Allan-Wake Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε ναι αλλα με την ανεργια, τα περιεργα αφεντικα που εχει και τη νοοτροπια βαλκανιων στις εργασιακες συνθηκες δεν το βλεπω. Θα μεινει ενα απιαστο ονειρο. Καλά δεν το συζητώ για τους μισθούς. Η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την Αθήνα καλα εννοείται αυτο οχι μονο θεσσαλονικη, ολες οι μικρότερες πολεις ειναι πολυ πισω, ειδικα πολεις που βασιζονται μονο στον τουρισμο
efkola Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Μετά από 42 χρόνια μόνιμης διαμονής στην Αττική, αποφάσισα να σηκωθώ να φύγω από αυτό το χάος, επιδιώκοντας μια ζωή πιο φυσιολογική, με λιγότερο άγχος, θόρυβο και χαμένο χρόνο. Το σκεφτόμουν χρόνια και νομίζω ότι άργησα κιόλας. Ζήτησα μετάθεση επιλέγοντας την Καλαμάτα ως τόπο προορισμού, μια πόλη η οποία ανταποκρίνεται σχεδόν σε όλα όσα αναζητώ, άσχετα αν δε βρίσκω το σπίτι που θέλω για να αγοράσω διότι οι τιμές των ακινήτων εδώ έχουν ξεφύγει πολύ. Προσωπικά δε βρίσκω τίποτα γοητευτικό στο αθηναϊκό χάος και ανέκαθεν μου έκανε εντύπωση πώς οι άνθρωποι έχουμε δομήσει έτσι τις ζωές μας που να ζούμε σε τέτοιες αφιλόξενες τσιμεντουπόλεις με 5 ή παραπάνω εκατομμύρια κατοίκους ενώ παράλληλα κάποιες άλλες πανέμορφες πόλεις (Βόλος, Καβάλα, Ναύπλιο, Τρίκαλα, Χανιά και άλλες) αριθμούν maximum 100.000 ανθρώπους. Μου φαίνεται αδιανόητο να μην έχουμε επαφή με τη φύση, να ζούμε σε 6όροφες οικοδομές που κρύβουν τον ήλιο μαζί με άλλες 20 οικογένειες, να θεωρούμε "κανονικό" να περνάμε δύο ώρες κάθε μέρα στο δρόμο, να ψάχνουμε να παρκάρουμε 1-2 τετράγωνα μακριά από το σπίτι, να χρειάζεται να πληρώσουμε για να πάμε στην παραλία να κάνουμε μπάνιο και μάλιστα στοιβαγμένοι μαζί με χιλιάδες άλλους λουόμενους, να ανεβαίνουμε σε ένα ύψωμα και να θεωρούμε "γαμάτη θέα" τους άπειρους τόνους τσιμέντου και τα χιλιάδες αυτοκίνητα που βλέπουμε από κάτω...και πόσα άλλα... Όλα αυτά φυσικά αρέσουν σε κάποιους, όπως και η ιατρική περίθαλψη της πρωτεύουσας, η παρουσία αγαπημένων προσώπων, η ποικιλία στην ψυχαγωγία και γενικότερα στις επιλογές...και σε συνδυασμό με την υψηλότερη διαθεσιμότητα στην αγορά εργασίας, κρατούν τόσο κόσμο στο λεκανοπέδιο, πράγμα απόλυτα σεβαστό καθώς όλοι κάνουν τις επιλογές τους και δομούν όπως θέλουν τη ζωή τους. Προσωπικά θα επιδιώξω να μην επιστρέψω μόνιμα εκεί πάνω ποτέ, μου προκαλεί απέχθεια πια. Όπως είχα γράψει πρόσφατα και σ'αυτό το thread , αν/όταν ξαναφύγω από Καλαμάτα αναζητώντας αλλού τη βάση μου, σίγουρα αυτή δε θα είναι η Αθήνα (ο Ωρωπός, η Ραφήνα ή ο Μαραθώνας που θα μπορούσαν να είναι επιλογές, σαφώς δε συμπεριλαμβάνονται σ'αυτό που ονομάζουμε Αθήνα). 12 3
DrFreeman Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 hours ago, zio10 said: Δεκτό, απλά η σύγκριση είναι με την ελληνική επαρχία. Σύμφωνοι. Είναι λογικό όμως να υπάρχουν τεράστιες διάφορες μεταξύ μεγαλουπόλεων όπως Αθήνα/Θεσσαλονίκη και επαρχίας. Οι διαφορές που με ενοχλούν εμένα είναι άλλες: η έλλειψη πρασίνου σε όλες τις ελληνικές πόλεις σε σχέση με τις ευρωπαϊκές: Λονδίνο, Ρώμη, Παρίσι έχουν εξαιρετικά πάρκα και ανοιχτούς χώρους που ανεβάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής ακόμη κι αν υφίσταται το ίδιο πρόβλημα με το μποτιλιάρισμα. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2022 από DrFreeman 1
Fan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 18/9/2022 στις 5:01 ΜΜ, zio10 είπε Στην Αθήνα είναι φυσιολογικό να είσαι σε απόσταση μισής ή μίας ώρας από την δουλειά σου. Στην επαρχία (όχι σε μικρές πόλεις) πάνω από 15 λεπτά θεωρείται μακριά. Επίσης στην επαρχία οι περιοχές αυτές είναι προσιτές, στην Αθήνα χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω πως όχι. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται φυσιολογικό να μένεις μία ώρα από τη δουλειά σου στην Αθήνα, ειδικά εάν δεν πας με τη συγκοινωνία. Σίγουρα μπορεί να συμβαίνει σε πολλούς (και σε εμένα είχε τύχει για ένα διάστημα), αλλά δεν είναι ο κανόνας και φυσικά όταν συμβαίνει θεωρείται ότι μένουν μακριά από τον χώρο εργασίας τους. Ούτε σε μεγάλη πόλη της επαρχίας θεωρούνται μακριά τα 15 λεπτά. Θεωρώ παράλογο κάποιος να επιλέγει μείνει σε απόσταση άνω των 10-15 χιλιομέτρων από τον χώρο εργασίας του, εκτός εάν μιλάμε ότι έχει ήδη ιδιόκτητη κατοικία ή δουλεία του είναι προσωρινή. 1
dtk-386 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) λάθος δημοσιευση Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2022 από dtk-386
rombard Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα κύριοι/κυριες Για τους γνωστες της ταινίας "The Big Short" θα σας καλησπερίσω με την αξέχαστη φράση : "It's a bubble, time call their bullshit". Η φούσκα έχει αρχίσει να σκάει στην Αμερική, και θα έρθει και εδώ σύντομα. Την φούσκα του 2008 την είχα πρόβλεψη το 2006. Γελάγανε αρκετοί γνωστοί με τα λεγόμενα μου τότε (Good τιμές γαρ !). Τώρα με ακούνε με προσοχή. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2022 από rombard lathos 2
airtrelomike13 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 7 ώρες πριν, rombard είπε Καλησπέρα κύριοι/κυριες Για τους γνωστες της ταινίας "The Big Short" θα σας καλησπερίσω με την αξέχαστη φράση : "It's a bubble, time call their bullshit". Η φούσκα έχει αρχίσει να σκάει στην Αμερική, και θα έρθει και εδώ σύντομα. Την φούσκα του 2008 την είχα πρόβλεψη το 2006. Γελάγανε αρκετοί γνωστοί με τα λεγόμενα μου τότε (Good τιμές γαρ !). Τώρα με ακούνε με προσοχή. να το δουμε παλι αυτο και να μη το πιστεψουμε. Να πεσουν τα ακινητα τοσο σε ενοικια οσο και σε αγοροπωλησιες στα επιπεδα 2011-2017. Δεν νομιζω. 1
rombard Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 8 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε να το δουμε παλι αυτο και να μη το πιστεψουμε. Να πεσουν τα ακινητα τοσο σε ενοικια οσο και σε αγοροπωλησιες στα επιπεδα 2011-2017. Δεν νομιζω. Θα το δείτε αγαπητέ, και να είστε σίγουρος. Και τα ενοίκια θα κατεβουν, και οι τιμές. Η πρόβλεψη μου. TOYLAXISTON 30%. "What the market will bear". Το 2006 σε συζήτηση με φίλους του "κλάδου", τους είπα "προσέχετε, γιατί τα βλέπω να γίνονται κοτέτσια".....όπως και έγινε. Θα ανεβούν τα επιτόκια και εδώ. Οι τράπεζες θα κλείσουν την strogigka. Ήδη αρχίζουν και μιλάνε για τα καμώματα της Credit Swiss. Έρχεται πόνος. Τα τσάμπα φράγκα της επιδημίας θα επιστραφούν, και με τόκο. 2 1
Joshua21 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 16 ώρες πριν, rombard είπε Καλησπέρα κύριοι/κυριες Για τους γνωστες της ταινίας "The Big Short" θα σας καλησπερίσω με την αξέχαστη φράση : "It's a bubble, time call their bullshit". Η φούσκα έχει αρχίσει να σκάει στην Αμερική, και θα έρθει και εδώ σύντομα. Την φούσκα του 2008 την είχα πρόβλεψη το 2006. Γελάγανε αρκετοί γνωστοί με τα λεγόμενα μου τότε (Good τιμές γαρ !). Τώρα με ακούνε με προσοχή. Και εγώ είχα προβλέψει προχτές την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ, όλοι γελάγανε τότε. Τώρα με ακούνε με προσοχή.
m3ltd0wn Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 16 ώρες πριν, rombard είπε Καλησπέρα κύριοι/κυριες Για τους γνωστες της ταινίας "The Big Short" θα σας καλησπερίσω με την αξέχαστη φράση : "It's a bubble, time call their bullshit". Η φούσκα έχει αρχίσει να σκάει στην Αμερική, και θα έρθει και εδώ σύντομα. Την φούσκα του 2008 την είχα πρόβλεψη το 2006. Γελάγανε αρκετοί γνωστοί με τα λεγόμενα μου τότε (Good τιμές γαρ !). Τώρα με ακούνε με προσοχή. Και εγώ έτσι έλεγα και ευχόμουν να πάνε χώμα οι τιμές μέχρι να αγοράσω σπίτι. Τώρα που αγόρασα σταμάτησα να σκέφτομαι. Χαίρομαι το σπίτι σε ότι τιμή το πήρα. 1
Dinos1973 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 16 ώρες πριν, rombard είπε Καλησπέρα κύριοι/κυριες Για τους γνωστες της ταινίας "The Big Short" θα σας καλησπερίσω με την αξέχαστη φράση : "It's a bubble, time call their bullshit". Η φούσκα έχει αρχίσει να σκάει στην Αμερική, και θα έρθει και εδώ σύντομα. Την φούσκα του 2008 την είχα πρόβλεψη το 2006. Γελάγανε αρκετοί γνωστοί με τα λεγόμενα μου τότε (Good τιμές γαρ !). Τώρα με ακούνε με προσοχή. Δεν υπάρχει περίπτωση, η αγορά (στην Ελλάδα που δεν πρέπει να συγκρίνετε με άλλες αγορές για πολλούς και διαφόρους λογους) θα συνεχίσει να ανεβαίνει, και λογο του υψηλού πληθωρισμού (που ήρθε για να μείνει) είναι η ασφαλέστερη επένδυση…… σχόλια με σκοπό να δημιουργείτε κλίμα είναι για γέλια! 34 λεπτά πριν, rombard είπε Θα το δείτε αγαπητέ, και να είστε σίγουρος. Και τα ενοίκια θα κατεβουν, και οι τιμές. Η πρόβλεψη μου. TOYLAXISTON 30%. "What the market will bear". Το 2006 σε συζήτηση με φίλους του "κλάδου", τους είπα "προσέχετε, γιατί τα βλέπω να γίνονται κοτέτσια".....όπως και έγινε. Θα ανεβούν τα επιτόκια και εδώ. Οι τράπεζες θα κλείσουν την strogigka. Ήδη αρχίζουν και μιλάνε για τα καμώματα της Credit Swiss. Έρχεται πόνος. Τα τσάμπα φράγκα της επιδημίας θα επιστραφούν, και με τόκο. Γελαμε πραγματικα!
rombard Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Fundamentals, kyrioi, fundamentals. Έχουν φύγει από την αγορά. Το "φούσκωμα" που πρόσφερε τα επιδόματα της "επιδεμιας" θα ξεφουσκώσει. Στην Αμερική άρχισε ήδη. Έρχεται και από εδώ. Το 2023 θα είναι δύσκολη χρονια. Δεν είμαι χθεσινός. Τα έχω ξανά δει αυτά και το '91, και το '08 33 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Δεν υπάρχει περίπτωση, η αγορά (στην Ελλάδα που δεν πρέπει να συγκρίνετε με άλλες αγορές για πολλούς και διαφόρους λογους) θα συνεχίσει να ανεβαίνει, και λογο του υψηλού πληθωρισμού (που ήρθε για να μείνει) είναι η ασφαλέστερη επένδυση…… σχόλια με σκοπό να δημιουργείτε κλίμα είναι για γέλια! Γελαμε πραγματικα! Όλα αυτά που λες τα ακούς με διαφορες εκδοχές σε όλα τα κράτη που επικρατεί η φούσκα. Μπες σε διαφορα forum του εξωτερικού, και τα ίδια λένε με εσένα. Τα λέγανε και το '06. Θα έρθει ο κακόμοιρος Αφρικανός να σου αγοράσει το δυάρι στα Aνω Πατήσια για 150k ? Σύνελθε λίγο. Από Inflation, θα πάμε σε Deflation των asset prices. Το Χρηματιστήριο στην Αμερική έχει φάει ξύλο το 2022, περίπου -30% (σου θυμίζει κάτι ;). Και έχει ακόμα πορεία προς τα κάτω. Ετοιμαστείτε. "What the market will bear"....... 4
fragma Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Παιδιά συμβαίνει κάτι τελευταία; Είχα 2 σπιτια και ένα οικόπεδο εδώ και τουλαχιστον 2 χρόνια σε μεσιτικά με αγγελίες χωρίς να υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, και τις τελευταίες μέρες με παίρνουν συνέχεια για ραντεβού με ενδιαφερόμενους αγοραστες. Λέτε να αρχισε να κινείται κάτι ή είναι ισως ανασφάλεια να αφήνουν χρήματα στην τράπεζα ενόψει της κρίσης και θέλουν να τα διασφαλίσουν; Μου κάνει εντύπωση. Εχετε παρατηρήσει και εσεις κάτι; 1
rombard Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, fragma είπε Παιδιά συμβαίνει κάτι τελευταία; Είχα 2 σπιτια και ένα οικόπεδο εδώ και τουλαχιστον 2 χρόνια σε μεσιτικά με αγγελίες χωρίς να υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, και τις τελευταίες μέρες με παίρνουν συνέχεια για ραντεβού με ενδιαφερόμενους αγοραστες. Λέτε να αρχισε να κινείται κάτι ή είναι ισως ανασφάλεια να αφήνουν χρήματα στην τράπεζα ενόψει της κρίσης και θέλουν να τα διασφαλίσουν; Μου κάνει εντύπωση. Εχετε παρατηρήσει και εσεις κάτι; Ναι, υπάρχει ΜΕΓ’ΛΗ ανασφάλεια στης τράπεζες αυτή την στιγμή (Credit Suisse, Deutche Bank). Αλλα αυτό ΔΕΝ είναι σήμαντη ότι θα αρχίζουν να αγοράζουν ακίνητα να "προστατευτούν"...... Εάν σκάσουν τράπεζες ούτε τα ακίνητα θα μας σώσουν (όπως και δεν μας έσωσαν το '08). Όταν τραβήξουν ρευστό από την αγορά (λιγότερο δανεισμό, αστάθεια τραπεζών), τα παίρνει όλα μπάλα. Εάν βρείτε ικανοποιητική τιμή, να τα πουλήσεις.....και μετά περίμενε. A ναι....ναι....να σας θυμίσω. Τα Ελληνικά ομόλογα αυτή την στιγμή παζαρεύονται στα 4,6%......ωχ αμάν. Σας θυμίζει κάτι ; 2
tollisth Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, fragma είπε είναι ισως ανασφάλεια να αφήνουν χρήματα στην τράπεζα ενόψει της κρίσης και θέλουν να τα διασφαλίσουν Τώρα τελευταία ακουσα εναν αγόρασε οικόπεδο για σχεδόν ιδιο λογο που αναφέρεις απλα για να μην τα εχει στην τράπεζα, οι αγορές δεν πρόκειται να σταματήσουν ολο και κατι θα κινείται,το ποσο συμφέρουσες είναι αυτό είναι κριτήριο του καθενός 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα