Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, skiabox είπε

Πραγματικά πρέπει να είναι η χειρότερη πόλη μετά τις φαβέλες της Βραζιλίας.

Οι δε Αθηναίοι οι πιο ακοινώνητοι άνθρωποι στον πλανήτη με διαφορά.

Υπάρχουν και αλλού χειρότερες πόλεις στην Δύση η Βόρεια Ευρωπη απλά είτε δεν έτυχε να πάτε, είτε δεν έχετε μιλήσει με κόσμο πέραν από άτομα που ταξίδεψαν μόνο σε μεγάλες γνωστές πόλεις, πρωτεύουσες και δεν έχουν γνωρίσει ιδιαίτερα τον έξω κόσμο. Από το να μαζευόμαστε οι Έλληνες να κράζουμε την Αθήνα στο διαδίκτυο, αλλά τίποτε. 

10 ώρες πριν, narta είπε

Όχι εννοώ που σε ένα 3αρι του 1950 υπενοικιαζουν 3 άτομα με $1500 το καθένα και λένε ευχαριστώ.

Νεόδμητο διαμέρισμα για ζευγάρι με 2 βασικούς πλέον θα είναι άπιαστο όνειρο. Για μονοπροσωπο νοικοκυριό δε άμα δεν έχει κληρονομιά ούτε καν όνειρο 

10 χρόνια σπουδές και εργασία με καλά λεφτά προ κρίσης.

Μαύρη πέτρα στο ρδελομπου και ηρέμησα. Λίγα λιγότερα εδώ αλλά αντί να κάνω 1 ώρα διαδρομή προς και από την εργασία πίνω τσιπουράκι μετά την δουλειά και πηγαινοέρχονται με ποδήλατο

Fak ζούγκλα 

Τζάμπα ποστ, δεν μου λέει κάτι. Ο καθένας να βρει ενα μέρος που του αρέσει και θεωρεί ότι κάνει καλύτερη ζωή. Δεν το κατακρίνω αυτό. Αλλά αντιδρω σε απόψεις που τις ακούω βερεσέ και έχω βαρεθεί να τις διαβάζω. Επίσης αν εσύ έριξες μαύρη πέτρα εγώ γνωριζω άλλους 2 ως 4 άτομα που δεν το έκαναν και μάλλον ούτε θέλουν για τους λόγους τους, προτιμούν την Αθήνα. 

• Like 1
  • Απαντ. 3,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Υπάρχουν και αλλού χειρότερες πόλεις στην Δύση η Βόρεια Ευρωπη απλά είτε δεν έτυχε να πάτε, είτε δεν έχετε μιλήσει με κόσμο πέραν από άτομα που ταξίδεψαν μόνο σε μεγάλες γνωστές πόλεις, πρωτεύουσες και δεν έχουν γνωρίσει ιδιαίτερα τον έξω κόσμο. Από το να μαζευόμαστε οι Έλληνες να κράζουμε την Αθήνα στο διαδίκτυο, αλλά τίποτε. 

Με το να υπάρχουν και άλλες άσχημες πόλεις αυτό δεν αναιρεί ότι μιλάμε για μία άσχημη τσιμεντούπολη όπως τη καταντήσαμε. Ούτε η Ακρόπολη δεν την σώζει δυστυχώς για την ένδοξη ιστορία της.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Με το να υπάρχουν και άλλες άσχημες πόλεις αυτό δεν αναιρεί ότι μιλάμε για μία άσχημη τσιμεντούπολη όπως τη καταντήσαμε. Ούτε η Ακρόπολη δεν την σώζει δυστυχώς για την ένδοξη ιστορία της.

Ναι, τώρα όμως αλλάζεις αυτό που έγραψες πριν. Άλλο πράγμα να λες ότι είναι ένα μέρος το χειρότερο σε ολόκληρο τον κόσμο και άλλο αυτό που μου γράφεις τώρα. Και στο τι αρέσει η δεν αρέσει δεν κάποιον είναι υποκειμενικό, μπορεί εσύ να γουστάρεις να βλέπεις δέντρα και πράσινο πχ εμένα δεν με πειράζει ούτε καιγομαι για αυτό, μια χαρά νιώθω και αισθάνομαι όταν κυκλοφορώ στο κέντρο πλην λιγων εξαιρέσεων. Πολλά από τα οποια προβλήματα τα προκαλούμε εμείς οι ίδιοι οπότε δεν γίνεται να κατηγορείς μια ολόκληρη πόλη αυτό καθ' αυτό για κατι που σου την σπάει και δεν σου αρέσει. 

Από εκεί και πέρα άμα κάποιος δεν αντέχει στην Αθήνα ας ψάξει να βρει άλλο μέρος να μείνει. Εγώ όπως είπα αυτά τα επιχειρήματα ότι αναγκάζεσαι δεν έχεις επιλογή, ακοινώνητοι κτλ, δεν μου λένε κάτι. Υπάρχουν άπειρα τέτοια συμβάντα και προβληματα που θα συναντήσεις και στην επαρχία, τσακωμοι, ακοινωνητους, άτομα που αν δεν σε πάνε μόνο από την φάτσα σου στρέφουν όλο το χωριό εναντίον σου εμμεσα η άμεσα, παρκάρισμα έξω από σπίτια που θα σε κράξουν οι ένοικοι να φύγεις και άμα αντιμιλησεις η τσακωθείτε παίζει να βγει και καμια καραμπίνα και πολλά άλλα. 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ewssonaht είπε

Οι περισσότερες επαρχιακές πόλεις (όχι χωριά και κωμοπόλεις) είναι μικρογραφίες της Αθήνας και έχουν τα περισσότερα από τα κακά της Αθήνας χωρίς κανένα από τα καλά, οπότε δε καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα μετακόμιζε εκεί εκτός και αν εχει εκεί τους δικούς του.

ΟΚ εάν μιλάμε για πόλεις κάτω των 100.000 κατοίκων αλλάζει το πράγμα αλλά εκεί οι παραχωρήσεις είναι μεγάλες σε πολλά θέματα και επιλογές...

Τι το καλύτερο έχει πχ η Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Γιάννενα από την Αθήνα?

Κίνηση? Τσεκ!

Πρόβλημα παρκαρίσματος? Τσεκ!

Θόρυβος? Τσεκ!

Τσιμέντο παντού? Τσεκ!

Η διαφορά είναι ότι μπορείς να πας 10-15 λεπτά απόσταση έξω από την πόλη και να είσαι στην εξοχή.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, zio10 είπε

Η διαφορά είναι ότι μπορείς να πας 10-15 λεπτά απόσταση έξω από την πόλη και να είσαι στην εξοχή.

Αυτό δε λέει κάτι είναι θέμα μεγέθους. Και "Αθήνα" δεν είναι αναγκαστικό να μένεις Πατήσια, μπορείς να μένεις Κηφισιά διπλα στην εξοχή, η στη Λούτσα δίπλα στη θάλασσα και να έχεις και ευκαιρίες για εργασία. Το πρόβλημα στην Αθήνα είναι όταν μένεις μακριά από τη δουλειά. Αν μένεις κοντά προφανώς όλα είναι μια χαρά.

Για να μη παρεξηγηθω, θεωρώ την Αθήνα απαίσια πόλη. Αλλά και οι επαρχιακές πόλεις είναι το ίδιο απαίσιες και τσιμεντένιες απλά μικρότερες.

Επεξ/σία από ewssonaht
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ewssonaht είπε

Αυτό δε λέει κάτι είναι θέμα μεγέθους. Και "Αθήνα" δεν είναι αναγκαστικό να μένεις Πατήσια, μπορείς να μένεις Κηφισιά διπλα στην εξοχή, η στη Λούτσα δίπλα στη θάλασσα και να έχεις και ευκαιρίες για εργασία. Το πρόβλημα στην Αθήνα είναι όταν μένεις μακριά από τη δουλειά. Αν μένεις κοντά προφανώς όλα είναι μια χαρά 

Στην Αθήνα είναι φυσιολογικό να είσαι σε απόσταση μισής ή μίας ώρας από την δουλειά σου. Στην επαρχία (όχι σε μικρές πόλεις) πάνω από 15 λεπτά θεωρείται μακριά.

Επίσης στην επαρχία οι περιοχές αυτές είναι προσιτές, στην Αθήνα χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω πως όχι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Στην Αθήνα είναι φυσιολογικό να είσαι σε απόσταση μισής ή μίας ώρας από την δουλειά σου. Στην επαρχία (όχι σε μικρές πόλεις) πάνω από 15 λεπτά θεωρείται μακριά.

Επίσης στην επαρχία οι περιοχές αυτές είναι προσιτές, στην Αθήνα χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω πως όχι.

Μπορείς να μένεις Κηφισιά και να ψάχνεις δουλειά μόνο Κηφισιά. Είναι μια πόλη-δημος των 60.000 κατοίκων. Θα σου δώσει τις ίδιες ευκαιρίες με τη Λάρισα. Εκτός και εάν από Λάρισα πχ θα έψαχνες για δουλειά Κατερίνη. 

Οι τιμές είναι προσιτές γιατί η επαρχία είναι χειρότερα από Αθήνα και ο κόσμος δε θέλει να μείνει εκεί, για κανέναν άλλο λόγο. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ewssonaht είπε

Μπορείς να μένεις Κηφισιά και να ψάχνεις δουλειά μόνο Κηφισιά. Είναι μια πόλη-δημος των 60.000 κατοίκων. Θα σου δώσει τις ίδιες ευκαιρίες με τη Λάρισα. Εκτός και εάν από Λάρισα πχ θα έψαχνες για δουλειά Κατερίνη. 

Οι τιμές είναι προσιτές γιατί η επαρχία είναι χειρότερα από Αθήνα και ο κόσμος δε θέλει να μείνει εκεί, για κανέναν άλλο λόγο. 

Οκ δεν επιμένω γιατί δεν έχω ζήσει στην Αθήνα. Απλά ακούω - διαβάζω ότι κόσμος κάνει μια ώρα να πάει στη δουλειά του και αυτό θεωρείται νορμάλ.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, narta είπε

Έμφαση στο bold. Το πρόβλημα δεν το εχει ο μέσος ΝΥer ή ο μέσος Αθηναίος. Αυτοι κουτσά στραβα τα βγάζουν πέρα. Το 70% (αφθαίρετο ποσοστό)  του υπόλοιπου πληθυσμου που πληρώνεται με τρείς και εξήντα και θα πρέπει προσεχώς να δίνει τα δυο και εξηντα στο ενοίκιο έχει θέμα.

Κάπου σε έχασα. Νόμιζα πως συζητάγαμε την πορεία των ακινήτων. Τώρα τί ακριβώς συζητάμε; Αν την παλεύει ο κατώτατος μισθός;

Όπως και να έχει αν κοιτάξεις από Αμερική πλευρά -και αν η έρευνα που έφερε ο @Joshua21 είναι αξιόπιστη- η κατοικία είναι πιο προσιτή εκεί. Να περιμένω πως θα γίνει το ίδιο στην Ευρώπη/Ελλάδα;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ewssonaht είπε

Το πρόβλημα στην Αθήνα είναι όταν μένεις μακριά από τη δουλειά. Αν μένεις κοντά προφανώς όλα είναι μια χαρά.

Έχω φίλο που μένει Σπάτα και δουλεύει Ελευσίνα. Δεν τον χάλασε

Δημοσ.
Στις 18/9/2022 στις 5:51 ΜΜ, snot είπε

Κάπου σε έχασα. Νόμιζα πως συζητάγαμε την πορεία των ακινήτων. Τώρα τί ακριβώς συζητάμε; Αν την παλεύει ο κατώτατος μισθός;

Όπως και να έχει αν κοιτάξεις από Αμερική πλευρά -και αν η έρευνα που έφερε ο @Joshua21 είναι αξιόπιστη- η κατοικία είναι πιο προσιτή εκεί. Να περιμένω πως θα γίνει το ίδιο στην Ευρώπη/Ελλάδα;

Μα πρόβλημα δεν εχει ο μισθωτός που έχει μέσο εισόδημα, αλλα αυτος που προσπαθει να την παλεψει με βασικο ή λιγο πανω απο αυτον.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, narta είπε

Μα πρόβλημα δεν εχει ο μισθωτός που έχει μέσο εισόδημα, αλλα αυτος που προσπαθει να την παλεψει με βασικο ή λιγο πανω απο αυτον.

Νόμιζα πως μιλάγαμε για την πορεία των ακίνητων και όχι για το αν θα την παλέυει όποιος ζει με τον βασικό. Με αυτόν τον πληθωρισμό δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πως όχι.

Πάντως εγώ θα ήθελα να ήξερα όσοι είστε αισιόδοξοι για τα ακίνητα εάν θεωρείτε πιθανό η ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια της, τί επίπτωση θα είχε αυτό στα στεγαστικά, αν οποιαδήποτε αύξηση στα στεγαστικά θεωρείτε πως θα απορροφηθεί εξ'ολοκλήρου από τους αγοραστές την ίδια εποχή που ο πληθωρισμός συμπιέζει το εισόδημα τους και πώς σε ένα τέτοιο κλίμα τα ακίνητα θα συνεχίσουν την πορεία που είχαν τα τελευταία 4 χρόνια. Αυτά χωρίς να σκάσει καμμία ενεργειακή βόμβα, στασιμοπληθωρισμός ή ύφεση

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, snot είπε

Νόμιζα πως μιλάγαμε για την πορεία των ακίνητων και όχι για το αν θα την παλέυει όποιος ζει με τον βασικό. Με αυτόν τον πληθωρισμό δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πως όχι.

Πάντως εγώ θα ήθελα να ήξερα όσοι είστε αισιόδοξοι για τα ακίνητα εάν θεωρείτε πιθανό η ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια της, τί επίπτωση θα είχε αυτό στα στεγαστικά, αν οποιαδήποτε αύξηση στα στεγαστικά θεωρείτε πως θα απορροφηθεί εξ'ολοκλήρου από τους αγοραστές την ίδια εποχή που ο πληθωρισμός συμπιέζει το εισόδημα τους και πώς σε ένα τέτοιο κλίμα τα ακίνητα θα συνεχίσουν την πορεία που είχαν τα τελευταία 4 χρόνια. Αυτά χωρίς να σκάσει καμμία ενεργειακή βόμβα, στασιμοπληθωρισμός ή ύφεση

Στην Ελλάδα που ακομα ο ιδιοκτητης ακινητου ειναι στην συντριπτικη πλειοψηφία "λιανικη" με 1-5 ακινητα και οχι ομιλοι εκμετάλλευσης με πορτοφόλιο μερικών χιλιάδων ακινητων, θα αποροφηθει η οποια προσφορά θα προκληθει απο αυυξηση επιτοκίων και επικειμενες κατασχέσεις ή μη απορόφηση νεόδμητων απο ιδιώτες. 

Το μοντέλο του μέλλοντος ειναι εταιρίες διαχείρησης ενοικιαζώμενων με πορτοφόλιο αξίας εκατομμυρίων € και όρους εκμίσθωσης πιο αυστηρους και απο καθολική καλόγρια σε σχολείο θηλέων.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, narta είπε

Στην Ελλάδα που ακομα ο ιδιοκτητης ακινητου ειναι στην συντριπτικη πλειοψηφία "λιανικη" με 1-5 ακινητα και οχι ομιλοι εκμετάλλευσης με πορτοφόλιο μερικών χιλιάδων ακινητων, θα αποροφηθει η οποια προσφορά θα προκληθει απο αυυξηση επιτοκίων και επικειμενες κατασχέσεις ή μη απορόφηση νεόδμητων απο ιδιώτες. 

Το μοντέλο του μέλλοντος ειναι εταιρίες διαχείρησης ενοικιαζώμενων με πορτοφόλιο αξίας εκατομμυρίων € και όρους εκμίσθωσης πιο αυστηρους και απο καθολική καλόγρια σε σχολείο θηλέων.

Τί να πω; Μπορεί να έχεις και δίκιο. Φαντάζομαι γνωρίζεις, ήδη, τί επίπτωση έχει μία αύξηση της τάξης του 3% των επιτοκίων σε μία δόση δανείου 20ετίας. Μιλάμε για αύξηση της τάξης του 30%. Δεν θα επηρεάσει καθόλου την ζήτηση; Οκ, πάω πάσο

Δημοσ.
Στις 19/9/2022 στις 7:38 ΜΜ, narta είπε

γιατί ποιος στην Αθήνα με πτυχία, μεταπτυχιακά, και μια ικανοποιητική προυπηρεσία, παίρνει βασικό μισθό? Προσωπικά από το κύκλο μου δεν γνωρίζω κανέναν. Τώραν ο άλλος κάνει μια εργασία, η οποία εμπίπτει σε δουλειές ανειδίκευτες ως μισθωτός, εντάξει εκεί δεν υπάρχει περιθώριο για πάνω από το βασικό μιθό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...