TakisZaxaratos Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 27/2/2022 στις 4:50 ΜΜ, efkola είπε Αν και είμαστε στην αρχή ακόμα αυτού του παγκόσμιου θέματος που προέκυψε, θα επηρεάσει άραγε βραχυπρόθεσμα σε κάποιο βαθμό την κτηματαγορά στην Ελλάδα; Οι εξελίξεις βέβαια είναι καταιγιστικές και δε νομίζω πως μπορούν εύκολα να γίνουν προβλέψεις. Κάποια τρόφιμα και η ενέργεια είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσουν τον ανήφορο. Για μερικούς μήνες ακόμα θα ανέβει καθώς ο κόσμος βλέπει η αξία των χρημάτων να μειώνεται. Όμως οι αγοραστές θα μειωθούν αφού σε περιόδους αναταραχών και οικονομικής αβεβαιότητας ο κόσμος δεν αγοράζει αλλά κοιτάει αν αύριο θα έχει χρήματα να καλύψει τις ανάγκες αλλά και να στηρίξει την επιχείρηση του. Ο κόσμος θα αρχίσει να ρευστοποιεί καθώς θα αδυνατεί να πληρώσει ρεύμα, φαγητό, θέρμανση, καύσιμα...Οι επενδυτές ακινήτων θα αρχίσουν να μειώνουν τιμές ακινήτων αφού θα αυξηθεί το ποσοστό αδυναμίας πληρωμών από ανοικιαστες και με φόβο να μην πληρώνουν καθόλου θα γίνουν γερές μειώσεις. Στην ουσία προς το τέλος περιγράφω το τι έγινε το 2010 και μετά..απλά πλέον στα ακίνητα θα είναι χειρότερα γιατί μας βρίσκει ήδη με ΕΝΦΙΑ, επιπλέον φόρους που δεν υπήρχαν πριν την πρώτη κρίση + ότι στα επόμενα χρόνια θα εφαρμοστεί υποχρεωτική αναβάθμιση κτηρίου για να μην πληρώνεις έξτρα φόρο πράσινου Οι οικονομίες κάνουν κύκλους. Προσωπικά προβλέπω μεγάλο κύκλο αυτήν την φορά. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2022 από TakisZaxaratos 1
mitsakos13 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα, εχω ένα οικόπεδο στη παιανια στη λαυριου 600τμ Σ.δ. 0.8 (εντός σχεδίου προφανώς) κ σκέφτομαι να το δώσω για αντιπαροχή αλλά δεν έχω ιδέα πως να βρω κάποιον κατασκευαστή να μου πει αν το θέλουν ή ποςο ποσοστό θα πάρω, έχει κανείς ιδέα που να ρωτησω κάποιον αν αξίζει; οπου έχω ρωτήσει στη περιοχή όλοι μου λένε εεεεε θα βρεις μωρε αλλά δεν ξέρω κάποιον ή κάποια εταιρία κ από google επίσης δεν έχω βρει κάτι ή δε ξέρω.
alexb_10 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 16 λεπτά πριν, mitsakos13 είπε Καλησπέρα, εχω ένα οικόπεδο στη παιανια στη λαυριου 600τμ Σ.δ. 0.8 (εντός σχεδίου προφανώς) κ σκέφτομαι να το δώσω για αντιπαροχή αλλά δεν έχω ιδέα πως να βρω κάποιον κατασκευαστή να μου πει αν το θέλουν ή ποςο ποσοστό θα πάρω, έχει κανείς ιδέα που να ρωτησω κάποιον αν αξίζει; οπου έχω ρωτήσει στη περιοχή όλοι μου λένε εεεεε θα βρεις μωρε αλλά δεν ξέρω κάποιον ή κάποια εταιρία κ από google επίσης δεν έχω βρει κάτι ή δε ξέρω. Θσ κάνεις βόλτες γύρω γύρω και θα σήμειώσεις όλα τα τηλέφωνα των ενεργών οικοδομών στην περιοχή. Κάποιος απο αυτούς τους κατασκευαστές, θα ενδιαφερθεί, δεν μπορει.... 1
GREGORYMO Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Στην Σόφια, τα διαμερίσματα για φοιτητές ξεκινάνε από 380€. 1
ModernAthenian Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Στην Σόφια, τα διαμερίσματα για φοιτητές ξεκινάνε από 380€. Πω! Πως ακρίβυνε τόσο η Σόφια. Θυμάμαι πριν 10 χρόνια ο ξάδερφος μου νοίκιαζε με 150 ευρώ
GREGORYMO Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 54 λεπτά πριν, ModernAthenian είπε Πω! Πως ακρίβυνε τόσο η Σόφια. Θυμάμαι πριν 10 χρόνια ο ξάδερφος μου νοίκιαζε με 150 ευρώ Γιατί, στην Αθήνα πόσο ήταν το 2012 !
Runner25 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 ακριβηναν ολα και μαζι και τα σπιτια, στην οικοδομη μας τις προαλλες πουληθηκε ενα διαμερισμα ιδιο με το δικο μας ακριβως 140.000, και επισης το απεναντι διαμερισμα απο μας νοικιαστηκε γυρω στα 500 ευρω τετοιες τιμες για τους ποιο πολλους ειναι απαγορευτικες και πολυ χαιρομαι που το σπιτι ειναι δικο μου σε λιγα χρονια ο πολυς κοσμος μαλλον θα φευγει απο τις πολεις γιατι που θα βρουνε τα χρηματα που ζητανε και πλεον δεν ειναι μονο τα νοικια αλλα και τα διαφορα παγια εξοδα ρευμα νερα κλπ
tollisth Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Κάπως έτσι είναι η κατάσταση παντού ειδικά στις μεγάλες πόλεις ενοίκια που δεν δικαιολογούν τις εξωφρενικές τιμές και σπίτια που πωλούνται περισσότερο και από όσο αγοράστηκαν όσο δεν αλλάζει η προσφορά με την ζήτηση η κατάσταση θα επιδεινώνετε
airtrelomike13 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Πάντως τα ενοίκια μη περιμένετε να πέσουν άμεσα και ειδικά στα επίπεδα 2012-2017. 50 λεπτά πριν, Runner25 είπε ποιο πολλους ειναι απαγορευτικες και πολυ χαιρομαι που το σπιτι ειναι δικο μου σε λιγα χρονια ο πολυς κοσμος μαλλον θα φευγει απο τις πολεις γιατι που θα βρουνε τα χρηματα που ζητανε εν μέρει έχεις δίκιο. Αν είσαι από Αθήνα ( από ότι κατάλαβα από εκεί είσαι), αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για κάποιον να έχει δικό του σπίτι, ωστόσο ειδικα όταν ξέσπασε η κρίση, ήξερα αρκετά άτομα που κινδύνεψαν λόγω ότι έχασαν τη δουλειά τους, να χάσουν και τα σπίτια τους. Και δεν ήταν μόνο περιπτώσεις που είχαν δάνειο, αλλά και λόγω ότι αδυνατούσαν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, Φόρους, λογαριασμούς σπιτιού ή και ακόμα να το συντηρήσουν. Μετά το επαγγελματικό θέμα που στην Ελλάδα αποτελεί μια σημερινή αβεβαιότητα ( εκτός αν είσαι στο δημόσιο ή κάνεις κάτι δικό σου που πάει τρένο), έρχετια το θέμα της περιοχής , που εσύ σήμερα μπορεί να είσαι σε μια καλή περιοχ΄ή και αύριο αυτή να υποβαθμιστεί. Καλά δεν το συζητώ για το τι γείτονες θα πετύχεις, αλλά αυτά μπορεί να τύχουν μπορεί και όχι. Εν ολίγοις, είμαι της άποψης να έχεις ένα δικό σου σπίτι, αλλά αν δεις ότι υπάρχουν θέματα το νοικιάζεις και πας αλλού. Ένας ξαδερφός μου στην Αθήνα, μένει στο ενοίκιο με τη μητέρα του ( δηλαδη τη θεια μου), παίρνει εκείνη μια καλή σύνταξη 1200 ευρώ, παίρνει και εκείνος αλλα 900 ευρώ από τη δουλειά του και ζουν αξιοπρεπως στο ενοίκιο των 450 ευρώ. Ωστόσο για να σου ειμαι ειλικρινής, τώρα σκέφτεται να νοικιάσει το πατρικό του που είναι σε επαρχία, να μη μένει κλειστό και ανεκμεταλλευτο 15 λεπτά πριν, tollisth είπε Κάπως έτσι είναι η κατάσταση παντού ειδικά στις μεγάλες πόλεις ενοίκια που δεν δικαιολογούν τις εξωφρενικές τιμές και σπίτια που πωλούνται περισσότερο και από όσο αγοράστηκαν όσο δεν αλλάζει η προσφορά με την ζήτηση η κατάσταση θα επιδεινώνετε Τι σε κανει να πιστευεις οτι στην επαρχία είναι φτηνά τα ενοίκια. Απλα η διαφορα ειναι οτι στην επαρχια βρισκεις πιο καινούρια και όχι στην υπεραξια της Αθηνας που είναι του 1980. Κατα τα αλλα για επαρχια εχει ακριβα ενοικια. Απλα ειναι πιο καινούρια
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Γιατί, στην Αθήνα πόσο ήταν το 2012 ! οχι 150 παντως... 1
airtrelomike13 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε οχι 150 παντως... Στην Αθήνα το 2012 εδινα 200 ευρω ενοικιο, 38 τμ Ζωγραφου και το ιδιο σπιτι τωρα ενοικιαζεται 450 και πιο πριν απο μενα νοικιαζοταν στα 400. Δυστυχως ροδα ειναι. Στην Ελλαδα απο το 2018 βρισκονται σε αυξηση σε 3 χρονια μπορει να πεσουν
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Στην Αθήνα το 2012 εδινα 200 ευρω ενοικιο, 38 τμ Ζωγραφου και το ιδιο σπιτι τωρα ενοικιαζεται 450 και πιο πριν απο μενα νοικιαζοταν στα 400. Δυστυχως ροδα ειναι. Στην Ελλαδα απο το 2018 βρισκονται σε αυξηση σε 3 χρονια μπορει να πεσουν δεν ξερω αν βρηκες ευκαιρια ή τρελη τρυπα του 60. Αλλα σαν φοιτητης και εγω τοτε με πολλους συμφοιτητες δεν επαιζε κατι της προκοπης κατω απο 250-300 γυρω απο πανεπιστημιουπολη και σε περιοχες τυπου Αιγαλεω που ειχε το ΤΕΙ κτλπ...150 απλα τα ξεχνας τα 200 ισως μιλητο υπο προυποθεσεις αλλα δεν ηταν ο κανονας!
airtrelomike13 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 24 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε δεν ξερω αν βρηκες ευκαιρια ή τρελη τρυπα του 60. Αλλα σαν φοιτητης και εγω τοτε με πολλους συμφοιτητες δεν επαιζε κατι της προκοπης κατω απο 250-300 γυρω απο πανεπιστημιουπολη και σε περιοχες τυπου Αιγαλεω που ειχε το ΤΕΙ κτλπ...150 απλα τα ξεχνας τα 200 ισως μιλητο υπο προυποθεσεις αλλα δεν ηταν ο κανονας! Kαλα τοτε επεφτε τοσο πεινα, που πουλουσαν γκαρσονιερες στου Ζωγράφου για ψίχουλα. Μη βλεπεις τωρα τι γινεται. Πουλουσε κοσμος τα σπιτια του για 20-30 χιλ ευρώ
gpapadakis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 43 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Στην Αθήνα το 2012 εδινα 200 ευρω ενοικιο, 38 τμ Ζωγραφου και το ιδιο σπιτι τωρα ενοικιαζεται 450 και πιο πριν απο μενα νοικιαζοταν στα 400. Δυστυχως ροδα ειναι. Στην Ελλαδα απο το 2018 βρισκονται σε αυξηση σε 3 χρονια μπορει να πεσουν Και το 2008 το ιδιο διαμερισμα που αναφερεις θα νοικιαζοταν 450€. Περι ΤΕΙ Αιγαλεω τωρα πλεον με το μετρο ζεις οπου θελεις στην αθηνα. Παλια ηθελες 2-3 λεωφορεια να πας στο ΤΕΙ (60-80 λεπτα μεσα στην κινηση), οποτε αναγκαζοσουν να μεινεις καπου κοντα. Υποψιν οτι η ανοδος των τιμων στα ακινητα τροφοδοτειται απο την πολιτικη της ΕΚΤ με τα μηδενικα επιτοκια καταθεσεων, σε συνδυασμο με τον πληθωρισμο. Τρωνε τις αποταμιευσεις των καταθετων σπρωχνοντας τους προς τα ακινητα. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Και το 2008 το ιδιο διαμερισμα που αναφερεις θα νοικιαζοταν 450€. Περι ΤΕΙ Αιγαλεω τωρα πλεον με το μετρο ζεις οπου θελεις στην αθηνα. Παλια ηθελες 2-3 λεωφορεια να πας στο ΤΕΙ (60-80 λεπτα μεσα στην κινηση), οποτε αναγκαζοσουν να μεινεις καπου κοντα. Υποψιν οτι η ανοδος των τιμων στα ακινητα τροφοδοτειται απο την πολιτικη της ΕΚΤ με τα μηδενικα επιτοκια καταθεσεων, σε συνδυασμο με τον πληθωρισμο. Τρωνε τις αποταμιευσεις των καταθετων σπρωχνοντας τους προς τα ακινητα. και ετσι δεν μπορεις να μεινεις μονος σου. σε αναγκαζουν ακομα και να νοικιασεις να μεινεις μ καποιον αλλον μαζι σοσυ, φιλο ή συγγενη ή γονιο για να τα βγαζετε περα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα