπτά πριν, zio10 είπε Για να πουλιούνται από τα σχέδια μάλλον δεν είναι εκτός πραγματικότητας οι τιμές πάντως. Το ότι πουλιούνται από τα σχέδια είναι αποτέλεσμα κυρίως της πολύ μεγάλης έλλειψης νεόδμητων και γενικότερα κατοικιών μικρής σχετικά ηλικίας.
zio10 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 43 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το ότι πουλιούνται από τα σχέδια είναι αποτέλεσμα κυρίως της πολύ μεγάλης έλλειψης νεόδμητων και γενικότερα κατοικιών μικρής σχετικά ηλικίας. Ναι οκ, απλά αν μέναν απούλητα θα έπεφταν και λίγο οι τομές. Πάντως εγώ το έχω ξαναγράψει, θεωρώ ότι δεν αξίζει η διαφορά τιμής που ζητάνε σε σχέση με αξιοπρεπή παλιότερα. Εκτός αν είσαι πολύ άνετος και δε σε νοιάζει η τιμή. 1
Joshua21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 36 λεπτά πριν, zio10 είπε Ναι οκ, απλά αν μέναν απούλητα θα έπεφταν και λίγο οι τομές. Πάντως εγώ το έχω ξαναγράψει, θεωρώ ότι δεν αξίζει η διαφορά τιμής που ζητάνε σε σχέση με αξιοπρεπή παλιότερα. Εκτός αν είσαι πολύ άνετος και δε σε νοιάζει η τιμή. Για να μείνουν απούλητα θα πρέπει η ζήτηση για αυτά να μηδενιστεί, ε δε παίζει αυτό το ενδεχόμενο. Επίσης δεν υπάρχουν παλιότερα, εκτός αν εννοείς πολύ παλιότερα, 20-25 ετών και βάλε.
zio10 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Για να μείνουν απούλητα θα πρέπει η ζήτηση για αυτά να μηδενιστεί, ε δε παίζει αυτό το ενδεχόμενο. Επίσης δεν υπάρχουν παλιότερα, εκτός αν εννοείς πολύ παλιότερα, 20-25 ετών και βάλε. Ναι εννοώ μετά το 90 πχ που είναι αξιοπρεπή ή και ανακαινισμένα και έχουν ίσως και μισή τιμή ανά μέτρο.
Joshua21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, zio10 είπε Ναι εννοώ μετά το 90 πχ που είναι αξιοπρεπή ή και ανακαινισμένα και έχουν ίσως και μισή τιμή ανά μέτρο. Κατά τη γνώμη μου είναι εντελώς ασύγκριτα το ένα με το άλλο (καινούργιο vs 30+ ετών), άσε που κοντά στη μισή τιμή δεν βρίσκεις ανακαινισμένο, ίσως και να βρεις κάτι που χρήζει ολικής ανακαίνισης.
zio10 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Κατά τη γνώμη μου είναι εντελώς ασύγκριτα το ένα με το άλλο (καινούργιο vs 30+ ετών), άσε που κοντά στη μισή τιμή δεν βρίσκεις ανακαινισμένο, ίσως και να βρεις κάτι που χρήζει ολικής ανακαίνισης. Ίσως παίζει ρόλο η περιοχή.
Joshua21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, zio10 είπε Ίσως παίζει ρόλο η περιοχή. Για να έχει νόημα μια σύγκριση θα πρέπει τα ακίνητα όχι μόνο να είναι στην ίδια περιοχή, αλλά και σε παρόμοια θέση και με παρόμοια χαρακτηριστικά.
zio10 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Για να έχει νόημα μια σύγκριση θα πρέπει τα ακίνητα όχι μόνο να είναι στην ίδια περιοχή, αλλά και σε παρόμοια θέση και με παρόμοια χαρακτηριστικά. Ναι αυτό εννοώ, εγώ στην πόλη μου πχ έχω δει τέτοιες διαφορές.
Joshua21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, zio10 είπε Ναι αυτό εννοώ, εγώ στην πόλη μου πχ έχω δει τέτοιες διαφορές. Τι να σου πω, μου φαίνεται τελείως απίθανο κάτι τέτοιο. Εκτός και αν το "πλήρως ανακαινισμένο" απλά το βλέπεις στις αγγελίες
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 41 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Κατά τη γνώμη μου είναι εντελώς ασύγκριτα το ένα με το άλλο (καινούργιο vs 30+ ετών), άσε που κοντά στη μισή τιμή δεν βρίσκεις ανακαινισμένο, ίσως και να βρεις κάτι που χρήζει ολικής ανακαίνισης. Υπαρχουν και πολλα που χτιστηκαν 2002-2010 Τα οποια αν ειναι καλοσυντηρημενα και σωστα χτισμεντα δεν εχουν πολλα να ζηλεψουν απο τι χτιζεται τα τελευταια 2 χρονια.
Joshua21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 14 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Υπαρχουν και πολλα που χτιστηκαν 2002-2010 Τα οποια αν ειναι καλοσυντηρημενα και σωστα χτισμεντα δεν εχουν πολλα να ζηλεψουν απο τι χτιζεται τα τελευταια 2 χρονια. Φυσικά και υπάρχουν, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να τα βρεις στη μισή τιμή από όσο βρίσκεις σήμερα τα καινούργια όπως ειπώθηκε. 1
kirileman Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Νεόδμητα στο UK. A new-build property is one that’s been newly built, or substantially renovated, within the past two years and not sold during that period. Mortgages for new build homes | Comparethemarket At Nationwide, we define a 'New Build' as a property that has been built, converted or refurbished within the last two years. New Build | Nationwide for Intermediaries (nationwide-intermediary.co.uk) In the simplest terms, this is defined as a property that has been yet to be purchased (it can still be occupied during this time_ within the first two years of being constructed, refurbished or converted. New Build | Nationwide for Intermediaries (nationwide-intermediary.co.uk)
DrFreeman Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 On 06/10/2022 at 16:01, Aurumnus said: Αρκετοί φοβούνται πόλεμο με την Τουρκία και ότι θα χαθούν τα χρήματα τους στις Τράπεζες και ψάχνουν να δουν τι θα τα κάνουν. Και πως ακριβώς σε διασφαλίζει το ακίνητο σε αυτή την περίπτωση; Αν ο πόλεμος χαθεί θα έχεις ένα ακίνητο σε…τουρκική επικράτεια (ή σε ηττημένη/διαλυμένη χώρα). Lose lose situation, αν φοβάσαι κάτι τέτοιο καλύτερα να επενδύσεις/μετακινήσεις εκτός Ελλάδος τα χρήματα σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα