airtrelomike13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 18/9/2022 στις 10:07 ΜΜ, ModernAthenian είπε Το πρόβλημα στην Αθήνα είναι όταν μένεις μακριά από τη δουλειά. Αν μένεις κοντά προφανώς όλα είναι μια χαρά Mα γι αυτο δεν συμφερει να εχεις δικο σου σπιτι στην Αθήνα, εκτός αν εχεις και το νοικιάζεις και δίνεις το ενοίκιο στο σπίτι που είναι κοντα στην εργασία σου. Αλλά αυτά δυστυχώς αλλάζουν
AntiCambeR Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Η Αθήνα αξίζει αν μένεις σε σχετικά καλή περιοχή και σε ήσυχο σημείο.Και έπειτα αν η εργασία είναι σταθερή σε απόσταση για οδήγηση το πολύ μισή ώρα. Επαρχία βρίσκεις σπίτια μονοκατοικίες με 50Κ που στην Αθήνα έχουν 150Κ και είναι διαμερίσματα.Το πρόβλημα είναι η δουλειά.Πολλοί που ζούν στην επαρχία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκεί, κληρονόμησαν περιουσία (Σπίτι, χωράφια κλπ) και συνέχισαν να εργάζονται ως αγρότες.Να φύγεις απο την Αθήνα πχ στα 30-40 να πας στην επαρχία να κάνεις τι; Επίσης σε μερικές περιπτώσεις, ο Αθηναίος στην επαρχία αντιμετωπίζεται ως ξένος. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από AntiCambeR 1
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 36 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Η Αθήνα αξίζει αν μένεις σε σχετικά καλή περιοχή και σε ήσυχο σημείο.Και έπειτα αν η εργασία είναι σταθερή σε απόσταση για οδήγηση το πολύ μισή ώρα. Επαρχία βρίσκεις σπίτια μονοκατοικίες με 50Κ που στην Αθήνα έχουν 150Κ και είναι διαμερίσματα.Το πρόβλημα είναι η δουλειά.Πολλοί που ζούν στην επαρχία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκεί, κληρονόμησαν περιουσία (Σπίτι, χωράφια κλπ) και συνέχισαν να εργάζονται ως αγρότες.Να φύγεις απο την Αθήνα πχ στα 30-40 να πας στην επαρχία να κάνεις τι; Επίσης σε μερικές περιπτώσεις, ο Αθηναίος στην επαρχία αντιμετωπίζεται ως ξένος. Μα σκεψου οτι υπαρχουν ανθρωποι 30-35 ετων που αφηνουν την επαρχια για να ερθουν στην Αθηνα και θα συμβει το αντιθετο-αντιστροφο. Και μαλιστα μπαινουν σε θυσιες, αλλα οταν η επαρχια δεν εχει δουλειες τι να γινει. Εδω δεν εχει η Θεσσαλονικη και θα εχει η επαρχια? 1
Joshua21 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε Η Αθήνα αξίζει αν μένεις σε σχετικά καλή περιοχή και σε ήσυχο σημείο. Αυτό που μόλις έγραψες ισχύει για όλη την Ελλάδα, όχι μόνο για την Αθήνα. 1
AntiCambeR Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό που μόλις έγραψες ισχύει για όλη την Ελλάδα, όχι μόνο για την Αθήνα. Ναι, αλλά η Αθήνα έχει την μεγαλύτερη βαβούρα και εγκληματικότητα.Επίσης την πιο πολύ κίνηση. 1
Joshua21 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Ναι, αλλά η Αθήνα έχει την μεγαλύτερη βαβούρα και εγκληματικότητα.Επίσης την πιο πολύ κίνηση. Τώρα τσουβαλιάζεις, κάποιες περιοχές/σημεία της Αθηνας όντως έχουν την μεγαλύτερη βαβούρα, εγκληματικότητα/κίνηση, όπως το ίδιο ακριβώς ισχύει και σε όλη την Ελλάδα. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από Joshua21 1
nzeppos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Να φύγεις απο την Αθήνα πχ στα 30-40 να πας στην επαρχία να κάνεις τι; Work from home (τώρα που είναι και της μόδας); Οικογένεια, σε κατά γενική ομολογία πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στην καθημερινότητα; Παιδιά, που θα μεγαλώσουν με αυλή και άπλα αντί για μπαλκόνι και διαμέρισμα μεσοτοιχία με γείτονες που γκρινιάζουν για ησυχία; Πάντως δεν υπάρχει μία λύση που να τα συνδυάζει όλα και να τους ικανοποιεί όλους. Σε άλλους ταιριάζει η Αθήνα, σε άλλους η επαρχία. Και κάτι που ισχύει σήμερα για κάποιον, μπορεί να μην ισχύει μετά από 5-10 χρόνια αν πχ. αλλάξουν οι οικογενειακές, επαγγελματικές ή ψυχολογικές συνθήκες. Έχοντας γεννηθεί, μεγαλώσει, ζήσει, εργαστεί και δημιουργήσει οικογένεια στην Αθήνα (και ήμουν τυχερός ώστε να μένω σε αξιοπρεπή προάστια), αν με ρωτούσαν πριν 15-20 χρόνια θα έλεγα ότι είναι παράδεισος. Κάθε μέρα ήμουν κέντρο και γενικά αλώνιζα. Στην πορεία άλλαξα εγώ, άλλαξαν οι καταστάσεις, έκανα χρόνια να ξαναπατήσω στο κέντρο και γενικά έφτασα να μην αντέχω οποιοδήποτε μέρος της Αθήνας ούτε λεπτό (ούτε καν της Αττικής θα έλεγα). Ακόμα κι αν η δουλειά ήταν 20-25 λεπτά πηγαινέλα από το σπίτι, είχα πάρκινγκ και στις δύο τοποθεσίες κλπ. Ούτε αυτά μου έφταναν. Έφυγα και ησύχασα. Μπορεί όταν μεγαλώσουν τα παιδιά, να γυρίσουν πίσω για να σπουδάσουν και να γυρίσω κι εγώ, έστω για λίγο. Ποιος ξέρει τι φέρνει η ζωή. Κάποτε πριν χρόνια είχα κάνει μια σχετική συζήτηση με αρκετά μεγαλύτερο σε ηλικία φίλο οικογενειάρχη που είχε μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη, αλλά πλέον μόνιμο κάτοικο Αθήνας. Και του έλεγα ότι ψάχνω ευκαιρία να την κοπανήσω από την πόλη, ότι δεν παλεύεται η κατάσταση, ότι "ζήτω η επαρχία, ακόμα και το πιο μικρό χωριό" και λοιπά παραληρηματικά επιχειρήματα. Η απάντηση του ήταν "...κι αν θες να πας ένα θέατρο, τι κάνεις;" Δεν είχα αντεπιχείρημα, ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ γιατί δεν με ένοιαζε πλέον. Είχα αφήσει στην άκρη τέτοιες επιθυμίες αφού είχα άλλες προτεραιότητες. Πάει να πει ότι δεν υπάρχει αντικειμενικά και διαχρονικά καλύτερη ή χειρότερη επιλογή. Υπάρχει μόνο τι ταιριάζει στον καθένα την παρούσα χρονική στιγμή. Άλλοι ήρθαν Αθήνα επειδή μεγάλωσαν στην επαρχία και τη σιχάθηκαν. Άλλοι έφυγαν από την Αθήνα εν μέσω κρίσης, μετεγκαταστάθηκαν λόγω ανάγκης στο χωριό και το μετάνιωσαν. Άλλοι Αθηναίοι δεν αντέχουν όχι μόνο την Αθήνα, αλλά ούτε καν την Αττική, παρ' όλ' αυτά δεν βρίσκουν ευκαιρία για να φύγουν. Άλλοι θέλουν ντε και σώνει μονοκατοικία στην ερημιά, άλλοι διαμέρισμα στην Κυψέλη. Άλλος όταν λέει "επαρχία" εννοεί οτιδήποτε εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης και λέει τι υπέροχα θα ήταν να πάω στα Τρίκαλα, άλλος εννοεί μόνο χωριά και κωμοπόλεις έως 5000 κατοίκων που δεν κινείται τίποτα μετά από κάποια ώρα. Λύσεις υπάρχουν για όλους και είναι όλες υποκειμενικές, ούτε σωστές, ούτε λάθος. Αν όμως κάποιος τα έχει ζυγίσει, ψήνεται ήδη να φύγει και να αγοράσει/χτίσει σπίτι σε λιγότερο πυκνοκατοικημένο μέρος, όσο γρηγορότερα το κάνει τόσο καλύτερα. Η διαφορά στην ποιότητα ζωής πιθανώς θα είναι τεράστια για εκείνον και δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από nzeppos 13 1
Amaretos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Αυτο το αμα θες ενα θεατρο ενα σινεμα τι θα κανεις, γιατι και εγω αν μπορουσα τωρα με οικογενεια και παιδια, εφευγα χτες για το χωριο, λες και τωρα που ειμαστε στην Αθηνα, μερα παρα μέρα ειμαστε εξω στα θεατρα και στα μπαρακια , 45 χρονων που δεν προλαβαινουμε να πεθανουμε απο την δουλεια και τις υποχρεωσεις... 4 1
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, nzeppos είπε Work from home (τώρα που είναι και της μόδας); Οικογένεια, σε κατά γενική ομολογία πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στην καθημερινότητα; Παιδιά, που θα μεγαλώσουν με αυλή και άπλα αντί για μπαλκόνι και διαμέρισμα μεσοτοιχία με γείτονες που γκρινιάζουν για ησυχία; Πάντως δεν υπάρχει μία λύση που να τα συνδυάζει όλα και να τους ικανοποιεί όλους. Σε άλλους ταιριάζει η Αθήνα, σε άλλους η επαρχία. Και κάτι που ισχύει σήμερα για κάποιον, μπορεί να μην ισχύει μετά από 5-10 χρόνια αν πχ. αλλάξουν οι οικογενειακές, επαγγελματικές ή ψυχολογικές συνθήκες. Έχοντας γεννηθεί, μεγαλώσει, ζήσει, εργαστεί και δημιουργήσει οικογένεια στην Αθήνα (και ήμουν τυχερός ώστε να μένω σε αξιοπρεπή προάστια), αν με ρωτούσαν πριν 15-20 χρόνια θα έλεγα ότι είναι παράδεισος. Κάθε μέρα ήμουν κέντρο και γενικά αλώνιζα. Στην πορεία άλλαξα εγώ, άλλαξαν οι καταστάσεις, έκανα χρόνια να ξαναπατήσω στο κέντρο και γενικά έφτασα να μην αντέχω οποιοδήποτε μέρος της Αθήνας ούτε λεπτό (ούτε καν της Αττικής θα έλεγα). Ακόμα κι αν η δουλειά ήταν 20-25 λεπτά πηγαινέλα από το σπίτι, είχα πάρκινγκ και στις δύο τοποθεσίες κλπ. Ούτε αυτά μου έφταναν. Έφυγα και ησύχασα. Μπορεί όταν μεγαλώσουν τα παιδιά, να γυρίσουν πίσω για να σπουδάσουν και να γυρίσω κι εγώ, έστω για λίγο. Ποιος ξέρει τι φέρνει η ζωή. Κάποτε πριν χρόνια είχα κάνει μια σχετική συζήτηση με αρκετά μεγαλύτερο σε ηλικία φίλο οικογενειάρχη που είχε μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη, αλλά πλέον μόνιμο κάτοικο Αθήνας. Και του έλεγα ότι ψάχνω ευκαιρία να την κοπανήσω από την πόλη, ότι δεν παλεύεται η κατάσταση, ότι "ζήτω η επαρχία, ακόμα και το πιο μικρό χωριό" και λοιπά παραληρηματικά επιχειρήματα. Η απάντηση του ήταν "...κι αν θες να πας ένα θέατρο, τι κάνεις;" Δεν είχα αντεπιχείρημα, ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ γιατί δεν με ένοιαζε πλέον. Είχα αφήσει στην άκρη τέτοιες επιθυμίες αφού είχα άλλες προτεραιότητες. Πάει να πει ότι δεν υπάρχει αντικειμενικά και διαχρονικά καλύτερη ή χειρότερη επιλογή. Υπάρχει μόνο τι ταιριάζει στον καθένα την παρούσα χρονική στιγμή. Άλλοι ήρθαν Αθήνα επειδή μεγάλωσαν στην επαρχία και τη σιχάθηκαν. Άλλοι έφυγαν από την Αθήνα εν μέσω κρίσης, μετεγκαταστάθηκαν λόγω ανάγκης στο χωριό και το μετάνιωσαν. Άλλοι Αθηναίοι δεν αντέχουν όχι μόνο την Αθήνα, αλλά ούτε καν την Αττική, παρ' όλ' αυτά δεν βρίσκουν ευκαιρία για να φύγουν. Άλλοι θέλουν ντε και σώνει μονοκατοικία στην ερημιά, άλλοι διαμέρισμα στην Κυψέλη. Άλλος όταν λέει "επαρχία" εννοεί οτιδήποτε εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης και λέει τι υπέροχα θα ήταν να πάω στα Τρίκαλα, άλλος εννοεί μόνο χωριά και κωμοπόλεις έως 5000 κατοίκων που δεν κινείται τίποτα μετά από κάποια ώρα. Λύσεις υπάρχουν για όλους και είναι όλες υποκειμενικές, ούτε σωστές, ούτε λάθος. Αν όμως κάποιος τα έχει ζυγίσει, ψήνεται ήδη να φύγει και να αγοράσει/χτίσει σπίτι σε λιγότερο πυκνοκατοικημένο μέρος, όσο γρηγορότερα το κάνει τόσο καλύτερα. Η διαφορά στην ποιότητα ζωής πιθανώς θα είναι τεράστια για εκείνον και δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό. Η φραση "Ποιότητα ζωής" διαφοροποιείται από μέρος σε μέρος ως προς την αντίληψη του καθενός. Για εμένα ποιότητα ζωής, είναι να είμαι σε ένα μέρος όπου θα έχει τους καλύτερους γιατρούς για την υγεία, ετσι ώστε ότι ωρα χρειαστώ πχ οδοντίατρο να βρω και όχι να περιμένω όπως στην επαρχία να μου λεει ελα την επομενη εβδομαδα και να ποναω. Επιπλέον θέλω τις δραστηριοτητές μου. Να πηγαίνω μια φορά το μήνα στο γήπεδο να βλέπω το Παναθηναικό, και γενικά να αλλάζω παραστάσεις. Οι χειμώνες στην επαρχία και στα νησιά είναι πάρα πολύ δύσκολοι, δυστυχώς και γίνονται και χειρότεροι, λόγω της νοοτροπίας του κόσμου. Πολύ κατινιά, κουτσομπολιά και γενικά γεμάτο ανθρώπους που δεν έχουν καλή ψυχή. Στην Αθήνα είναι χαος, κανείς δεν σε ξερει, και ακόμα αν κοινωνικοποιηθείς, έχουν τόσα στο κεφάλι τους, που δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν με εμένα και με εσένα. ( γενικά μιλάω) Ακόμα και Θεσσαλονίκη που έζησα 2 χρόνια, προσωπικά τη βαρέθηκα. Μια μεγάλη επαρχία είναι που σε κάποια πράγματα σε περιορίζει. Το μόνο πλεονέκτημα της είναι ότι είναι μπορείς να ππας μια εκδρομή σε άλλα μέρη, ή να πας Μπάνσκο κλπ. Τη μόνη που δεν βαρέθηκα ποτέ είναι την Αθήνα. Για το κλίμα της που χορταίνεις ύπνο, τις επαγγελματικές ευκαιρίες που διαθέτει, τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις και γενικά το οτιδήποτε. Στην επαρχία και στα νησιά λοιπόν, εκτός ότι θα είσαι άνεργος, θα έχεις το κυρ Μήτσο, να σου λέει " Τεμπέλη πήγαινε στα χωράφια και ας έχεις δυο μεταπτυχιακά", ή πηγαιε δουλεψε για 400 ευρώ 12 ώρες, από το να κάθεσαι και άλλα πολλά. Και θα έχουν και θράσος απεναντί σου σε πολλά σημεία 3
archer100 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Επαρχία αξίζει να μένεις εντελώς αποκομμένος, σε δικό σου κτήμα, με μονοκατοικία στη μέση (όχι στην άκρη) και φραγμένο. Να πίνεις καφέ στην αυλή και να αγναντεύεις φύση 360 μοίρες. Να έχεις ζώα, δέντρα, κήπο, μπαξέ. Αυτό είναι το νόημα της επαρχίας. Αν είναι να πας επαρχία και να μένεις σε πολυκατοικία στον 1ο και να βγαίνεις για καφέ στο μπαλκόνι και να βλέπεις μόνο αστικό τοπίο, ποιο το νόημα; Και να τρως στη μάπα και όλα τα κουτσομπολιά και την εξονυχιστική παρακολούθηση της προσωπικής σου ζωής; 7
Amaretos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Η φραση "Ποιότητα ζωής" διαφοροποιείται από μέρος σε μέρος ως προς την αντίληψη του καθενός. Για εμένα ποιότητα ζωής, είναι να είμαι σε ένα μέρος όπου θα έχει τους καλύτερους γιατρούς για την υγεία, ετσι ώστε ότι ωρα χρειαστώ πχ οδοντίατρο να βρω και όχι να περιμένω όπως στην επαρχία να μου λεει ελα την επομενη εβδομαδα και να ποναω. Επιπλέον θέλω τις δραστηριοτητές μου. Να πηγαίνω μια φορά το μήνα στο γήπεδο να βλέπω το Παναθηναικό, και γενικά να αλλάζω παραστάσεις. Οι χειμώνες στην επαρχία και στα νησιά είναι πάρα πολύ δύσκολοι, δυστυχώς και γίνονται και χειρότεροι, λόγω της νοοτροπίας του κόσμου. Πολύ κατινιά, κουτσομπολιά και γενικά γεμάτο ανθρώπους που δεν έχουν καλή ψυχή. Στην Αθήνα είναι χαος, κανείς δεν σε ξερει, και ακόμα αν κοινωνικοποιηθείς, έχουν τόσα στο κεφάλι τους, που δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν με εμένα και με εσένα. ( γενικά μιλάω) Ακόμα και Θεσσαλονίκη που έζησα 2 χρόνια, προσωπικά τη βαρέθηκα. Μια μεγάλη επαρχία είναι που σε κάποια πράγματα σε περιορίζει. Το μόνο πλεονέκτημα της είναι ότι είναι μπορείς να ππας μια εκδρομή σε άλλα μέρη, ή να πας Μπάνσκο κλπ. Τη μόνη που δεν βαρέθηκα ποτέ είναι την Αθήνα. Για το κλίμα της που χορταίνεις ύπνο, τις επαγγελματικές ευκαιρίες που διαθέτει, τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις και γενικά το οτιδήποτε. Στην επαρχία και στα νησιά λοιπόν, εκτός ότι θα είσαι άνεργος, θα έχεις το κυρ Μήτσο, να σου λέει " Τεμπέλη πήγαινε στα χωράφια και ας έχεις δυο μεταπτυχιακά", ή πηγαιε δουλεψε για 400 ευρώ 12 ώρες, από το να κάθεσαι και άλλα πολλά. Και θα έχουν και θράσος απεναντί σου σε πολλά σημεία Ρε φιλαρακι, ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ να πας επαρχια και να εισαι ανεργος για να δουλευεις στα χωραφια. Μιλαμε για καποιον που μπορει work from home, και ιδανικα και η γυναικα σου. Αλλα και στο χειροτερο σεναριο που εισαι ανεργος πιστεψε με , 1000 φορες να εισαι ανεργος στο χωριο απο οτι στην πολη, στην αναγκη θα βρεις ενα μεροκαματο , εστω και στα χωραφια (μιλαμε τωρα αν πραγματικα δεν εχει εισοδημα θα κανεις τα παντα), στην Αθηνα δεν ειναι τοσο σιγουρο οτι θα βρεις ευκολα μεροκαματο για να ζησεις την οικογενεια σου. Εκτος του οτι στο χωριο υπαρχει ακομα η αλληλεγγύη, θα περασει ενας γειτονας θα σου αφησει μια τσαντα ντοματες, 10 αυγα κατι τις , οπως και να εχει εισαι σε καλυτερη φάση. Τωρα για γηπεδο κλπ που λες, το σεβομαι, και ειμαι και εγω "βαζελος", εγω θα εκανα σε στυλ εκδρομης ξερεις με την φαμιλια 1 φορα τον μηνα , αν εισαι ξερω γω σε ενα χωριο 2-3 ωρες απο Αθηνα, εκδρομη και γηπεδο Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από Amaretos
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Amaretos είπε Ρε φιλαρακι, ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ να πας επαρχια και να εισαι ανεργος για να δουλευεις στα χωραφια. Μιλαμε για καποιον που μπορει work from home, και ιδανικα και η γυναικα σου. Αλλα και στο χειροτερο σεναριο που εισαι ανεργος πιστεψε με , 1000 φορες να εισαι ανεργος στο χωριο απο οτι στην πολη, στην αναγκη θα βρεις ενα μεροκαματο , εστω και στα χωραφια (μιλαμε τωρα αν πραγματικα δεν εχει εισοδημα θα κανεις τα παντα), στην Αθηνα δεν ειναι τοσο σιγουρο οτι θα βρεις ευκολα μεροκαματο για να ζησεις την οικογενεια σου. Εκτος του οτι στο χωριο υπαρχει ακομα η αλληλεγγύη, θα περασει ενας γειτονας θα σου αφησει μια τσαντα ντοματες, 10 αυγα κατι τις , οπως και να εχει εισαι σε καλυτερη φάση. Τωρα για γηπεδο κλπ που λες, το σεβομαι, και ειμαι και εγω "βαζελος", εγω θα εκανα σε στυλ εκδρομης ξερεις με την φαμιλια 1 φορα τον μηνα , αν εισαι ξερω γω σε ενα χωριο 2-3 ωρες απο Αθηνα, εκδρομη και γηπεδο Θεωρώ πολύ σπάνιο να έχεις πτυχίο, μεταπτυχιακό σήμερα, skills και προυπηρεσία και να μη βρίσκεις δουλειά στην Αθήνα. Ειλικρινά σου μιλάω. Αλλο το οτι ο μισθος θα ειναι άδικος και ότι είναι ιδιωτικός τομέας ( και εγώ κατά του ιδιωτκου τομεα ειμαι ετσι οπως λειτουργει στην Ελλάδα), είναι άλλο θέμα. Ακόμα και δουλειά να βρεις στην επαρχία, ο μισθός θα είναι ψίχουλα, μπροστά στο μισθό που θα βρεις στην Αθήνα. Στα υπολοιπα με τα προιοντα που ανέφερες, είναι το μονο θετικό της επαρχίας, μιας και στην Αθήνα όλα τα αγοράζεις, αλλά.... δεν αξίζει η επαρχία και το νησί.
nzeppos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι, προφανώς μιλάμε για μια τέτοια ιδανική περίπτωση. Όχι να φύγεις από Αθήνα να πας σε (συνήθως) μικρότερο διαμέρισμα μιας επαρχιακής πόλης δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, με παρόμοια κίνηση, φασαρία, έλλειψη πάρκινγκ κλπ. Αν είναι να φύγει κάποιος, τουλάχιστον να πάει κάπου καλύτερα. Η επαρχία δεν είναι πανάκεια. Είναι ιδανική υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και για συγκεκριμένους ανθρώπους. Οι δραστηριότητες του καθενός είναι προφανώς προσωπικές επιλογές. Η επαρχία δεν είναι αντικειμενικά "χειρότερη" επειδή δεν έχει μεγάλη ποδοσφαιρική/μπασκετική ομάδα, θέατρο, εμπορικό κέντρο, σύγχρονα γήπεδα τένις, χίλιες καφετέριες/εστιατόρια αντί για δέκα, αφού κάποιον μπορεί να μην τον ενδιαφέρουν αυτά ή να αρκείται στο να πηγαίνει σε γήπεδο-χωράφι να βλέπει τα γίδια της ομάδας του χωριού του. Κάτι θα κερδίσει, κάπου θα χάσει.Τα θέματα με την υγεία ισχύουν και δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές λύσεις για αυτό, τουλάχιστον όμως ευελπιστείς ότι το γιατρό θα τον χρειαστείς μια φορά το χρόνο ενώ την (κατά τη γνώμη σου) καλύτερη ποιότητα ζωής τη βιώνεις κάθε μέρα. Οπότε τα βάζεις σε μια ζυγαριά και αποφασίζεις. Για τα περί επαγγελματικών ευκαιριών ισχύει ότι είναι πολύ περισσότερες στις μεγάλες πόλεις, ωστόσο πλέον υπάρχουν δουλειές (κυρίως σχετικές με ΙΤ και καλοπληρωμένες) που μπορούν να γίνουν αποκλειστικά από το σπίτι, κάτι σχεδόν ανήκουστο πριν 10 χρόνια. Εννοείται πως το επαγγελματικό πρέπει να έχει λυθεί πριν τη μεγάλη απόφαση. Αν πρόκειται για οικογένεια, ιδανικά να έχει λυθεί και για τους δύο. Δεν είπαμε να πάμε επαρχία για να ξαναζωντανέψουμε τα χωράφια του παππού μας ή να δουλέψουμε με βασικό ή μαύρο μισθό εξαήμερο σε οικοδομή/εστίαση/τουρισμό, άσχετα που πολλοί το κάνουν ακόμα και αυτό από ανάγκη ή σπανιότερα από επιλογή. Μιλάμε να μετοικίσει κάποιος εκτός μεγαλούπολης επειδή το θέλει, επειδή η τυπική ζωή της πόλης πλέον δεν του ταιριάζει, επειδή έβαλε στη ζυγαριά τα συν και τα πλην και αποφάσισε υπέρ της επαρχίας, επειδή εκεί μπόρεσε να βρει φθηνά στρέμματα να φτιάξει την περιφραγμένη μονοκατοικία του μέσα στην ησυχία της φύσης, σε κόστος μικρότερο από αυτό της Αθήνας. Αν κρίνω από τη δική μου περίπτωση τουλάχιστον, με τα λεφτά που έδωσα πριν ένα χρόνο για οικόπεδο στην επαρχία και κατασκευή μονοκατοικίας, στα βόρεια προάστια της Αθήνας θα είχα πάρει αρκετά μικρότερο διαμέρισμα σε πολυκατοικία δεκαετίας ή χειρότερα. Όταν τα έβαλα κάτω, η απόφαση πάρθηκε σε περίπου μισό λεπτό. Παντού το ίδιο γίνεται. Όπως ένας Άγγλος φεύγει υπό ελεγχόμενες συνθήκες από το Λονδίνο για να πάει να ζήσει φθηνότερα/καλύτερα σε μια μικρότερη πόλη ή χωριό ή σε ένα narrowboat στα κανάλια (λατρεία μεγάλη), το ίδιο μπορεί να κάνει κι ένας Έλληνας εδώ (μόνο που δεν έχουμε κανάλια, κρίμας). Αν όμως με ρωτήσουν τα παιδιά μου όταν μεγαλώσουν αν προτιμώ να κάτσουν εδώ στην επαρχία ή να πάνε στην πόλη για σπουδές, δουλειά κλπ (και ειδικά στην Αθήνα), θα τους πω "χίλιες φορές να πάτε στην πόλη. Να μείνετε μερικά χρόνια, να τη μάθετε καλά και αν θέλετε γυρίζετε." Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από nzeppos 4
Amaretos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Το ιδιο λεμε πανω κατω και συμφωνουμε Η σωστη λεξη ειναι οι προυποθεσεις, τωρα αν ημουν και εγω ανεργος στην Αθηνα, δυσκολα θα εφευγα για επαρχια, ισως μονο αν ειχα και εκει δικο μου σπιτι, οποτε τι εδω τι εκει το ιδιο πραγμα. Τα τελευταια 3 χρονια, αλλα και πιο πριν ανα περιοδους, δουλευω απο το σπιτι μονιμα, 2ο καλοκαιρι φετος μολις εκλεισαν τα σχολεια πηρα τα 2 παιδια (11 και 14) και πηγαμε στο χωριο και γυρισαμε Σεπτεμβρη. Ας μου πει ποιος δεν θα το προτιμουσε αυτο και θα ηθελε να περασει το καλοκαιρι του στην Αθηνα, οταν στην επαρχια μετα τις 5 που τελειωνει η δουλεια σου, εχεις απειρα ποιοτικοτερα πραγματα να κανεις και κυριως ποσο καλυτερα ειναι για τα παιδια 4
aligato1000 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 18/9/2022 στις 11:14 ΠΜ, ewssonaht είπε Οι περισσότερες επαρχιακές πόλεις (όχι χωριά και κωμοπόλεις) είναι μικρογραφίες της Αθήνας και έχουν τα περισσότερα από τα κακά της Αθήνας χωρίς κανένα από τα καλά, οπότε δε καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα μετακόμιζε εκεί εκτός και αν εχει εκεί τους δικούς του. ΟΚ εάν μιλάμε για πόλεις κάτω των 100.000 κατοίκων αλλάζει το πράγμα αλλά εκεί οι παραχωρήσεις είναι μεγάλες σε πολλά θέματα και επιλογές... Τι το καλύτερο έχει πχ η Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Γιάννενα από την Αθήνα? Κίνηση? Τσεκ! Πρόβλημα παρκαρίσματος? Τσεκ! Θόρυβος? Τσεκ! Τσιμέντο παντού? Τσεκ! Επαρχια ΑΝΘΡΩΠΟΙ με κεφαλαια!!!!!! Τσεκ Αθηνα: Πακ....νοι,Αλ...νοι,Βουλ.....ροι,Ρωσο....οι...Τσεκ,Εγληματικοτητα στα υψη Τσεκαριστο στον θεο!!!!!, Ποιοτητα αερα ...αστα να πανε Τσεκ. Απεχθια στα νοσοκομεια Τσεκ... .Να κατσεις σε μπαλκονι στα πατησια που ισα ισα εχεις χωρο για την Απλωστρα τσεκ...Πλυμμηρες απεργιες,καταποντισμοι υπογειων γεφυρων Τσεκαριστο..!! Μεγαλες Πολεις Επαρχίας Στεριά μιλαμε οχι ενα χωριο με 100 κατοικους :..Κοστος ζωης φθηνοτερο τσεκ, τιμες ακινητων καλυτερες τσεκ,ποιο φιλοτιμοι τσεκ, Οξυγονο τσεκ..Γνωριζεσαι σχετικα με αρκετους και τους ξαναβλεπεις στην γειτονια ..τσεκ...Νοικιαζεις καλυτερ και μπορεις να απλωσεις και τα ποδια σου Τσεκ... Και την σημερον ημερα εν ετη 2022 με ιντερνετ και σκρουτζ κανεις τα παντα... Γιαυτο οποτε υπαρχουν αργιες και κορωνωιος βγαινατε στο μπαλκονι (οσοι εχουν) σαν σπουργιτακια και με την πρωτη αδεια Πατε Κορινθο,Λουτρακι,Ναυπλιο.... Καλη και η αθηνα αλλα στην τελικη Δεν αξιζει.... Στις 9/9/2022 στις 1:26 ΜΜ, kenpogr είπε Να πώ και εγώ μια άποψη, έχωντας ζήσει και εργαστεί για περίπου 17 χρόνια σε πολλές χώρες στο εξωτερικό, και όντας πολ. μηχανικός στην Ελλάδα πλεον. Ενώ η προσωπική άποψη του καθενός είναι σεβαστή, επηρεάζεται απο την προσωπική του κατάσταση. Αντικειμενικά, για την πλειοψηφία των κατοίκων Ευρωπαικών χωρών, οι τιμές των διαμερισμάτων της Ελλάδας είναι φτηνές και θα παραμείνουν για λίγο ακόμα. Ανεπίσημα, κάνωντας χρήση "πολλαπλασιαστή" μπορούμε να δούμε ότι π.χ. για μέσο όρο αμοιβής 1,000Ε/μήνα, επι 14 (Ελληνικό φαινόμενο το 14 μήνες...) έχουμε 14,000Ε/έτος. Για πρώτο διαμέρισμα, 20-30 ετών στην Αθήνα σε συμπαθητική περιοχή μέση τιμή έστω 70,000Ε, που σημαίνει 70/14=5 χρόνια για απόκτηση 1ης κατοικίας. Ακόμα και αν δεχτούμε μέση τιμή (σε λίγο πιο συμπαθητική περιοχή) 90,000Ε , 90/14=6,5 χρόνια Με την ίδια λογική, στην Αγγλία ήταν 10-12 εργάσιμα χρόνια, Καναδά και Αυστραλία 12-14. Μιλάω πάντα για πρωτεύουσες. Τώρα αν τα παραπάνω νούμερα δεν ταιριάζουν με την δική σας προσωπική κατάσταση δεν σημαίνει ότι για όλους δεν ταιριάζουν. Συγνωμη αλλα αλλο η αμοιβη και αλλο βαζω στην μπαντα για αγορα κατοικιας...μισθοι 1000 ευρω καθαρα στην τσπεη και αφαιρεσης κοστος ζωης και ενοικιο ζητημα θα ειναι εαν μπορει να βαλει 200 ευρω στην καλυτερη εχωντας και ενα αυτοκινητο οποτε 90000 /200 ευρω στην μπανταμας κανει 450 μηνες /12 ισον 37,5 χρόνια στην καλυτερη!!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα