Allan-Wake Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, d_gkal είπε Χαμηλές στον Εύοσμο με 2000 το τετραγωνικό; Δε ξέρω πως γίνεται και πουλάν απ' τα σχέδια ακόμη. Πολλοί έχουν λεφτά τελικά και κλαίγονται. 4000 Καλαμαριά πως σου φαίνεται? 1
fragma Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε 4000 Καλαμαριά πως σου φαίνεται? Για νεόδμητο πάνω στην παραλιακή λεωφόρο μια χαρά είναι. Είναι απο τα ακριβότερα μέρη στην Ελλάδα.
d_gkal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 9 minutes ago, Allan-Wake said: 4000 Καλαμαριά πως σου φαίνεται? Και 5000-6000 έχει κέντρο τι πάει να πει;
airtrelomike13 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, Aurumnus είπε Πως γίνεται να έχει πολύ μεγάλη ανεργία και παράλληλα πιο καινούργιες οικοδομές; Ποιοι τις χτίζουν; Και ποιοι τις αγοράζουν/νοικιάζουν; Και τα 2 θέλουν χρήματα, και με πολύ μεγάλη ανεργία δύσκολο να υπάρχει ρευστό. τα αγοραζουν απο Σερρες, Δραμα, Κατερινη για τα παιδια τους στη Θεσσαλονικη ή για να τους μεινει ενα σπιτι εκεί. Ταυτοχρονα ερχονται και απο τα Βαλκανια 1
Allan-Wake Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 38 λεπτά πριν, d_gkal είπε Και 5000-6000 έχει κέντρο τι πάει να πει; Θέλω να πω μια χαρά είναι και ο Εύοσμος
d_gkal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 19 minutes ago, Allan-Wake said: Θέλω να πω μια χαρά είναι και ο Εύοσμος Ας πούμε ότι είναι αν και δεν είναι. 🤪
archer100 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε τα αγοραζουν απο Σερρες, Δραμα, Κατερινη για τα παιδια τους στη Θεσσαλονικη ή για να τους μεινει ενα σπιτι εκεί. Ταυτοχρονα ερχονται και απο τα Βαλκανια Επισης, πολυς κοσμος απο τη Θεσσαλονικη και τη Μακεδονια γενικοτερα εχει μεταναστευσει και ζει χρονια εξω. Αρκετοι απο αυτους επενδυουν τις καταθεσεις τους σε αγορα διαμερισματος πισω στην πατριδα-πολη τους 1
airtrelomike13 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, archer100 είπε Επισης, πολυς κοσμος απο τη Θεσσαλονικη και τη Μακεδονια γενικοτερα εχει μεταναστευσει και ζει χρονια εξω. Αρκετοι απο αυτους επενδυουν τις καταθεσεις τους σε αγορα διαμερισματος πισω στην πατριδα-πολη τους ισχυει. Μου κανει εντυπωση που οι ντοπιοι Θεσσαλονικεις που ανηκουν στη κατηγορια που αναφερεις και με δεδομενο οτι εχουν ακινητο στη Θεσσαλονικη, δεν αγοραζαν ποτέ στην Αθήνα . Δηλαδη και ο θειος μου που εφυγε 10 χρονια στη Γερμανια ως εκπαιδευτικςο το 80, οτι αγορασε, τα αγορασε ολα στη Θεσσαλονικη
dtk-386 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Καλά έκανε ο θείος σου. Για μένα η Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιο όμορφη πόλη. Τσιμέντο κι εκεί αλλά έχει άλλη ατμόσφαιρα. 2
archer100 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε ισχυει. Μου κανει εντυπωση που οι ντοπιοι Θεσσαλονικεις που ανηκουν στη κατηγορια που αναφερεις και με δεδομενο οτι εχουν ακινητο στη Θεσσαλονικη, δεν αγοραζαν ποτέ στην Αθήνα . Δηλαδη και ο θειος μου που εφυγε 10 χρονια στη Γερμανια ως εκπαιδευτικςο το 80, οτι αγορασε, τα αγορασε ολα στη Θεσσαλονικη Ειναι πολυ λογικο απο ολες τις αποψεις: 1. Χαμηλοτερες τιμες 2. Το εχουν πιο κοντα ωστε να το ελεγχουν, να κανουν επισκευες, να διαχειριζονται ενοικια, κλπ 3. Πιθανες χρησεις στο μελλον για ιδιοκατοικηση απο τους ιδιους η συγγενικα προσωπα, κλπ 4. Καλυτερη γνωση της πολης και της αγορας κατοικιας, ωστε να μενουν μακρια απο παγιδες και επιπλεον μπορει να ικανοποιουν ετσι παλια τους ονειρα, πχ πριν 20 χρονια να ονειρευονταν: Αν ειχα λεφτα θα αγοραζα ενα σπιτι στο ταδε μερος, κλπ Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2022 από archer100
DrFreeman Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 On 18/09/2022 at 17:01, zio10 said: Στην Αθήνα είναι φυσιολογικό να είσαι σε απόσταση μισής ή μίας ώρας από την δουλειά σου. Στην επαρχία (όχι σε μικρές πόλεις) πάνω από 15 λεπτά θεωρείται μακριά. Επίσης στην επαρχία οι περιοχές αυτές είναι προσιτές, στην Αθήνα χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω πως όχι. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις μεγαλουπόλεις και δη τις ευρωπαϊκές... On 20/09/2022 at 20:08, narta said: Στην Ελλάδα που ακομα ο ιδιοκτητης ακινητου ειναι στην συντριπτικη πλειοψηφία "λιανικη" με 1-5 ακινητα και οχι ομιλοι εκμετάλλευσης με πορτοφόλιο μερικών χιλιάδων ακινητων, θα αποροφηθει η οποια προσφορά θα προκληθει απο αυυξηση επιτοκίων και επικειμενες κατασχέσεις ή μη απορόφηση νεόδμητων απο ιδιώτες. Το μοντέλο του μέλλοντος ειναι εταιρίες διαχείρησης ενοικιαζώμενων με πορτοφόλιο αξίας εκατομμυρίων € και όρους εκμίσθωσης πιο αυστηρους και απο καθολική καλόγρια σε σχολείο θηλέων. Συμφωνώ σε αυτό. Ομως πρώτα θα πρέπει να αλλάξει το παρόν νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τις εκμισθώσεις και το οποίο δίνει τεράστιο εύρος "ευελιξίας" στον μισθωτή - προστατεύοντας τον παράλληλα.
Allan-Wake Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 22/9/2022 στις 4:25 ΜΜ, archer100 είπε Ειναι πολυ λογικο απο ολες τις αποψεις: 1. Χαμηλοτερες τιμες 2. Το εχουν πιο κοντα ωστε να το ελεγχουν, να κανουν επισκευες, να διαχειριζονται ενοικια, κλπ 3. Πιθανες χρησεις στο μελλον για ιδιοκατοικηση απο τους ιδιους η συγγενικα προσωπα, κλπ 4. Καλυτερη γνωση της πολης και της αγορας κατοικιας, ωστε να μενουν μακρια απο παγιδες και επιπλεον μπορει να ικανοποιουν ετσι παλια τους ονειρα, πχ πριν 20 χρονια να ονειρευονταν: Αν ειχα λεφτα θα αγοραζα ενα σπιτι στο ταδε μερος, κλπ οι γονεις μου εκαναν το ιδιο οταν γυρίσαν απο γερμανια. Την θεσσαλονικη απλα δεν την αλλαζουν. Τα εχεις ολα διπλα, εισαι διπλα σε βουνο και θαλασσα. Εχεις χαλκιδικη και παραλια υψηλου επιπεδου 1 ωρα μακρια απο το κεντρο. Αεροδρομιο 15 λεπτα μακρια ανατολικα, τραινο και κτελ σε 10 λεπτα δυτικα. Νοσοκομεια και πολυ καλο πανεπιστήμιο ΑΠΘ, διασκεδαση, ολα κοντα σου συν την παραλια για περπάτημα. Και με το μετρο σε λιγο η ποιοτητα ζωης θα βελτιωθει γιατι την πολη την χαλαει το πολυ αμαξι... 2
DrFreeman Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 On 21/09/2022 at 20:30, ModernAthenian said: Εγώ οταν λέω επαρχία εννοώ οτιδήποτε εκτός Αθήνας. Και την Θεσνίκη επαρχία τη θεωρώ, λίγο μεγαλύτερη αλλά επαρχία nonetheless. Μου φαίνονται όλα της πλάκας στη Θεσσαλονίκη. Αποστάσεις, επιλογές κτλ. Εγώ πάλι θεωρώ επαρχία την Αθήνα και διασκεδάζω με τους Αθηναίους που περνιούνται για βέροι αστοί On 22/09/2022 at 12:09, fragma said: Για νεόδμητο πάνω στην παραλιακή λεωφόρο μια χαρά είναι. Είναι απο τα ακριβότερα μέρη στην Ελλάδα. Στην παραλιακή είναι αρκετά παραπάνω από 4000€/τμ. Τόσο κάνει ένα νεόδμητο σε όροφο - σε κάποια από τις καινούριες κατασκευές της Καλαμαριάς (στα ενδότερα, όχι στην παραλία). On 22/09/2022 at 15:10, dtk-386 said: Καλά έκανε ο θείος σου. Για μένα η Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιο όμορφη πόλη. Τσιμέντο κι εκεί αλλά έχει άλλη ατμόσφαιρα. Αυτό ισχύει. Η Αθήνα συγκεντρωνει πολλά μειονεκτήματα διατηρώντας πολύ λίγα πλεονεκτήματα μεγάλων πόλεων του εξωτερικού. 1
zio10 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, DrFreeman είπε Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις μεγαλουπόλεις και δη τις ευρωπαϊκές... Δεκτό, απλά η σύγκριση είναι με την ελληνική επαρχία.
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Allan-Wake είπε οι γονεις μου εκαναν το ιδιο οταν γυρίσαν απο γερμανια. Την θεσσαλονικη απλα δεν την αλλαζουν. Τα εχεις ολα διπλα, εισαι διπλα σε βουνο και θαλασσα. Εχεις χαλκιδικη και παραλια υψηλου επιπεδου 1 ωρα μακρια απο το κεντρο. Αεροδρομιο 15 λεπτα μακρια ανατολικα, τραινο και κτελ σε 10 λεπτα δυτικα. Νοσοκομεια και πολυ καλο πανεπιστήμιο ΑΠΘ, διασκεδαση, ολα κοντα σου συν την παραλια για περπάτημα. Και με το μετρο σε λιγο η ποιοτητα ζωης θα βελτιωθει γιατι την πολη την χαλαει το πολυ αμαξι... ναι αλλα με την ανεργια, τα περιεργα αφεντικα που εχει και τη νοοτροπια βαλκανιων στις εργασιακες συνθηκες δεν το βλεπω. Θα μεινει ενα απιαστο ονειρο. Καλά δεν το συζητώ για τους μισθούς. Η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την Αθήνα Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2022 από airtrelomike13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα