snot Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε και ετσι δεν μπορεις να μεινεις μονος σου. σε αναγκαζουν ακομα και να νοικιασεις να μεινεις μ καποιον αλλον μαζι σοσυ, φιλο ή συγγενη ή γονιο για να τα βγαζετε περα Η συγκατοίκηση με την σειρά της μειώνει την ζήτηση και σπρώχνει τις τιμές προς τα κάτω, η αγορά κατοικίας δεν είναι τόσο απλή όσο αρκετοί νομίζουν
hln3 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Runner25 είπε ακριβηναν ολα και μαζι και τα σπιτια, στην οικοδομη μας τις προαλλες πουληθηκε ενα διαμερισμα ιδιο με το δικο μας ακριβως 140.000, και επισης το απεναντι διαμερισμα απο μας νοικιαστηκε γυρω στα 500 ευρω τετοιες τιμες για τους ποιο πολλους ειναι απαγορευτικες και πολυ χαιρομαι που το σπιτι ειναι δικο μου σε λιγα χρονια ο πολυς κοσμος μαλλον θα φευγει απο τις πολεις γιατι που θα βρουνε τα χρηματα που ζητανε και πλεον δεν ειναι μονο τα νοικια αλλα και τα διαφορα παγια εξοδα ρευμα νερα κλπ Γνωστός μου νοίκιασε το σπίτι του (σε επαρχιακή πόλη) και μετακόμισε στο χωριό όπου είχε το πατρικό του. +400 ευρώ το μήνα δεν είναι και άσχημα.
airtrelomike13 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, snot είπε Η συγκατοίκηση με την σειρά της μειώνει την ζήτηση και σπρώχνει τις τιμές προς τα κάτω, η αγορά κατοικίας δεν είναι τόσο απλή όσο αρκετοί νομίζουν Πλεον οχι, αλλα τα προβλήματα της κοινωνιας είναι τοσο αυξανόμενα, που δεν ξερω κατα ποσο αξιζει η αγορα ενος ακίνητου ( περιοχή, εγκληματικοτητα, γειτονες, φασαριες με το παραμικρο, απόσταση απο τη δουλεια ειδια τωρα που η βενζινη εχει φταει στο θεο) και αλλα πολλα. Ενω ενοικιο, πληρωνεις τις υποχρεωσεις σου στον ιδιοκτητη, τους λογαριασμους και αν θελει ιδιοκατοικηση πας αλλου, αν παλι δεις πραγματα που σε χαλανε, πληρωνεις τις εκκρεμοτητες σου και την κανεις και γενικα δεν μπλεκεις με τραπεζες, δανεια και αγχη 1
ModernAthenian Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Στην Ελλαδα απο το 2018 βρισκονται σε αυξηση σε 3 χρονια μπορει να πεσουν Με την ενεργειακή κρίση να φέρνει ίσως έναν από τους δυσκολοτερους οικονομικά χειμώνες έβερ και το ήδη προεξοφλημένο recession από πολλούς αναλυτές νομίζω πάμε σε κάθετη πτώση στις τιμές αγοράς σπιτιών και ενοικίων από το 2023 και μετά. Ο πόλεμος δε λέει να τελειώσει και θα τραβήξει από όλες τις πλευρές μέχρι τελικής πτώσεως. Ο κόσμος αργά ή γρήγορα θα αρχίζει να κάνει κινήσεις απελπισίας όπως επί κρίσης. Πολλοί θα ξεπουλάνε τα σπίτια τους για 20-30 χιλιάρικα ώστε να επιβιώσουν. Αν δεν αλλάξει κάτι δεν θα μπορέσει η οικονομία να ανταπεξέλθει. Το recession φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτο. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2022 από ModernAthenian 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, hln3 είπε Γνωστός μου νοίκιασε το σπίτι του (σε επαρχιακή πόλη) και μετακόμισε στο χωριό όπου είχε το πατρικό του. +400 ευρώ το μήνα δεν είναι και άσχημα. μονο αν βρηκε δουλεια με ιδια λεφτα...αμα ειναι να πηγε απο τα 1200 της Αθηνας στα 800 του χωριου τοτε ειναι μια ή αλλη...Αυτο ειναι ενα μεγαλο αγκαθι της επαρχιας και φυσικα τα νουμερα που δινω ειναι τυχαια. Παιζει ρολο τι δουλεια κανεις και ποια ειναι η επαρχια αλλα σαν γενικος κανονας νομιζω ισχυει οτι στην επαρχια δεν θα παρεις τα ιδια λεφτα με τις μεγαλουπολεις.
hln3 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε μονο αν βρηκε δουλεια με ιδια λεφτα...αμα ειναι να πηγε απο τα 1200 της Αθηνας στα 800 του χωριου τοτε ειναι μια ή αλλη...Αυτο ειναι ενα μεγαλο αγκαθι της επαρχιας και φυσικα τα νουμερα που δινω ειναι τυχαια. Παιζει ρολο τι δουλεια κανεις και ποια ειναι η επαρχια αλλα σαν γενικος κανονας νομιζω ισχυει οτι στην επαρχια δεν θα παρεις τα ιδια λεφτα με τις μεγαλουπολεις. Όπως έγραψα ήταν σε επαρχιακή πόλη ήδη. Στον ίδιο νομό είναι, απλά πήγε από το σπίτι του στην πόλη, πίσω στο χωριό του. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, ModernAthenian είπε Με την ενεργειακή κρίση να φέρνει ίσως έναν από τους δυσκολοτερους οικονομικά χειμώνες έβερ και το ήδη προεξοφλημένο recession από πολλούς αναλυτές νομίζω πάμε σε κάθετη πτώση στις τιμές αγοράς σπιτιών και ενοικίων από το 2023 και μετά. Ο πόλεμος δε λέει να τελειώσει και θα τραβήξει από όλες τις πλευρές μέχρι τελικής πτώσεως. Ο κόσμος αργά ή γρήγορα θα αρχίζει να κάνει κινήσεις απελπισίας όπως επί κρίσης. Πολλοί θα ξεπουλάνε τα σπίτια τους για 20-30 χιλιάρικα ώστε να επιβιώσουν. Αν δεν αλλάξει κάτι δεν θα μπορέσει η οικονομία να ανταπεξέλθει. Το recession φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτο. μακάρι, αλλά προσωπικά το βλέπω πολυ δυσκολο. Προσωπικα βλεπω πτωση ακινητων από το 2025 και μετα
fragma Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, ModernAthenian είπε Με την ενεργειακή κρίση να φέρνει ίσως έναν από τους δυσκολοτερους οικονομικά χειμώνες έβερ και το ήδη προεξοφλημένο recession από πολλούς αναλυτές νομίζω πάμε σε κάθετη πτώση στις τιμές αγοράς σπιτιών και ενοικίων από το 2023 και μετά. Ο πόλεμος δε λέει να τελειώσει και θα τραβήξει από όλες τις πλευρές μέχρι τελικής πτώσεως. Ο κόσμος αργά ή γρήγορα θα αρχίζει να κάνει κινήσεις απελπισίας όπως επί κρίσης. Πολλοί θα ξεπουλάνε τα σπίτια τους για 20-30 χιλιάρικα ώστε να επιβιώσουν. Αν δεν αλλάξει κάτι δεν θα μπορέσει η οικονομία να ανταπεξέλθει. Το recession φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτο. Αυτό το λάθος κάνετε συνέχεια (απορώ πότε θα μάθετε) όσοι πιστεύετε ότι οι αξίες θα πέσουν λόγω κρίσης. Πρέπει επιτέλους να κατάλαβετε ότι η αγορά ακινήτων έχει διαχρονικά σταθερή ανοδική τάση, όχι μόνο γιατί άφορα την βασικότερη αναγκη της στέγασης αλλά κυρίως γιατί αποτελεί την ασφαλέστερη μακροχρόνια τοποθέτηση κεφαλαίων. Επίσης κάνετε το συνηθισμένο λογικό σφάλμα "tunnel vision". Επειδή *εσείς* ή γενικότερα μια κατηγορία συμπολιτών μας δυσκολεύονται οικονομικά και δεν έχουν αποταμιεύσεις για επένδυση, δεν σημαίνει ότι ΟΛΟΙ αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες. Μην ξεχνάτε ότι η αγορά ακινήτων είναι διεθνής. Είχα κληρονομήσει ενα παλιό ετοιμόρροπο σπίτι με ένα μικρό οικόπεδο στο Φιλοπάππου και με έπρηζε ένας που έμενε ακριβώς δίπλα να του το πουλήσω 150 χιλιάρικα με τα ίδια επιχειρήματα που λέτε εδώ, ότι κάνεις δεν έχει χρήμα, ο κόσμος πεινάει, και ότι μου κάνει τρομερή προσφορά, και η γυναίκα μου μου έλεγε δώστο είναι ερείπιο, και πολλά σου δίνει κλπ. Ε δεν άκουσα κανέναν και το πούλησα πρόσφατα 400 χιλιάδες σε γαλλική εταιρία που το έκανε ξενοδοχείο. Αυτά. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2022 από fragma 2 1
airtrelomike13 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, fragma είπε Αυτό το λάθος κάνετε συνέχεια (απορώ πότε θα μάθετε) όσοι πιστεύετε ότι οι αξίες θα πέσουν λόγω κρίσης. Πρέπει επιτέλους να κατάλαβετε ότι η αγορά ακινήτων έχει διαχρονικά σταθερή ανοδική τάση, όχι μόνο γιατί άφορα την βασικότερη αναγκη της στέγασης αλλά κυρίως γιατί αποτελεί την ασφαλέστερη μακροχρόνια τοποθέτηση κεφαλαίων. Επίσης κάνετε το συνηθισμένο λογικό σφάλμα "tunnel vision". Επειδή *εσείς* ή γενικότερα μια κατηγορία συμπολιτών μας δυσκολεύονται οικονομικά και δεν έχουν αποταμιεύσεις για επένδυση, δεν σημαίνει ότι ΟΛΟΙ αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες. Μην ξεχνάτε ότι η αγορά ακινήτων είναι διεθνής. Είχα κληρονομήσει ενα παλιό ετοιμόρροπο σπίτι με ένα μικρό οικόπεδο στο Φιλοπάππου και με έπρηζε ένας που έμενε ακριβώς δίπλα να του το πουλήσω 150 χιλιάρικα με τα ίδια επιχειρήματα που λέτε εδώ, ότι κάνεις δεν έχει χρήμα, ο κόσμος πεινάει, και ότι μου κάνει τρομερή προσφορά, και η γυναίκα μου μου έλεγε δώστο είναι ερείπιο, και πολλά σου δίνει κλπ. Ε δεν άκουσα κανέναν και το πούλησα πρόσφατα 350 χιλιάδες σε γαλλική εταιρία που το έκανε ξενοδοχείο. Αυτά. Εντάξει οι ξένοι γενικά αγοράζουν στην Ελλάδα, αλλά ακουώ τελευταία ότι πολλοί εξ αυτών, τα πουλάνε ( βλ. Κινέζοι). Ότι κάποια στιγμή θα πέσουν οι τιμές θα πέσουν, όχι όμως στα επίπεδα της οικονομικής κρίσης 2011-2017. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ, να γυρίσει τούμπα ο κόσμος. Επίσης εγώ προσωπικα δεν πιστευω οτι θα πεσουν οι τιμες των ακινητων ως προς την αγορα, αλλα ως προς την ενοικιαση. Θα δεις σημερινα σπίτια που νοικιάζονται με υπεραξια 500 ευρώ, να πέφτουν στα 350-400
hln3 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, fragma είπε Αυτό το λάθος κάνετε συνέχεια (απορώ πότε θα μάθετε) όσοι πιστεύετε ότι οι αξίες θα πέσουν λόγω κρίσης. Πρέπει επιτέλους να κατάλαβετε ότι η αγορά ακινήτων έχει διαχρονικά σταθερή ανοδική τάση, όχι μόνο γιατί άφορα την βασικότερη αναγκη της στέγασης αλλά κυρίως γιατί αποτελεί την ασφαλέστερη μακροχρόνια τοποθέτηση κεφαλαίων. Επίσης κάνετε το συνηθισμένο λογικό σφάλμα "tunnel vision". Επειδή *εσείς* ή γενικότερα μια κατηγορία συμπολιτών μας δυσκολεύονται οικονομικά και δεν έχουν αποταμιεύσεις για επένδυση, δεν σημαίνει ότι ΟΛΟΙ αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες. Μην ξεχνάτε ότι η αγορά ακινήτων είναι διεθνής. Είχα κληρονομήσει ενα παλιό ετοιμόρροπο σπίτι με ένα μικρό οικόπεδο στο Φιλοπάππου και με έπρηζε ένας που έμενε ακριβώς δίπλα να του το πουλήσω 150 χιλιάρικα με τα ίδια επιχειρήματα που λέτε εδώ, ότι κάνεις δεν έχει χρήμα, ο κόσμος πεινάει, και ότι μου κάνει τρομερή προσφορά, και η γυναίκα μου μου έλεγε δώστο είναι ερείπιο, και πολλά σου δίνει κλπ. Ε δεν άκουσα κανέναν και το πούλησα πρόσφατα 400 χιλιάδες σε γαλλική εταιρία που το έκανε ξενοδοχείο. Αυτά. Η αγορά ακινητών φουσκώνει επειδή εισρέει εύκολα το μαύρο χρήμα σ'αυτήν. Π.χ τεκμήριο αγοράς θεωρείται το ποσό που γράφεται στο συμβόλαιο πώλησης, οπότε πάνε γράφουνε γελοία ποσά (μικρά) και γλιτώνουν το τεκμήριο αγοράς. Μετά εισπράττουν τα νοίκια, και σταδιακά έτσι ξεπλένουν το μαύρο χρήμα μέσω αυτής της χρηματοροής... Ας μπει αύριο ως ελάχιστο ποσό τεκμηρίου αγοράς η αντικειμενική αξία, και θα δούμε πόσο εύκολα θα βρίσκονται αγοραστές... 1 1
airtrelomike13 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, hln3 είπε Η αγορά ακινητών φουσκώνει επειδή εισρέει εύκολα το μαύρο χρήμα σ'αυτήν. Π.χ τεκμήριο αγοράς θεωρείται το ποσό που γράφεται στο συμβόλαιο πώλησης, οπότε πάνε γράφουνε γελοία ποσά (μικρά) και γλιτώνουν το τεκμήριο αγοράς. Μετά εισπράττουν τα νοίκια, και σταδιακά έτσι ξεπλένουν το μαύρο χρήμα μέσω αυτής της χρηματοροής... Ας μπει αύριο ως ελάχιστο ποσό τεκμηρίου αγοράς η αντικειμενική αξία, και θα δούμε πόσο εύκολα θα βρίσκονται αγοραστές... μη λες αληθειες γιατι πονανε. Αλλα αυτο δεν θα γινει ποτέ γιατί εξυπηρετεί διάφορα συμφέροντα
ModernAthenian Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, fragma είπε Επίσης κάνετε το συνηθισμένο λογικό σφάλμα "tunnel vision". Επειδή *εσείς* ή γενικότερα μια κατηγορία συμπολιτών μας δυσκολεύονται οικονομικά και δεν έχουν αποταμιεύσεις για επένδυση, δεν σημαίνει ότι ΟΛΟΙ αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες. Μην ξεχνάτε ότι η αγορά ακινήτων είναι διεθνής. Είχα κληρονομήσει ενα παλιό ετοιμόρροπο σπίτι με ένα μικρό οικόπεδο στο Φιλοπάππου και με έπρηζε ένας που έμενε ακριβώς δίπλα να του το πουλήσω 150 χιλιάρικα με τα ίδια επιχειρήματα που λέτε εδώ, ότι κάνεις δεν έχει χρήμα, ο κόσμος πεινάει, και ότι μου κάνει τρομερή προσφορά, και η γυναίκα μου μου έλεγε δώστο είναι ερείπιο, και πολλά σου δίνει κλπ. Ε δεν άκουσα κανέναν και το πούλησα πρόσφατα 400 χιλιάδες σε γαλλική εταιρία που το έκανε ξενοδοχείο. Αυτά. Που με ξέρεις ρε φιλαράκι και ξέρεις από πάνω οτι δεν έχω αποταμιεύσεις? Ε σε πληροφορώ ότι έχω μεγάλες αποταμιεύσεις και μπορώ να κάνω αγορά στέγης χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως δανεισμό. Περιμένω απλά την αποκλιμάκωση των τιμών που ανεξάρτητα από την σταθερότητα τοποθετήσεων είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα έρθει όπως βλέπω να πηγαίνει αυτός ο χειμώνας. Εδώ θα είμαστε όσοι λέτε οτι θα ανέβουν κ όσοι λέμε οτι θα πέσουν. Η Κίνα ήδη άρχισε https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/639770/katarreei-i-foyska-ton-akiniton-tis-kinas-to-krax-ton-60-tris-kai-oi-fovoi-gia-tis-agores-diethnos Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2022 από ModernAthenian
GREGORYMO Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 19 ώρες πριν, hln3 είπε Η αγορά ακινητών φουσκώνει επειδή εισρέει εύκολα το μαύρο χρήμα σ'αυτήν. Π.χ τεκμήριο αγοράς θεωρείται το ποσό που γράφεται στο συμβόλαιο πώλησης, οπότε πάνε γράφουνε γελοία ποσά (μικρά) και γλιτώνουν το τεκμήριο αγοράς. Μετά εισπράττουν τα νοίκια, και σταδιακά έτσι ξεπλένουν το μαύρο χρήμα μέσω αυτής της χρηματοροής... Ας μπει αύριο ως ελάχιστο ποσό τεκμηρίου αγοράς η αντικειμενική αξία, και θα δούμε πόσο εύκολα θα βρίσκονται αγοραστές... Αυτή είναι η ΜΙΣΗ αλήθεια. Γιατί ο αγοραστής μπορεί να θέλει να φαίνονται 'λίγα', αλλά ο πωλητής θέλει να φαίνονται ΟΛΑ και να μην τα κρύψει στο χώμα . 1
hln3 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 26 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αυτή είναι η ΜΙΣΗ αλήθεια. Γιατί ο αγοραστής μπορεί να θέλει να φαίνονται 'λίγα', αλλά ο πωλητής θέλει να φαίνονται ΟΛΑ και να μην τα κρύψει στο χώμα . O πωλητής θέλει να πιάσει όσα περισσότερα λεφτά γίνεται.
Joshua21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 22 ώρες πριν, hln3 είπε Η αγορά ακινητών φουσκώνει επειδή εισρέει εύκολα το μαύρο χρήμα σ'αυτήν. Π.χ τεκμήριο αγοράς θεωρείται το ποσό που γράφεται στο συμβόλαιο πώλησης, οπότε πάνε γράφουνε γελοία ποσά (μικρά) και γλιτώνουν το τεκμήριο αγοράς. Μετά εισπράττουν τα νοίκια, και σταδιακά έτσι ξεπλένουν το μαύρο χρήμα μέσω αυτής της χρηματοροής... Ας μπει αύριο ως ελάχιστο ποσό τεκμηρίου αγοράς η αντικειμενική αξία, και θα δούμε πόσο εύκολα θα βρίσκονται αγοραστές... Δηλαδή πόσο γελοία (μικρά) - πιστεύεις πως - είναι τα ποσά που γράφουν? Πχ για ένα διαμέρισμα 120.000€ βάζουν στο συμβόλαιο μόλις 5.000€? Επίσης πόσο συχνά γίνεται κάτι τέτοιο ώστε οι τιμές των ακινήτων να φουσκώνουν μόνο και μόνο από αυτό? Επίσης πως ακριβώς ξεπλένουν το μαύρο χρήμα με τα νοίκια που εισπράττουν μετά την αγορά? Αύριο πάντως δεν πρόκειται να μπει ως ελάχιστο ποσό τεκμηρίου αγοράς η αντικειμενική αξία, και αυτό επειδή με μια τέτοια κίνηση θα μειωθούν τα έσοδα του κράτους. 3 ώρες πριν, hln3 είπε O πωλητής θέλει να πιάσει όσα περισσότερα λεφτά γίνεται. Χωρίς να τον ενδιαφέρει αν θα είναι μαύρα, δλδ αν δεν θα μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει με νόμιμο τρόπο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα