hln3 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Κοίτα οταν με ρωτάς πόσο γράφουν και πόσο πουλάνε τι απάντηση να δώσω; Είμαι μπροστά για να ξέρω; Είχα διαβάσει παλαιότερα άρθρα δημοσιογραφικά, οπου βρήκανε περιπτώσεις που μερικοί το είχαν ξεφτιλίσει τελείως και γράφανε 800 ευρώ αλλά αυτό προφανως είναι ακραία περίπτωση. Για να το ξεπλύνει με νέα πώληση χρειάζεται να βρει αγοραστή με καθαρό χρήμα. Για να το ξεπλύνει σταδιακά με ενοίκια, απλά βρίσκει έναν ενοικιαστή.. Το να πουλήσεις ένα ακίνητο και να αγοράσεις άλλο δεν ανεβάζει τις τιμές - αντίθετα (θεωρητικά) τις ρίχνει αφού κατά τις πράξεις φεύγουν έξοδα (εφορίες, συμβόλαια κτλ) Το χρήμα σε στρώματα είναι και αυτό μέρος του μαύρου χρήματος, στο τέλος απλά γράφεις το ίδιο με διαφορετικά λόγια.
michael92 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, hln3 είπε Επειδή είμαι μαθηματικός κοιτάω πάντα τα στοιχεία. Μισθοί αυξάνονται ελάχιστα και δεν καλύπτουν ούτε τον πληθωρισμό. Οι αποπληρωμές δανείων είναι μεγαλύτερες των νέων εκταμιεύσεων - δηλαδή έχουμε πιστωτική συρρίκνωση. Άρα; Αν το χρήμα δεν βγαίνει από μισθούς, και δεν βγαίνει από δανεισμό, από που ακριβώς έρχεται; Επίσης, ο πληθυσμός της Ελλάδας πλέον μειώνεται κατά 125 κατοίκους την ημέρα (πράγμα που συνεπάγεται μείωση της ζήτησης κατοικιών κατά περίπου 50 την ημέρα) και τα μεγάλα αστικά κέντρα δεν έχουν πια τις εισροές πληθυσμού που είχαν από την επαρχία τις προηγούμενες δεκαετίες. Η σιγουριά που έχουν μερικοί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα φούσκας με ξεπερνάει πραγματικά. 2
The_Judas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες είχαν αρχίσει να δίνουν δάνεια οπότε κάπως έτσι εξηγείται η ζήτηση που υπάρχει. Σε συνδυασμό με τους ξένους επενδυτές. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ακατάλληλη περίοδος για αγορά και σίγουρα οδηγούμαστε σε φούσκα με τα ακίνητα. Ειδικά τώρα που ανεβαίνουν και τα επιτόκια. Σίγουρα είναι περίεργο να βλέπεις από τη μια πλευρά άρθρα που υποστηρίζουν ότι το 80% των Ελλήνων είναι στο όριο της φτώχιας εδώ και πολλά χρόνια... και μετά να βλέπεις να υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για ενοικίαση και αγορά.
Joshua21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, hln3 είπε Κοίτα οταν με ρωτάς πόσο γράφουν και πόσο πουλάνε τι απάντηση να δώσω; Είμαι μπροστά για να ξέρω; Είχα διαβάσει παλαιότερα άρθρα δημοσιογραφικά, οπου βρήκανε περιπτώσεις που μερικοί το είχαν ξεφτιλίσει τελείως και γράφανε 800 ευρώ αλλά αυτό προφανως είναι ακραία περίπτωση. Το ότι δεν ξέρεις όμως δεν σε εμπόδισε να σχηματίσεις ολόκληρες θεωρίες βασισμένες πάνω σε υποθέσεις. Εγώ πάντως από όσες περιπτώσεις ξέρω προσωπικά και από ότι έχω συζητήσει με δύο διαφορετικούς συμβολαιογράφους, όποτε μπαίνει μειωμένο τίμημα στα συμβόλαια η διαφορά είναι πολύ μικρή, σχεδόν ποτέ δεν είναι κάτω από το 30% της πραγματικής τιμής πώλησης. Η ελαστικότητα που κατά κανόνα δείχνουν οι πωλητές είναι πολύ μικρή, στις περισσότερες περιπτώσεις θέλουν επίσημα όλο το ποσό για να μπορούν να δικαιολογήσουν την επόμενη τους αγορά. 25 λεπτά πριν, hln3 είπε Για να το ξεπλύνει με νέα πώληση χρειάζεται να βρει αγοραστή με καθαρό χρήμα. Για να το ξεπλύνει σταδιακά με ενοίκια, απλά βρίσκει έναν ενοικιαστή.. Και τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι οι υποψήφιοι αγοραστές με καθαρό χρήμα είναι είδος προς εξαφάνιση? Όπως έγραψα και παραπάνω σχηματίζεις ολόκληρες θεωρίες πάνω σε υποθέσεις. 36 λεπτά πριν, hln3 είπε Το να πουλήσεις ένα ακίνητο και να αγοράσεις άλλο δεν ανεβάζει τις τιμές - αντίθετα (θεωρητικά) τις ρίχνει αφού κατά τις πράξεις φεύγουν έξοδα (εφορίες, συμβόλαια κτλ) Όχι δεν ανεβάζει τις τιμές, αλλά ούτε και τις ρίχνει όπως νομίζεις, τα έξοδα φεύγουν από την τσέπη του αγοραστή και όχι από την αξία του ακινήτου. Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης είναι αυτός που τις ανεβάζει. 45 λεπτά πριν, hln3 είπε Το χρήμα σε στρώματα είναι και αυτό μέρος του μαύρου χρήματος, στο τέλος απλά γράφεις το ίδιο με διαφορετικά λόγια. Καμία σχέση, μίλησα για το χρήμα που το διάστημα 2010-2018 έβγαινε από τις τράπεζες και κρυβόταν στα στρώματα, άλλο πράγμα το χρήμα εκτός τραπεζικού συστήματος και άλλο το μαύρο χρήμα.
fredd0 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, The_Judas είπε Τα τελευταία χρόνια οι τράπεζες είχαν αρχίσει να δίνουν δάνεια οπότε κάπως έτσι εξηγείται η ζήτηση που υπάρχει. Σε συνδυασμό με τους ξένους επενδυτές. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ακατάλληλη περίοδος για αγορά και σίγουρα οδηγούμαστε σε φούσκα με τα ακίνητα. Ειδικά τώρα που ανεβαίνουν και τα επιτόκια. Σίγουρα είναι περίεργο να βλέπεις από τη μια πλευρά άρθρα που υποστηρίζουν ότι το 80% των Ελλήνων είναι στο όριο της φτώχιας εδώ και πολλά χρόνια... και μετά να βλέπεις να υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για ενοικίαση και αγορά. αυτο το ακουω απο το 2004. Στην πραγματικοτητα ομως, πτωση τιμων δεν εχω δει .... γιατι και η οικοδομη ειναι προσφορα -ζητηση, και προς το παρον η ζητηση νεοδμητων (τουλαχιστον στα αστικα κεντρα) ειναι κατα πολυ μεγαλυτερη της προσφορας. Πτωση τιμων, κατα την αποψη μου, θα δεις σε μια περιπτωση μονο. Αν δημιουργηθει ροη εκτος αστικων κεντρων. Ειτε γιατι η ζωη Αθηνα θα γινει πανακριβη, ειτε γιατι καποια μερα καποιος κυβερνητης θα νοιωσει οτι δε μπορει η μιση ελλαδα να ειναι μαζεμενη σε μια πολη. Μεχρι τοτε, και με δεδομενο οτι η προσφορα γης ειναι περιορισμενη, και αρα και η προσφορα νεοδμητων, φοβαμαι οτι ολο για φουσκα στα ακινητα θα λεει ο κοσμος, και ολο δε θα βρισκει ακινητο να αγορασει. 1
Joshua21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 30 λεπτά πριν, michael92 είπε Επίσης, ο πληθυσμός της Ελλάδας πλέον μειώνεται κατά 125 κατοίκους την ημέρα (πράγμα που συνεπάγεται μείωση της ζήτησης κατοικιών κατά περίπου 50 την ημέρα) και τα μεγάλα αστικά κέντρα δεν έχουν πια τις εισροές πληθυσμού που είχαν από την επαρχία τις προηγούμενες δεκαετίες. Η σιγουριά που έχουν μερικοί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα φούσκας με ξεπερνάει πραγματικά. Έστω η ζήτηση κατοικιών μειώνεται κατά περίπου 50 την ημέρα, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι, θα πρέπει να το αντιπαραθέσεις με τις διαθέσιμες κατοικίες, έχεις εικόνα του ρυθμού με τον οποίο αυτές μεταβάλλονται? Και μην μου πεις πως μένουν σταθερές, γιατί έτσι δεν δικαιολογείται η αύξηση τιμών. Επίσης όπως είχα γράψει και σε ένα άλλο θέμα φούσκα ακινήτων υφίσταται όταν οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται με τέτοιο ρυθμό που δεν είναι βιώσιμος (δλδ πολύ πάνω από το 8-10% ανά έτος που είναι υγιές), και μάλιστα για πολλά συνεχόμενα έτη. Ε κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, την τριετία 2019 - 2021 η συνολική άνοδος τιμών ήταν 20%, και μάλιστα αυτό μετά από σχεδόν μια δεκαετία πτώσης τιμών (2009-2017). 23 λεπτά πριν, The_Judas είπε Σίγουρα είναι περίεργο να βλέπεις από τη μια πλευρά άρθρα που υποστηρίζουν ότι το 80% των Ελλήνων είναι στο όριο της φτώχιας εδώ και πολλά χρόνια... Που είδες τέτοιο άρθρο? Ρωτάω γιατί όσα έχω δει εγώ λένε για κάτι λιγότερο από 30%. https://www.tanea.gr/2021/06/22/economy/economy-greece/to-289-ton-ellinon-sto-orio-tis-ftoxeias-se-poies-perioxes-yparxei-megalyteros-kindynos-anexeias/ 2
snot Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, fredd0 είπε αυτο το ακουω απο το 2004. Στην πραγματικοτητα ομως, πτωση τιμων δεν εχω δει .... γιατι και η οικοδομη ειναι προσφορα -ζητηση, και προς το παρον η ζητηση νεοδμητων (τουλαχιστον στα αστικα κεντρα) ειναι κατα πολυ μεγαλυτερη της προσφορας. Έχω την εντύπωση πως υπήρξε μεγάλη πτώση το 2014-2016, μπορεί να κάνω και λάθος. Όπως και να έχει η ανοδική πορεία που έχουν πάρει τα ακίνητα δεν θα συνεχίσει εάν δεν ακολουθήσουν οι μισθοί
aGka8l Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγω θελω να κανω μια ερώτηση οποιος ψαχνει σοβαρα για αγορα . Σπιτια που ζηταγαν τρελα λεφτα για πωληση παραμενουν στις αγγελίες ή οντως τα αγοραζουν ? Γιατι οκ ναι ζητανε τρελά ποσά και παραμυθιαζουν οι μεσιτες αλλα φεύγουν στις τιμες αυτες ? Προσωπικά θεωρω δυσκολο να σκασει η φούσκα με την αγορα γιατι ολα τα υλικά έχουν πάρει αρκετά πάνω,που σημαίνει δυσκολο ή ακριβό το να χτίσει κάποιος. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2022 από aGka8l
Joshua21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, aGka8l είπε Εγω θελω να κανω μια ερώτηση οποιος ψαχνει σοβαρα για αγορα . Σπιτια που ζηταγαν τρελα λεφτα για πωληση παραμενουν στις αγγελίες ή οντως τα αγοραζουν ? Γιατι οκ ναι ζητανε τρελά ποσά και παραμυθιαζουν οι μεσιτες αλλα φεύγουν στις τιμες αυτες ? Προσωπικά θεωρω δυσκολο να σκασει η φούσκα με την αγορα γιατι ολα τα υλικά έχουν πάρει αρκετά παμω Αν όντως ήταν τρελά τα λεφτά που ζητούσαν για κάποιο σπίτι, τότε είναι εξαιρετικά απίθανο (μη πω αδύνατο) να το αγόρασε κάποιος. Προσωπικά θεωρώ πως δεν πρόκειται να σκάσει καμία φούσκα, επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει κάποια φούσκα 3
kirileman Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, fredd0 είπε δε μπορει το 1/3 της ελλαδας να ειναι μαζεμενο σε μια πολη. fixed
invisiblesurfer Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, hln3 είπε Κοίτα οταν με ρωτάς πόσο γράφουν και πόσο πουλάνε τι απάντηση να δώσω; Είμαι μπροστά για να ξέρω; Είχα διαβάσει παλαιότερα άρθρα δημοσιογραφικά, οπου βρήκανε περιπτώσεις που μερικοί το είχαν ξεφτιλίσει τελείως και γράφανε 800 ευρώ αλλά αυτό προφανως είναι ακραία περίπτωση. Για να το ξεπλύνει με νέα πώληση χρειάζεται να βρει αγοραστή με καθαρό χρήμα. Για να το ξεπλύνει σταδιακά με ενοίκια, απλά βρίσκει έναν ενοικιαστή.. Το να πουλήσεις ένα ακίνητο και να αγοράσεις άλλο δεν ανεβάζει τις τιμές - αντίθετα (θεωρητικά) τις ρίχνει αφού κατά τις πράξεις φεύγουν έξοδα (εφορίες, συμβόλαια κτλ) Το χρήμα σε στρώματα είναι και αυτό μέρος του μαύρου χρήματος, στο τέλος απλά γράφεις το ίδιο με διαφορετικά λόγια. Πώς γίνεται το "ξέπλυμα" με ενοίκια ρε παιδιά για εμάς τους απλούς θνητούς φορολογούμενους;
tounion Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, michael92 είπε Επίσης, ο πληθυσμός της Ελλάδας πλέον μειώνεται κατά 125 κατοίκους την ημέρα (πράγμα που συνεπάγεται μείωση της ζήτησης κατοικιών κατά περίπου 50 την ημέρα) και τα μεγάλα αστικά κέντρα δεν έχουν πια τις εισροές πληθυσμού που είχαν από την επαρχία τις προηγούμενες δεκαετίες Αν και αυτό το -125 κάθε μέρα είναι ένα πολύ καλό νέο για το μέλλον αυτού του τόπου , παρ' όλα αυτά εισρέουν πολλοί περισσότεροι από άλλες χώρες και δυτικές και ανατολικές οπότε δεν αλλάζει κάτι στην ζήτηση
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 45 λεπτά πριν, aGka8l είπε Σπιτια που ζηταγαν τρελα λεφτα για πωληση παραμενουν στις αγγελίες ή οντως τα αγοραζουν ? Πηγα και ειδα σπιτι απεναντι απο το δικο μου. Ιδιο οροφο ιδια τετραγωνικα, πολυ νεοτερη πολυκατοικια με παρκινγκ ( Μεγαλο συν για την περιοχη, Αμπελοκηπους) σε υπερδιπλασια λεφτα απο αυτα που δινω εγω, το ειδαμε δεν εντυπωσιαστηκαμε και το παρατησαμε. Μετα απο 2 μερες ηρθαν οι νεοι ενοικοι. Αυτο εγινε τον Ιουλιο και μιλαω για νοικι και οχι πωληση. Για πωληση απο εταιριες ξερω οτι πουλανε φουλ σε εξωφρενικες τιμες σε κινεζουν κυριως.
GREGORYMO Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 33 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε Πώς γίνεται το "ξέπλυμα" με ενοίκια ρε παιδιά για εμάς τους απλούς θνητούς φορολογούμενους; Ο φίλος λέει τροζαδες. Πρώτον, για να κάνεις 'ξέπλυμα' πρέπει να δηλώνεις ΟΛΟ το ενοίκιο. Να πληρώνεις δηλαδή φόρο 15 και 35% !!! Τέτοιο ξέπλυμα, να μου λείπει.
fragma Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 33 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε Πώς γίνεται το "ξέπλυμα" με ενοίκια ρε παιδιά για εμάς τους απλούς θνητούς φορολογούμενους; Δεν γίνεται ξέπλυμα με δηλωμένα και φορολογημενα εισοδήματα όπως το ενοίκιο. Μην ακούτε τις μπούρδες που γράφουν άσχετοι. 1 ώρα πριν, aGka8l είπε Εγω θελω να κανω μια ερώτηση οποιος ψαχνει σοβαρα για αγορα . Σπιτια που ζηταγαν τρελα λεφτα για πωληση παραμενουν στις αγγελίες ή οντως τα αγοραζουν ? Γιατι οκ ναι ζητανε τρελά ποσά και παραμυθιαζουν οι μεσιτες αλλα φεύγουν στις τιμες αυτες ? Προσωπικά θεωρω δυσκολο να σκασει η φούσκα με την αγορα γιατι ολα τα υλικά έχουν πάρει αρκετά πάνω,που σημαίνει δυσκολο ή ακριβό το να χτίσει κάποιος. Δεν υπάρχει φούσκα. Κάποιοι όπως συνέβαινε πάντοτε ζητάνε υπερβολικά ποσά είτε γιατί δεν εχουν πραγματικά ανάγκη να πουλήσουν, είτε γιατί έτσι νομίζουν ότι θα πιάσουν καλύτερη τιμή στο παζάρι που θα γίνει γιατί θα έχουν αρχίσει από πιο ψηλά (λάθος). Πρόσφατα έδωσα 60 χιλιάρικα για να ανακαινίσω ένα διαμέρισμα 100τμ γιατί το κόστος των υλικών έχει τριπλασιαστεί. Αν αποφασίσω να το πουλήσω ή να το νοικιάσω νομίζεις ότι δεν θα προσθέσω αυτό το ποσό στην αντικειμενική αξία του; Κάπως έτσι προκύπτουν οι τιμές που νομίζετε ότι είναι "τρελες" αλλα βασικά είναι φυσιολογικές δεδομένων των συνθηκών. Το καταλαβαίνω ότι ο κόσμος δυσκολεύεται αλλα δεν είμαι φιλανθρωπικό ίδρυμα για το δώσω φτηνά όταν μου κόστισε ακριβά. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα