fragma Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 27 λεπτά πριν, narta είπε Οκ τα ακινητα θα πέσουν 50% στα επόμενα 3 χρόνια επειδη το ειπε ο Λαλάκης στο insomnia Ισχύει οτι ισχύει σε ολο τον κόσμο πλεον και στην Ελλάδα: Αν θες να αγοράσεις σπίτι, 2 άτομα με καλους μισθούς δανείζονται για να αγοράσουν ενα μεσαιο σπίτι με ενα δάνειο 20ετιας να κρέμεται πάνω απο το κεφάλι τους. Οι εποχές του "δινω 500€ στον εκτιμητη του κολλητου του διευθυντη και μου βγάζει +50% αντικειμενικη ωστε να παρω δάνειο ολο το ποσο και αμαξι καινουριο μαζι με την ανακαινηση της κουζίνας απο τα σχέδια" εχει περάσει αντεπιστρεπτι. Για να αποκτήσεις σπίτι θες 30% ίδια κεφάλαια, το σπίτι υποθήκη καθώς και οποιδήποτε αλλο περιουσιακο στοιχείο έχεις υποθηκη. Πλεον το παιχνίδι με τα ακινητα θα κινηθει οπου κινείται και στην Ευρώπη, εταιρίες διαχείρισης ακινητων, με τσουρμο δικηγόρων, στους οποιους το "δε με πληρωσε το αφεντικο, περίμενε λιγο" θα απαντάται με κιτρινο χαρτακι έξωσης και σε 5 μερες τα πραγματα σε αποθηκη. Εδω ΞΑΝΑκολλάει η παροιμία "ο νηστικός καρβέλια ονειρέυεται" Ε μα.... Αν κάποτε βρώ χρόνο θα κάτσω να φτιάξω ενα spreadsheet με τις μέσες ανα την επικράτεια αξίες γής και ακινήτων ανά χρόνο τα τελευταία 100 χρόνια με αναγωγή στην σημερινή αγοραστική αξία, και ειμαι 100% βεβαιος οτι εκτός απο 2-3 σκαμπανεβάσματα θα υπάρχει σταθερή γραμμική αύξηση. Οσο για τις Κασσάνδρες που βλέπουν συνεχώς καταστροφές και πτωση αξιων, ειλικρινά ρε παιδιά κάθε φορά που μπαίνω σε αυτό το θρέντ, και το λεω φιλικά χωρις να θελω να θιξω κανέναν, νιωθω οτι εχω μπεί σε συνέδριο της ΚΝΕ ενάντιον της ιδιοκτησίας και του καπιταλισμού. Φαντάζομαι τον μέσο χρήση του ινσομνια ως εναν αναρχοκομμουνιστή tech-geek που περιμένει να καταστραφεί το σύμπαν για να ξαναμοιραστούν όλα και να αποκτήσει δωρεάν σπίτια, ατοκα δάνεια, και μετοχές της Tesla με κουπόνι απο τα κεντρικά γραφεία του Περισσού. 2
Aurumnus Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 24 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Ενώ αν αγοράσουν σπίτι θα διασφαλιστούν αν γίνει πόλεμος με την Τουρκία. ΝΟΤ. Εγώ ξέρω προσωπικά 2 άτομα που έχουν ξεκινήσει να χτίζουν με αυτό το σκεπτικό. Μπορεί να μην έχει καμία λογική για εμάς, αλλά για αυτούς έχει. Και ένας ακόμα στο χωριό για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ψάχνει να αγοράσει ένα αρκετά μεγάλο κτήμα με προοπτική να χτίσει κιόλας
Dinos1973 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, fragma είπε Εντελως ακυρη σύγκριση ομως. Οπως εχω ήδη πεί, η τοποθέτηση σε ακίνητο δεν εχει σκοπό την απόδοση, αλλά την διατήρηση των κεφαλαίων. Με ενα πιστωτικό γεγονός (κουρεμα, χρεοκοπια κλπ) η επένδυση στον SP500 δεν θα ήταν 93% αλλά αρνητική (απωλεια κεφαλαιου), οπότε το 2,3% ετήσιο ειναι ασυγκριτα καλύτερο. Οσο για τον κόσμο που καταστράφηκε, επιτρεψε μου να σου πω οτι για 9 τους 10 απο αυτούς δεν εφταιγε η "φούσκα" αλλά το ανυπαρκτο μυαλό και οι πολύ κακές επιλογές τους. Οταν βάζεις το 80% του μισθού σου σε δόση στεγαστικού για να αγοράσεις ως απλός υπάλληλος μεζονέτα 300τμ σε κυριλε περιοχή, ενω θα μπορούσες να ζήσεις ανετα και σε ενα μικρό διαμερίσμα (γιατί αυτές ειναι οι πραγματικές σου δυνατότητες, ασχετως αν εχεις φαντασίωση οτι εισαι βιομηχανος), τοτε σορρυ αλλά είσαι άξιος της μοίρας σου. 10ετιας ακινητο 90τμ σε καλη προς μετρια περιοχη νοικιαζετε στα €800 (τουλαχιστον) Χ 12 μήνες = €9600 - ενφια και φορο σιγουρα το χρόνο €7500 χ 10 χρονια €75000 χωρις να κανεις καμια αυξηση στο ενοίκιο, ισως μονο τον πληθωρισμο...... σιγουρα το ακινητο θα εχει κρατησει εαν όχι αυξησει την αξια του....... εαν εχεις 2 με 3 τετοια ακινητα δεν χρειαζετε να κανεις αλλη δουλεια! τωρα για φθορες κλπ κλπ, απο εμπειρια οταν δεν υπαρχουν ακινητα προς ενοικιαση (οπως τωρα) λες τον ενοικιαστη να το βαψει αυτος, εαν θέλει, εαν δεν θέλει ο επομενος παρακαλω!
Sta Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 11 λεπτά πριν, fragma είπε Ε μα.... Αν κάποτε βρώ χρόνο θα κάτσω να φτιάξω ενα spreadsheet με τις μέσες ανα την επικράτεια αξίες γής και ακινήτων ανά χρόνο τα τελευταία 100 χρόνια με αναγωγή στην σημερινή αγοραστική αξία, και ειμαι 100% βεβαιος οτι εκτός απο 2-3 σκαμπανεβάσματα θα υπάρχει σταθερή γραμμική αύξηση. Οσο για τις Κασσάνδρες που βλέπουν συνεχώς καταστροφές και πτωση αξιων, ειλικρινά ρε παιδιά κάθε φορά που μπαίνω σε αυτό το θρέντ, και το λεω φιλικά χωρις να θελω να θιξω κανέναν, νιωθω οτι εχω μπεί σε συνέδριο της ΚΝΕ ενάντιον της ιδιοκτησίας και του καπιταλισμού. Φαντάζομαι τον μέσο χρήση του ινσομνια ως εναν αναρχοκομμουνιστή tech-geek που περιμένει να καταστραφεί το σύμπαν για να ξαναμοιραστούν όλα και να αποκτήσει δωρεάν σπίτια, ατοκα δάνεια, και μετοχές της Tesla με κουπόνι απο τα κεντρικά γραφεία του Περισσού. Δε βλέπει κανείς καταστροφές, απλώς η οικονομία κάνει κύκλους. Επίσης, στην κρίση πολλά είναι ή φαίνονται πιο ακριβά λόγω χαμηλότερου εισοδήματος και ψυχολογίας. Αν μου επιτρέπεις είσαι οικονομικολόγος; 2
snot Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, fragma είπε Οσο για τις Κασσάνδρες που βλέπουν συνεχώς καταστροφές και πτωση αξιων, ειλικρινά ρε παιδιά κάθε φορά που μπαίνω σε αυτό το θρέντ, και το λεω φιλικά χωρις να θελω να θιξω κανέναν, νιωθω οτι εχω μπεί σε συνέδριο της ΚΝΕ ενάντιον της ιδιοκτησίας και του καπιταλισμού. Άσχετα του τί βλέπουν οι συμφορουμήτες εδώ, ο δείκτης stoxx 600 real estate της Ευρώπης έχει πέσει περίπου 50% από Νοέμβρη και μετά. Η πτώση του δεν έχει σταματήσει και πάει για επίπεδα 2008 που μάλλον σημαίνει ότι οι αγορές έχουν προεξοφλήσει σημαντικά προβλήματα στην αγορά ακινήτων στην Ευρώπη https://finance.yahoo.com/quote/EXI5.DE/ Χωρίς να θέλω επίσης θίξω κανέναν, τα ποστ που βλέπω εδώ ότι η Ελλάδα είναι απομονωμένη από τις υπόλοιπες αγορές / δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας / υπάρχουν λεφτά στα στρώματα / τα ακίνητα δεν πέφτουν μου θυμίζουν την γιαγιά μου 8
fragma Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 17 λεπτά πριν, snot είπε Άσχετα του τί βλέπουν οι συμφορουμήτες εδώ, ο δείκτης stoxx 600 real estate της Ευρώπης έχει πέσει περίπου 50% από Νοέμβρη και μετά. Η πτώση του δεν έχει σταματήσει και πάει για επίπεδα 2008 που μάλλον σημαίνει ότι οι αγορές έχουν προεξοφλήσει σημαντικά προβλήματα στην αγορά ακινήτων στην Ευρώπη https://finance.yahoo.com/quote/EXI5.DE/ Χωρίς να θέλω επίσης θίξω κανέναν, τα ποστ που βλέπω εδώ ότι η Ελλάδα είναι απομονωμένη από τις υπόλοιπες αγορές / δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας / υπάρχουν λεφτά στα στρώματα / τα ακίνητα δεν πέφτουν μου θυμίζουν την γιαγιά μου Δεν θέλω να σε προσβάλλω αλλά για να καταλάβεις ένα γράφημα και τι σημαίνει πρέπει να έχεις τις απαραίτητες γνώσεις. Ο δείκτης αυτος δείχνει την στιγμιαία δυναμική με factoring πολλών οικονομικών παραμέτρων ενός μίγματος επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία. Για να καταλάβεις πόσο ευμετάβλητη είναι αυτή η δυναμική μέτρηση, στο ίδιο ακριβώς γράφημα που παρέθεσες και που σήμερα δείχνει χαμηλό πενταετίας, ένα χρόνο πριν έκανε peak σε υψηλό πενταετίας. 1
snot Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, fragma είπε Δεν θέλω να σε προσβάλλω αλλά για να καταλάβεις ένα γράφημα και τι σημαίνει πρέπει να έχεις τις απαραίτητες γνώσεις. Ο δείκτης αυτος δείχνει την στιγμιαία δυναμική με factoring πολλών οικονομικών παραμέτρων ενός μίγματος επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία. Για να καταλάβεις πόσο ευμετάβλητη είναι αυτή η δυναμική μέτρηση, στο ίδιο ακριβώς γράφημα που παρέθεσες και που σήμερα δείχνει χαμηλό πενταετίας, ένα χρόνο πριν έκανε peak σε υψηλό πενταετίας. Δεν με προσβάλεις καθόλου. Θεωρείς πως κακώς έφτασα στο συμπέρασμα, βλέποντας το διάγραμμα, ότι οι αγορές προβλέπουν προβλήματα στην αγορά ακινήτων στην Ευρώπη από τον Νοέμβρη που πέρασε και μετά; Εσύ βλέπεις κάτι άλλο;
xp-user Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Εντελώς πληροφοριακά ...συγγενής ψάχνει να αγοράσει διαμέρισμά σαν επένδυση μιας και το να έχεις τα λεφτά στη τράπεζα δεν βγάζεις ούτε τον πληθωρισμό .Ότι βλέπετε γύρω σας να χτίζετε εχει πουληθεί απο τα μπετά να μην πω από την εκσκαφή . 4
rombard Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 11 ώρες πριν, xp-user είπε Εντελώς πληροφοριακά ...συγγενής ψάχνει να αγοράσει διαμέρισμά σαν επένδυση μιας και το να έχεις τα λεφτά στη τράπεζα δεν βγάζεις ούτε τον πληθωρισμό .Ότι βλέπετε γύρω σας να χτίζετε εχει πουληθεί απο τα μπετά να μην πω από την εκσκαφή . Και εγώ ψάχνω σε συγκεκριμένη περιοχή της Αθηνας. Και βλέπω ότι υπάρχουν αρκετά προς πώληση (καινούρια).
tounion Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 11 ώρες πριν, fragma είπε Δεν θέλω να σε προσβάλλω αλλά για να καταλάβεις ένα γράφημα και τι σημαίνει πρέπει να έχεις τις απαραίτητες γνώσεις. Ο δείκτης αυτος δείχνει την στιγμιαία δυναμική με factoring πολλών οικονομικών παραμέτρων ενός μίγματος επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία. Για να καταλάβεις πόσο ευμετάβλητη είναι αυτή η δυναμική μέτρηση, στο ίδιο ακριβώς γράφημα που παρέθεσες και που σήμερα δείχνει χαμηλό πενταετίας, ένα χρόνο πριν έκανε peak σε υψηλό πενταετίας. Και τι δεν καταλαβαίνεις??
narta Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 11 ώρες πριν, xp-user είπε Εντελώς πληροφοριακά ...συγγενής ψάχνει να αγοράσει διαμέρισμά σαν επένδυση μιας και το να έχεις τα λεφτά στη τράπεζα δεν βγάζεις ούτε τον πληθωρισμό .Ότι βλέπετε γύρω σας να χτίζετε εχει πουληθεί απο τα μπετά να μην πω από την εκσκαφή . Απο τα σχέδια. Φιλος αγόρασε σπιτι, εδωσε προκαταβολη 30% και ειχε δει μονο σχέδια, δεν ειχαν αρχίσει καν.
Joshua21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, rombard είπε Και εγώ ψάχνω σε συγκεκριμένη περιοχή της Αθηνας. Και βλέπω ότι υπάρχουν αρκετά προς πώληση (καινούρια). Όταν λες καινούργια? Εννοείς κάτι μέχρι και 25 ετών όπως έτσι εννοούν οι μεσίτες όταν λένε νεόδμητο? Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2022 από Joshua21
nzeppos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όταν λες καινούργια? Εννοείς κάτι μέχρι και 25 ετών όπως έτσι εννοούν οι μεσίτες όταν λένε νεόδμητο? Μόνο νεόδμητο; Αυτό που νοίκιαζα μέχρι πρότινος ήταν τουλάχιστον 25ετίας και έμπαζε από παντού (κυριολεκτικά), ωστόσο μόλις έφυγα τα μεσιτικά που ανέβασαν την αγγελία έλεγαν για "νεόδμητο, ανακαινισμένο, ενεργειακής κλάσης Α, 850 ευρώ ευκαιρία". Κανένα από τα παραπάνω δεν ίσχυε φυσικά, ούτε καν κλάσης Β δεν ήταν (πριν χρόνια ο ιδιοκτήτης έβαλε 5-6 πόντους θερμοπρόσοψη αλλά δεν έφτιαξε τίποτα άλλο και το "νεόδμητο" εξακολουθούσε να μπάζει από κουφώματα, σύρτες κλπ). Πραγματικά λυπάμαι όποιον μένει εκεί τώρα και δίνει 800+ ευρώ για αυτό το πράγμα. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2022 από nzeppos
csontheline Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 12 ώρες πριν, snot είπε Άσχετα του τί βλέπουν οι συμφορουμήτες εδώ, ο δείκτης stoxx 600 real estate της Ευρώπης έχει πέσει περίπου 50% από Νοέμβρη και μετά. Η πτώση του δεν έχει σταματήσει και πάει για επίπεδα 2008 που μάλλον σημαίνει ότι οι αγορές έχουν προεξοφλήσει σημαντικά προβλήματα στην αγορά ακινήτων στην Ευρώπη https://finance.yahoo.com/quote/EXI5.DE/ Χωρίς να θέλω επίσης θίξω κανέναν, τα ποστ που βλέπω εδώ ότι η Ελλάδα είναι απομονωμένη από τις υπόλοιπες αγορές / δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας / υπάρχουν λεφτά στα στρώματα / τα ακίνητα δεν πέφτουν μου θυμίζουν την γιαγιά μου Μία εξήγηση σε τι μεταφράζεται στην πραγματικότητα αυτό; Θα πέσουν τα ενοίκια; Θα πέσουν τα σπίτια; Έχει γίνει ήδη; Γιατί Κύπρο μόνο προς τα πάνω πάνε. Αν ο δείκτης είναι κάτι από το οποίο μπορούμε να εξάγουμε (επισφαλή) συμπεράσματα για το εγγύτερο μέλλον, τότε μπορούμε να αλλάξουμε πλάνο αγοράς/ενοικίασης. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι θα ισχύσει στο 100%, αλλά ως μπούσουλας.
Joshua21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, nzeppos είπε Μόνο νεόδμητο; Αυτό που νοίκιαζα ήταν τουλάχιστον 25ετίας και έμπαζε από παντού (κυριολεκτικά), ωστόσο μόλις έφυγα τα μεσιτικά που ανέβασαν την αγγελία έλεγαν για "νεόδμητο, ανακαινισμένο, ενεργειακής κλάσης Α, 850 ευρώ ευκαιρία". Τίποτα από όλα δεν ίσχυε φυσικά, ούτε καν κλάσης Β δεν ήταν (κάποια στιγμή στο ενδιάμεσο έβαλαν 5-6 πόντους θερμοπρόσοψη αλλά δεν έφτιαξαν τίποτα άλλο και εξακολουθούσε να μπάζει από κουφώματα, σύρτες κλπ). Εγώ τα ξέρω, στον φίλο παραπάνω πες τα που λέει πως βρίσκει αρκετά καινούργια προς πώληση ενώ στην πραγματικότητα τα καινούργια έχουν ήδη πωληθεί από τα μπετά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα