airtrelomike13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, nzeppos είπε Για τα περί επαγγελματικών ευκαιριών ισχύει ότι είναι πολύ περισσότερες στις μεγάλες πόλεις, ωστόσο πλέον υπάρχουν δουλειές (κυρίως σχετικές με ΙΤ και καλοπληρωμένες) που μπορούν να γίνουν αποκλειστικά από το σπίτι, κάτι σχεδόν ανήκουστο πριν 10 χρόνια. Δεν είπαμε να πάμε επαρχία για να ξαναζωντανέψουμε τα χωράφια του παππού μας ή να δουλέψουμε με βασικό ή μαύρο μισθό εξαήμερο σε οικοδομή/εστίαση/τουρισμό, άσχετα που πολλοί το κάνουν ακόμα κ αυτό από ανάγκη ή επιλογή. Εννοείται πως το επαγγελματικό πρέπει να έχει λυθεί πρώτα. Αν πρόκειται για οικογένεια, ιδανικά και για τους δύο. Μετά την υγεία, αυτό είναι το δεύτερο κριτήριο. Και άντε όπως είπες πολύ σωστά, το γιατρό θα τον χρειαστείς 1-2 φορε΄ς το χρόνο ή γενικα για κάτι έκτακτο. Την επαγγελματική εργασία? Που στην επαρχία εκτός από άνεργος και δουλειά να βρεις θα σε έχουν να δουλέυει για ψίχουλα, διότι η πλειοψηφία έιναι μικρομεσσαίες επιχειρήσεις και έχουν κολλητηλήκια την επιθεώρηση εργασίας , καθώς από ελεγκτικούς μηχανισμούς δεν λειτουργεί τίποτα. Όχι ότι και στην Αθήνα δεν γίνονται ή είναι παράδεισος, αλλά αν μια φορά εδώ στην Αθήνα είναι 5 φορες άσχημα, στην επαρχία είναι τουλάχιστον 50.
nzeppos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ισχύει πως στην ελληνική επαρχία επικρατεί ως επί το πλείστον εργασιακός μεσαίωνας, ειδικά σε περιοχές που βασίζονται αποκλειστικά στον τουρισμό ή σε επαγγέλματα που δεν απαιτούν εξειδίκευση και δεν αμείβονται ούτε με τις βασικές παροχές. Οι δε ευκαιρίες είναι προφανώς πολύ λιγότερες. Συνεπώς εξ' ορισμού μιλάμε για συγκεκριμένες επαγγελματικές περιπτώσεις, κυρίως σχετικές με ΙΤ, που μπορούν να δουλέψουν απομακρυσμένα με αμοιβές Αθήνας ή παραπάνω. Ή δημόσιο, που ειδικά σε ακριτικές περιοχές πληρώνεται καλύτερα από την Αθήνα. Είναι αυτό που λέμε ότι πρέπει να σου "κάτσει" λίγο η κατάσταση για να μπορέσεις να πάρεις τη μεγάλη απόφαση (εκεί ήταν που πολλούς τους βοήθησε ο covid). Να παρατηρήσω πάντως ότι έχω φίλους στο χωριό που προτιμούν το εξαντλητικό επταήμερο στον τετράμηνο τουρισμό με χαμηλές απολαβές και μηδέν δικαιώματα, παρά να μετακομίσουν στην πόλη. Σου λέει τουλάχιστον μετά τη δουλειά θα έχω ησυχία, άπλα, ηρεμία και όχι αυτό που θεωρούν ως το χάος της πόλης. Όπως λέγαμε και πριν, ό,τι ταιριάζει στον καθένα, δεν υπάρχει μία λύση για τους πάντες. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από nzeppos 1
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 35 λεπτά πριν, nzeppos είπε Συνεπώς εξ' ορισμού μιλάμε για συγκεκριμένες επαγγελματικές περιπτώσεις, κυρίως σχετικές με ΙΤ, που μπορούν να δουλέψουν απομακρυσμένα με αμοιβές Αθήνας ή παραπάνω. Ή δημόσιο, που ειδικά σε ακριτικές περιοχές πληρώνεται καλύτερα από την Αθήνα. Είναι αυτό που λέμε ότι πρέπει να σου "κάτσει" λίγο η κατάσταση για να μπορέσεις να πάρεις τη μεγάλη απόφαση (εκεί ήταν που πολλούς τους βοήθησε ο covid). Εντάξει δεν εργάζονται όμως όλοι σαν ΙΤ στην αγορά εργασίας. Αλλά ναι ισχύει. Φίλος μου εργάζεται από τη Κατερίνη ( από το σπίτι του) για λογαριασμό εταιρείας στο Εξωτερικό ως προγραμματιστής. To δημόσιο στην επαρχία είναι φουλ βυσματικό, σε σημείο όλοι οι δημοσιοι υπαλληλοι γονείς να βάζουν τα παιδιά τους πριν καλά καλά βγει προκήρυξη 1
kenpogr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, aligato1000 είπε Συγνωμη αλλα αλλο η αμοιβη και αλλο βαζω στην μπαντα για αγορα κατοικιας...μισθοι 1000 ευρω καθαρα στην τσπεη και αφαιρεσης κοστος ζωης και ενοικιο ζητημα θα ειναι εαν μπορει να βαλει 200 ευρω στην καλυτερη εχωντας και ενα αυτοκινητο οποτε 90000 /200 ευρω στην μπανταμας κανει 450 μηνες /12 ισον 37,5 χρόνια στην καλυτερη!!!! Σοβαρά χρειάζεται να απαντήσω, ή απλά κάνεις ποστ για να μαζέψεις πόντους; Αν αυτό πιστέυεις ότι είναι η μονάδα μέτρησης πόσα μένουν στον καθένα (μετά απο σουβλάκια, γκόμενες, βενζίνη στο παπί και γραμμάτιο για την Remus), τότε συμβουλή μου φιλικά seek help...
aligato1000 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 35 λεπτά πριν, kenpogr είπε Σοβαρά χρειάζεται να απαντήσω, ή απλά κάνεις ποστ για να μαζέψεις πόντους; Αν αυτό πιστέυεις ότι είναι η μονάδα μέτρησης πόσα μένουν στον καθένα (μετά απο σουβλάκια, γκόμενες, βενζίνη στο παπί και γραμμάτιο για την Remus), τότε συμβουλή μου φιλικά seek help... Φιλε μαλλον εσυ τα εχεις βρει Ετοιμοτατα και τα τρως απο αλλους ...απλα θεωρω οτι δεν μετραει μονο τι λεφτα παιρνεις αλλα και τι εξοδα εχεις τι νομιζεις οτι καποιος με το που παιρνει 1000 ευρω μισθο δεν εχει ενοικιο δεν εχει ΔΕΗ δεν εχει τηλεφωνο δεν εχει φαγητο αυτα απο που ερχονται...το να μενει καποιος με τους γονεις του λιγο πριν παντρευτει και να μην πληρωνει τιποτα παω πασο..ετσι πληρωνεις δοση δανειου για σπιτι.... 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Εντάξει δεν εργάζονται όμως όλοι σαν ΙΤ στην αγορά εργασίας. Αλλά ναι ισχύει. Φίλος μου εργάζεται από τη Κατερίνη ( από το σπίτι του) για λογαριασμό εταιρείας στο Εξωτερικό ως προγραμματιστής. To δημόσιο στην επαρχία είναι φουλ βυσματικό, σε σημείο όλοι οι δημοσιοι υπαλληλοι γονείς να βάζουν τα παιδιά τους πριν καλά καλά βγει προκήρυξη Φιλε δεν ειναι ετσι ....οι προκυρηξεις ειναι μεσω ΑΣΕΠ και εχω φιλο οπου με γονεις ο ενας ΔΕΗ και ο αλλος Διευθυντης τραπεζας και ο γιος τους εγινε Αξιωματικος στον Στρατο. Μονο οι ανευδικευτοι οχι ολλοι κοιτανε το Δημοσιο... και εαν θεωρεις δημοσιο διορισμενο στην μυκονο με ενοικιο οσο ενας μισθος..τι να πω..
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, aligato1000 είπε ιλε δεν ειναι ετσι ....οι προκυρηξεις ειναι μεσω ΑΣΕΠ και εχω φιλο οπου με γονεις ο ενας ΔΕΗ και ο αλλος Διευθυντης τραπεζας και ο γιος τους εγινε Αξιωματικος στον Στρατο. Μονο οι ανευδικευτοι οχι ολλοι κοιτανε το Δημοσιο... και εαν θεωρεις δημοσιο διορισμενο στην μυκονο με ενοικιο οσο ενας μισθος..τι να πω.. πιανεις μια περιπτωση στις 100. Ξερω αρκετα ατομα απο επαρχια και νησια που χωθηκαν στο δημοσιο απο το παραθυρο λογω γονιων σε Δημους, νοσοκομεια κλπ. Οχι μονιμοι, με συμβαση αλλα που ανανεωνεαι. Αυτος που θα δηλωσει τη Μυκονο ενω ειναι απο αλλου, σορρυ αλλα ειναι σαν να πηγαινει σε "αποστολη αυτοκτονιας"
aligato1000 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε πιανεις μια περιπτωση στις 100. Ξερω αρκετα ατομα απο επαρχια και νησια που χωθηκαν στο δημοσιο απο το παραθυρο λογω γονιων σε Δημους, νοσοκομεια κλπ. Οχι μονιμοι, με συμβαση αλλα που ανανεωνεαι. Αυτος που θα δηλωσει τη Μυκονο ενω ειναι απο αλλου, σορρυ αλλα ειναι σαν να πηγαινει σε "αποστολη αυτοκτονιας" Ναι και μενουν με τους δικους τους και χιλια αλλα καλα ετσι ξερω και γω πως να παρω σπιτι...αυτο ελεγα ,αλλοτι μισθο παιρνεις και αλλο τι εξοδα εχεις... Στις 18/9/2022 στις 8:24 ΠΜ, archer100 είπε Γιατι επαρχια νομιζεις ειναι λιγοι αυτοι που αναγκαζονται και μενουν εκει; Αγροτες σε ηλικια παντρειας που βλεπουν γυναικες μονο στα πανηγυρια του χωριου, 40ρηδες ανεργοι με ΚΕΑ που μενουν με τη μανα τους, κλπ Και πολλες αλλες κατηγοριες. Ολοι αυτοι νομιζεις πως αν μπορουσαν να στησουν τη ζωη τους στην Αθηνα με δουλεια, σπιτι, κλπ θα καθονταν επαρχια η στα νησια; Υπαρχουν ρευματα φυγης τοσο προς και απο Αθηνα οσο και προς και απο επαρχια Πολυ σωστά τα λες...
ModernAthenian Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, nzeppos είπε Άλλος όταν λέει "επαρχία" εννοεί οτιδήποτε εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης Εγώ οταν λέω επαρχία εννοώ οτιδήποτε εκτός Αθήνας. Και την Θεσνίκη επαρχία τη θεωρώ, λίγο μεγαλύτερη αλλά επαρχία nonetheless. Μου φαίνονται όλα της πλάκας στη Θεσσαλονίκη. Αποστάσεις, επιλογές κτλ. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από ModernAthenian 1
nzeppos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ModernAthenian είπε Εγώ οταν λέω επαρχία εννοώ οτιδήποτε εκτός Αθήνας. Και την Θεσνίκη επαρχία τη θεωρώ, λίγο μεγαλύτερη αλλά επαρχία nonetheless. Μου φαίνονται όλα της πλάκας στη Θεσσαλονίκη. Αποστάσεις, επιλογές κτλ. Τώρα έχουμε ξεφύγει εντελώς από το βασικό θέμα της συζήτησης, πάντως για πολλούς Αθηναίους σίγουρα ισχύει το παραπάνω. Θυμάμαι όταν είχα πάει πρώτη φορά Θεσσαλονίκη που έμενε τότε η φιλενάδα μου (νυν σύζυγος), μπήκαμε στο ταξί στο σταθμό των τρένων και λέει στον οδηγό "πάμε στην τάδε οδό", τίποτα άλλο. Μιλάμε για ένα στενάκι κάπου σε Καλαμαριά-Κρήνη στην άλλη άκρη της πόλης. Και ο οδηγός είπε ΟΚ και ξεκίνησε. Ούτε GPS υπήρχαν τότε, ούτε τίποτα. Θυμάμαι μετά που της έλεγα ότι κάτι παρόμοιο θα ήταν αδιανόητο στην Αθήνα. Μου φάνηκε τόσο απίστευτο που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Μέσα σε μια εβδομάδα κατάλαβα ότι πας όπου θες με τα πόδια ή έστω με 10-15 λεπτά στο λεωφορείο. Κάτι ασύλληπτο για την Αθήνα, που ήθελα 45+ λεπτά μόνο για να πάω με συγκοινωνίες από σπίτι στο πανεπιστήμιο (Παπάγου-Ζωγράφου). Έχω χρόνια να πάω Θεσσαλονίκη και ακούω ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα λόγω των έργων του μετρό, αλλά φαντάζομαι πως όταν ολοκληρωθούν θα βελτιωθεί η κατάσταση. Ισχύει πως σε σχέση με την Αθήνα, οτιδήποτε άλλο στην Ελλάδα είναι επαρχία, αλλά εγώ με το τελευταίο γενικά εννοώ μικρές και ήσυχες κωμοπόλεις ή χωριά, με το ελάχιστο δυνατό τσιμέντο, με μόνοκατοικίες, χωρίς κίνηση κλπ. Κάτι που πολύς κόσμος δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται για μόνιμη εγκατάσταση, το οποίο είναι απολύτως σεβαστό και κατανοητό. Αντικειμενικά πάντως είναι φθηνότερο. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από nzeppos 2
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 37 λεπτά πριν, nzeppos είπε Τώρα έχουμε ξεφύγει εντελώς από το βασικό θέμα της συζήτησης, πάντως για πολλούς Αθηναίους σίγουρα ισχύει το παραπάνω. Θυμάμαι όταν είχα πάει πρώτη φορά Θεσσαλονίκη που έμενε τότε η φιλενάδα μου (νυν σύζυγος), μπήκαμε στο ταξί στο σταθμό των τρένων και λέει στον οδηγό "πάμε στην τάδε οδό", τίποτα άλλο. Μιλάμε για ένα στενάκι κάπου σε Καλαμαριά-Κρήνη στην άλλη άκρη της πόλης. Και ο οδηγός είπε ΟΚ και ξεκίνησε. Ούτε GPS υπήρχαν τότε, ούτε τίποτα. Θυμάμαι μετά που της έλεγα ότι κάτι παρόμοιο θα ήταν αδιανόητο στην Αθήνα. Μου φάνηκε τόσο απίστευτο που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Μέσα σε μια εβδομάδα κατάλαβα ότι πας όπου θες με τα πόδια ή έστω με 10-15 λεπτά στο λεωφορείο. Κάτι ασύλληπτο για την Αθήνα, που ήθελα 45+ λεπτά μόνο για να πάω με συγκοινωνίες από σπίτι στο πανεπιστήμιο (Παπάγου-Ζωγράφου). Έχω χρόνια να πάω Θεσσαλονίκη και ακούω ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα λόγω των έργων του μετρό, αλλά φαντάζομαι πως όταν ολοκληρωθούν θα βελτιωθεί η κατάσταση. Ισχύει πως σε σχέση με την Αθήνα, οτιδήποτε άλλο στην Ελλάδα είναι επαρχία, αλλά εγώ με το τελευταίο γενικά εννοώ μικρές και ήσυχες κωμοπόλεις ή χωριά, με το ελάχιστο δυνατό τσιμέντο, με μόνοκατοικίες, χωρίς κίνηση κλπ. Κάτι που πολύς κόσμος δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται για μόνιμη εγκατάσταση, το οποίο είναι απολύτως σεβαστό και κατανοητό. Αντικειμενικά πάντως είναι φθηνότερο. Eνα αλλο πραγμα που έχει αλλάξει, είναι ότι η Θεσσαλονίκη έχει πάρα πολύ μεγάλη ανεργία. Παλαιότερα είχε δουλειές, πριν την κρίση, αλλά δυστυχώς λίγο η φυγή των εταιρείων είτε στην Αθήνα είτε στα Βαλκάνια, είτε λόγω κρίσης, τα πράγματα διαχρονικά έγιναν χειρότερα. Τα ενοίκια πάντως πιο φτηνά από Αθήνα και πιο καινούριες οικοδομές 1
Aurumnus Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Eνα αλλο πραγμα που έχει αλλάξει, είναι ότι η Θεσσαλονίκη έχει πάρα πολύ μεγάλη ανεργία. Παλαιότερα είχε δουλειές, πριν την κρίση, αλλά δυστυχώς λίγο η φυγή των εταιρείων είτε στην Αθήνα είτε στα Βαλκάνια, είτε λόγω κρίσης, τα πράγματα διαχρονικά έγιναν χειρότερα. Τα ενοίκια πάντως πιο φτηνά από Αθήνα και πιο καινούριες οικοδομές Πως γίνεται να έχει πολύ μεγάλη ανεργία και παράλληλα πιο καινούργιες οικοδομές; Ποιοι τις χτίζουν; Και ποιοι τις αγοράζουν/νοικιάζουν; Και τα 2 θέλουν χρήματα, και με πολύ μεγάλη ανεργία δύσκολο να υπάρχει ρευστό.
Allan-Wake Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Aurumnus είπε Πως γίνεται να έχει πολύ μεγάλη ανεργία και παράλληλα πιο καινούργιες οικοδομές; Ποιοι τις χτίζουν; Και ποιοι τις αγοράζουν/νοικιάζουν; Και τα 2 θέλουν χρήματα, και με πολύ μεγάλη ανεργία δύσκολο να υπάρχει ρευστό. Για 2 λόγους, έρχονται όλοι από Κατερίνη Σέρρες Καβάλα Κοζάνη Δράμα κλπ να ζήσουν εδώ Και αρκετοί Αλβανοί βγάλανε λεφτά και αγοράζουν και αυτοί Ειδικά δυτικά πχ Εύοσμος που οι τιμές είναι χαμηλές χτίζονται πολλές οικοδομές. Επίσης δυτικά έχει πολλά παιδιά, ο κόσμος κάνει οικογένεια πιο εύκολα. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2022 από Allan-Wake 3
blanka Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, ModernAthenian είπε Εγώ οταν λέω επαρχία εννοώ οτιδήποτε εκτός Αθήνας. Και την Θεσνίκη επαρχία τη θεωρώ, λίγο μεγαλύτερη αλλά επαρχία nonetheless. Μου φαίνονται όλα της πλάκας στη Θεσσαλονίκη. Αποστάσεις, επιλογές κτλ. Δηλαδή έκανες ALT+SHIFT για να αλλάξεις γλώσσα στο πληκτρολόγιο, για να γράψεις nonetheless?
dtk-386 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, ModernAthenian είπε Εγώ οταν λέω επαρχία εννοώ οτιδήποτε εκτός Αθήνας. Και την Θεσνίκη επαρχία τη θεωρώ, λίγο μεγαλύτερη αλλά επαρχία nonetheless. Μου φαίνονται όλα της πλάκας στη Θεσσαλονίκη. Αποστάσεις, επιλογές κτλ. άλλαξε το nickname σου σε ZaxosHatzifotiou. 1 1
d_gkal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 9 hours ago, Allan-Wake said: Για 2 λόγους, έρχονται όλοι από Κατερίνη Σέρρες Καβάλα Κοζάνη Δράμα κλπ να ζήσουν εδώ Και αρκετοί Αλβανοί βγάλανε λεφτά και αγοράζουν και αυτοί Ειδικά δυτικά πχ Εύοσμος που οι τιμές είναι χαμηλές χτίζονται πολλές οικοδομές. Επίσης δυτικά έχει πολλά παιδιά, ο κόσμος κάνει οικογένεια πιο εύκολα. Χαμηλές στον Εύοσμο με 2000 το τετραγωνικό; Δε ξέρω πως γίνεται και πουλάν απ' τα σχέδια ακόμη. Πολλοί έχουν λεφτά τελικά και κλαίγονται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα