rombard Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 49 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όταν λες καινούργια? Εννοείς κάτι μέχρι και 25 ετών όπως έτσι εννοούν οι μεσίτες όταν λένε νεόδμητο? Όχι, εννοώ καινούρια.
Joshua21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, rombard είπε Όχι, εννοώ καινούρια. Ως καινούργια τα διαφημίζουν οι πωλητές/μεσίτες, ή είσαι σίγουρος επειδή έχεις δει τις άδειες τους? Τα καινούργια στην συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν πωληθεί πριν καν ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.
fragma Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, snot είπε Δεν με προσβάλεις καθόλου. Θεωρείς πως κακώς έφτασα στο συμπέρασμα, βλέποντας το διάγραμμα, ότι οι αγορές προβλέπουν προβλήματα στην αγορά ακινήτων στην Ευρώπη από τον Νοέμβρη που πέρασε και μετά; Εσύ βλέπεις κάτι άλλο; Απλά σου εξηγώ οτι το συμπέρασμα που έβγαλες είναι αβάσιμο γιατι ο συγκεκριμένος δείκτης αποτυπώνει μια εξαιρετικά ευμετάβλητη δυναμική. Ακριβώς οπως εκανε peak ενα χρόνο πριν που η κρίση ήδη χτυπούσε δυνατά με πληθωριστικές τάσεις λόγω του ενεργειακής κρίσης που είχε ήδη αρχίσει μαζι με ολα τα προβληματα στην βιομηχανική παραγωγή και τον ανεφοδιασμό που προκάλεσε ο κορονοιος, μπορεί άνετα να εκτοξευτεί πάλι απο τα μέσα ή προς το τέλος του 23. Δες απλά τι γίνεται με τις πωλήσεις των νεόδμητων. Δεν βρίσκείς τίποτα διαθέσιμο. Κλείνουν τα συμβόλαια σε εξωφρενικές τιμές απο τα σχέδια κιόλας. Αυτό εσένα σου φαίνεται για κρίση στην αγορά ακινήτων; Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2022 από fragma 1
NTC Labs Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, nzeppos είπε Μόνο νεόδμητο; Αυτό που νοίκιαζα μέχρι πρότινος ήταν τουλάχιστον 25ετίας και έμπαζε από παντού (κυριολεκτικά), ωστόσο μόλις έφυγα τα μεσιτικά που ανέβασαν την αγγελία έλεγαν για "νεόδμητο, ανακαινισμένο, ενεργειακής κλάσης Α, 850 ευρώ ευκαιρία". Κανένα από τα παραπάνω δεν ίσχυε φυσικά, ούτε καν κλάσης Β δεν ήταν (πριν χρόνια ο ιδιοκτήτης έβαλε 5-6 πόντους θερμοπρόσοψη αλλά δεν έφτιαξε τίποτα άλλο και το "νεόδμητο" εξακολουθούσε να μπάζει από κουφώματα, σύρτες κλπ). Πραγματικά λυπάμαι όποιον μένει εκεί τώρα και δίνει 800+ ευρώ για αυτό το πράγμα. Βασικα η εννοια "νεοδμητο" ειναι λιγο fake στην Ελλαδα, εχω δει "νεοδμητα" 5ετιας να μπαζουν απο τις ταρατσες και να γινονται λιμνες μεσα και εχω δει 40ετιας στην πενα , με τις μονωσεις τους με τα κελυφη τους, με τα καινουρια τους αλουμινια με τα ολα τους. 1
Joshua21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, NTC Labs είπε Βασικα η εννοια "νεοδμητο" ειναι λιγο fake στην Ελλαδα, εχω δει "νεοδμητα" 5ετιας να μπαζουν απο τις ταρατσες και να γινονται λιμνες μεσα και εχω δει 40ετιας στην πενα , με τις μονωσεις τους με τα κελυφη τους, με τα καινουρια τους αλουμινια με τα ολα τους. Βασικά ο όρος νεόδμητο έχει να κάνει με την ηλικία (νεόδμητο = νέο + δμητό - αυτό που μόλις χτίστηκε), και όχι με την κατάσταση ή την ποιότητα κατασκευής ενός ακινήτου. Η σημασία του όρου παραμένει η ίδια, δεν αλλάζει επειδή κάποιοι μεσίτες τον έχουν ξεχειλώσει.
NTC Labs Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Βασικά ο όρος νεόδμητο έχει να κάνει με την ηλικία (νεόδμητο = νέο + δμητό - αυτό που μόλις χτίστηκε), και όχι με την κατάσταση ή την ποιότητα κατασκευής ενός ακινήτου. Η σημασία του όρου παραμένει η ίδια, δεν αλλάζει επειδή κάποιοι μεσίτες τον έχουν ξεχειλώσει. ε ναι αυτο εννοουσα ομως , βλεπεις νεοδμητα και ειναι σαπακια. οποτε εγω δεν θα λαμβανα υποψην για αγορα ποτε το "νεοδμητο" αλλα την κατασταση του και μονο.
fragma Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2022 από fragma
TIM1982 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Η παραπανω κουβεντα βλεπω αφορα κυριως για κατοικιες εντος πολης , γιατι εκτος εστω και κοντα 50χλμ απο Αθηνα , και τα 1500ευρω ανα τετραγωνικο φαινονται πολλα για αρκετους 1
snot Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 41 λεπτά πριν, fragma είπε Απλά σου εξηγώ οτι το συμπέρασμα που έβγαλες είναι αβάσιμο γιατι ο συγκεκριμένος δείκτης αποτυπώνει μια εξαιρετικά ευμετάβλητη δυναμική. Ακριβώς οπως εκανε peak ενα χρόνο πριν που η κρίση ήδη χτυπούσε δυνατά με πληθωριστικές τάσεις λόγω του ενεργειακής κρίσης που είχε ήδη αρχίσει μαζι με ολα τα προβληματα στην βιομηχανική παραγωγή και τον ανεφοδιασμό που προκάλεσε ο κορονοιος, μπορεί άνετα να εκτοξευτεί πάλι απο τα μέσα ή προς το τέλος του 23. Δες απλά τι γίνεται με τις πωλήσεις των νεόδμητων. Δεν βρίσκείς τίποτα διαθέσιμο. Κλείνουν τα συμβόλαια σε εξωφρενικές τιμές απο τα σχέδια κιόλας. Αυτό εσένα σου φαίνεται για κρίση στην αγορά ακινήτων; Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω μια χαρά ξέρω να διαβάζω δισδιάστατο διάγραμμα και μια χαρά γνωρίζω τί είναι χρηματιστηριακός δείκτης και πόσο ευμετάβλητος είναι. Αν θέλεις ρίξε μία ματιά πότε τελευταία φορά είχε πέσει τόσο πολύ τόσο γρήγορα και πες μου αν οι ανησυχίες της αγοράς τότε επιβεβαιώθηκαν ή όχι. Μπορείς να κλείνεις τα μάτια σε επιτόκια, πιθανή ερχόμενη ύφεση, στο συναίσθημα της αγοράς και να πιστεύεις ότι θέλεις. Ούτε θέλω, ούτε προσπαθώ να σου αλλάξω την γνώμη, ούτε είμαι σίγουρος πως έχεις άδικο. Αλλά χαρακτηρισμοί Κασσάνδρας και Κνίτη σε όσους αυτοί την στιγμή βλέπουν να έρχεται πτώση στα ακίνητα, νομίζω δεν τιμούν κανένα. Ειδικά σήμερα που το μακροοικονομικό κλίμα έχει τα μαύρα του τα χάλια, πιθανών να έχουν και δίκιο 6
ewssonaht Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί το βλέπετε οπαδικά το θέμα και πάτε σε προσβολές και ειρωνίες. Κουβέντα κάνουμε, οι ειρωνίες και προσβολές (περί περισσου, κομμουνια, Λαλάκης κτλ δεν χρειάζονται). Δηλαδή εγώ που έχω 3 ακίνητα και ταυτόχρονα επενδυτικό portofolio με μετοχές και αμοιβαία δεν επιτρέπεται να είμαι της άποψης οτι η κατοικία είναι πολύ πιθανό να πέσει στα επόμενα 1-2 χρόνια? Από τη δική μου εμπειρία, τα ακίνητα είναι επένδυση αρκετά ασφαλής μακροχρόνια, αλλά έχει αρκετό κόπο και τρέξιμο. Η παρουσίαση εδώ πέρα ώς οτι το ακίνητο είναι καλή ζωή και απλά κάθεσαι και εισπράτεις, ή είναι απο άτομα που δεν έχουν άλλο μέτρο σύγκρισης (πχ μέρισμα οπου όντως κάθεσαι και εισπράτεις) ή είχαν αδιανόητη τύχη να μή πέσουν ποτέ σε κακό(πληρωτή) νοικάρη.* Κάποια πράγματα ώς τροφή για σκέψη. Τα νεόδμητα εξαντλούνταν και "σπίτι δεν υπήρχε ούτε για δείγμα" και το 2009 αμέσως πριν την κρίση και ΠΑΛΙ έσκασε. Γιατί αυτή τη φορά θα είναι διαφορετική? Το FOMO δεν είναι δείκτης σταθερότητας, το αντίθετο. Η αξία των σπιτιών -συγκεκριμένα στην Ελλάδα- δεν καθορίζεται μόνο απο τα επιτόκια, αλλά και απο την οικονομική πολιτική του κράτους. Πολλά σπίτια είναι άδεια χωρίς δάνειο και επειδή δεν κοστίζει πολύ, τα κρατάνε "μπάς και ανέβουν". Όσο ο ΕΝΦΙΑ έγδερνε κόσμο, έβλεπες βίλες στο Ψυχικό 600-700Κ. Να γίνει κάνα κραχ όπως πάει η οικονομία διεθνώς και να ξαναανέβει ο ΕΝΦΙΑ και θα δούμε που θα πάνε οι τιμές. Η αγορά κατοικίας ήδη παρουσιάζει κάμψη στις αγορές της ΕΕ και ΗΠΑ. Η Ελλάδα ιστορικά έχει μία καθυστέρηση πάντα να το χωνέψει Απόδοση 40% 2007->2022 είναι πολύ μικρή, 25% μόνο ο πληθωρισμός. Δικαίωμα του οποιοδήποτε να δηλώνει ευχαριστημένος, αλλά την ίδια περίοδο άλλες -ασφαλείς- επενδύσεις όπως χρυσός κτλ δώσανε 250%. *Προφανώς δε μιλάμε για καταστάσεις όπου έχει κάποιος ρετιρέ στην Αεροπαγίτου και το δίνει σε εταιρεία και απλά αράζει, αυτά είναι εξαιρέσεις. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2022 από ewssonaht 5 1
Lesma Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2022 από Lesma
Joshua21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 59 λεπτά πριν, ewssonaht είπε Τα νεόδμητα εξαντλούνταν και "σπίτι δεν υπήρχε ούτε για δείγμα" και το 2009 αμέσως πριν την κρίση και ΠΑΛΙ έσκασε. Γιατί αυτή τη φορά θα είναι διαφορετική? Εγώ πάντως αλλιώς τα θυμάμαι, το 2009 υπήρχε πληθώρα διαθέσιμων νεόδμητων από τους κατασκευαστές, και μάλιστα ο αριθμός τους αυξανόταν επειδή η κρίση έπιασε πάρα πολλά στη φάση της κατασκευής. Αντιθέτως τώρα νεόδημητο (κυριολεκτικά) δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, υπό κατασκευή είναι ελάχιστα (πολύ λιγότερα από ότι ήταν το 2009) και ήδη πουλημένα. 2
JailbrokenDiesel Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 ξερω και περιπτωσεις που οι κατασκευαστες επιστρεφουν τις προκαταβολες που εχουν λαβει καθως εκτοξευονται πλεον τα υλικα οικοδομης. Συναδελφος εδωσε φετος την ανοιξη 30Κ προκαταβολη για διαμερισμα σε υπο ανεγερση πολυκατοικια στην Αργυρουπολη (ουτε η εξκαφη δεν εχει ξεικινησει ακομη) και του τα γυρισε πισω η εταιρεια καθως εχει πλεον αλλη τιμη το διαμερισμα 1
Aurumnus Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 17 λεπτά πριν, JailbrokenDiesel είπε ξερω και περιπτωσεις που οι κατασκευαστες επιστρεφουν τις προκαταβολες που εχουν λαβει καθως εκτοξευονται πλεον τα υλικα οικοδομης. Συναδελφος εδωσε φετος την ανοιξη 30Κ προκαταβολη για διαμερισμα σε υπο ανεγερση πολυκατοικια στην Αργυρουπολη (ουτε η εξκαφη δεν εχει ξεικινησει ακομη) και του τα γυρισε πισω η εταιρεια καθως εχει πλεον αλλη τιμη το διαμερισμα Άρα στην πράξη του γύρισε πίσω λιγότερα χρήματα, γιατί τα 30.000 είχαν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη την Άνοιξη από ότι έχουν τώρα. 2
JailbrokenDiesel Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Άρα στην πράξη του γύρισε πίσω λιγότερα χρήματα, γιατί τα 30.000 είχαν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη την Άνοιξη από ότι έχουν τώρα. technically speaking, ναι. τους ενημερωσαν οτι πλεον η νεα τελικη τιμη ειναι +15% , δε μπορουσαν να ανταπεξελθουν στις νεες τιμες, οποτε πηραν τα λεφτα τους πισω ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα