Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, purif είπε

O πληθωρισμός που όσο πάει και αυξάνεται (και ακόμα δεν έχουμε μπει καλά-καλά στο φθινόπωρο) + το αδύναμο ευρώ + η συνεχής αύξηση των πρώτων υλών, άμα έχεις αρκετά cash και κάθονται, ροκανίζονται μέρα με τη μέρα. Ακόμα και τα νεόδμητα πωλούνται πια από τα σχέδια. Κοντινή μου υπό ανέγερση οικοδομή (πριν δύο εβδομάδες μπήκε ο εκσκαφέας) και έχουν πωληθεί όλα τα διαμερίσματα. Και επειδή ρώτησα, μιλάμε για ποσά 400k+ ανά διαμέρισμα/μεζονέτα. Οπότε ναι, οι τιμές στα ακίνητα δεν πρόκειται να πέσουν σύντομα. Όποιος νομίζει ότι θα πέσουν, wait and see. It's the perfect storm.

Ο πληθωρισμός από μόνος του δε λέει τίποτα από τη στιγμή που δεν υπάρχει αντίστοιχη αύξηση των εισοδημάτων. Αν αυτό αλλάξει το συζητάμε. Ούτε η αύξηση των οικοδομικών υλικών σημαίνει ότι διαμερίσματα των 400.000€ είναι βιώσιμα. Αν ο εργολάβος έχει κίνδυνο να χρεοκοπήσει/χρωστάει δάνεια θα πουλήσει με ελάχιστο κέρδος ή ακόμα και στο κόστος. Η ανοικοδόμηση θα ξαναπαγώσει για μερικά χρόνια μέχρι τα οικοδομικά και η ενέργεια να επανέλθουν σε πιο φυσιολογικές τιμές ή να ανέβουν σημαντικά τα εισοδήματα (εδώ γελάμε). 

Επίσης, ρώτησες μεσίτη ή εργολάβο και σου είπε ότι πάνε καλά οι δουλειές. Δηλαδή τι περίμενες να σου πει; :lol: 

15 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Όσο για τις διαθέσιμες κατοικίες οι φυσικές καταστροφές και οι μαζικές κατεδαφίσεις δεν είναι τα μόνα που μπορούν να μειώσουν τον αριθμό τους, το κάνει ακόμα και ο ίδιος ο χρόνος στο ήδη αρκετά γερασμένο κτηριακό δυναμικό σε συνδυασμό με την ελλιπή συντήρηση. Κάποιες είναι τόσο ρημαγμένες που δεν σώζονται με τίποτα, και όσο περνάει ο καιρός τόσο αυτές αυξάνονται.

Εγώ πάντως δε βλέπω πολλά χρέπια να αποσύρονται από την αγορά. Στατιστικά δε φαίνεται να έχεις, οπότε μέχρι να γίνει κανένας μεγάλος σεισμός πάμε παρακάτω.

15 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Η αύξηση τιμών τα τελευταία 3-4 χρόνια μια χαρά δικαιολογείται, άλλο που κάποιοι δεν θέλουν να το δουν, η φούσκα υπάρχει μόνο στο μυαλό κάποιων και όχι στην πραγματικότητα.

Η πιθανότητα αυτοί που νομίζουν ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα φούσκας να εθελοτυφλούν δεν υπάρχει δηλαδή; Εντάξει ότι πεις.

14 ώρες πριν, ModernAthenian είπε

https://www.liberal.gr/economy/eskase-i-fouska-tis-chrusis-bizas/461948

Έσκασε η φούσκα της χρυσής βίζας

Έχουμε μια αγορά ακινήτων που είχε διεθνοποιηθεί και μια αγορά ενοικίων που παραμένει τοπική. Οι ξένοι ρίχνοντας πολλά λεφτά εκτόξευσαν τις τιμές των ακινήτων. Όμως τα ακίνητα που αγόρασαν θέλουν να τα κάνουν απόσβεση σε εύλογο χρονικό διάστημα, άρα ανέβηκαν τα ενοίκια. Ενοίκια των 700€ δεν μπορεί να σηκώσει η τοπική αγορά παρά μόνο σε ελάχιστες περιοχές, οπότε αναγκαστικά θα σκάσει η φούσκα και στα ενοίκια και στις τιμές των ακινήτων.

Και πριν αναφέρει κανείς το remote work και τους digital nomads, οι άνθρωποι δεν είναι μαλ***ς να φύγουν από τη χώρα τους για να σκάνε 700€/μήνα για μια τρώγλη στην Αθήνα. Θα ήταν σαν να μετανάστευαν μαζικά οι Έλληνες στην Ισπανία για 20-30% μεγαλύτερο μισθό.

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, michael92 είπε

Έχουμε μια αγορά ακινήτων που είχε διεθνοποιηθεί και μια αγορά ενοικίων που παραμένει τοπική. Οι ξένοι ρίχνοντας πολλά λεφτά εκτόξευσαν τις τιμές των ακινήτων. Όμως τα ακίνητα που αγόρασαν θέλουν να τα κάνουν απόσβεση σε εύλογο χρονικό διάστημα, άρα ανέβηκαν τα ενοίκια. Ενοίκια των 700€ δεν μπορεί να σηκώσει η τοπική αγορά παρά μόνο σε ελάχιστες περιοχές, οπότε αναγκαστικά θα σκάσει η φούσκα και στα ενοίκια και στις τιμές των ακινήτων.

Σε λίγες γραμμές η ελληνική πραγματικότητα.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, michael92 είπε

Εγώ πάντως δε βλέπω πολλά χρέπια να αποσύρονται από την αγορά. Στατιστικά δε φαίνεται να έχεις, οπότε μέχρι να γίνει κανένας μεγάλος σεισμός πάμε παρακάτω.

Άλλο τα "χρέπια" που κατάλαβες εσύ (που στην ουσία επιβεβαιώνεις τον ισχυρισμό μου δλδ γενικά την κακή κατάσταση των ακινήτων), και άλλο τα "ρημαγμένα που δεν σώζονται με τίποτα" που έγραψα εγώ.

Επίσης δεν χρειάζονται στατιστικά για κάτι που είναι προφανές, οι μεταβολές στις τιμές προς τα πάνω είναι αποτέλεσμα της μεταβολής της ισορροπίας προσφοράς/ζήτησης, και αν η ζήτηση συρρικνώνεται όπως νομίζεις τότε η μόνη εξήγηση για την άνοδο των τιμών είναι ότι η προσφορά συρρικνώνεται και αυτή αλλά με ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό.

55 λεπτά πριν, michael92 είπε

Η πιθανότητα αυτοί που νομίζουν ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα φούσκας να εθελοτυφλούν δεν υπάρχει δηλαδή; Εντάξει ότι πεις.

Ακριβώς, για να σκάσει μια φούσκα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει φούσκα. Και στην παρούσα φάση όχι μόνο δεν υπάρχει φούσκα, αλλά αντιθέτως οι τιμές ακινήτων στην Ελλάδα συνεχίζουν να είναι υποτιμημένες.

• Like 2
Δημοσ.

Μόλις αγόρασα σπιτι, με δάνειο…. Ρίσκο, με την τρεχουσα κατασταση, αλλά εκτιμω ότι το τίμημα ηταν ΟΚ, μπορώ να καλυψω την μηνιαια δοση, το ειδα σαν μελλοντική επενδυση.

βεβαια μου μαυρισατε την καρδια μερικοι, ελπιζω να μην αγόρασα ακριβα (και να δω να γκρεμιζονται οι τιμες σε 2-3 χρονια), το εκανα και λιγο παρορμητικα… Υπάρχει καποιες φορές και πίεση πχ ηλικιακή για τον δανεισμο (νοτ δεαρ γιετ, αλλά αν συνεχισουν την ανοδο για αλλα 5-6 ετη δεν θα ηταν ευκολο το δανειο μετα).

Εκανα και ασφαλεια ζωής γιαντο δανειο, ελαμψε στιγμιαια το ματι της γυναικας…. Την αφηνω πρωτη να δοκιμασει το φαι οποτε μαγειρευει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Chuckie667 είπε

Μόλις αγόρασα σπιτι, με δάνειο…. Ρίσκο, με την τρεχουσα κατασταση, αλλά εκτιμω ότι το τίμημα ηταν ΟΚ, μπορώ να καλυψω την μηνιαια δοση, το ειδα σαν μελλοντική επενδυση.

βεβαια μου μαυρισατε την καρδια μερικοι, ελπιζω να μην αγόρασα ακριβα (και να δω να γκρεμιζονται οι τιμες σε 2-3 χρονια), το εκανα και λιγο παρορμητικα… Υπάρχει καποιες φορές και πίεση πχ ηλικιακή για τον δανεισμο (νοτ δεαρ γιετ, αλλά αν συνεχισουν την ανοδο για αλλα 5-6 ετη δεν θα ηταν ευκολο το δανειο μετα).

Εκανα και ασφαλεια ζωής γιαντο δανειο, ελαμψε στιγμιαια το ματι της γυναικας…. Την αφηνω πρωτη να δοκιμασει το φαι οποτε μαγειρευει

Φαντάζομαι θα πηρες  με σταθερό επιτόκια διότι εάν ειναι κυμαινόμενο δυστυχώς ….

Επεξ/σία από costas1973
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, costas1973 είπε

Φαντάζομαι θα πείρες με σταθερό επιτόκια διότι εάν ειναι κυμαινόμενο δυστυχώς ….

Φαντάζεσαι να πήρες κυμαινόμενο ακριβώς την ίδια μέρα που έχει γίνει η μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων στην Ευρωζώνη;λολ

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.

Γιατί τα "χρεπια" να αποσυρθούν; Ποιός έχει τόσα λεφτά που δεν θέλει κι άλλα από ενοίκια; Τα "χρεπια" είναι σπίτια είναι που με ανακαίνιση μπορεί να ζήσει κόσμος. Αυτοί οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί με ενοχλούν και υποδηλώνουν δόλο από μηχανικό ή μεσίτη που θέλει να σπρώξει νεόδμητα με τιμές εκτός πραγματικότητας. Αν δεν υπήρχαν οι Κινέζοι που έκαναν"μάγκες" πολλούς μεσίτες και μηχανικούς, τώρα θα είχαν χάσει λεφτά και θα είχε ανακοπεί η τσιμεντοποιηση. Στο τέλος όμως αυτοί είναι που θα χάσουν γιατί οι τιμές των νεόδμητων στερούνται λογικής, ενώ οι οικογενειάρχες με τα "χρεπια" θα είναι μια χαρά.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Ακριβώς, για να σκάσει μια φούσκα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει φούσκα. Και στην παρούσα φάση όχι μόνο δεν υπάρχει φούσκα, αλλά αντιθέτως οι τιμές ακινήτων στην Ελλάδα συνεχίζουν να είναι υποτιμημένες.

Καλό θα ήταν να μιλάμε με στοιχεία και όχι να εμφανίζουμε ως σιγουράκι πράγματα που κανείς δεν γνωρίζει.

Τα μοναδικά στοιχεία που έχω βρει είναι πως τα ακίνητα στην Ελλάδα είναι σήμερα ακριβά για τον Έλληνα τουλάχιστον σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη

https://ec.europa.eu/eurostat/cache/digpub/housing/bloc-2b.html?lang=en

Αλλά κάποτε ήταν ακριβότερα

https://tradingeconomics.com/greece/housing-index

Τώρα εάν είναι φούσκα ή όχι μόνο το μέλλον θα δείξει. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει (πολύς) χώρος και προς τα πάνω και προς τα κάτω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, costas1973 είπε

Φαντάζομαι θα πείρες με σταθερό επιτόκια διότι εάν ειναι κυμαινόμενο δυστυχώς ….

Ποιο σταθερό δεν γινεται 😉 Σε αυτό ήμουν τυχερός, λογικά σε 7-10 μέρες γινεται η εκταμιευση…

Γενικά δεν μου αρέσει να χρωστάω, το έχω αποφυγεί έως τώρα. Είδωμεν.

34 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε

Γιατί τα "χρεπια" να αποσυρθούν; Ποιός έχει τόσα λεφτά που δεν θέλει κι άλλα από ενοίκια; Τα "χρεπια" είναι σπίτια είναι που με ανακαίνιση μπορεί να ζήσει κόσμος. Αυτοί οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί με ενοχλούν και υποδηλώνουν δόλο από μηχανικό ή μεσίτη που θέλει να σπρώξει νεόδμητα με τιμές εκτός πραγματικότητας. Αν δεν υπήρχαν οι Κινέζοι που έκαναν"μάγκες" πολλούς μεσίτες και μηχανικούς, τώρα θα είχαν χάσει λεφτά και θα είχε ανακοπεί η τσιμεντοποιηση. Στο τέλος όμως αυτοί είναι που θα χάσουν γιατί οι τιμές των νεόδμητων στερούνται λογικής, ενώ οι οικογενειάρχες με τα "χρεπια" θα είναι μια χαρά.

Και εγω παλιο σπίτι πήρα, με την προοπτικη ανακαινισης , εξ´ου και η σχετικά νορμαλ για την εποχή τιμή του. Στη ίδια πολυκατοικια με αυτό που μένω τωρα, το οποιο το εχω ανακαινισμενο και είναι αρκετα ικανοποιητικό. 

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, snot είπε

Καλό θα ήταν να μιλάμε με στοιχεία και όχι να εμφανίζουμε ως σιγουράκι πράγματα που κανείς δεν γνωρίζει.

Τα μοναδικά στοιχεία που έχω βρει είναι πως τα ακίνητα στην Ελλάδα είναι σήμερα ακριβά για τον Έλληνα τουλάχιστον σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη

https://ec.europa.eu/eurostat/cache/digpub/housing/bloc-2b.html?lang=en

Αλλά κάποτε ήταν ακριβότερα

https://tradingeconomics.com/greece/housing-index

Τώρα εάν είναι φούσκα ή όχι μόνο το μέλλον θα δείξει. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει (πολύς) χώρος και προς τα πάνω και προς τα κάτω

Μα με στοιχεία μιλάω, γεγονός/στοιχείο είναι το ότι λόγω οικονομικής κρίσης οι τιμές των ακινήτων ήταν σε ελεύθερη πτώση για μια δεκαετία (κυριολεκτικά είχαν πατώσει, τόσο πολύ που πλάκωσαν ξένοι και αγόραζαν μαζικά), στοιχείο είναι και το ότι από το 2018 που άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους η συνολική αύξηση ήταν πολύ μικρή δλδ δεν ξεπέρασε το 20%, ε από όλα τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει φούσκα για να σκάσει.

Μείωση τιμών ίσως και να υπάρξει αν ζορίσουν πάρα πολύ τα πράγματα, αλλά και να υπάρξει δεν θα έχει καμία σχέση με το "σκάσιμο φούσκας" που ονειρεύονται μερικοί.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, michael92 είπε

Και πριν αναφέρει κανείς το remote work και τους digital nomads, οι άνθρωποι δεν είναι μαλ***ς να φύγουν από τη χώρα τους για να σκάνε 700€/μήνα για μια τρώγλη στην Αθήνα. Θα ήταν σαν να μετανάστευαν μαζικά οι Έλληνες στην Ισπανία για 20-30% μεγαλύτερο μισθό.

Νομίζω με πολύ επιγραμματικό τρόπο έπιασες την καθημερινότητα στη χώρα.

Η φούσκα που υφίσταται αυτή τη περίοδο στο real estate της Ελλάδας είναι χάρη σε όλες τις παραπάνω παθογένειες που αναφέρεις. 

Δημοσ.

Μια χαρά επένδυση είναι τα σπίτια, ειδικά σε περιοχές που νοικιάζονται - πωλούνται εύκολα.

Αυτό που δεν αξίζει για μένα είναι η διαφορά που ζητάνε για νεόδμητα σε σχέση με με αξιοπρεπή σπίτια 20-30 ετών. Είναι σχεδόν διπλές τιμές, καλύτερα να πάρεις 2 λίγο πιο παλιά δηλαδή.

• Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, michael92 είπε

Προσωπικά δε βλέπω φούσκα στα ενοίκια. Η "τρωγλες των 700€" ίσως μετατραπούν σε "τρωγλες των 500€" αλλά δεν θα εκλείψουν. Οι ανακαινισμένες "τρωγλες" των 700€ επίσης δεν θα εκλείψουν. Συμβαίνει και στην Ελλάδα ο,τί και στον υπόλοιπο κόσμο (από τη Σόφια μέχρι την Αυστραλία), όπου η ζωή στις πρωτεύουσες και τις μεγάλες πόλεις είναι ακριβή, σε συνδυασμό και με τη δυσκολία του τραπεζικού συστήματος να υποστηρίξει ρυθμούς δανεισμού του παρελθόντος. Επίσης, έχει αλλάξει και η νοοτροπία των εν δυνάμει αγοραστών ως προς την ανάληψη ρίσκου  30+ ετών.

Τούρκος συνάδελφος μου εξηγούσε πως στην Κωνσταντινούπολη τα ενοίκια ήταν για χρόνια χαμηλά επειδή οι τράπεζες έδιναν κατά το παρελθόν δάνεια στο 90% της αγοράς πρώτης κατοικίας, ενώ τώρα που αυτό κόπηκε και ο δανεισμός περιορίζεται στο 30%-50% μάξιμουμ, τα ενοίκια έχουν απογειωθεί. Ακριβώς το ίδιο έχει συμβεί και στην Αθήνα και - μεταξύ μας - αν δεν ήταν οι Κινέζοι να αγοράζουν σωρηδόν, πολλά παλιά ακίνητα θα παρέμεναν στα αζητητα και εκτός αγοράς, με συνέπεια σήμερα να είχαμε ίσως ακόμα υψηλότερα ενοίκια...

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Μα με στοιχεία μιλάω, γεγονός/στοιχείο είναι το ότι λόγω οικονομικής κρίσης οι τιμές των ακινήτων ήταν σε ελεύθερη πτώση για μια δεκαετία (κυριολεκτικά είχαν πατώσει, τόσο πολύ που πλάκωσαν ξένοι και αγόραζαν μαζικά), στοιχείο είναι και το ότι από το 2018 που άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους η συνολική αύξηση ήταν πολύ μικρή δλδ δεν ξεπέρασε το 20%, ε από όλα τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει φούσκα για να σκάσει.

Μείωση τιμών ίσως και να υπάρξει αν ζορίσουν πάρα πολύ τα πράγματα, αλλά και να υπάρξει δεν θα έχει καμία σχέση με το "σκάσιμο φούσκας" που ονειρεύονται μερικοί.

Και ποιος σου λέει ότι αυτή η αύξηση από το 2018 και μετά δεν ωφείλεται στο ξένο κεφάλαιο; Από το 2018 και μετά υπήρξε ένα ράλυ τιμών σε όλες τις διεθνείς αγορές, για το οποίο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τελείωσε και υποψίες ότι έρχετε ύφεση / κραχ.

Στην Κίνα πέφτουν οι τιμές, στην Αμερική νομίζω διάβασα ότι γίνεται το ίδιο. Πως γνωρίζεις ότι δεν θα γίνει και στην Ελλάδα; Στο παρελθόν όταν η διεθνή οικονομία είχε προβλήματα, της Ελλάδας κατέρρεε. Ο Michael Burry που σόρταρε το housing market της Αμερικής το 2008 τώρα λέει πως έρχεται μεγαλύτερο σκάσιμο φούσκας.

Μην παρεξηγηθώ, δεν έχω ιδέα που θα πάει η αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα. Αλλά καλό θα ήταν να μην παρουσιάζουμε προσωπικές εκτιμήσεις ως δεδομένα. Στις τελευταίες σελίδες μόνο μία μελέτη είδα για το όριο φτώχιας στην Ελλάδα, όλα τα υπόλοιπα προσωπικές εκτιμήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, snot είπε

Και ποιος σου λέει ότι αυτή η αύξηση από το 2018 και μετά δεν ωφείλεται στο ξένο κεφάλαιο; Από το 2018 και μετά υπήρξε ένα ράλυ τιμών σε όλες τις διεθνείς αγορές, για το οποίο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τελείωσε και υποψίες ότι έρχετε ύφεση / κραχ.

Στην Κίνα πέφτουν οι τιμές, στην Αμερική νομίζω διάβασα ότι γίνεται το ίδιο. Πως γνωρίζεις ότι δεν θα γίνει και στην Ελλάδα; Στο παρελθόν όταν η διεθνή οικονομία είχε προβλήματα, της Ελλάδας κατέρρεε. Ο Michael Burry που σόρταρε το housing market της Αμερικής το 2008 τώρα λέει πως έρχεται μεγαλύτερο σκάσιμο φούσκας.

Μην παρεξηγηθώ, δεν έχω ιδέα που θα πάει η αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα. Αλλά καλό θα ήταν να μην παρουσιάζουμε προσωπικές εκτιμήσεις ως δεδομένα. Στις τελευταίες σελίδες μόνο μία μελέτη είδα για το όριο φτώχιας στην Ελλάδα, όλα τα υπόλοιπα προσωπικές εκτιμήσεις

Η προσωπική μου παρατήρηση είναι αυτό που μου λέει ότι αυτή η μικρή (μην ξεχνιόμαστε) αύξηση δεν οφείλεται στο ξένο κεφάλαιο, οι Έλληνες αφήνουν σιγά σιγά την αμυντική στάση που κρατούσαν για σχεδόν μια δεκαετία, οι τράπεζες πλέον δίνουν δάνεια ενώ πριν το 2017 έδιναν με το σταγονόμετρο.

Επίσης δεν ξέρω τι νομίζεις πως διάβασες, αλλά στην Αμερική οι τιμές όχι μόνο δεν πέφτουν αλλά η άνοδος είναι τόσο μεγάλη που κυριολεκτικά σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, το τελευταίο δωδεκάμηνο η αύξηση ήταν πάνω από 20%, ο ορισμός της φούσκας με λίγα λόγια, που φυσικό και επόμενο είναι κάποια στιγμή να σκάσει. Στην Ελλάδα όπως έγραψα ίσως και να πέσουν οι τιμές, αλλά να σκάσει φούσκα δεν παίζει επειδή δεν υπάρχει φούσκα.

Και για να μην λες ότι τα βγάζω από το μυαλό μου επειδή δεν παραθέτω μελέτες/δεδομένα, πάρε γράφημα του δείκτη Case-Shiller που αντιπροσωπεύει τις τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ και επιβεβαιώνει το νούμερο που παρέθεσα.

https://fred.stlouisfed.org/series/CSUSHPINSA

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...